2015-02-25 709 浏览
Had dinner at this place, service was rather abrupt and could have been better.In general the portions were big and the prices were reasonable.The crispy octopus tentacles were tasty and fresh.The aubergines with salted fish was the weirdest one I have had because it was battered pieces of aubergines topped with salted fish sauce.The pea sprouts were quite good but they were too salty.The goose feet were nice and soft but they were difficult to eat because they were too big and slippery to pick
The goose feet were nice and soft but they were difficult to eat because they were too big and slippery to pick up with chopsticks.
用餐优惠
試食活動、團購、優惠券、現金券
曾幾何時,新星的自助火鍋出名平靚正,是性價比優秀的火鍋。但時移世易,不進則退。$118+10%任食,點了:「豆腐清湯」湯底,勁多豆腐,也有大件連皮的冬瓜,湯底不錯,勝在夠簡單。「手切肥牛肉」是當晚最差的一款,牛肉一邊是全白色的脂肪,另一邊是暗紅色的瘦肉,味道一般。「特級牛柳粒」okay,切丁均稱,只是帶較重的羶味,肉內血水未有索乾淨,但也較肥牛好得多。「崩沙牛腩」普通,脂肪過多,肉偏少,亦略韌。「田雞」是最達標的一款,尚算新鮮,惟略奀瘦。「象拔蚌」不新鮮,不爽口。一度懷疑吃的不是象拔蚌,沒有深究。「脆鯇魚骨腩片」未夠新鮮。「蝦丸」、「花枝丸」ok,但調味料很濃烈。「唐生菜」毋須特別加工,算是不錯。「炸支竹」,合格。「海帶」缺乏原味,略「鞋」。「生根」從來未出現。「花膠仔」很零碎,沒有黏口的感覺。壓軸讚美的,是忙過不停,勤奮工作,又有效率的樓面、傳菜和經理!辛苦了!。總結:也要對被評的主角公平,新星自助火鍋收費便宜,食客也許不應期望她不計成本。每位$118+10%已經能讓大家任飲任食過夠,包基本湯底、基本火鍋料、酒水、自家製涼茶、人手、燈油火蠟。務實一點,只是一分錢一分貨的體現。惟部分食

$118+10%任食,點了:

「崩沙牛腩」普通,脂肪過多,肉偏少,亦略韌。
「田雞」是最達標的一款,尚算新鮮,惟略奀瘦。
「脆鯇魚骨腩片」未夠新鮮。
「蝦丸」、「花枝丸」ok,但調味料很濃烈。
「唐生菜」毋須特別加工,算是不錯。
「炸支竹」,合格。
「海帶」缺乏原味,略「鞋」。
「生根」從來未出現。
「花膠仔」很零碎,沒有黏口的感覺。

總結:
也要對被評的主角公平,新星自助火鍋收費便宜,食客也許不應期望她不計成本。每位$118+10%已經能讓大家任飲任食過夠,包基本湯底、基本火鍋料、酒水、自家製涼茶、人手、燈油火蠟。務實一點,只是一分錢一分貨的體現。惟部分食物質素不合格也是事實,希望主事人能研究如何平衡出品及成本。如果因壓低成本而拖低食物質素的話,並非良策。當然也不表示要向員工開刀啦。或者要研究的不是節流,而是開源。
等候时间
1 分钟 (堂食)
2014-08-17 2873 浏览
    星期六行街行到八點幾九點上去食啦,坐到上去煙味好重,坐到喉嚨都唔係好舒服    有個假日先有既set wor,既抵就叫啦。黎左出黎d 味道又真係唔差。幾好食味道幾香,係甘食 蒸魚加火腿好似好怪甘,但係......食落真係幾好食wor, 幾特別平時加伊麵,今次加烏冬,ok啦好耐無食!!!!!!! 幫我整埋d腸出黎~~~ 幾好幾好其實照計度度差不多架啦..... 但係點解鹼水味好重......個雞幾好食~~~~ 平時d炸子雞,燒味部豉油雞食到唔想食,偏偏呢個就係甘食呢碟就.....得d翠玉瓜好食...明明仲有飯包生果,但係等極都唔黎...好彩同部長講講就好快上番,同埋都熱,食落都ok ~~~

西芹炒蚌
幾好食味道幾香,係甘食
一斑兩味
蒸魚加火腿好似好怪甘,但係......

食落真係幾好食wor, 幾特別
芝士龍蝦烏冬
平時加伊麵,今次加烏冬,ok啦
蒸鮑魚
好耐無食!!!!!!! 幫我整埋d腸出黎~~~ 幾好幾好
海味湯
蔥香豉油雞
呢碟就.....得d翠玉瓜好食...

明明仲有飯包生果,但係等極都唔黎...

好彩同部長講講就好快上番,同埋都熱,食落都ok ~~~

2014-08-16
用餐优惠
信用卡優惠
蔥香豉油雞
2014-07-20 2432 浏览
行完都好赲,但個朋友緊點都要我陪佢打邊爐,有少少無奈講真真係低食,以咁嘅價錢食呢個食物質素,都可以接受湯底 冬瓜清湯底好香冬瓜味,好清新嘅感覺調味架椒絲 夠辣 全椒絲冇溝其它牛肉都食到有牛肉味,少少肥脆肉片 可以唔使再叫,根本唔係正宗脆肉片十吋長蚧柳 出邊街買都要成30蚊包,呢到可以任食象拔蚌 又可以任食又大塊爽口彈牙不過叫咗好多款餃,但一款都冇嚟
行完都好赲,但個朋友緊點都要我陪佢打邊爐,有少少無奈
講真真係低食,以咁嘅價錢食呢個食物質素,都可以接受
湯底 冬瓜清湯底
好香冬瓜味,好清新嘅感覺
調味架
椒絲 夠辣 全椒絲冇溝其它
牛肉都食到有牛肉味,少少肥
脆肉片 可以唔使再叫,根本唔係正宗脆肉片
十吋長蚧柳 出邊街買都要成30蚊包,呢到可以任食
象拔蚌 又可以任食又大塊爽口彈牙
不過叫咗好多款餃,但一款都冇嚟

2014-07-18 2063 浏览
呢間位置係銅鑼灣與灣仔之間,一人行一半路程五人坐底,點了一大堆點心豆腐超熱,外脆內滑,不錯上面夠新鮮爽口大𧎚,燒賣內豬肉味重,正馬拉糕超大,有六大件,夠鬆軟但鮑汁鳯爪及蒸鳳爪味就差D,味道較淡
呢間位置係銅鑼灣與灣仔之間,一人行一半路程

五人坐底,點了一大堆點心
豆腐超熱,外脆內滑,不錯

上面夠新鮮爽口大𧎚,燒賣內豬肉味重,正
馬拉糕超大,有六大件,夠鬆軟
但鮑汁鳯爪及蒸鳳爪味就差D,味道較淡
2014-07-18
2013-12-19 2660 浏览
話說琴晚同同事食FAREWELL飯,近近地就去呢間灣仔新星, 款式少不在話下,味道普通D野食, 燙底黎左, 食左15分鍾都無之後 恐怖事情出現!!!!!!!!!!! 有3隻身型細小 外型嘔心既年輕小強出現!!!!!!!!!!!!!!我地成班人即時彈開, 附近唔係經理但黑色西服既女人出現然後慢慢拎佢既寫單簿,慢慢C張紙落黎, 禁死D小強!! 嘩........唔係呀MA...試問點有心情繼續食呢?? 但果位女士並無任何意欲做任何FOLLOW UP既行動,只係話係爐底走出黎, 無事嫁火都起, 你無野MA?? 之後果位女士就咁走左..而張台布上都有幾達小強遺留下既血液.........點食呀...之後諗住叫佢比塊白布蓋住..誰不知...再有3隻小強同胞又走出黎......果位女士又過黎話可能爐無抹乾淨事情發展到咁..經理(我相信係)終於出現, 呢位就正常好多, 話幫我地換張大台, 但唔好意思太遲了, 同事提議轉場, 而經理同意不分我地一分一毫比我地走..最後去左譚魚頭食, 貴但環保好唉新星, 我地永別啦!好恐怖呀!!
款式少不在話下,味道普通
D野食, 燙底黎左,
食左15分鍾都無之後 恐怖事情出現!!!!!!!!!!!

我地成班人即時彈開,

嘩........唔係呀MA...試問點有心情繼續食呢??

火都起, 你無野MA??
點食呀...之後諗住叫佢比塊白布蓋住..
誰不知...再有3隻小強同胞又走出黎......
果位女士又過黎話可能爐無抹乾淨
事情發展到咁..經理(我相信係)終於出現,
呢位就正常好多, 話幫我地換張大台,
最後去左譚魚頭食, 貴但環保好
唉新星, 我地永別啦!好恐怖呀!!
2013-12-12
2013-10-15 2072 浏览
同老闆和同事飲茶,來了聯合鹿島的新星細細個在新星打邊邊多,貪佢平靚正.今次來到飲茶推介呢個泰式的炒飯,飯粒乾身,配料辛辣,也有肉鬆的甜味配搭和9層塔的香氣混合一齊.美味但食到粒粉果就灰左,因為味道是酸酸地,明顯變壞,實在預計唔到點解午市的點心會有這個情況,太令我失望其他點心合格的,即使炒飯幾好食都好,呢粒粉果打碎我的心,要比個喊你們,希望注意食物質量
同老闆和同事飲茶,來了聯合鹿島的新星

細細個在新星打邊邊多,貪佢平靚正.
今次來到飲茶

粉果

2013-08-20
2013-08-24 1737 浏览
完成咗兩日嘅辛勞工作,決定放縱番一晚,享受火鍋+啤酒呢個最佳配搭。之前食過呢間新星,環境唔錯,weekend時冇嘜人,但唔知係咪food expo嘅關係,今晚有8成滿。任食$108一位,湯底另order。計埋湯底茶芥,大約$150一位;汽水啤酒任飲,有涼茶、百事等汽水同ice啤酒。坐低冇耐店員已放低調味盤,有幾種基本嘅調味如沙茶醬同椒絲等。今次啲椒絲較辣,夠哂刺激。雖然係任食,但湯底要另嗌。有好幾款湯底連火鍋配料嘅package。響鈴加鴛鴦湯底$68。尚有其他貴價啲嘅套餐。好快就嚟咗湯底。沙爹湯有啲稀,但食落好夠味,而且有沙茶醬提供,可自行加醬令湯更濃。清湯就只有幾片冬瓜喺入面。雖然響鈴係套餐嘅火鍋料,但都好有質素。卷咗好幾層,有口感,亦合乎淥兩秒即食嘅質素要求。講真,依家好多所謂嘅響鈴,唔係薄到似紙、就係唔脆嘅,所以呢度嘅真係相當唔錯。必嗌嘅炸魚皮,上枱時有保鮮紙封實,能夠保持香脆。餃類包括雲吞、水餃、韮菜餃同魚皮餃。雖然味道ok,但size比較細位,少咗啲口感。魚皮餃就麻麻喇。其餘配料會一碟過上枱。咁仲好,唔洗咁多小碟阻哂啲位。值得推介嘅有蟹棒,超過10cm長,好有睇頭。香草腸亦係
鴛鴦湯底
必嗌嘅炸魚皮,上枱時有保鮮紙封實,能夠保持香脆。
其餘配料會一碟過上枱。咁仲好,唔洗咁多小碟阻哂啲位。
值得推介嘅有蟹棒,超過10cm長,好有睇頭。香草腸亦係較特別嘅火鍋料;厚切午餐肉有口感。肉方面較prefer豬頸肉,肥牛就有啲韌。最後食埋個出前一丁,真係捧住個肚走。
最值得讚嘅係呢度嘅店員服務有禮又殷勤,今時今日真係好難搵。
2013-08-18
2013-07-25 1350 浏览
這是今日 和同事們出來的聚餐 上一次這樣的一大桌 已是三個多月前很快 竟然就這樣過來了當日抉擇的複雜心情 到現在都依舊清晰恩  還是會不捨 不捨得離開我曾經一直堅守的第一線 三個月 也發生了很多事很多時候 不是世事多變 而是人心...多變吧不過 現在的路呢? 要繼續 大步大步的向前行如果有一些 註定只是過眼  偶然的交集 就請豁然的過去吧還是那一句 且行且珍惜這一顆流沙包 並不是最美味的但是有一班願意和你同分一隻包 討論沒有營養的話題 嘻嘻哈哈 也是不錯 不是嗎?流心較流 若可以實些就更好了  奶味和蛋黃味都不突出 但是熱乎乎的 香甜的入口 也很是叫人開心
這是今日 和同事們出來的聚餐
上一次這樣的一大桌 已是三個多月前
很快 竟然就這樣過來了
當日抉擇的複雜心情 到現在都依舊清晰
恩  還是會不捨 不捨得離開我曾經一直堅守的第一線

三個月 也發生了很多事
很多時候 不是世事多變 而是人心...多變吧
不過 現在的路呢?
要繼續 大步大步的向前行

如果有一些 註定只是過眼  偶然的交集 就請豁然的過去吧
還是那一句 且行且珍惜
這一顆流沙包 並不是最美味的
但是有一班願意和你同分一隻包 討論沒有營養的話題
嘻嘻哈哈 也是不錯 不是嗎?
流心較流 若可以實些就更好了
奶味和蛋黃味都不突出
但是熱乎乎的 香甜的入口 也很是叫人開心

2013-07-25
2013-03-18 1029 浏览
今天真夠運,食完好食的車仔麵,我老闆就請了我們過大面子車仔麵對面的新星食任食火鍋。我跟你講,比我們在旺角食低,低好多,餸任食,啤酒任飲!$88 一個人任食火鍋。點了阿拉斯加帝王大蟹湯底$148,加醬油錢加一。雖然老闆埋單,但是我認為應該每人$200樓下。已這個價錢食任食這類餸菜算值得。加上這區是返工區所以地方算乾淨裝修算可以,坐得鬆動。很多種類餸可以選,也不只是最平那種。例如,我點了任食美國牛肉,羊肉,蟹黃丸,象拔蚌,鮮魷等等。牛肉跟羊肉很明顯是冰凍那種,沒太多肉味,但是質感還好,帶有肥。蟹黃丸不錯,雖然是買回來的,但好食。鮮魷真是冰鮮那種,好,跟了辣醬油非常美味。任食的象拔蚌像貴花蚌,沒有鮮象拔蚌的甜味。但是,又是這句,任食來說也認真不錯,跟我的自製辣醬油食就很好食。為一,我不太滿意的是那麼大的餐廳,女廁只有幾個,要等。總說,我明白為什麼這家在返工區的酒樓可以星期五晚都坐滿人,因為環境不錯,但最重要食任食火鍋餐抵食,經理的服務態度好,是如果我要請朋友或同事們食質素較好的火鍋好好的選擇,果然我的老闆識得選來請!任食當然食到肚皮都爆開了!
為一,我不太滿意的是那麼大的餐廳,女廁只有幾個,要等。

2013-03-15
等候时间
1 分钟 (堂食)
  • 美國牛肉,羊肉,蟹黃丸,象拔蚌,鮮魷
2013-01-12 659 浏览
是夜挺寒冷的,約好了食友來個晚聚原先提議食煲仔飯,最後還是選了火鍋突然想起新星,唯恐銅鑼灣店太多人,醒目的食友想起灣仔也有分店!晚市,主打的是兩小時任食火鍋除了點餐紙上的配料任點,飲品如羅漢果茶和各款汽水也是任飲現場所見,配料出的快而準,沒有漏單的情況除了火鍋,當然不可錯過這裡的有名的奶皇流沙包本來人流少的灣仔店,或許在天氣寒冷下的星期五晚上,卻幾近坐滿預計不到的結果,是人手不足,可幸效率仍高,招呼還算週到食品,尚算可以呢,期待另一火鍋局!
是夜挺寒冷的,約好了食友來個晚聚
原先提議食煲仔飯,最後還是選了火鍋

晚市,主打的是兩小時任食火鍋
除了點餐紙上的配料任點,飲品如羅漢果茶和各款汽水也是任飲
現場所見,配料出的快而準,沒有漏單的情況
除了火鍋,當然不可錯過這裡的有名的奶皇流沙包
新星流沙包是必點菜式之一,18元三個
挺流心,蛋黃味香濃,如果餡多點會更perfect
先點好窩底,侍者送上一盤醬油
任食的火窩配料應有盡有,包括有肉類、海鮮、麵食、丸類、蔬菜、餃子等
點的是鴛鴦鍋,最後清湯帶有沙嗲味;沙嗲湯底卻淡得很
所以點好的食材是一盤上,大家認為分開上更好,味道不會受影響
無論牛肉或豬肉味道只屬一般
鯪魚肉頗彈牙,而餃子類的皮過厚
四寶丸口感彈牙,細細粒能多吃幾款
魚皮是每次打邊爐必點之一,香脆不油膩
任飲方面有汽水,涼茶等,任飲任食兩小時,亦只是108,非常抵吃!
預計不到的結果,是人手不足,可幸效率仍高,招呼還算週到

食品,尚算可以呢,期待另一火鍋局!
2013-01-04
四寶丸口感彈牙,細細粒能多吃幾款
魚皮是每次打邊爐必點之一,香脆不油膩
挺流心,蛋黃味香濃,如果餡多點會更perfect
2012-06-18 441 浏览
今日同事提議到新星飲茶,到埗後由同事落單很快便有得食。牛肉包:味道好淡,完全食唔到牛肉味,但個皮就做得唔錯。流沙包:我無食,但同事評價不錯。炸春卷:新鮮炸起,唔太油又夠脆,餡料味道亦唔錯。鮮蝦腐皮卷:又係新鮮炸起,唔太油又夠脆,餡料食到幾隻蝦而味道亦唔錯。叉燒腸粉:普普通通,唔係好特別。鮮蝦菠菜餃:普普通通。同蝦餃好似,但蝦餃好食一點。蒸蘿蔔糕:食到粒粒蘿蔔而味道亦不錯。燒賣:有蝦而沒有太多豬肉,比例及水準亦是不錯。煎蘿蔔糕:跟蒸蘿蔔糕差不多。雪菜肉絲炆米:味道不錯又王不太油膩。蒸鳳爪:汁味濃郁,雖然好味但比較油膩。杞子桂花糕:我無食,同事評價桂花味香不錯。酒樓環境唔錯,食物水準亦不差但部分應該加有味精,食後回到公司感覺口渴。五人埋單每位只需要HK$55,萛是一個不錯的選擇。
今日同事提議到新星飲茶,到埗後由同事落單很快便有得食。

牛肉包:味道好淡,完全食唔到牛肉味,但個皮就做得唔錯。
牛肉包
流沙包:我無食,但同事評價不錯。
流沙包
炸春卷:新鮮炸起,唔太油又夠脆,餡料味道亦唔錯。
炸春卷
鮮蝦腐皮卷
叉燒腸粉:普普通通,唔係好特別。
叉燒腸粉
鮮蝦菠菜餃:普普通通。同蝦餃好似,但蝦餃好食一點。
鮮蝦菠菜餃
蒸蘿蔔糕:食到粒粒蘿蔔而味道亦不錯。
蒸蘿蔔糕
燒賣:有蝦而沒有太多豬肉,比例及水準亦是不錯。
煎蘿蔔糕:跟蒸蘿蔔糕差不多。
雪菜肉絲炆米:味道不錯又王不太油膩。
蒸鳳爪:汁味濃郁,雖然好味但比較油膩。
杞子桂花糕:我無食,同事評價桂花味香不錯。
五人埋單每位只需要HK$55,萛是一個不錯的選擇。
2012-06-13
蒸蘿蔔糕
2012-02-28 218 浏览
假日的一大清早 我坐巴士到灣仔找傻佬喝早茶到酒樓坐下看 我們兩個看起來比其他的客人年輕多老長輩們看我們好像怪怪的 哈哈哈!!!因為我的傻佬是大胃王 所以我們兩人叫了十樣點心(1) 咸水角 – 脹卜卜的 外皮脆脆 裡面軟軟 完全不油 超好吃的!! (2) 炸魚肉茄子 – 跟本就是煎釀三寶的魚肉茄子 但味道差多了 不好吃!!(3) 小籠飽 – 賣相不錯 味道普通的小籠飽 不過不失吧!!(4) 奶皇流沙包 – 奶皇餡咸咸的蛋黃香 超流的~ 超愛吃的!!(5) 义燒包 – 蠔油义燒包真的好難吃 蜜汁义燒包好吃多了(6) 鮮蝦豆苗餃 – 餃皮算OK 只是豆苗不夠香也不夠多 蝦算不錯(7) 鮮竹卷 – 腐竹好大一片 裡面的餡好少 差!!!(8) 灌湯餃 – 餃皮滑滑 餡蠻多 湯底蠻甜的 算不錯啦=](9) 义燒腸 – 好乾 完全不夠滑 味道超普通…. 一般!!(10) 黑椒牛肉粉卷 – 本來以為是像牛肉腸粉差不多的東西 誰知道超另類的 粉卷皮超厚 配黑椒牛肉超怪= __=整體來說, 這間”新星”的食物真的很一般 旺角的比較好吃!!
假日的一大清早 我坐巴士到灣仔找傻佬喝早茶
酒樓坐下看 我們兩個看起來比其他的客人年輕多
老長輩們看我們好像怪怪的 哈哈哈!!!
因為我的傻佬是大胃王 所以我們兩人叫了十樣點心
咸水角
炸魚肉茄子
小籠飽
奶皇流沙包
义燒包
鮮蝦豆苗餃
鮮竹卷
(7) 鮮竹卷 – 腐竹好大一片 裡面的餡好少 差!!!
灌湯餃
义燒腸
黑椒牛肉粉卷
誰知道超另類的 粉卷皮超厚 配黑椒牛肉超怪= __=

2012-02-05
$75 (早餐)
咸水角
奶皇流沙包
义燒包
鮮蝦豆苗餃
鮮竹卷
灌湯餃
2011-05-14 98 浏览
來到舊同事相聚的日子,有人介紹在這兒開飯,因為晚市小菜有半價優惠。可能是位於商業區的關係,這裏的夜市冷清冷清,基本上不訂位也沒問題。或者就是人客不多,侍應都非常熱情,服務也跟得貼。點菜的時侯,阿姐硬推燕窩燉椰皇和燉湯,但我們都沒有興趣,反而柯打了以下菜式:1) 瑤柱花膠燴豆腐2) 神草蒸農崗雞3) 蒜子胡椒骨4) 啫啫油麥菜先來瑤柱花膠燴豆腐,花膠份量頗足,頓時覺得自己很富貴。花膠雖然沒有腥味,但質感較我平日吃的硬。豆腐味道不重,配上茨汁來吃,中規中矩。神草蒸農崗雞則有驚喜,雞肉又滑又嫩,不會乾身嚡口。神草有點像蟲草花,實則是甚麼便不得而知,總之配合得很好吃。本以為胡椒骨是乾身的,上枱時還跟阿姐說送錯,後來才知自己擺烏龍。原來這味小菜是胡椒湯浸排骨。湯底有很重的胡椒,飲落好刺激,雖然夏天已來,但驅驅風也不錯。排骨則屬一般,因為太過軟身,賣相不甚討好。啫啫雞平時食得多,啫啫油麥菜還是首次見識。它以煲仔盛載保證熱辣辣,配料有極多魷魚和小蝦。這個菜很是惹味,但略嫌太過多油。由於有半價優惠,連白飯、茶芥、加一,五人埋單二百五十元,非常抵食。
或者就是人客不多,侍應都非常熱情,服務也跟得貼。

1) 瑤柱花膠燴豆腐
2) 神草蒸農崗雞
3) 蒜子胡椒骨
4) 啫啫油麥菜
先來瑤柱花膠燴豆腐,花膠份量頗足,頓時覺得自己很富貴。
花膠雖然沒有腥味,但質感較我平日吃的硬。
豆腐味道不重,配上茨汁來吃,中規中矩。

神草蒸農崗雞則有驚喜,雞肉又滑又嫩,不會乾身嚡口。
神草有點像蟲草花,實則是甚麼便不得而知,總之配合得很好吃。

排骨則屬一般,因為太過軟身,賣相不甚討好。

啫啫雞平時食得多,啫啫油麥菜還是首次見識。
它以煲仔盛載保證熱辣辣,配料有極多魷魚和小蝦。
這個菜很是惹味,但略嫌太過多油。

(非会员)
2011-01-30 78 浏览
這間酒家以足料的流沙包出名,我們就叫了兩籠流沙包,誰知道它一點也不「流沙」只是「流」的流沙包而已,根本和一個普通的奶皇包一點點分別都沒有。除此之外,服務生一點點質素都沒有,服務態度極為之差。點心菜單系統極為混亂,根本上點心紙上只限點3輪。當我們點到第4輪的時候,麻煩出現了!!!我們以為點心紙已經填滿了,只好向服務生索取新的點心紙。在新的點心紙上寫上第4輪,誰知一個又一個的服務生輪流來向我們「說教」,說我們不應該用新的點心紙,只需要在舊的點心紙的第3輪上畫上別的符號(eg圓圈)。他們「說教」的態度極之惡劣,好像我們是土包似的。他們只是顧着「說教」,根本沒有把我們想要的點心落單。所以我們便要求他們盡快「多做事﹑小說話」。。。。反正。。。態度就是差差差差差。。。。根本就係聊交嗌。。。奉勸大家千萬不要去,會後悔莫及!!!

當我們點到第4輪的時候,麻煩出現了!!!
反正。。。態度就是差差差差差。。。。
根本就係聊交嗌。。。

奉勸大家千萬不要去,會後悔莫及!!!
2011-01-29