2023-08-23 219 浏览
嘩 平時飲手作功夫茶都要出到屯市或者紅橋 今鋪終於係富泰有返間啦 唔使再搭車去咁遠我一直都係功夫茶粉嚟嘅 即係唔係話賣花讚花香 手作功夫茶一直都有水準 價格又親民 不過唯一缺點就係其他店就相對啲茶味冇咁足味 但係富泰呢間就真係無得頂 茶味勁足 其他飲品都好正 甜度任君選擇基本嘢啦 有少、半、微、走糖比你揀 鍾意甜啲又得 鍾意淡啲亦都冇問題仲有就係佢有好多料可以揀,晶球 布丁 咖啡凍 芝士奶蓋等等可以加 啲料都比得多嘅除咗經典珍珠奶茶,仲有果茶系列、芝士奶蓋系列、朱古力、抹茶等等,你鍾意嘅口味基本上都可以揀到。啲服務態度幾好 員工都幾健談 我間唔中都去買杯野吹下水最重要係佢開到10點 基本上收工後都嚟買都趕得切 真係我呢啲返工仔嘅福音呢啲係我平時嗌開嘅 珍珠奶茶 朱古力可可 冬瓜輕檸檬都係我首推

啲服務態度幾好 員工都幾健談 我間唔中都去買杯野吹下水

最重要係佢開到10點 基本上收工後都嚟買都趕得切
真係我呢啲返工仔嘅福音

2023-08-05
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 冬瓜輕檸檬
  • 朱古力可可系列
  • 珍珠奶茶同奶綠
2023-08-19 98 浏览
近期見到奶茶關注組 都多人講好多間奶茶店茶冇茶味啊好淡啊!今日黎到富泰試飲下e間d茶。兩個人買左一杯3Q奶茶。 一杯水果茶。3q好多料, 食到飽 奶有奶味茶有茶味(香濃)食飽飯唔建議飲e杯😅水果茶 d生果都足料 當飯後果 茶味都係夠濃表現不錯 冇失望嘅 仲會有下次 希望到時仲keep到e個水準。因為時間一長水準會下滑好多間都係咁。另外店員有禮貌前一句多謝 後一句thank you。e樣都要keep住😁都係嗰句啦 。茶有茶味最重要。
水果茶 d生果都足料 當飯後果 茶味都係夠濃
另外店員有禮貌前一句多謝 後一句thank you
。e樣都要keep住😁
都係嗰句啦 。茶有茶味最重要。
2023-08-14 56 浏览
珍珠奶茶試過唔少!當中既珍珠係精髓之一,唔係間間都放得入口!試過咁多間手作功夫茶,富泰呢間分店既珍珠算係幾唔錯既一間!夠彈夠味!未入舖頭都聞到香!👍🏽👍🏽加埋佢奶茶底配搭啱啱好!都飲得出有茶香味👍🏽推薦鐵觀音奶茶底,茶味好出好甘香,好香醇!!😙😙我仲會特登走甜,個人覺得黑糖珍珠加茶甜度啱啱好😎😎不過有時夜小小去買珍珠會賣晒🥲要提早去買。口感夠彈夠晒香味!柚香晶珠都正,一定叫多冰夠凍又解渴😋😋家下買慣左,d店員都知我要麥!例牌鐵觀音珍珠奶茶走甜!
不過有時夜小小去買珍珠會賣晒🥲要提早去買。
口感夠彈
夠晒香味!

柚香晶珠都正,一定叫多冰夠凍又解渴😋😋
家下買慣左,d店員都知我要麥!
例牌鐵觀音珍珠奶茶走甜!

2023-08-14
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2023-03-27 244 浏览
住左係到咁多年叫左領X商場加奶茶鋪小食鋪,,今年終於等到一間奶茶鋪開係富泰,呢間野本身就飲開又好飲.依家唔洗特登走去紅橋買黎飲.不過可能新開無耐,全個富泰人都去買黎飲搞到people mountain people sea...雖然等候時間耐咗小小...但沖出黎杯野飲又無失水準呢下抵讚...我買咗杯益力多綠茶同一杯芝士奶蓋MANGO都唔錯!呢間野暫時試業中所以唔係咩都有得買,,只能夠等多排先有得飲我最愛的拿鐵同埋愛玉系列.(最後建議大家嗌小甜)
题外话/补充资料: 樓下宵夜真係好正,,依家加多杯肥仔茶真係無敵.
2023-03-23
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 芝士奶蓋MANGO