2019-06-04
新南苑 2019-05-29為慶祝母親節,表揚母親一生付出,無私奉獻,特登帶佢出嚟威威!唔使佢煮飯,等佢有求必應下!呢間野,雖然唔係自助,但係一嚟到,個雞煲係任你隊嘅,食到你滿意為止,先至到戲肉:打邊爐。佢哋嘅侍應好細心,送咗個雞煲嚟之後,提醒我哋要分別搞四次,我哋唔記得咗,佢仲會幫我地同埋提醒我哋添!我哋一共食咗四部先至開始打邊爐!第一款海鮮:凍蟹呢個凍蟹每人有半隻,都算係幾新鮮,雖然冇蟹膏,但係蟹肉本身都算鮮甜同厚身!第二款海鮮拼盤呢個拼盤有聖子、大花甲、鮮魚片、帶子、海蝦,一人都有一隻嘅份量,食得又開心又滿足,海鮮求啲乜嘢啊,就係新鮮兩隻字!開始打邊爐啦!我地叫左一大咋火鍋料,如下:龍躉片、魚皮餃、冰豆腐、牛柏葉、水魷魚、蟹棒、響玲、鮮雞件、脆骨腩、枝竹,佢有個凍櫃放着啲蔬菜啊,任你夾,又新鮮又唔孤寒!飲品方面:有個勁大嘅雪櫃裝住超多唔同種類嘅紙包,樽裝,罐裝飲品仲有酸梅湯添,屈機到一個點。當我地以為食晒所有嘢,諗住捧住個肚走嘅時候,佢問我地夠喉未,夠就再上甜品,又香又滑又唔會太膩,小小甜啱啱好嘅北海道3.6牛奶奶凍呢度啲侍應,真係十分熱情,服務又周到,好似知你諗乜咁樣,自動自覺
第一款海鮮:凍蟹
第二款海鮮拼盤
開始打邊爐啦!
呢度啲侍應,真係十分熱情,服務又周到,好似知你諗乜咁樣,自動自覺,最重要係有晒笑容,準備好要服侍你咁樣,呢下難得!絕無浮誇!
另外,我睇中佢,嚟緊有個全牛盛宴,今次食完海鮮大餐,下次可以品嚐牛的滋味!