星期日 yata 有大特價 我同我女朋友行去睇睇 順便試o下新開既意粉360 去到要等位 但係serve 我地果個男人好有禮貌 竟然用雙手俾張等位紙 無耐就有位喇 我地叫o左果肉醬雞扒石頭飯 同 海鮮意大利粉 石頭飯普通 但食到最後到仍然好熱 但係個意大利粉真係好出色d粉既粗幼度arm arm 好 口感一流 用料又新鮮 最好果一環係個汁 真係做到好creamy 我同我女朋友真係好喜歡 另外 我睇到d waiter 成日都會問o下客人食物質素如果 有無改善空間 等等 十分有誠意 收錢果時又有笑容 又有禮貌 真係比錢都比得開心d我諗我下次要試埋其他意粉喇

無耐就有位喇 我地叫o左果肉醬雞扒石頭飯 同 海鮮意大利粉
石頭飯普通 但食到最後到仍然好熱 但係個意大利粉真係好出色
真係做到好creamy 我同我女朋友真係好喜歡

十分有誠意

收錢果時又有笑容 又有禮貌 真係比錢都比得開心d
我諗我下次要試埋其他意粉喇

肉醬雞扒石頭飯 勝在夠熱~
海鮮意大利粉 值得再試~
海鮮意大利粉 值得再試~
  • 海鮮意大利粉
2008-11-26 21 浏览
上次食完覺得唔錯,而朋友仔又想試下呢度薄底既 pizza,就黎左呢度食晚飯。因為一田百貨大減價,好多人等位,等左好耐先有位 … 慘慘!鐵板芝士雞軟骨餃子 ($36):雞軟骨脆脆地,令餃子口感特別,但芝士味唔香濃。芝士焗茄子 ($27):芝士味都係唔香濃,茄子硬硬地,麻麻。香蒜風味腸肉野菌 pizza ($68):pizza皮薄連餡都薄,味道淡淡,比pizza hut 的更差。芝士焗卡邦拿意大利粉 ($58):sauce唔香濃,但意粉有咬口。酥皮蘋果撻配雪糕 ($36):前面幾樣頭盤和主菜都唔好味,呢個甜品好有驚喜呢。酥皮牛油味勁香,蘋果灑上肉桂黎焗超正,好好味呢。上次食呢度既熱石鍋飯令人回味,今次發覺佢既 “芝士”食品真係差,應該改用一批較香濃的芝士做菜。
因為一田百貨大減價,好多人等位,等左好耐先有位 … 慘慘!
酥皮蘋果撻配雪糕 ($36)
芝士焗卡邦拿意大利粉 ($58)
芝士焗茄子 ($27)
香蒜風味腸肉野菌 pizza ($68) & 鐵板芝士雞軟骨餃子 ($36)
酥皮蘋果撻配雪糕 ($36)
2008-11-23 9 浏览
見佢新開張 同mimi試下先蒜蓉飽 : 細細件又幾好食洋蔥圈 : 麻麻地 我比較鍾意Freshness Burger 時洋蔥圈多d 提子梳打 : 幾好味 有球雲呢拿雪糕墨魚汁海鮮石碢飯 : 墨魚汁好好味 我好鐘意 幾抵食 會多d黎食, 平過The Spaghetti House 但d野又其實差不多, 我會再黎不過服務有待改善, 可能新開張
見佢新開張 同mimi試下先

蒜蓉飽 : 細細件又幾好食
提子梳打 : 幾好味 有球雲呢拿雪糕
墨魚汁海鮮石碢飯 : 墨魚汁好好味 我好鐘意

不過服務有待改善, 可能新開張
  • 墨魚汁海鮮石碢飯
2008-11-22 20 浏览
今日同屋企人去意粉360食晚飯。一早訂左位,好快就安排入座。一坐低,好快俾水、餐具同碟我地。我唔知點解,有個waitress幫人加水,但偏偏唔幫我加水。可能佢地太忙睇唔到啦。我要舉手先有人應我,待應Non-no好醒目,聽到我細佬要飲冰水即刻換比佢。我地叫左...蒜蓉多士、三文魚凱撒沙律、芝士蕃茄意粉、龍蝦汁墨魚汁石頭鍋飯、牛利石頭鍋飯配香辣汁、雜錦pizza。飲品要柚子特飲同玫瑰特飲。蒜蓉多士:唔錯啦,都有5塊,同意粉屋一樣。三文魚沙律:三文魚好新鮮,D菜都唔錯啦蕃茄意粉:好多蕃茄,但芝士味就唔係好突出,麻麻地啦龍蝦汁鍋飯:好多海鮮,個汁都唔算太鹹,幾好。食到底都有飯焦。牛利鍋飯:呢個仲正過龍蝦汁鍋飯,個香辣汁好惹味,牛利好香好有肉味。pizza:個pizza好薄,D料無乜特別,普通啦。柚子特飲:好濃柚子味,唔太甜。玫瑰特飲:有陣薰衣草既味,好正。除此之外,仲有D奶味,如果少D冰就好啦唔講唔知,意粉屋、意粉360同ME.N.U都係大家樂集團。整體都唔錯啦。但比起九龍灣既ME.N.U份量少D,如果份量多D就更好啦。結帳果陣,我估Non-no會找番錢比我,點知佢找番黎既係未找數既500元。

蒜蓉多士:唔錯啦,都有5塊,同意粉屋一樣。
三文魚沙律:三文魚好新鮮,D菜都唔錯啦
蕃茄意粉:好多蕃茄,但芝士味就唔係好突出,麻麻地啦
pizza:個pizza好薄,D料無乜特別,普通啦。
柚子特飲:好濃柚子味,唔太甜。

唔講唔知,意粉屋、意粉360同ME.N.U都係大家樂集團。

結帳果陣,我估Non-no會找番錢比我,點知佢找番黎既係未找數既500元。佢都幾好禮貌,講番唔好意思。說來話長,佢又唔小心跌左張單落地,我即刻好快手咁俾番佢。唔通真係做到太忙先擺烏龍。呢個Non-no既服務態度都唔錯啦,如果可以多D笑容同少D黑口黑面就更好啦。

雜錦pizza
龍蝦汁墨魚汁石頭鍋飯
玫瑰特飲
牛利石頭鍋飯
2008-11-18 20 浏览
間店子開左幾日,今日終於午餐時和同事黎試下啦:和風蕃茄咖哩一口豬熱石鍋飯 ($54):咖哩好香,一口豬炸得頗鬆化,但都幾油膩。肉醬雞扒熱石鍋飯 ($50):肉醬好香,雞扒較為乾身。小龍蝦墨魚汁熱石鍋飯配龍蝦汁 ($58):小龍蝦唔夠鮮味,墨魚汁飯加龍蝦汁食落變成唔知咩味,我認為都係以上既咖哩和肉醬撈飯好味些。意大利蕃茄茸芝士意大利粉 ($38):好似食焗肉醬意粉甘,無咩特別。明太子鮮蝦意大利粉 ($54):蝦幾新鮮彈牙,整體夾得幾鮮味,好!呢度既石鍋飯用日本米,又香又有咬口,我最鍾意。另外,我地加 $12飲酥皮湯和蒜茸多士。湯可選忌廉或紅湯,我地全部要左白湯。忌廉湯有好香濃既松茸味,超級好味!酥皮亦好香。蒜茸多士薄身而脆,唔熱亦唔香,頗遜色。新張其間每人減價 $10,食物質素係呢頭算係唔錯了!我地個個都話會再黎食過。
間店子開左幾日,今日終於午餐時和同事黎試下啦:
肉醬雞扒熱石鍋飯 ($50):肉醬好香,雞扒較為乾身。
呢度既石鍋飯用日本米,又香又有咬口,我最鍾意。
新張其間每人減價 $10,食物質素係呢頭算係唔錯了!
我地個個都話會再黎食過。
和風蕃茄咖哩一口豬熱石鍋飯 ($54) & 肉醬雞扒熱石鍋飯 ($50)
明太子鮮蝦意大利粉 ($54)
意大利蕃茄茸芝士意大利粉 ($38) & 小龍蝦墨魚汁熱石鍋飯配龍蝦汁 ($58)
蒜茸多士 & 忌廉酥皮湯
明太子鮮蝦意大利粉 ($54)
蒜茸多士 & 忌廉酥皮湯