2025-07-06
【沙田區】【新合發飯店】難得因為自己有啲事,召喚到一班中學時期嘅好兄弟出嚟陪我食飯吹水。不過佢哋食咗飯㗎喇,所以主要得我一個食,佢哋食少少,陪我坐吓,傾吓偈咁。呢個世界真係「登泰山而小天下」,實踐同理論上嘅知識真係有助人去理解整件事。不過算喇,冇乜用。我知,你知,世人唔知,講經咩。不如專心啲睇吓呢餐食乜,填吓個肚好過啦。叫咗個 $338 嘅「肥牛什錦窩」,送嘅自選鍋底就揀咗沙嗲湯底,大家啱食啲。出到嚟啲嘢都算多,牛肉有一堆,裏面仲有丸類、海鮮等,仲有鵝腸等內臟類,都算有誠意嘅配搭。然後加 $40 叫多碟「娃娃菜」食吓,索吓沙嗲汁都係唔錯嘅。最重要都係嘢飲,「藍妹」五枝,呢度都成 $200,即係四草嘢一枝,都係圖個開心。最緊要係我都有個渠道去講出我自己嘅睇法,同埋佢哋算係比較熟悉我嘅朋友。埋單 $578,呢度就唔評論喇。。。(地址:大圍積福街18-20號地舖)
(地址:大圍積福街18-20號地舖)