2016-02-24 236 浏览
o係銅鑼灣行街行到累,去左spaghetti house食個tea。唔洗等位就有得入座喇,點左酥皮龍蝦湯同烤巴西厚豬扒湯天使麵。一個set $69 有湯,有主食同野飲,中等價錢。15 分鐘左右,酥皮湯就到,龍蝦湯都幾CREAMY,打得幾滑,龍蝦味都濃  烤豬頸肉湯天使麵一般般,豬頸肉醃得好入味,不過唔係幾夠熱;天使麵認真麻麻,番茄湯有D酸,D 天使麵略乾。總括而言,整體黎講OK 既,坐得幾舒服,服務都OK,食物質素過得去。
一個set $69 有湯,有主食同野飲,中等價錢。

2016-01-30
1K
2008-11-24 19 浏览
和媽食完飯, 馬上趕去和女友匯合, 但她食了飯已叫了甜品~來到都好多人在等, 雖已9點.豬豬女友今晚叫了個香蕉船和她媽食, 咁多個人多對筷, 唔係, 係多隻匙羹啫, 我又食少少啦~雪糕又係果三款, 味道一般啦.我覺得朱古力係最好味的, 雖只吃了少許.蕉都算係咁.上面d 朱古力醬又真的勁甜...她們另外之前食了pizza, 都話ok呢.服務一般.
和媽食完飯, 馬上趕去和女友匯合, 但她食了飯已叫了甜品~
來到都好多人在等, 雖已9點.
雪糕又係果三款, 味道一般啦.
我覺得朱古力係最好味的, 雖只吃了少許.
蕉都算係咁.
上面d 朱古力醬又真的勁甜...

她們另外之前食了pizza, 都話ok呢.
服務一般.
ok la
$50 (其他)
2008-09-14 27 浏览
5人叫左$238, $268 餐 + 芝士牛肉茄子 + 紅豆西米布甸, 熔漿朱古力蛋糕1. 蟹肉南瓜湯 - 唔算漏, 冇咩蟹肉, 幾好飲2. 煙三文魚鮮果沙律, 豬仔骨, 海鮮炒飯, 什綿薄餅, 茄子 - 交足貨, 好食3. 甜品 - 質感有彈性, 唔太甜, 味道岩岩好, 肚有位要試埋佢野食唔詳細講啦, 質素有保証, 食左咁多年愈做愈好服務快又好, 女經理主動問見意同解答. 可惜宜家租太貴, 就算好店都經營辛苦
1. 蟹肉南瓜湯 - 唔算漏, 冇咩蟹肉, 幾好飲
野食唔詳細講啦, 質素有保証, 食左咁多年愈做愈好
2008-02-23 11 浏览
經理服務非常好又幫我地拉凳又拎凳比我地放野其他加水又加得快pizza 薄底-硬左少少不過味道唔錯田園沙律-好普通真係好田園生菜青椒洋蔥紫椰菜西芹-再加d無咩味dressing焗西蘭花-鍾意食西蘭花ge關係覺得好好味-夠香白汁味又夠芝士
經理服務非常好又幫我地拉凳

-鍾意食西蘭花ge關係覺得好好味
-夠香白汁味又夠芝士
(非会员)
2008-01-11 14 浏览
Order DBS 2 persons set menu.overall is OK.I had been there before,I really appreciated by the service of the manager (fat man with eye glasses).
Order DBS 2 persons set menu.
overall is OK.

2007-12-23 12 浏览
好多年無食過意粉屋,難得約左朋友出來聚會,所以去左意粉屋,我地等左10分鐘左右就入左去4個人叫左個晚餐C同D,等左唔係好耐,首先來左例湯我的湯係意大利菜湯,味道有點酸,不過都ok蒜蓉包加湯效果唔錯然後d主菜就好快咁來(但張台唔係真係好大,搞到張台都擺唔到)田園炸雞籃:好脆但有點咸焗肉醬長通粉:雖然好食,但其實只係一般水準醬燒豬仔骨配香辣薯角豬仔骨加汁味道唔錯,加上熱的薯角口感不錯珍寶什錦味道一般,Pizza Hut好d整體評價:食物只係一般,為期待之下環境好,但坐位有點擠迫侍應的態度OK,但反應敏捷見到我想佢地收野都好快手銅鑼灣的話,其實有更好的選擇也說不定
好多年無食過意粉屋,
難得約左朋友出來聚會,所以去左意粉屋,
我地等左10分鐘左右就入左去

4個人叫左個晚餐C同D,
等左唔係好耐,首先來左例湯
我的湯係意大利菜湯,味道有點酸,不過都ok
蒜蓉包加湯效果唔錯

然後d主菜就好快咁來
(但張台唔係真係好大,搞到張台都擺唔到)

田園炸雞籃:
好脆但有點咸

焗肉醬長通粉:
雖然好食,但其實只係一般水準

醬燒豬仔骨配香辣薯角
豬仔骨加汁味道唔錯,加上熱的薯角口感不錯

珍寶什錦
味道一般,Pizza Hut好d

整體評價:
食物只係一般,為期待之下
環境好,但坐位有點擠迫
侍應的態度OK,但反應敏捷
見到我想佢地收野都好快手

銅鑼灣的話,其實有更好的選擇也說不定
尋晚和男友去吃晚飯,先係拿籌...等了約5分鐘...有—一個家庭泥(包括一個中國人+幾個外國人),同門口receptionlist傾左幾句就比佢地入...冇拿籌但因為同門口既小姐熟!!!!算!!!!!跟住等多陣就坐低,因為私人事所以唔開心喊所以冇心情食野,食左兩淡就打包,但我見到成間餐廳90%的waiter(除左經理同一個公關)都望住我陰陰的笑(形容唔到有幾難受),令到我食得好唔舒服!!我唔明點解佢地唔可以等個客見唔到個時講/走左先咁做...特別係一個金色頭同黑色頭冇帶眼鏡個兩個waiter...臨走前我同經理講:我以後都唔會再泥你呢度食!!

2007-11-26 15 浏览
am730 有coupontea set 買一送一叫左兩個酥皮蜆肉周打湯套餐個湯好creamy但入面d herbs 搞到飲ge時候有d藥油味同埋個酥皮焗得唔夠耐有d part未熟鍾意呢個湯多過龍蝦湯之前飲過龍蝦湯覺得好鹹好多味精feel焗芝士肉醬意大利粉d cheese 唔夠chesse 味同埋乾左少少多返d tomato 汁會好d香草白汁蜆肉螺絲粉!d 汁份量剛剛好好味道不過蜆肉少左d.唔多覺有叫waiter 要叫好耐因為餐廳中間有d 磨沙玻璃隔住我地仲要坐o係最後靠window 位d waiter 成日都見唔到我地揮手
am730 有coupon

之前飲過龍蝦湯覺得好鹹好多味精feel

焗芝士肉醬意大利粉
d cheese 唔夠chesse 味
同埋乾左少少多返d tomato 汁會好d

香草白汁蜆肉螺絲粉!
d 汁份量剛剛好
好味道不過蜆肉少左d.唔多覺有

waiter 要叫好耐
因為餐廳中間有d 磨沙玻璃隔住
我地仲要坐o係最後靠window 位
d waiter 成日都見唔到我地揮手

2007-11-25 10 浏览
因為有cupon ~~ tea set 買一送一嗌左2個酥皮蜆肉周打湯套食~買單32蚊/1位!真係抵到爛!!! coz 睇返menu ~ dinner 單一個酥皮湯都要成48蚊!!食物質素方面都吾錯~個酥皮湯熱'辣辣'個皮又幾脆~個湯味道o岩o岩好~吾會太鹹之餘~又夠濃!o益左肉醬意粉同白汁蜆肉螺絲粉肉醬意粉~只屬一般~反而鍾意pizza hut既多D白汁蜆肉螺絲粉~好味!!!tea set 份量都幾多下!食到好飽~細食既可以share~服務員的質素係幾好~但人太多~服務員太少+餐廳設計吾好~要招好耐手先有服務員來serve你
因為有cupon ~~ tea set 買一送一
嗌左2個酥皮蜆肉周打湯套食~買單32蚊/1位!

食物質素方面都吾錯~
o益左肉醬意粉同白汁蜆肉螺絲粉
肉醬意粉~只屬一般~反而鍾意pizza hut既多D
白汁蜆肉螺絲粉~好味!!!

(非会员)
2007-11-14 7 浏览
去過咁多間意粉屋,都未試過好似呢間咁,大部份服務員都好似魂游咁。首先一開始叫凍水比錯暖水。餐具有d乾左既薯蓉叫人換,點知送左d新餐具去隔離台。叫個有芝士焗意粉,但好明顯上面係無芝士...叫攞餐牌又無左影,我都知就快last order,但都應該講聲比人知......總之食到一肚火,以後都唔會黎呢間野。
2007-11-12 9 浏览
after crazy shopping with a fd, not many choices for dinner. We were the last table for that night.Ordered a 2-people set. Soup: fairFry rice with seafood in pot: this is quite good. Seafood was not good but the taste is a bit like thai style ones. Anyway, it still tasted goodBake fettucini with chicken and mushroom: This is good. Very creamy but also very heavy. We can't finish it up.dicount with east asia credit card

Ordered a 2-people set.

Soup: fair

2007-09-26 14 浏览
1.) 特色龍蝦湯x 2 ←有少少腥味。2.) 精裝香草雞螺絲粉沙律x 2 ←好清新、好有口感。3.) 芝士焗龍蝦帶子天使麵x 1 ←好難食呀, 三種味溝埋一齊, 冇芝士味, 只可以話係將d特色龍蝦湯倒0左落去d龍蝦帶子天使麵度焗一焗咁。4.) 托斯卡尼薄餅(巴馬火腿、凱撒沙津薄餅)普通批x 1 ←一開頭睇見得d菜咁, 完全唔吸引; but食落佢有一層焗芝士加少少薄肉0係面, 又唔錯。5.) 特飲- 夢幻奇冰(香蕉蘋果軟滑冰) 加$11 ←好似飲緊整到變香蕉溶0既物體。Citibank 優惠價$234 (兩位用)另加一埋單$269.5服務真係好好, 上至經理下至散仔都好有禮貌。
1.) 特色龍蝦湯x 2 ←有少少腥味。
2.) 精裝香草雞螺絲粉沙律x 2 ←好清新、好有口感。
Citibank 優惠價$234 (兩位用)
另加一
埋單$269.5

服務真係好好, 上至經理下至散仔都好有禮貌。
2007-08-01 18 浏览
前幾日,, 同fd 去~雖然要等位, 但好快有位~等候時間不過15mins.叫左個2 人set dinner~龍蝦湯: 好滑, 好鮮味~ 食左唔少龍蝦肉~ 仲有雜菌tim~!!龍蝦汁天使麵: 呢個份量好夠! 但食得多都幾漏....醬燒豬仔骨(拼香辣脆薯角): 豬仔骨好香, 好好味~ 薯角好正, 點埋個汁, 仲好食!!最後, 點了一杯熱檸水+凍檸茶PS. 服務唔錯~唯一麻麻地既.. 就係上菜時間好耐....super 肚餓既話唔建議去...等上菜既時間.. 對於一個打緊鼓既肚黎講, 係一種煎熬!
前幾日,, 同fd 去~
雖然要等位, 但好快有位~
等候時間不過15mins.

叫左個2 人set dinner~

龍蝦汁天使麵: 呢個份量好夠! 但食得多都幾漏....

最後, 點了一杯熱檸水+凍檸茶

PS. 服務唔錯~

唯一麻麻地既.. 就係上菜時間好耐....
super 肚餓既話唔建議去...
等上菜既時間.. 對於一個打緊鼓既肚黎講, 係一種煎熬!
2007-07-12 7 浏览
琴晚四個女仔聚一聚,叫咗個餐,加多一個飯,一個意粉同一個小食。小食拼盤: 有雞翼、薯角、春卷、洋蔥圈同腸仔。雞翼味道唔錯,不過只得兩隻;春卷唔油膩,係齋黎嘅,無肉;薯角都ok, 不過唔夠調味;無食洋蔥圈同腸仔。但友人把洋蔥圈全吃掉,所以應該都唔差。煙肉、腸仔、蘑菇意大利粉: 10大經典之一,好食過pizza hut ge意粉,好多腸仔,sauce夠,我鍾意唔係咁硬ge意粉就覺得意粉軟硬度適中,不過鍾意食硬意粉ge人可能會覺得稔咗少少。意式海鮮炒飯: 好大碟,好多海鮮:蝦、魚、帶子粒、青口、魷魚;味道好好,飯軟硬度適中,d飯吸晒sauce ge 味,又夠熱,好!餐:1)蕃茄薏米湯:幾新鮮ge combination2)超級什錦薄餅:好多芝士在面,所以我無食。3)煙三文魚鮮果沙律:挪威煙三文魚都幾咸,不過加埋D生果一齊食就o岩o岩好,生果新鮮,切到大大粒,口感唔錯。服務真係要一讚,等位等了半小時,waitress會俾汽水d等緊位ge人。另外,全店ge店員都超有禮貌,笑容可掬,服務勤快!抵讚!

餐:
1)蕃茄薏米湯:幾新鮮ge combination
2)超級什錦薄餅:好多芝士在面,所以我無食。

2007-07-11 10 浏览
行勻成個mall, 決定係呢度食飯. lunch set 都有好多choices, 可以選擇意粉加飲品, $40-$50一位, 或加多個湯, $55- $59 一位. 我叫左so皮龍蝦湯, 芝士火腿煙斗粉同涷檸水個so皮龍蝦湯好好味, 有兩三粒龍蝦仔肉, 有d假翅, 不過由落order至serve, 等左成十五分鐘. 對於肚餓的我就是一段漫長的時間個芝士火腿煙斗粉都唔錯, 同我的expectation 無咩大出入. 食完好飽, 埋單$64除左等候時間較長外, 另一complain就係食緊野時, 有隻好irritating 的烏蠅flying around....好煩不過整體ok, 會再去

不過整體ok, 會再去