2025-07-18
今晚冇之前咁熱,決定食拉麵!發現中環有新嘢+東京有的+唔洗爬好耐山,即刻去!嘩...星期五晚竟然一個客都冇!新得滯定個市真係咁差?!裏面其實都唔細,個裝修幾高級,啲用料幾靚。大部分係坐bar 檯高櫈。啲冷氣好勁。可能得我一個人,好好招呼,雖然我就唔太需要嘅。俾我見到廚房有人食煙喎... 好在就唔係對住個爐食嘅😂 貼住個度門食啫。等咗一輪見廚師冇郁,淨係見佢用細煲煲緊湯。唔知咩事。原來餃子係裏面廚房整出黎。上曬餃子個麵先會到。餃子有4隻。餡唔算多,但個皮係恰到好處嘅薄。上面塊kimchi 估唔到幾好味,同個餃子好夾,結果完全冇點過醋。佢俾咗幾塊煙薰大根我試吓。幾香煙薰味。好味又爽口,唔錯。N年豚骨拉麵(幼麵): 估唔到咁多種配料!南瓜片好似係第一次食拉麵見到,原來都襯喎!個湯底浸味好熟悉,令我諗起出前一丁豬骨濃湯麵個湯底🤣 但佢好在唔油,濃味得黎又唔杰,佢個麵又唔係滑潺潺嗰隻,食得好舒服。豚肉得兩細薄塊,都肥嘅。雞卷我唔欣賞,覺得同個豬骨湯底唔夾。隻雲吞皮薄餡靚,本身係好味嘅,但我覺得都係同個豬骨湯底唔夾。隻蛋香嘅,但出奇地淋,係個蛋白淋。總結:呢個價錢我覺得幾好喎。想食清少少嘅豬骨時可
可能得我一個人,好好招呼,雖然我就唔太需要嘅。
佢俾咗幾塊煙薰大根我試吓。幾香煙薰味。好味又爽口,唔錯。
總結:呢個價錢我覺得幾好喎。想食清少少嘅豬骨時可以encore。