2018-10-31 395 浏览
秋風起好清涼,行去黃埔方向之制,對紅碪地鐵站置富都會商場有pastaholic 西式餐廳啦! 原來位置就係日式餐廳,好易搵!環境好大,離門已見到 用麵粉碌碌 印上意國旗顏色。Strawberry peach frozen HKD 58 士多啤梨上加上忌廉,甜甜地、顏色又靚。 冰粒打得好碎焦糖布甸 HKD 38 輕輕的燒形成了一層幾厚蕉糖。蛋滑,味道偏談以中和其甜度 帕爾馬火腿三色沙津披薩(2人前 HKD 98)之前旅行風狂的每日早餐都要食! 火腿不太咸又冇根,配合埋簿簿的批、菜—— 好match ,份量剛好!蕃茄芝士海鮮焗飯 HKD 88每粒飯都有番茄晤會乾淨淨加埋芝士香噴噴,多醬人喜愛。 放了一陣子但飯內仍然夠熱! 勁! 飯軟硬度適中Fresh fruit tea HKD38 水果茶裡面有 - 有橙、奇異果、士多啤梨。味道平均,大家都沒有被搶。 主廚精選沙津(s) HKD 43個日理由,對於出街食多,眼前的菜實在太幸福了! 菜好綠色之如又爽,有黑醋醬汁,開胃! 有雞肉同三文魚、芝士。 芝士是軟身,口感不錯播!

士多啤梨上加上忌廉,甜甜地、顏色又靚。 冰粒打得好碎

焦糖布甸 HKD 38
輕輕的燒形成了一層幾厚蕉糖。
蛋滑,味道偏談以中和其甜度

帕爾馬火腿三色沙津披薩(2人前 HKD 98)
之前旅行風狂的每日早餐都要食!

蕃茄芝士海鮮焗飯 HKD 88

Fresh fruit tea HKD38

主廚精選沙津(s) HKD 43
2018-10-22 166 浏览
返大陸做嘢,因為直通車站比高鐡站方便,短程時間冇太大差別,都係選坐直通車。今日早咗做完八點幾就返到紅磡,見旁邊嘅商場有好多嘢食,未去過就睇下啦!一入到去見有間裝修唔錯嘅意粉店,見有位就直接入去啦。佢有套餐我就先要咗沙律,沙律菜都新鮮個黑安格斯西冷份量大,處理得唔錯,保持到肉汁佢個店名係意粉狂,點都要點個意粉。海蝦牛油果羅勒忌廉意粉在餐牌面就係依個意粉,平時食牛油果都係加沙律,估唔到又同羅勒汁好夾,香滑又健康。

一入到去見有間裝修唔錯嘅意粉店,見有位就直接入去啦。

佢有套餐
香草烤雞凱撒沙律

我就先要咗沙律,沙律菜都新鮮
黑安格斯西冷牛扒
個黑安格斯西冷份量大,處理得唔錯,保持到肉汁

海蝦牛油果羅勒忌廉意粉

黑安格斯西冷牛扒
海蝦牛油果羅勒忌廉意粉
2018-10-15 113 浏览
有大約三個月沒有到紅磡了,所以決定找男朋友陪我到紅磡逛一逛,順便夜晚走走海傍,一起拍下拖☺️☺️我們放學後大概6:30到達紅磡,但肚已經餓,便找附近的商場先吃晚飯,然後我們找到了一間專門吃意粉的Pastaholic 😍從地鐵站到pastaholic時間不到5分鐘,非常方便,吸引了不少附近的同學仔來醫肚🤑餐廳由於開業不久,所以環境也是十分新淨。點餐後不到十分鐘,南瓜濃湯便上菜了😘南瓜味非常濃郁清新,加了少少南瓜蓉口感很好☺️濃湯不會過於稀或稠,吃下去十分舒服😋然後男友點的白酒也到了,味道帶酸,有果味,也是不錯😛然後第一個主菜Carbonara 上菜了。芝士味濃,配合充滿蛋汁的温泉蛋令意粉不會過乾😎煙肉和洋蔥也十分惹味🤩份量也是適中。然後我點的strawberry peach smoothie 到了😍😍賣相非常漂亮,上層有cream,下層便是充滿草莓汁的沙冰😊冰粒十分幼細,不會過粗而影響口感😛隨即是炸parma ham薯波😎上菜是還是十分香脆,裏面的薯泥和ham配合得好好,咸度適中😋😋然後到parma ham pizza🤩由於是一人份量的關係所以以木板上,味道也是很好,餅皮不會太難咬☺️最後便是焦

南瓜濃湯

白酒

然後男友點的白酒也到了,味道帶酸,有果味,也是不錯😛
Carbonara

Strawberry  peach  smoothie

焦糖燉蛋

最後便是焦糖燉蛋,份量十分大,蛋十分香滑,不會過甜,十分creamy,為晚餐畫上完美句號!😎😎

南瓜濃湯
白酒
Carbonara
Strawberry  peach  smoothie
焦糖燉蛋
有日放lunch黎都can試呢間9月頭新開既餐廳~價格喺商場黎講偏高香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉 $78每條意粉都沾上忌廉青醬 幾creamy🤤😍羅勒香氣就冇想像咁香濃突出雞肉香口唔乾身 撈埋雜菌一齊食感覺都唔錯😋意粉質感就冇咩驚喜(諗住呢度會唔同d)份量超多 食到底比較油膩 差d食唔曬😳(lunch意粉份量好似係x1.5倍的)鮭魚菠菜忌廉意粉 $78試左一啖 忌廉汁就算撈完之後都係太少勁淡味 零creamy感 仲dry過我💩三文魚亦都係普普通通南瓜忌廉湯幾好飲野飲試左個聽落好特別又唔洗加錢既歡樂朱古力茶🤡一飲落去。。果然歡樂滿東華😇😇 (押韻架)
有日放lunch黎都can試呢間9月頭新開既餐廳~
價格喺商場黎講偏高

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉 $78
每條意粉都沾上忌廉青醬 幾creamy🤤😍
羅勒香氣就冇想像咁香濃突出
雞肉香口唔乾身 撈埋雜菌一齊食感覺都唔錯😋
意粉質感就冇咩驚喜(諗住呢度會唔同d)
份量超多 食到底比較油膩 差d食唔曬😳
(lunch意粉份量好似係x1.5倍的)

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

鮭魚菠菜忌廉意粉 $78
三文魚亦都係普普通通

鮭魚菠菜忌廉意粉

南瓜忌廉湯幾好飲
野飲試左個聽落好特別又唔洗加錢既歡樂朱古力茶🤡
一飲落去。。
果然歡樂滿東華😇😇 (押韻架)
香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
2018-10-13 62 浏览
去開紅磡找朋友行街,順便來這間pastaholic晚餐,好適合一家大細嚟。紅磡置富都會7樓叫做Pastaholic,人流不算太多。意粉當然是主打,有十多款選擇,特別之處是連意粉都分兩款,扁意粉由店方自家製,另有普通來貨的意大利粉精選海鮮番茄意粉意粉掛滿香濃番茄汁,足料有大蝦、青口、魷魚,醬汁吸收了海鮮的精華,非常美味🤤意粉加了小麥粉自家製作,烹調後不但口感彈牙,而且小麥味香濃溫泉蛋芝士卡邦尼意粉獨特既芝士味配上濃郁既蛋黃汁,食落一點也不漏,好適合小朋友食👍👍👍照燒雞蛋黃披薩很香又非常足料,味道很好,外脆內軟,香味濃郁的Pizza香烤黑安格斯一口牛柳牛柳放在好像塊石頭的上面輕輕煎一煎。原來整個效果好像鐵板燒一樣,吃起來超香,而且要幾成熟完全可以自己決定,又可以吃又可以玩呢。牛柳粒好淋,配左好多薯角海老忌廉芝士焗飯波菜賣相麻麻,焗飯好芝士同蕃茄味,食多多都唔怕肥!波菜同蕃茄重好啱小朋友食添,美味又窩心的芝士蝦蝦焗飯服務員尚算有禮貌

精選海鮮番茄意粉

溫泉蛋芝士卡邦尼意粉

照燒雞蛋黃披薩

很香又非常足料,味道很好,外脆內軟,香味濃郁的Pizza

香烤黑安格斯一口牛柳

海老忌廉芝士焗飯

服務員尚算有禮貌
  • 香烤黑安格斯一口牛柳
  • 溫泉蛋芝士卡邦尼意粉
  • 精選海鮮番茄意粉
  • 照燒雞蛋黃披薩
2018-10-11 45 浏览
經過紅磡置富見到Pastaholic囡囡最喜歡食意粉的,難得出到黎紅磡就黎試一試🤤🤤🤤綠色格仔枱布,好有野餐feel。樓底高、餐廳感覺空曠,大型麵粉麵粉棍吊飾夠晒華麗。意粉系列有蕃茄、忌廉、蒜香橄欖油等6款,還供應各式沙律、小食、湯品、披薩、甜品……款式不少而且定價親民豪華 5 式拼盤的確夠豪華意式小食賣相精美款式多樣化,帕爾馬火腿獨有的鮮味勾人味蕾,焗醸帶子珍寶大啡菇又Juicy又菌香十足,芝心帕爾馬火腿薯茸球外脆內軟明太子海鮮披薩味道很不錯,上面擠滿了明太子醬,內餡有起司搭配花枝,蝦子以及青菜,吃起來每一口都充滿著明太子醬波波波的口感,味道很不錯,餅皮偏薄酥軟,十分好吃。香草烤雞凱撒沙律雞肉質嫩滑及帶烤焗香味。新鮮的菜,咬落清新脆口,兩者配上凱撒沙律醬及巴馬臣芝士,非常吸引溫泉蛋芝士卡邦尼意粉流心蛋和芝士味濃,口感更豐富!囡囡自己食晒🤤也貪得意點了甜品香蕉朱古力披薩當薄餅換上了甜味的餡料,餅底烤得更加焦脆!朱古力跟甜味重的香蕉向來是最佳配搭,完熟香蕉搭上醇滑的朱古力醬,帶來甜蜜香濃的味覺享受。囡囡超喜歡😍😍😍
綠色格仔枱布,好有野餐feel。

樓底高、餐廳感覺空曠,大型麵粉麵粉棍吊飾夠晒華麗。
款式不少而且定價親民

豪華 5 式拼盤的確夠豪華
意式小食賣相精美款式多樣化,帕爾馬火腿

明太子海鮮披薩

溫泉蛋芝士卡邦尼意粉

流心蛋和芝士味濃,口感更豐富!囡囡自己食晒🤤

也貪得意點了甜品
香蕉朱古力披薩

• 香蕉朱古力披薩
  • 溫泉蛋芝士卡邦尼意粉
  • 明太子海鮮披薩
2018-10-11 318 浏览
最近同老公仔經常經過紅磡處理新屋裝修所以順便就捐窿捐啦~搵吓有冇好嘢食啦!點知最近有俾我發現一間好好食嘅意粉舖頭~佢除咗有散嗌,其實仲有套餐由於同老公仔口快快食到尾先至發現有套餐,決定下次一定要試佢個套餐香烤香安格斯一口牛柳上台嘅時候香氣四溢,碟邊有一舊燒紅左嘅熱石,大家可以因應自己嘅喜好將牛柳放上熱石烹調,又好玩又好食!肉味香濃又唔會太乾!薯角炸得啱啱好香香脆脆👍🏻👍🏻👍🏻特製巴馬臣芝士番茄意粉+$10 upgrade意粉煮得啱啱好,有咬口之餘又唔會太淋身,上面的醬汁亦非常濃稠,蕃茄汁配上密不透風的芝士粉!風味亦好,而且人妻拍小鮮肉老公唔夠食仲加$10 upgrade左!呢個份量兩個人食再配埋其他嘢就啱啱好啦😊明太子海鮮pizza二人前Pizza底整得夠薄夠香脆,配上明太子大蝦🍤魷魚加芝士,鮮味得來又帶點濃厚嘅芝士味,實在好幸福朱古力芭菲作為完美嘅結局梗係要食甜品啦!呢杯野除咗抵食我講唔到其他嘢,佢嘅高度差唔多成個大水樽咁高~我要同老公仔一齊食先食得完,除咗有朱古力雪糕仲有忌廉、穀物脆脆、好好食嘅朱古力餅餅、香蕉~絕對係有誠意之作⋯⋯總括而言呢間餐廳係食飯時間記得早啲來,因為原來真係
最近同老公仔經常經過紅磡處理新屋裝修
所以順便就捐窿捐啦~搵吓有冇好嘢食啦!

特製巴馬臣芝士番茄意粉+$10 upgrade
特製巴馬臣芝士番茄意粉

明太子海鮮pizza二人前
明太子海鮮pizza

朱古力芭菲

總括而言呢間餐廳係食飯時間記得早啲來,因為原來真係好受歡迎㗎!而且服務非常之好,侍應又有禮貌又乾淨👍🏻值得一去再去呢
2018-10-08
特製巴馬臣芝士番茄意粉
明太子海鮮pizza
朱古力芭菲
今天和老公去紅磡火車站交物件,之後去左附近的置富都會行下,去到7樓見到意粉狂熱在這開左分店,之前都有去過銅鑼灣分店食過,味道吾錯,今晚甘岩來到置富都會尼間新分店,一於同老公入座試試!餐廳地方都幾大,裝修擺設優雅,座位寬敞舒適。海老忌廉芝士焗飯:芝士還可拉絲,雖海老經過烤焗而缩小,但也爽口,配上芝士忌廉醬汁甚惹味!蕃茄芝士海鮮焗飯 :海鮮新鮮,尤其是大蝦,鮮甜又彈牙。用蕃茄和芝士焗,飯軟硬適中,好美味!照燒雞蛋黃醬披薩(2人前):照燒雞嫩,薄底披薩加了蛋黃醬和紫菜絲。香脆又惹味!朱古力芭菲 :飯後甜品,老公總愛食雪糕,芭菲下面是薄脆片,配滑溜的雪糕食,甜甜的又有雙重口感! 法式焦糖布甸 :燉蛋香清滑,面層加左糖,用火話輕輕的燒一燒,形成一層薄薄的糖片,又甜又脆。日本牛乳布甸 :口感非常滑,日本牛乳香又濃,加左忌廉更美味。

餐廳地方都幾大,裝修擺設優雅,座位寬敞舒適。

2018-09-23
2018-10-09 63 浏览
同朋友係tst行完街想搵個地方坐低傾下計見Pastaholic環境舒適,光線充足,又多卡位就入去開飯la食物款式多,有set或散叫黎到當然要試下homemade fresh pasta我地揀左芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉意粉好爽滑,牛肝菌味道濃加上幾種菇煮埋好惹味另外叫左柏爾瑪火腿三色沙律薄餅Pizza邊脆,內裡軟熟,好香麵包味Parma Ham鹹鹹地同沙律菜夾埋啱啱好香草烤雞凱薩沙律沙律菜好新鮮,醬適量不會蓋過了菜既清新口感,配一絲絲既芝士碎好味,推薦👍🏼(本人好鍾意食🥗)麵包粒好香脆海蝦牛油果法包多士多士好脆,但醬略多南瓜粟米忌廉湯濃濃南瓜🎃香,creamy享受的一餐
同朋友係tst行完街
想搵個地方坐低傾下計
見Pastaholic環境舒適,光線充足,又多卡位
就入去開飯la

食物款式多,有set或散叫

黎到當然要試下homemade fresh pasta
我地揀左芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉
意粉好爽滑,牛肝菌味道濃
加上幾種菇煮埋好惹味

另外叫左柏爾瑪火腿三色沙律薄餅
Pizza邊脆,內裡軟熟,好香麵包味
Parma Ham鹹鹹地同沙律菜夾埋啱啱好

香草烤雞凱薩沙律
好味,推薦👍🏼(本人好鍾意食🥗)
麵包粒好香脆

海蝦牛油果法包多士
多士好脆,但醬略多

南瓜粟米忌廉湯
濃濃南瓜🎃香,creamy

享受的一餐
2018-10-03 135 浏览
準備去紅館睇show 之前, 當然要醫肚。呢間有朋友推薦試過其他分店,覺得平得黎又好食, 於是就試下。香草烤雞凱撒沙律58材料有沙律菜,雞肉,芝士,番茄和麵包脆粒等。沙律很新鮮, 芙士份量夠多, 麵包脆粒十分脆醬汁很香有香蒜味, 但唯一美中不足的是腫肉有點太冷。帕爾馬火腿3色沙律pizza  & 照燒雞蛋黃醬pizza PIZZA餅底是薄身脆底,少少脆又軟, 但是又點烤過的嚼勁和香氣醬汁份量都預計得岩岩好帕爾馬火腿夠咸香, 而羅馬生菜非常新鮮, 與脆底內軟的pizza 同吃, 感覺都幾match。至於照燒雞蛋黃醬pizza, 蛋黃醬不會好似傳統沙律醬單調, 雖然照燒雞的味道不如預期濃郁, 但都不失為一種特別的口味。芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉 78意粉有口感同彈牙,粗幼度啱啱好, 濃汁配芝士質厚細緻濃濃牛肝菌菌香配上意粉的小麥香氣,能夠引起食欲, 超級好味 綠茶芭菲 48綠茶醬、忌廉、牛奶奶凍、綠茶奶凍和粟米片組成, 綠茶醬味帶甜不苦澀。但唯一美中不足的是綠茶芭菲沒有綠茶雪糕, 這點我是有點失望的。
準備去紅館睇show 之前, 當然要醫肚。

香草烤雞凱撒沙律58
香草烤雞凱撒沙律

材料有沙律菜,雞肉,芝士,番茄和麵包脆粒等。
香草烤雞凱撒沙律

沙律很新鮮, 芙士份量夠多, 麵包脆粒十分脆
香草烤雞凱撒沙律

醬汁很香有香蒜味, 但唯一美中不足的是腫肉有點太冷。

帕爾馬火腿3色沙律pizza  &

帕爾馬火腿3色沙律pizza

醬汁份量都預計得岩岩好

帕爾馬火腿夠咸香, 而羅馬生菜非常新鮮,
帕爾馬火腿夠咸香

與脆底內軟的pizza 同吃, 感覺都幾match。
帕爾馬火腿夠咸香

至於照燒雞蛋黃醬pizza,
照燒雞蛋黃醬pizza,

蛋黃醬不會好似傳統沙律醬單調,
照燒雞蛋黃醬pizza,

雖然照燒雞的味道不如預期濃郁,

但都不失為一種特別的口味。

芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉 78
芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉

意粉有口感同彈牙,粗幼度啱啱好, 濃汁配芝士質厚細緻
芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉

濃濃牛肝菌菌香配上意粉的小麥香氣,能夠引起食欲,

超級好味

綠茶芭菲 48

帕爾馬火腿3色沙律pizza
2018-10-03 704 浏览
是日與好友到紅磡站附近商場新開的意粉狂熱晚餐,之前跟老媽去紅館睇演唱會前都係來呢個商場的Food court,人多又迫,感覺真係好唔方便,而呢個商場好多都係茶樓做婚宴,每次和好友去紅館看演唱會選擇在大學飯堂食,但平得來又唔太舒服。呢間意粉狂熱位置係一入商場就見到,真係方便想去紅館睇演唱會的人~~~好友點了Cafe Latte (iced)~~~而我就點了Matcha Latte (hot),熱的鮮奶抹茶,唔太甜~~~三文魚菠菜忌廉意粉,賣相不錯,意粉夠爽,感覺好好食芝心帕爾馬火腿薯蓉球,感覺幾好食,裡面算係好薯~~~黃金四重芝士披薩,我地擺到最後食,但因為擺得久了,涼咗唔夠熱辣辣食咁好,但都有點脆和啖啖的芝士味~~~香烤香草羊架,我最like係鐵板上,夠晒熱辣辣,而且肉質鬆軟,配埋薯角,食落好新鮮雖然價錢不及food court 咁「超值」,但呢度勝在環境舒適和食物質素較好,下次去紅館睇演唱會前可以來光顧

好友點了Cafe Latte (iced)~~~

三文魚菠菜忌廉意粉,賣相不錯,意粉夠爽,感覺好好食

芝心帕爾馬火腿薯蓉球,感覺幾好食,裡面算係好薯~~~

2018-09-27
2018-10-01 500 浏览
同朋友去紅磡體育館聽演唱會,趁未開場早D去醫飽個肚先。朋友仔帶我去一間位於置富都會7樓PastaHolic(意粉狂熱)好嘢,佢話保證合我心意,因為價錢唔貴、食物款式多又好食。叫得「意粉狂熱」,怎可以唔食意粉呀!當我打開歺牌,真係無令我失望,款式真係好多好多🤗我地叫左一碟最平㗎「雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉」,價錢只係$58,真抵食!辣㗎程度恰好,煙肉味無被辣味搶走,再加埋炒香左㗎蒜蓉,簡直色香味俱全!大食嘅我,一碟意粉當然唔夠喉!跟住叫了(一人前)㗎照燒雞蛋黃醬pizza,醬料酸酸的,我同朋友爭住食,好快掃清光。今次索性豪豪地叫左一碟「豪華五式拼盤」,歺牌上睇到有五䅜食物,一次過可滿足我㗎要求,五様食物分別有脆炸有皮薯角、意式炸魷魚圈(三件)、海蝦牛油果法包多士(二塊)、芝士帕爾馬火腿薯茸球(三球)、帕爾馬火腿(四塊)及大大隻㗎焗珍寶大啡菇釀帶子。炸過㗎有皮薯角,仍然保持軟綿綿,易入口,食完一條又一條,好香口唔口渴。魷魚圈內嘅魷魚好鮮甜,配埋他他汁食,唔油膩。海蝦牛油果法包多士,新鮮㗎海蝦鹹鹹地配淡味攪碎㗎牛油果醬,真係絕配!芝士帕爾馬火腿薯茸球有三件,每件薯茸球頂都放置左不同㗎配料,分別

叫得「意粉狂熱」,怎可以唔食意粉呀!

當我打開歺牌,真係無令我失望,款式真係好多好多🤗

魷魚圈內嘅魷魚好鮮甜,配埋他他汁食,唔油膩。

芝士帕爾馬火腿薯茸球有三件,每件薯茸球頂都放置左不同㗎配料,分別有虾子、黑松露、香草,薯茸球內放置左一片火腿,火腿㗎鹹味令薯茸球好好味。

帕爾馬火腿有四塊,每塊都切得好薄,好矜貴,每件火腿鹹得嚟好好味,食完唔會要飲水,好正!

不得不提大大隻珍寶大啡菇,好嘢味,茹內釀有帶子,再加埋虾子、香草點綴,越食越嘢味,連茹內湯汁精華都飲埋落肚😋

食完嘢,叫反杯嘢飲下先,朋友叫了一杯有微量酒精細杯裝Sangria Glass,酒精含量低易入口,杯內有好多水果,有蘋果、士多啤梨,好似雜果賓治。

我就叫了一杯小山園抹茶Matcha Frozen,綠色㗎抹茶加埋白色cream,睇落不但吸引,凍冰冰好好飲👍
2018-09-18
2018-09-28 89 浏览
除了日本菜之外,我就最喜歡食西餐啦,去完旅行相約好友們派手信啦,今次我們約了朋友們在交通方便紅磡火車站隔離商場開餐去!一上電梯就見到啦,相當易找!餐廳提供set dinner , 價錢也很親民呀!意粉、pizza 、steak 及甜品等選擇,選擇困難的我花了點時間呢!飲品都好吸引呢!主廚沙律🥗(S)一開波梗係食d開胃菜式啦!沙律就係最好選擇啦!沙律菜十分新鮮,咬下去卜卜聲;而且還有芝士粒、三文魚、溫泉蛋及雞件,十分豐富而且口感十足!海蝦牛油果羅勒忌廉意粉🥑來到意粉為主打的餐廳,當然要食意粉啦!這個配搭較為新穎,想不到味道很不錯呢!朋友和我好快把佢清碟啦!意粉不會過膩,軟硬度適中,醬汁剛剛好掛在意粉上!正呀⋯⋯🤟🏻香烤安格斯一口牛柳🥩愛吃牛的我必然的選擇!牛味濃郁鬆軟,廚師把牛柳粒輕煎好,鎖住肉汁在內!可根據自己喜愛的生熟度,放上鐵板上再煎一煎,既得意又好味!Fresh Fruit Tea🍹水果茶係夏天的最佳選擇,甜度適中,感覺很refresh 呀!酸酸甜甜的🤓環境舒適,食物好味,價錢親民,我地以後又多個選擇啦!🤣🤣

一上電梯就見到啦,相當易找!

餐廳提供set dinner , 價錢也很親民呀!

飲品都好吸引呢!

主廚沙律🥗(S)

海蝦牛油果羅勒忌廉意粉🥑
來到意粉為主打的餐廳,當然要食意粉啦!

香烤安格斯一口牛柳🥩

可根據自己喜愛的生熟度,放上鐵板上再煎一煎,既得意又好味!

Fresh Fruit Tea🍹
環境舒適,食物好味,價錢親民,我地以後又多個選擇啦!🤣🤣
2018-09-26 103 浏览
今日突然間好想食意粉,男朋友帶咗我食一間叫意粉狂熱 裝修一路,每一個位都有好心思,格仔枱布感覺好懷舊好浪漫的岩晒三五知己,情人去傾下計咁。我地叫咗個set,分別有兩個前湯,一個沙律,兩個意粉仲有兩杯飲品,最後係甜品,另外我地仲叫咗一人份量既pizza。相信係一餐好滿足既晚餐。一個洋蔥湯仲有龍蝦湯,岀奇地兩個湯都好濃味,一啲都唔淡架,份量唔夠多好唔夠喉沙津岩好二人份量,好開胃叫咗兩個意粉,分別係蒜香白酒汁蜆意粉同香草烤雞雜菌意粉!蜆意粉食到尾較咸但講真個句我好鐘意食,因為本人係一個重口味的人岩哂我,只係覺得唔夠大,如果份量多d就好啦!我男朋友食雜菌意粉,咸到適中唔且雜菌很入味,佢都好滿意最後係一口甜品,真係岩岩好呢餐食得好開心呀,最後多謝男友做老細埋單意粉要狂熱系列:意粉狂熱
今日突然間好想食意粉,男朋友帶咗我食一間叫意粉狂熱
裝修一路,每一個位都有好心思,格仔枱布感覺好懷舊好浪漫的
岩晒三五知己,情人去傾下計咁。

沙津岩好二人份量,好開胃

叫咗兩個意粉,分別係蒜香白酒汁蜆意粉同香草烤雞雜菌意粉!
岩哂我,只係覺得唔夠大,如果份量多d就好啦!

我男朋友食雜菌意粉,咸到適中唔且雜菌很入味,佢都好滿意

最後係一口甜品,真係岩岩好

呢餐食得好開心呀,最後多謝男友做老細埋單

意粉要狂熱系列:意粉狂熱
2018-09-26 80 浏览
看到一間叫「意粉狂熱」的餐廳,本身鐘意食意粉既我就去左呢間😬餐牌價錢合理,食物選擇亦多。壽喜燒牛肉雜菌鮮製意粉這裡的鮮製意粉好吃是不用說的(畢竟店名叫pastaholic!),壽喜燒的醬汁帶甜,配上牛肉和雜菌味道很好。加上白色的大蔥絲,很香。 鮭魚波菜意粉意粉煮得剛剛好,有嚼勁但又唔會太硬,意粉質感岩岩好而醬汁都夠Creamy,醬汁濃郁度拿捏得幾好,不會太稠,充滿奶油忌廉香, 食落唔會一pat醬咁。可惜鮭魚面太多芝士粉,鮭魚味有點被蓋過 芝士海鮮蕃茄飯番茄這百搭的蔬果,常用於醬汁上,為海鮮添色添味。 黑安格斯一口牛柳牛柳用鐵板上,仲有一舊熱石俾客人去燒熟D,由於全熟關係,牛柳肉質變得韌但牛肉味仲Keep到。配嘅薯條都好好味。照燒雞蛋黃醬pizza手工即叫即做pizza餅底加上蛋黃醬~別有一番風味~餅面有一塊塊照燒雞加上和風紫菜、蔥花、芝麻一齊味道好夾照燒雞甜度夠,正!四重芝士 披薩都係薄薄地,食落係輕盈既感覺,食多兩件都得   草莓沙冰 沙冰好大杯呢杯草莓味濃食完咁多野,飲番杯凍冰冰既沙冰 的確好舒服 E一間「意粉狂熱」, 除了它環境好外,它的出品從來沒有讓我失望。

餐牌價錢合理,食物選擇亦多。

壽喜燒牛肉雜菌鮮製意粉

這裡的鮮製意粉好吃是不用說的
(畢竟店名叫pastaholic!

鮭魚波菜意粉

可惜鮭魚面太多芝士粉,鮭魚味有點被蓋過

芝士海鮮蕃茄飯

番茄這百搭的蔬果,常用於醬汁上,為海鮮添色添味。

黑安格斯一口牛柳

但牛肉味仲Keep到。

配嘅薯條都好好味。

照燒雞蛋黃醬pizza

手工即叫即做pizza餅底加上蛋黃醬~

別有一番風味~

餅面有一塊塊照燒雞

加上和風紫菜、蔥花、芝麻一齊
味道好夾

照燒雞甜度夠,正!

四重芝士 披薩都係薄薄地,食落係輕盈既感覺,食多兩件都得

草莓沙冰

沙冰好大杯

呢杯草莓味濃

食完咁多野,飲番杯凍冰冰既沙冰 的確好舒服

• 照燒雞蛋黃pizza
  • 芝士海鮮蕃茄飯