2012-02-07 30 浏览
星期日晚上約八時, 一班朋友到重慶大廈吃咖哩, 進到電梯口, 已有一堆人在門口派傳單招待食客, 但我們始終情歸新德里。等了二十分鐘, 終於可以點我們的招牌菜色:黃咖哩羊肉- 羊肉片仍保持嫰滑, 份量足夠三人吃,黃咖喱香濃帶少辣, 咖喱不會蓋過羊羶味, 汁伴白飯, 惹味無窮。印度烤餅- 4隻味道:芝士/蒜蓉/洋蔥/蒜蓉, 皮夠軟熟香脆, 新鮮熱辣, 配合咖喱汁,真是絕配!素菜咖哩角- 不太辣, 內面係咖哩薯蓉及雜菜, 素食人士首選, 好飽肚! 白汁咖哩雞- 個汁香濃而略帶椰香, 辣中帶點甜味, 雞肉尚算有彈性, 富有口感!地方雖不算大, 可供十張桌子擺放, 裝飾雖然簡單, 但環境頗清潔整齊, 富地道特色, 價錢合理

黃咖哩羊肉- 羊肉片仍保持嫰滑, 份量足夠三人吃,

2012-02-05
2012-02-05 133 浏览
星期6晚上,特來此一試。只要一說要吃咖哩,保安便問是不是新德里,便指點我們到一邊去,會有人帶路。上到去後,便看見已有很多人排隊,而且內地人竟然也有。等了好久,終於進內。我們與外國人一起坐。一開始,他們會送你烤餅NAAN,十分香口薄脆。配著這些醬汁,紅色的是甜甜辣辣,綠色的甜甜的不辣,不過有點怪怪的味道。烤餅軟身,充滿著香濃蒜味,這個也沾上面的醬或咖哩吃。這個配飯真的一流,香濃的咖哩香味,及滿口蕃茄咖喱味,兩款味道融洽,十分惹味。不過我覺得雞件份量少了點。這個朋友不太喜歡吃,認為味道有點怪,我則覺得芝士咸味過重,要混在飯中吃。
星期6晚上,特來此一試。
上到去後,便看見已有很多人排隊,而且內地人竟然也有。
等了好久,終於進內。
我們與外國人一起坐。
NAAN
一開始,他們會送你烤餅NAAN,十分香口薄脆。
蒜茸烤餅
烤餅軟身,充滿著香濃蒜味,這個也沾上面的醬或咖哩吃。
瑪莎拉烤雞
不過我覺得雞件份量少了點。
波菜芝士
2011-12-13
NAAN
蒜茸烤餅
瑪莎拉烤雞
波菜芝士
2012-01-11 38 浏览
第一次重慶咖哩就獻給新德里。送的脆餅乾,侍應推薦我們點蕃茄醬或緣色醬來吃,其實不點都已經有辣味和鹹味,不錯的小吃芒果乳酪,原來不太敢點凍的奶類飲品,朋友推介下一試,意想不同的好喝,有點許留山芒撈底的感覺。鐵板烤雞,全晚最好吃的一味,雞肉非常鮮嫩,juicy,而且有一點點烤焦更添口感,味道有點辣,加上一點點檸檬汁實在非要惹味,大力推薦!芝士和洋蔥烤餅,很軟而且大份。芝士味不算太重(可以給咖哩蓋過),洋蔥則可見到大粒洋蔥,有咬口很不錯咖哩雞,咖哩不辣有香草味,但雞有點怪味(雪味),咖哩配烤餅一流茄醬芝士,清新茄醬正好中和一下咖哩濃味,但芝士完全沒有芝士味,而且口感奇特
第一次重慶咖哩就獻給新德里。

2012-01-10
  • 芒果乳酪
  • 烤餅
2012-01-03 183 浏览
不知多少年沒到過重慶大廈這城市中的森林吃東西了,這一天在尖沙咀忽然興之所至,建議來這個重慶森林吃東西,哈!想不到老婆仔竟然欣然同意,於是便進這森林找吃了。依稀記得在 Openrice 的食評裡,重慶大廈食肆中得分最高的是一間名叫「新德里」的餐廳,於是便第一時間步往大廈的管理處查詢一下,誰不知一問,那裡的管理員便指著附近的兩個印巴籍男子,而那兩個男子便立刻帶我到乘電梯的地方,實在令自己感到意外。來到三樓,一出電梯,原來已是此行的目的地「新德里餐廳」。推門入內,只見室內燈光昏暗,一室藍調,可真有點不習慣呢!幸好裡面已有兩三檯客人在吃飯中,才令自己感到自然些。其實這裡的佈置雖然簡單,不過都幾有印度風情,這從餐廳內四處都有懸掛的以印度婦女為主題的繪畫中可以充分地看出來。不單這樣,這裡就連桌子上也有充滿印度風味的精美繪畫呢!這兒的老闆和侍應全是印巴籍人士,雖然他們都略懂中文,不過也足證這裡確是頗為地道。這次幫襯,點了以下的菜式:小食「乳酪青瓜」、主菜「香濃鮮茄汁燴蝦」和「新德里特式燴羊肉」、飲品「甜乳酪」和「熱印度馬莎拉奶茶」。此外,還要了一客「蒜蓉烤餅」蘸咖喱吃。「乳酪青瓜」這小食雖然比較健康
說只招待會員是騙你的

餐廳內燈光昏暗,一室藍調
餐廳一角
以印度女性為主題的繪畫
餐桌面上的印度繪畫十分精緻
蒜蓉烤餅
乳酪青瓜」這小食雖然比較健康,但一點也不好吃
。不過這也怪不得它,誰叫自己一時大意,竟然忘記了原味乳酪是淡而寡味的,還要再加上清新但清淡的青瓜片,最後得來的又怎會不只剩下一個感覺 ------ 「」呢
乳酪青瓜
兩道主菜較佳,特別是那「香濃鮮茄汁燴蝦」,雖然蝦是比較細小,不過濃稠的蕃茄汁酸中帶點兒甜味和辣味,挺開胃的
。把「蒜蓉烤餅」蘸上茄汁來吃,也不錯呢
香濃鮮茄汁燴蝦
新德里特式燴羊肉」味道尚可,不過就不是太突出。因為這道菜只是小辣的關係,所以即使我倆不太吃得辣,仍可接受。羊肉質素一般,羶味則不太濃。
新德里特式燴羊肉
雖然這裡也有咖啡、檸茶、汽水等飲品供應,不過既然這是印度餐廳,當然要試試這兒的特色飲品啦
!老婆仔叫了「熱印度馬莎拉奶茶」,而我則叫了簡簡單單的「甜乳酪」。
有多款特色飲品供應
熱印度馬莎拉奶茶」帶有一點香料的味道,茶味尚濃,不過就始終不及港式絲襪奶茶般幼滑濃郁,而且也不及馬來拉茶般好味。
熱印度馬莎拉奶茶
甜乳酪」是印度有名的特色飲品,微甜的味道正好中和咖喱的辣味,個人認為是吃咖喱的良伴呢
甜乳酪
吃罷這一餐,個人覺得這裡的食物水準雖未盡如眾多食評中所說的那麼好,倒也中規中矩,要是來到這重慶森林的話,來這「新德里」吃點東西還是可以的。。
题外话/补充资料: 這裡的門口大字標明是只招待會員(Members Only)的,但初來步到的客人,可千萬不要被它騙倒了啊!
說只招待會員是騙你的
餐廳內燈光昏暗,一室藍調
餐廳一角
以印度女性為主題的繪畫
餐桌面上的印度繪畫十分精緻
有多款特色飲品供應
2012-01-02 47 浏览
其實好幾次想黎試試正宗的印度菜..因為男朋友愛吃咖哩..第一次去重慶大廈這個地方..到大廈門口..男朋友說..沒有太多HK人入去..當我睇緊座大廈既時候..有一個印度人派餐廳的宣傳單張給我..接過後..竟有一堆印度人迎面上來..於是我入重慶大廈的時候..係手拎一疊餐廳的宣傳單張..之後直行一陣..有管理員問我去邊度食..我地講"新德里"於是佢就叫我跟住個"肥仔"佢指既係一個肥肥地既印度人..佢帶我地行左好多路..去左個後巷就示意我地上3樓..我地上到..有幾個單位..走進去..發覺地方比我想像中大..我同男朋友一早已諗定食咩..之後男朋友用英文落ORDER(佢係外國讀書的..英文唔係問題)..但..有D印度菜既名..佢會讀錯..因為不是英文拼音..那落ORDER的印度人同我地講中文..於是我男朋友放棄用英文落ORDER..落完ORDER佢俾份表我地..叫我地填少少資料..原來係做MEMBER..哈..之後上左個素咖哩角..我鐘意食呢個..入邊係咖哩薯仔..大大件..好好味..佢地示意我地沾上紅色的醬..甜甜辣辣咁..再黎一個係送既..好似米餅咁一片片..都唔太清楚係咩..但幾好食..好脆..沾上另一種綠色的醬..甜的..之後上一個芝士烤餅..好好食呀..我差D食埋我男朋友個份..D芝士煙煙UN UN..可以係個口拉一條芝士絲出黎..真係好多芝士..之後有咖哩雞(Chicken Masala)..見到男朋友都幾愛吃..仲有叫左個炒飯(Pulao)..我就覺得一粒粒好散..會好快涼左呀個飯..本來我地仲想試下個牛奶糖球(Gulab Jamun)..但已經好飽LU..食唔落..走LU..
2011-12-23
2011-12-04 26 浏览
咖哩最近愛上了吃咖哩, 昨晚往尖沙咀看音樂會,順道在尖沙咀找吃的. 我也是參考食評找上去,結果非常滿意!地點在重慶大廈,去之前有點擔心會否很雜及不衛生,結果又不是.在重慶大廈大堂,很多印巴籍人士聚集,很多都是帶位的, 不會騷擾人客, 乘電梯到餐廳,裏面的裝潢陳設完全是印度風情老闆,伙記全都是印巴籍,播放著印度音樂, 真是充滿異國情調兩人點了以下幾款食品:咖哩羊:咖哩好味,羊肉有鮮肉味, 份量足,有7-8件, $60咖哩羊炒飯:咖哩好香,羊肉大大粒, 用上不少香草來炒, 份量也不少,$65波菜芝士:味道香濃, 大大豌,抵食, $53印度黃飯:好多香草, 很惹味.$25檸檬茶:茶味濃, 抵飲,$10送薄脆,不用加一招呼亦不錯.值得推薦!

乘電梯到餐廳,裏面的裝潢陳設完全是印度風情
老闆,伙記全都是印巴籍,播放著印度音樂, 真是充滿異國情調

兩人點了以下幾款食品:

波菜芝士:味道香濃, 大大豌,抵食, $53

印度黃飯:好多香草, 很惹味.$25

檸檬茶:茶味濃, 抵飲,$10

送薄脆,不用加一
招呼亦不錯.值得推薦!
2011-12-03
  • 咖哩羊
  • 印度黃飯
  • 波菜芝士
2011-11-19 28 浏览
其實早排已經提議另一半去試下架喇~不過佢推三推四感恩..終於叫左成2個幾月.依日食得成~仲係佢開口話去添喎^^我試"印度啤酒"..印度啤既味道比較淡口~但入口好順喉點好食物..送上小吃"薄餅"依隻係脆身薄餅老闆介紹..薄餅配2款醬汁同食~我問左佢幾次咩名(佢講完再講..都係唔記得)佢仲話香港無..同埋我都唔會知咩來喎(哈哈)~醬既味道好特別2款都甜甜地..個味都好唔錯~反而薄餅既味..我地覺得ma maVegetable Samosa.."素咖喱角"皮層唔油又好鬆脆~用薯仔+豆做餡料再配上咖喱味道好香咖喱味~餡料又夠清淡~整體唔膩仲好好味Chicken Tikka Masala.."瑪莎拉烤雞"依款咖喱..除左有咖喱香味~主打材料仲加有蕃茄蕃茄味同咖喱味好平均~整個咖喱又香又開胃又惹味雞件份量都好多~口感絕對唔鞋口..正"Cheese Nan"芝士烤餅真係好好味~夠軟身又烤得好香口中層夾雜軟芝士..味道唔漏~口感超正(再多d cheese仲正)Fish Madras.."椰汁咖喱燴魚"椰香味好突出但又有咖喱香~魚件比想像中正魚件啖啖肉又係唔鞋口~肉質都好唔錯"Garlic Nan"蒜香

其實早排已經提議另一半去試下架喇~不過佢推三推四

我試"印度啤酒"..印度啤既味道比較淡口~但入口好順喉
點好食物..送上小吃"薄餅"
依隻係脆身薄餅
Vegetable Samosa.."素咖喱角"
皮層唔油又好鬆脆~用薯仔+豆做餡料再配上咖喱
味道好香咖喱味~餡料又夠清淡~整體唔膩仲好好味
Chicken Tikka Masala.."瑪莎拉烤雞"
依款咖喱..除左有咖喱香味~主打材料仲加有蕃茄
蕃茄味同咖喱味好平均~整個咖喱又香又開胃又惹味
雞件份量都好多~口感絕對唔鞋口..正
"Cheese Nan"
芝士烤餅真係好好味~夠軟身又烤得好香口
Fish Madras.."椰汁咖喱燴魚"
椰香味好突出但又有咖喱香~魚件比想像中正
魚件啖啖肉又係唔鞋口~肉質都好唔錯
"Garlic Nan"
蒜香味雖然唔會好濃~但比之前既烤包烤得仲要香脆
唔同款既咖喱都有個別突出之處~而且味道好好
烤餅都係好正~同埋服務好唔錯..地方都好乾淨呢
2011-11-05
2011-11-17 84 浏览
聽過同事說,重慶大廈吃咖哩好食。會陪我,為「吃」而穿過「重慶」的人,睇怕都只有,到過此大廈吃咖哩的姊姊莫屬。之前她光顧過新得里,所以也順利成章的帶我到此。如果不是由職員帶路,也未懂哪個升降機口。入到店內,90%也是香港人食客,客滿達八成。而各侍應,也很nice和操流利廣東話。所以印象比預期中好得多。先叫drinks。檸檬梳打,Rose Lassi $30,沒Rose味,也不太甜(以前在另一家印度餐廳,飲過mango lassi),其實應該芒果味好飲一點。乳酪$20,它比平時在超市買的走甜乳酪,無咁滑。純粹想吃吃印度的純味乳酪。建議可以不叫。要解咖哩辣,飲Lassi已很足夠!印度薯仔沙律,是薯仔,混入茄汁+香料+辣。香料味幾重,整體不是想像中的沙律,是個令人飽飽的前菜。麥烤餅$10,皮脆不油,有點燶,單吃比平時的油烤餅單調。菠菜芝士咖哩,有些長條形的疑似芝士物體,但沒味道的。整體此點都幾好吃,菠菜澎湃,有營養。新德里炒飯,份量不少,很多雞肉件,有烚蛋白等。調味不會太多,就是印度炒黃飯。伴咖哩吃,味道互相配合。這餐因由我拍板,沒大路野,全是特色野。人數少,未能試多一點。莫非在傳統地方餐廳,
之前她光顧過新得里,所以也順利成章的帶我到此。
如果不是由職員帶路,也未懂哪個升降機口。
麥烤餅$10,皮脆不油,有點燶,單吃比平時的油烤餅單調。
這餐因由我拍板,沒大路野,全是特色野。人數少,未能試多一點。莫非在傳統地方餐廳,就是點傳統的食物好
餐前薄脆(熱的)
Rose Lassi & 青檸梳打
乳酪
印度薯仔沙律
麥烤餅
菠菜芝士咖哩
新德里炒飯
2011-10-29
餐前薄脆(熱的)
麥烤餅
菠菜芝士咖哩
新德里炒飯
2011-10-14 23 浏览
嘩,三個傻人勇闖重慶,為的是慶祝院長壽辰﹗一早訂左新德里,再上openrice,知道有很多推介食物,但因為我們都不是大食之人,所以都係試了幾款﹗第一味,免費的胡椒餅,嘩,好好味呀;食落去唔會覺得好熱氣,係一種薄餅類,但咬落去陣陣胡椒味充斥著整個味蕾,like﹗另外,我和院長點了印度啤酒,又幾好味wor,佢同平時飲開個隻啤酒有d唔同,原來佢加左栗米,個味完全唔同晒,仲幾好味tim;推介,村長則聽我和院長老點,點了咸乳酪,呢個比較重口味,有陣curry味,我自己就唔係好buy,但一向喜歡重口味的村長都覺得ok;我地再點了齋餃子,唔油wor,個味仲幾清新,like之後,再叫了curry lamb,薄餅同炒飯,樣樣都ok,可以一試呀﹗睇相啦各位﹗唔記得上次係幾時去重慶了,由重慶大廈門口,比成班「老友」圍住,再由佢地帶上3樓新德里,覺得個過程都幾得意;雖然一出lift有陣幾難聞的味,但係一入到去,又好似置身係印度某個地方的食肆,所有waiters都識廣東話,嘢食又地道,可以再去﹗

嘩,三個傻人勇闖重慶,為的是慶祝院長壽辰﹗

餐前小食胡椒餅,一流
重口味的咸乳酪,有陣curry味
我地再點了齋餃子,唔油wor,個味仲幾清新,like
curry lamb
新德里炒飯,冇油的,一流
餐前小食胡椒餅,一流
  • 胡椒餅
2011-09-18 79 浏览
終於去左重慶食印度野喇~~~~今次個FRD揀左新德里(因為佢食過樓層+室個間)佢地4個人去到先~等左唔係好耐都坐低左揀野食~一坐低就送脆薄餅食~幾好丫~不過燈光有點兒藍XD 睇得有點兒辛苦 ^^"之後揀左好多個名都好似差唔多既薄餅~~呢個冇食到呀~俾佢地食哂 .....不過佢地話幾好味WOR~呢個正呀~好大陣CHEESE味但係唔膩的~~食完要再食~好味~唔記左呢個叫咩名....不過係雞黎的....有點兒辣~~雞肉算整得好味唔UN...可以一試~咖哩魚又係有點兒辣~HEE~不過同烤餅一齊食又好好味~正~我地狂ENCORE烤餅!!!新德里特色燴羊肉好好味~但因為我唔知新德里特色係咩既特色 ORZ所以我唔知算唔算正宗!但係D羊一D都唔SO~~~哈~~~個汁有D淡,但唔係難食,可以一試~但我覺得冇左食印度野既感覺~~~UM.....呢個薄荷好似牙膏.....D FRD食完話好似刷緊牙....冇乜特別~但烤餅整得好好,夠厚,有風味!?我地一人叫左杯野飲,呢個FRD真係唔識死....叫左個咸YOGURT!!! 一飲! 中伏了! 奇怪味~又咸又酸...哈...後面粉紅色個杯又係玩野, Rose Sq

佢地4個人去到先~等左唔係好耐都坐低左揀野食~
送的~
之後揀左好多個名都好似差唔多既薄餅~~
咖哩角
Cheese Yogurt!
烤餅+咖哩魚
咖哩魚又係有點兒辣~HEE~不過同烤餅一齊食又好好味~正~
我地狂ENCORE烤餅!!!
新德里特色燴羊肉
薄荷薄餅
咸YOGURT!
後面粉紅色個杯又係玩野, Rose Squash....勁多泡唔再講,個玫瑰味真係..甜甜地但又唔係好味,食緊玫瑰入口既味LO...
我左叫Orange Squash,另一個FRD叫左LEMON SQUASH...都係正常的

其實唔只叫左咁少,仲有個蕃茄雞肉又係一流好正~~~~要試~~~~
仲有, 一定要狂ENCORE 烤餅,無論係有芝士味定就咁普通既烤餅,都好好好好好好好好好味~~~~~
就算好飽都要食~~~~~

另外就係,重慶開左咁多年有印度野食都咁多人食既!? 我食完差唔多8點9,仲有成1X個人等緊~~~~
我諗我下次都可能會返黎食多次,不過要試埋其他間先~~~~
2011-09-17
送的~
咖哩角
Cheese Yogurt!
烤餅+咖哩魚
新德里特色燴羊肉
  • 芝士烤餅
  • 烤餅
2011-09-13 321 浏览
I had lunch here with my wife. It was our first experience dining in the Chungking Mansions. We ordered:2 Vegetable Samosas, Mutton Rogan Josh, Chicken Vindaloo, rice, and Garlic Naan. Plus some beer and a mango lassi. I've heard that some of the restaurants in the Mansions are byob, but this one apparently isn't. Good for us, because we didn't bring any beer.The pappadoms were tasty and came with this white sauce. I had no idea what the sauce was, but it was great, and I put it on my samosas to

The pappadoms were tasty and came with this white sauce. I had no idea what the sauce was, but it was great, and I put it on my samosas too. 8/10

The samosas were small, but I liked that fact. I usually can't eat much of my meal when the appetizer portions are huge. They were really good, but needed some mint chutney or something to balance the flavor. 7/10

Equally good was the Naan. It was thick and bready, not too cooked, nicely chewy, great for sopping up sauce, greasy like it should be but not too greasy. 8/10

I had the Chicken Vindaloo and I asked for it "very spicy". It was decently spicy, but not "very". Maybe if I weren't white, they'd have given me serious spice. There was a handful of pieces of chicken and a few potato chunks. Not alot, but I'm not a huge eater. The chicken was tender but not fall-apart tender; the potatoes likewise were cooked enough, but not as tender as they could be. The curry itself was uniform in texture, not chunky. And although it was hot like vindaloo should be, there wasn't much of a vinegar flavor. 6/10

I didn't have much of my wife's Rogan Josh. It was similar in its texturelessness, and the medium tenderness of the mutton. And it wasn't very spicy. 5/10?

My wife gave the mango lassi a 7/10. You can tell how good the beer I had was by going to the store, buying a bottle of Kingfisher, and drinking it.

Overall the place seemed more British Indian than Indian Indian, and served mostly the basic British Curry House selections (though I've never been to Britain). If you're looking for authentic, this is probably not the place, but if you're looking for good and cheap, I give it a 6/10.
2011-09-03
  • Garlic Naan
2011-06-07 23 浏览
常常說要到重慶大廈吃咖哩,不過今次才是第一次。剛去到重慶地下,已經有一大班印度人圍著我們,想向前行都唔得。幸好男朋友在,如果唔係實嚇死。新德里的燈光昏暗,侍應都是印度人,落單時手指指彩色的 menu 就可以了。他們的服務不錯,常常加水,吃正餐前有幾塊胡椒餅送,脆卜卜的。我們叫了三款,再加一個薄餅,但還有很多汁剩下來,於是再叫多一客薄餅。這次叫得略多,兩個人要撐著肚皮離開,不能再吃糖水了。整體說,是很特別的一餐,感覺正宗,平常都甚少機會吃到這些。不過女生到重慶大廈,真是要格外小心喔。

素咖喱角。炸脆皮薄,滿滿的菜肉餡。
咖喱羊肉。質感有點像牛腩,不過有羊肉的香。
磨菠菜芝士。吃得太多濃味東東,有這個中和一下剛好。
新德里特式雜菜。我最喜歡的,不辣,酸酸甜甜。
芝士薄餅。薄脆,不過芝士味都給我們點的汁掩蓋了。
蒜蓉薄餅。比芝士薄餅厚,好香呢。
素咖喱角。炸脆皮薄,滿滿的菜肉餡。
咖喱羊肉。質感有點像牛腩,不過有羊肉的香。
新德里特式雜菜。我最喜歡的,不辣,酸酸甜甜。
磨菠菜芝士。吃得太多濃味東東,有這個中和一下剛好。
芝士薄餅。薄脆,不過芝士味都給我們點的汁掩蓋了。
蒜蓉薄餅。比芝士薄餅厚,好香呢。
2011-05-30 18 浏览
一直都好想試下重慶大廈的咖喱, 今次終於有機會試啦~揀了這間"新德里餐廳", 係重慶大廈左穿右插, 好多"朋友"係咁遞上咭片, 見到有"新德里"這個名就拎咭片啦, "朋友"就帶我們去搭lift上去了~上到去門口, 係入面都坐了九成香港人, 又真係幾多港人幫襯喎~點了:胡椒餅(送的): 好脆, 但無咩味道.....(60分)素咖喱角: 幾好味, 又不太辣, 內裡全部都係薯仔(70分)咖喱羊: 點了小辣, 其實無辣味.....總覺得辣的咖喱好食得多, 羊肉都算多, 咖喱味無港式的咁惹味(70分)芝士烤餅: 餅中間係芝士, 不過唔係好似pizza hut咁多芝士係裡面(70分)雞肉炒飯: 其實食完兩件芝士菟餅後, 都覺得有d飽飽地.......只食了兩啖飯仔~味道都普普通通啦, 無咩特別(65分)可能是我們期望過高了吧, 所以覺得d食物麻麻地........最好食都係素咖喱角~
一直都好想試下重慶大廈的咖喱, 今次終於有機會試啦~

點了:

胡椒餅(送的): 好脆, 但無咩味道.....(60分)

最好食都係素咖喱角~
餐牌
咖喱羊+芝士烤餅
雞肉炒飯
  • 芝士烤餅
  • 素咖哩角
其實我21日第一次去,我前同事帶我上去。我媽媽好鐘意印度菜兼未去過重慶森林,帶佢同我朋友上去一開始奉送胡椒餅,印度菜例牌啦前菜叫左齋咖哩角叫左菠菜蓉薯仔,蕃茄蓉雞,加薄餅,汁底好食最正係五件雞,鐵板上,雞肉好正,普通印度餐館煮到雞肉乾柴,而呢間野煮到肉質幼嫩,JUICY果隻,值得推介

一開始奉送胡椒餅,印度菜例牌啦

前菜叫左齋咖哩角

叫左菠菜蓉薯仔,蕃茄蓉雞,加薄餅,汁底好食

五件雞! 超正! JUICY 而無乾柴
國產啤酒風行世界
素咖哩角
左: 菠菜蓉薯仔, 右: 蕃茄雞肉
2011-04-19 26 浏览
這店子位於尖沙咀重慶大廈3樓,地點也不容易找呢。侍應全部也是印度人,而且還會說一口不錯的廣東話呢。心想:他們在香港也混得挺可以的吧,已經落地生根了嗎?有小孩子在香港讀書嗎?再看一看他們敬業有禮的服務態度,以上的問題也有了一定的答案。簡簡單單點了三款食物和兩款薄餅:咖哩羊肉莎拉燴蝦磨菠菜芝士牛油薄餅蒜蓉薄餅以上三款主菜,也是糊狀的,都可以拿來沾薄餅吃,味道也很不錯,特別是莎拉燴蝦,酸酸甜甜的。雖然我們可以吃很多,但今次本著"別吃太飽"的宗旨進來,就只點了以上數款食物。誰知他們的薄餅挺厚的,最後還是捧著小腹走,又一次失預算了。
這店子位於尖沙咀重慶大廈3樓,地點也不容易找呢。

簡簡單單點了三款食物和兩款薄餅:
咖哩羊肉
莎拉燴蝦
磨菠菜芝士
牛油薄餅
蒜蓉薄餅

• 莎拉燴蝦,磨菠菜芝士