2024-08-31 376 浏览
今日第一次去食,食物份量和質素不錯,维服務人員的服務態度有點兒那個;因叫多了食不完,叫服務員给個外賣盒,第一個認了,但之後不了了之;等了一回,叫第二個,离遠已叫我等等,之後走開,但見她只在埸走來走去,唉!等叫第三個才取到,咁嘅服務態度,如何再去幫櫬?…………
2024-08-26 694 浏览
拾玥😘😘😘多元化台式餐廳將軍澳新都城中心、主打台式美食、夾雜港式味道、港台美食文化交融😁✨小食二串一$40丹麥多士酥香鬆軟、外層金黃脆口、咬一口、溶化口腔感!奶醬多士多奶多醬、邪惡絕配、yummy yummy+$10士多啤梨牛奶雪香 濃𤂑士多啤梨🍓清香撲鼻、奶香、淡淡粉紅色、迷人pink lady😊✨自選麵專享套餐田園鮮茄蕃茄湯濃濃番茄湯底、入口清甜fresh、材料豐富、飽肚🈵足下午茶+$10稻庭烏冬、軟腍爽滑、彈牙有嚼口+$3台灣直送鱈魚湯包3粒外層魚丸包裏灌湯肉丸、味蕾雙重享受雞翼3隻濃甜香滷水、肉嫩軟滑鹽酥麻辣貢丸3粒麻辣香、刺激味蕾新口感、外脆內軟+$5凍香芋雪香淡淡香澴紫香芋、色調柔和、賣相吸引眼👀球、甜度剛好、creamy😊拾玥將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-1090A號舖港鐵寶琳站A1出口、步行1分鐘
拾玥
😘😘😘
多元化台式餐廳
✨小食二串一$40
丹麥多士
酥香鬆軟、外層金黃脆口、咬一口、溶化口腔感!
奶醬多士
多奶多醬、邪惡絕配、yummy yummy
+$10士多啤梨牛奶雪香
✨自選麵專享套餐
田園鮮茄蕃茄湯
濃濃番茄湯底、入口清甜fresh、材料豐富、飽肚🈵足下午茶
+$10稻庭烏冬、軟腍爽滑、彈牙有嚼口
+$3台灣直送鱈魚湯包3粒
外層魚丸包裏灌湯肉丸、味蕾雙重享受
雞翼3隻
濃甜香滷水、肉嫩軟滑
鹽酥麻辣貢丸3粒
麻辣香、刺激味蕾新口感、外脆內軟
+$5凍香芋雪香
下午茶
椒鹽麻辣貢丸
香芋雪香/士多啤梨牛奶雪香
  • 小食二串一
經過見有間新開張的台灣餐廳,喜愛嘗新的我,見剛有位便即入去開餐囉。餐廳地方夠晒闊落,座位寬敞坐得舒適,餐牌選擇亦蠻多的,除有台灣麵食外,尚有1人火鍋,好捧啊。台灣蕃茄牛肉手工麵,濃牛味湯底加上鮮蕃茄的配搭,湯底夠晒味,牛肋條炆煮得很入味,口感紮實有層次,白蔔葡清甜爽口,手工麵夠彈性煙靱。日式壽喜燒小火鍋,食材十分之豐富,雞髀肉原汁原味,口感鮮嫩之餘,滑嘟嘟的很好食,仲有花枝丸、貢丸、鵪鶉蛋、紹菜、金菇菜等等,湯底非常香濃,將手工麵煮入其中,夠晒飽肚又健康,非常之滿足😌。小食-上湯川麻貢丸,麻辣味中度,彈牙紮實口感,爽滑有嚼口,湯亦好飲。上湯浸菜的湯內有放上炸香蒜,令菜更鮮甜可口,實在有用心制作。老友的珍珠奶茶香滑有茶味,我點的柑桔檸檬茶,清香爽甜,感覺滋潤。

2024-08-22
今次我哋嚟到將軍澳寶琳食台灣嘢(拾玥) 😍, 餐廳係新式台灣菜 , 菜單可以話係包羅萬有😋 , 佢夜晚可以食一人邊爐 , 鐵板扒餐或者台式嘅鐵鍋小菜都有🤪🤪,當然唔少得台灣小食嘅鹽酥雞同埋雞翼啦🤗~今次我哋試咗佢哋晚市嘅一人台灣涮涮鍋尊享套餐同埋即燒鐵鍋小菜😋😋一人台灣涮涮鍋尊享套餐台灣古早牛肉火鍋(牛肋條)🥩🍲 $128火鍋湯底用上古早味牛肉湯🍲 , 有豐富嘅牛骨牛肉味 , 牛肋條份量十足 ,牛肉事先已經炆得好淋好入味 , 油脂感亦都好重,每一舊都非常滿足😊😊,同埋配料亦都非常豐富 , 其中有花枝丸 , 芋頭貢丸 , 同埋鵪鶉蛋都好出色 , 係台式火鍋先有嘅特色配料 😘😘即燒熱鍋小菜蟲草花木耳炆雞 $72🍗炆雞係用鐵鍋嘅方式上菜, 新鮮滾熱辣  , 因為上枱嘅時候都有一直燒住 , 所以聞到個醬汁非常香濃 🥴🥴, 雞件原汁原味,口感鮮嫩之餘,雜着蟲草花的香味 , 仲要全部雞件都用上雞髀位 , 肉質爽彈軟滑亦都有好香嘅雞油味🥰🥰 .小食鹽酥雞$38🍗鹽酥雞新鮮炸起 , 每一粒都非常大粒,外脆內滑,入面好Juicy得黎又夠嫩滑.🥰🥰鹵水雞翼(五隻)$33🍗滷水雞翼好入味 ,肉質軟滑多汁,火

一人台灣涮涮鍋尊享套餐

台灣古早牛肉火鍋(牛肋條)🥩🍲 $128

即燒熱鍋小菜

蟲草花木耳炆雞 $72🍗

小食

鹽酥雞$38🍗

鹵水雞翼(五隻)$33🍗
滷水雞翼好入味 ,肉質軟滑多汁,火喉控制得啱啱好 , 雞翼一入口骨同肉係一啖分開曬, 肉質完全唔黐骨 , 滿分雞翼😋😋 !