set lunch : 39元<未加1>有cupon,可由42.9元減到32.9元~其實唔用cupon,呢個價錢都唔係貴丫可以食到咁高質素的食物!真係物超所值ga西蘭花鮮茄繪闊條麵,素食人士可選擇的1款式意粉~真係好味呀闊條麵軟硬度岩岩好,真係很好的口感!!good呢種醬汁有少少芝士味,但鮮茄味當然濃過芝士味呢~但發覺食食下果陣,都幾<濟>同埋幾多油tim呀,但d西蘭花真係切到好細粒的一束呀...酥皮忌廉湯~芝士味無之前咁重呀,個酥皮的質素弄得很好呀~忌廉湯的質素真不錯呀~好creamy,仲有d肉碎同埋磨菇粒,又好夠熱呀~服務態度真是不錯呀~很專業呢!!好滿意環境又清清靜靜,唔會好嘈可以真正enjoy一餐意大利lunch~
set lunch : 39元<未加1>
有cupon,可由42.9元減到32.9元~
其實唔用cupon,呢個價錢都唔係貴丫
可以食到咁高質素的食物!真係物超所值ga

西蘭花鮮茄繪闊條麵,素食人士可選擇的1款式意粉~真係好味呀

闊條麵軟硬度岩岩好,真係很好的口感!!good
呢種醬汁有少少芝士味,但鮮茄味當然濃過芝士味呢~
但發覺食食下果陣,都幾<濟>同埋幾多油tim呀,
但d西蘭花真係切到好細粒的一束呀...

酥皮忌廉湯~芝士味無之前咁重呀,個酥皮的質素弄得很好呀~
忌廉湯的質素真不錯呀~好creamy,
仲有d肉碎同埋磨菇粒,又好夠熱呀~

服務態度真是不錯呀~很專業呢!!好滿意
環境又清清靜靜,唔會好嘈
可以真正enjoy一餐意大利lunch~
很棒的酥皮忌廉湯
醬汁<濟>左少少~
2009-08-21
$32.9 (午餐)
很棒的酥皮忌廉湯
醬汁<濟>左少少~
2009-10-07 5 浏览
年初收到的coupon快將到期, 為免浪費就在死線前用掉它。 一號風球下天雨綿綿,荃灣分店雖位處天橋要道, 但客人實在不多, 靜靜的躲到卡位一角,順道讓心情沉澱一下。意粉屋現在裝修得頗為華貴,棗紅色座椅配上一些吊燈,營造出一些較高貴感覺;那天自己無緣坐在水晶燈下,不過那個像金魚缸的玻璃窗,讓外面自然光透入,感覺不算太侷促,雖然望出去只看到天橋頂和人家廚房!餐牌中推介星級午餐, 五十多元有酥皮湯/ 沙律/意粉/餐茶, 再加$11 有芝士餅/雪糕, 扣除coupon似乎所費不多, 來來來!酥皮湯二選一選了感覺會相配一點的忌廉湯,早前有報導說酥皮有很多反式脂肪,不管了! 撕起酥皮一角, 手指即時閃著油光像塗了潤膚膏般油潤,牛油味道勁濃,層層疊疊的真好味! 浸在湯裡變得太軟反而失真,下次還是齋吃好了; 忌廉湯煮得幼滑,味道本身不濃,加入甜粟粒及多片鮮磨菇後層次豐富多了,溫度相當夠熱,乾掉後也相當滿足!沙律以高身小杯奉上,由撕成小片的西生菜墊底, 加入有蛋香的烚蛋片,油潤三文魚碎,少量菠蘿/罐頭蜜桃/蘋果及數條混了沙律醬的扭扭粉而成的沙律, 面層再以2條沙律菜及車厘茄作裝飾, 從外表看來就頗為精

沙律以高身小杯奉上,由撕成小片的西生菜墊底, 加入有蛋香的烚蛋片,油潤三文魚碎,少量菠蘿/罐頭蜜桃/蘋果及數條混了沙律醬的扭扭粉而成的沙律, 面層再以2條沙律菜及車厘茄作裝飾, 從外表看來就頗為精緻。沙律材料新鮮爽脆,就算那數條扭扭粉也煮得彈牙,而且不會有過多沙律醬以致過膩,這杯沙律材料相當豐富味道咸甜有致,算有誠意之作!個人覺得爽甜多汁的蘋果粒配三文魚碎就最好吃。

主菜為鮮茄香草龍脷柳意粉, 那艘"小船"看似份量少其實也很足夠!意粉煮得還算彈牙, 但又未到al dente程度,反而剛才那幾條扭扭粉水準還比意粉好,奇怪; 鮮茄汁用上鮮茄蓉混香草煮成, 只是味道好酸,可套用俗語"酸得盲公也開眼"!!當時很想拿包糖加一點進去哩,故此我也罕有的只吃了少量的蕃茄醬。 龍脷柳只用上一小段,似乎太少了唄,魚柳沾了蛋漿來煎,蛋味香濃得即時感受得到,魚肉新鮮雪白,吃來有點彈牙和有著輕輕咸味,處理得不錯的魚柳!

凍咖啡有著不俗咖啡香味,可以滿足到嗅覺,喝後也有迴香,意想不到!只是配上普通花奶就平凡一點,可以改配鮮奶就更佳了。

芝士餅樣子跟以往不同,現在的蛋糕面有點花紋而且有點微焦,比以前的簡約設計多了點心思,樣子也吸引多了。以消化餅壓成的餅底很薄仍不失香脆感,是ok的;只是芝士餅算得上滑溜,但似乎雪得太利害了,令到質感變得有點像雪糕,失卻吃芝士餅那種實在中有帶柔軟感覺,no good! 檸檬味清香微酸的味道讓自己幻想在吃檸檬雪糕.......

扣除coupon後,只花$20.4就吃到一個如此豐富的星級午餐, 比平時在飯堂還要便宜!十個抵食!

特別要讚女侍應wendy非常細心,不但主動將甜品後上, 也留意客人用餐速度,主動幫我追問芝士餅情況, 加上笑容可掬,真的要讚!
酥皮忌廉湯
火山口
沙律
酸咪咪蕃茄汁+好味龍脷柳
凍咖啡
雪糕質感芝士餅
$20.4 (午餐)
酥皮忌廉湯
沙律
凍咖啡
  • 沙律杯
The Spaghetti House---輕鬆套餐E~芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡日期:2009-09-10在"The Spaghetti House"(荃灣青山道分店)買了"輕鬆套餐E~芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡"($82+$8.8)。1.芝士焗龍蝦帶子天使麵---內有天使麵(Capelli d'angelo)、龍蝦、帶子、蘑菇、蕃茄、龍蝦汁、芝士、香草和脆片。麵質略為腍身,富麵粉香。芝士龍蝦汁口感稠厚Creamy,龍蝦味和蕃茄味濃郁,鹹味適中。芝士味足,估計用了Mozzarella(馬蘇里拉芝士)和Parmigiano-Reggiano(巴馬臣芝士)。龍蝦肉份量算多,肉質非常爽口,鮮甜中帶微鹹。帶子肉質軟彈,味道鮮甜。整體水準很好。美中不足是略為膩滯。2.意大利菜湯---內有蕃茄、西芹、椰菜、紅腰豆和蝴蝶粉(Farfalle)等材料。湯略稠身,蕃茄味濃郁,鹹味適中。3.即磨咖啡---咖啡味十分香濃,奶味略重。下了一包黃糖,甜味適中。
日期:2009-09-10
在"The Spaghetti House"(荃灣青山道分店)買了"輕鬆套餐E~芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡"($82+$8.8[服務費])。

輕鬆套餐E~芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡
即磨咖啡
芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡
2009-09-10
輕鬆套餐E~芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡
即磨咖啡
芝士焗龍蝦帶子天使麵+意大利菜湯+即磨咖啡
假日出來荃灣約朋友吃lunch感覺很好!那裡的環境很靜,感覺非常的好 waiter很專業的工作及services的松子醬三文魚炒意粉$45真是很多的3文魚,而且好味,意粉存在3文魚的味道!太喜歡了3文魚看得出很新鮮,真是很多..炒意粉不像pizza hut那麼多油又沒有味...,第1次在意粉屋喝的忌廉湯雞肉也很鮮味的,很正..很滑及creamy蒜茸包,上面沾了很多芝士粉的~賣相很吸引!很金黃可惜檸檬茶很遲才上呢....令我的肚子沒位喝下......> <
假日出來荃灣約朋友吃lunch
感覺很好!那裡的環境很靜,感覺非常的好
waiter很專業的工作及services
的松子醬三文魚炒意粉$45
真是很多的3文魚,而且好味,
意粉存在3文魚的味道
!太喜歡了
3文魚看得出很新鮮,真是很多..
炒意粉不像pizza hut那麼多油又沒有味...,

第1次在意粉屋喝的忌廉湯
雞肉也很鮮味的,很正..很滑及creamy

蒜茸包,上面沾了很多芝士粉的~賣相很吸引!很金黃

2009-07-30
庆祝纪念
纪念日
約了很久不見的朋友食飯,所以打算搵一個可以坐耐d,靜靜的的方,慢慢傾下坐下,所以揀了這裹.早一日打去訂檯,book7:30pm要求在卡位,接線生十分次有禮貌,當日朋友會遲d到,所以我7:15去到先拿位,去到見到服務生十分之有禮,一坐低就問我要冷水/溫水,真係貼心~終於等到朋友黎啦,佢地一行3人拿著一袋二袋,看似行完街黎,服務生一見到,就主動提出幫我地轉位,好壤我地放嘢~e點我覺得要加分比佢地因為無4人餐,所以我地揀了2份2人餐,我地揀了一份$228餐同$198餐,都有好多嘢食架~2個餐加起有以下食品1) 忌廉湯(粟米、雞、火腿) x 2 << 幾好咪,d材料都好足(2) 唔係好記得咩包魚忌廉湯 x 2 << 這個係朋友飲,佢話唔錯(3) 挪威煙三文魚鮮果沙律 << 三文魚都幾多下,d生果好新鮮~正~(4) 醬燒豬仔骨配美國瘋薯條 << 味度唔錯,不過我覺得唔夠熱,好似一早整定似的(5) 薄餅 << 唔係好記得個名,主餐牌唔覺有的,係套餐先有,e個好味,夠熱,食落口仲一d都唔油(6) 蜆肉意大利

2個餐加起有以下食品:
(1) 忌廉湯(粟米、雞、火腿) x 2 << 幾好咪,d材料都好足

(6) 蜆肉意大利粉 << e個都唔記得叫咩名啦,幾好味,炒得幾乾身
(7) 餐飲 x 4 << 我叫了凍0寧水 ,夠凍,正~

由於我地比較大食,所以另外加了以下小食:
(1) 炸洋蔥圈 << 味度幾好,入口一D都唔覺油,不過都係唔夠熱,上檯時已經係凍的
(2) 茄汁豆焗薯茸 << E樣都係唔夠熱,好明顯係焗好個薯茸,再加豆上去,都唔係一齊焗的,出黎明顯一口凍,一口暖...

整體黎講,服務好好~食物味度都唔錯,但如果再做得細心點會好D(例如食物溫度方面),不過由於服務同環境方面都幾好,價錢方面都可接受,所以有機會我都會再次幫襯的

2009-07-07
  • 挪威煙三文魚鮮果沙律
2009-07-02 17 浏览
小時候意粉屋在粉仔的印象中 就真的只有意粉好吃 其他食物真的是.......不過近年來意粉屋真的進步很多 除了意粉外 其他食物已經做到可以稱上好吃的質素^0^粉媽生日粉仔一家到意粉屋為她慶祝 叫了一個信用卡的優惠餐有酥皮龍蝦湯x2、煙三文魚凱撒沙津、5項main course選2 (我們選了豬肋骨和什錦薄餅)及餐茶 然後我們再加一個薯蓉田螺酥皮龍蝦湯的酥皮焗得很金黃 時間剛剛好 比起上次粉仔到Pizza Hut 它的酥皮完全沒有焗熟 令粉仔真的想殺人><~~~ 龍蝦湯味道不錯 而且入面的龍蝦肉也算新鮮煙三文魚凱撒沙津的所有材料都很新鮮 醬汁有濃濃的芝士味^0^ good~~什錦pizza的料就跟pizza hut的至尊差不多 但是餡料比起pizza hut足很多 而且粉仔最喜歡的是意粉屋的pizza邊會加上芝士 然後焗到很香很脆 其實就像pizza hut的芝脆批 可是意粉屋是不用加錢的^0^~~ pizza上的菠蘿還切得很大粒 吃下去很甜 對喜歡菠蘿的粉仔來說 也是很爽的說~~Ribs 的份量很大 味道算是不錯 可是焗得乾身了一點 而且肉排的肉不算多還是outback

粉媽生日粉仔一家到意粉屋為她慶祝 叫了一個信用卡的優惠餐

還是outback和ruby tuesday的比較正

額外加的薯蓉田螺是整餐中 最令人失望的食物

田螺又乾又沒有味道 吃了一口令人完全不想再吃~_~

總結

哈哈 寫著食評粉仔才發覺那天竟然沒有吃到意粉~~ ooooo~

粉仔最愛的拿破崙意粉和卡邦尼都沒有吃到>m<~

不過沒關係啦~ 反正一定會再有機會光顧

還要說一句那個信用卡餐真的滿抵的 而且說是2人餐 但3、4人吃其實也夠呢~~
2009-05-09 4 浏览
拍拖離不開行街睇戲, 今晚巳訂好位係荃灣睇戲, 剩下的就是選擇晚餐啦, 心大心細的我臨收工先決定左呢間, 因為:一. 剛剛今天係報紙剪左張coupon, 二人套餐抵得黎d野食全部啱晒我胃口, 二. 我今日想食意粉, 相信意粉屋的水準會穩定些.放工去到荃灣巳6點幾, 二人套餐包括: 餐湯, 主菜選二, 飲品二杯, 餐湯係酥皮湯, 主菜我選了芒果雞肉酥皮Pizza, 同埋帶子茄子闊麵, 等食其間才想起趕得上睇七點九個字的戲嗎? 我記得當時的你不斷懊悔沒有買晚一場的票, 但你是想早d睇完戲可以陪我去食糖水嘛, 那遲一點點入戲又有咩關係呢?等左一陣, 新鮮焗好的酥皮湯上場啦, 今次的酥皮焗得好靚, 浸在湯中飲我更鍾意.隨後而上的是Pizza, 第一次食酥皮Pizza , 本來你還驚芒果夾唔到, 點知食落口發覺整體配合得恰到好處, 芒果清甜配上雞柳好清新, 今人食完一件又一件, 唯一要彈之處係舖底的薯條再平凡不過, 如果換上薯角相信會好些; 再來的是闊麵, 用番茄煮的闊麵, 令人胃口大增, 細心的你將我最鍾意的茄子全部送到我碟中, 所以就算主角帶子失色不少亦影響不到我的好心情.飲品有紅豆冰及茶/

, 所以就算主角帶子失色不少亦影響不到我的好心情.
飲品有紅豆冰及茶/啡, 我們點的兩杯咖啡不過不失.
本來點菜時還說要食甜品, 但實在太飽而放棄, 別忘了, 我們還要趕往戲院睇戲呢, 甜品就留番睇完戲才食吧
2009-04-23
2009-04-23 1 浏览
因為上次係東涌食過覺ok 今次就再食多一次啦龍蝦精點自選套餐 - $58 -酥皮龍蝦湯 --- 一開始黎錯左個周打魚....換返個酥皮龍蝦湯...點解個酥皮咁硬...好似biscuit咁 , 仲要一拮就成個甩出黎 ? 個湯味道差少少wor...-龍蝦汁帶子野菌長通粉---同東涌味道差咁遠...個sauce有d酸wor....仲有d野菌好少都唔太好食朋友叫左個公司三文治...好難食...我食左一口, 都唔明三文治好難整得難食...個公司三文治係凍...不過d料係室溫...好奇怪2杯drink就不用講...一定唔好飲成個場無咩人....叫左好耐先有人service 你
因為上次係東涌食過覺ok
今次就再食多一次啦
龍蝦精點自選套餐 - $58

朋友叫左個公司三文治...好難食...
我食左一口, 都唔明三文治好難整得難食...
個公司三文治係凍...不過d料係室溫...好奇怪
2杯drink就不用講...一定唔好飲
成個場無咩人....叫左好耐先有人service 你
2009-04-22
2009-03-30 6 浏览
mama陪我看完醫生,我見有張8折coupon咪上去食lunch alw~~~我地叫的野食都係同上次關小姐食嗰次一樣(我又唔覺悶woo~)mama第1次去呢間,佢對個環境就好滿意,仲話要帶個細女嚟嘆吓tea。不過,始終佢啲野味較濃,又好易包肚,所以都係唔好叫太多野食

不過,始終佢啲野味較濃,又好易包肚,所以都係唔好叫太多野食
熱的,仲好脆~
個湯都ok,唔好冇料、好稀
什麼牛煲,好熱,好味~~~mama鍾意食呢個多啲
呢個係海鮮保,我就鍾意食呢個多啲
2009-03-10 10 浏览
有coupon, 一個lunch平10蚊~梗係黎食啦好鐘意呢度的酥皮湯, 幾乎次次黎都係為左呢個湯~~今日的忌廉湯仲有mushroom同salmon,good! 好味!前菜的salad都幾好,幾開胃主菜叫左肉醬意粉, 芝士焗牛扒炒飯好味~好夠芝士佢的熱milk tea好飲左~good食完勁飽!
有coupon, 一個lunch平10蚊~梗係黎食啦
好鐘意呢度的酥皮湯, 幾乎次次黎都係為左呢個湯~~
前菜的salad都幾好,幾開胃
主菜叫左肉醬意粉, 芝士焗牛扒炒飯
好味~好夠芝士
佢的熱milk tea好飲左~good
食完勁飽!
2009-03-09
2009-02-04 35 浏览
感激openrice 送出的意粉屋禮券,讓太公「伉儷」能只費七毛錢,就能於Spaghetti House 吃了一頓豐盛的晚餐;也讓太公有機會迫使喜歡吃地踎館子的男友於這家較有情調的餐廳共晉晚膳。 太公「伉儷」因收工收得晏,因禍得福:Spaghetti House 晚上九時半後的宵夜時段,推出宵夜套餐,每款都是$68-78;以及好幾款的宵夜特價美食,比平時叫約打了個七折,相當抵食。喜歡喝酥皮湯的太公,要了個酥皮蜆肉周打湯套餐,配白汁煙肉、腸仔、蘑菇意大利粉($68);他選了個超級什錦薄餅。($69)Spaghetti House 的薄餅,在連鎖店中是做得最好;薄批名符其實,皮搓得很薄,烤得很脆 - 當然,正宗的意式薄餅應不是這麼脆的,但相比起不少已港/美式化的過厚批底,吃起來最接近「薄餅」神韻應是這種。而且Spaghetti House 的pizza沒有濫放太多醬料和芝士,一切都適可而止,整件pizza吃下去令人感覺爽快,很好。酥皮湯一向是太公的至愛,這裏的酥皮湯基本功也很足,烤出來的酥皮鬆鬆脆脆的,很容易就將之切件放湯,讓人吃得過癮;太公略嫌周打湯太淡了點,不夠香濃;不過,既然酥皮湯

酥皮湯一向是太公的至愛,這裏的酥皮湯基本功也很足,烤出來的酥皮鬆鬆脆脆的,很容易就將之切件放湯,讓人吃得過癮;太公略嫌周打湯太淡了點,不夠香濃;不過,既然酥皮湯是預了客人把酥皮放湯,做得較稀,也可諒解。
白汁煙肉、腸仔、蘑菇意大利粉有點失色;白汁做得太淡,完全沒有香濃感,可又不知怎的偏偏是很杰;「煙肉」原來只是在面上撒上煙肉乾,有點欺客;意粉也overdone了,太淋;不過,看起來像廚師腸的腸仔片,吃下去有煙燻過的味道,相當鮮美,明顯與廚師腸有異,有驚喜,也為整碟意粉加了不少分數。
最後來的餐茶 - 凍咖啡;是他要的,但太公偷喝了兩口;雖然是凍咖啡,但喝起來也非常香濃,用的咖啡豆是不錯的,下次要叫熱咖啡/ expresso 一試真章!
最有趣的是這裏的侍應各有個性;有些恭敬有禮的,有些感覺隨意,但也不失大體;讓你感覺受尊重,但同時也有種自在感。這是在連鎖式的餐廳中較少出現的。
飲包食醉後,埋單,$150.7,賬單上太公二人今餐只需付出七毛錢!真的要再一次謝謝OR。

正如黃偉文為何韻詩演唱會所寫;「快樂是免費的;而我們更明白,免費是快樂的」。的確,有時簡簡單單的一些笑話和關懷,已能讓人快樂;但這近乎免費的一頓,也讓太公吃得非常滿足。
也實在的,意粉屋的食物雖不是十全十美,但教人吃得舒服;這是太公不介意再光顧的主因。
有驚喜的白汁煙肉、腸仔、蘑菇意粉
沒有濫放芝士和茄醬的超級什錦薄餅
太公最愛 - 酥皮蜆肉周打湯
2009-01-27 10 浏览
首先多謝OR送出的意粉屋$150cash coupon。收到現金劵後,急不及待同家人去擦番餐。睇勻晒所有餐牌,原來沒有四人套餐,為免卻點菜的煩惱,那就點兩客二人餐取代之。是日的餐湯是露筍忌廉湯,一人有一盅,夠晒熱,不過材料不算豐富,而且喝到有點苦澀味道,可能是露筍累事。凱撒沙律的什菜幾新鮮爽口,還有不少的沙律醬,味道顯得濃郁。三文魚太薄身,亦稱不上鮮甜味美,好在感覺仍是新鮮,反而脆麵包粒更合我心水。老豆大讚出色,可是我卻沒有這種感覺,或許是大家的要求不一樣。有兩味是十分令人失望的,燒豬仔骨是其一。肉質死實實,毫無燒肉的應有味道,既不惹味又不香口,相信是雪了好一段時間的存貨。伴碟的薯仔不熱,薯仔味仍唔重,並不吸引。另一道水準低劣的菜色是帶子濶條麵,帶子鬼咁細粒,吃不出半點鮮味,濶條麵近乎完全無味,估計是師傅趕收工忘記了下鹽的結果。雞肉墨汁飯用煲仔上,上台時熱騰騰的,抵讚!雞肉是煎過的,外皮香脆,肉質嫩滑,即使欠缺些少雞肉也可以接受。至於墨汁飯,算幾黏口,醬汁杰身,味道也不錯,加之有燙口的感覺,都可以收貨。沒有點甜品,但我相信並不是太大損失。

沒有點甜品,但我相信並不是太大損失。
凱撒沙律
燒豬仔骨
帶子濶條麵
雞肉墨汁飯
星期五晚上同朋友兩個人來了這裏食晚飯,這裏的環境都幾靚,我們安排坐在卡位,因還未到7:00所以人不太多,我們兩個人叫了每人一個套餐,62元跟忌廉湯,跟龍蝦湯72,可選一樣主菜及飲品一杯,其實本來我們諗住叫套餐的,即199 or 268的那些,因都好似好抵食,但仕應介紹了這個黃昏套餐就更加抵食.於是我們叫了每人一客龍蝦湯,一客炸雞籃,一個pizza,還加11元叫了每人一件芝士蛋糕.龍蝦湯都幾好飲呀,都有不少龍蝦肉的,夠熱,然後先來炸雞籃,好大件,有四件,兩件雞胸,兩件雞全亦及薯條一些,一些生菜,好脆好熱,雞都好夠熟,不過一定要熱食,放涼了就好油的感覺,生菜味道不好,很苦的,我想是真的用來伴碟,不是用來吃的,pizza有六件,好香口個底好脆,好好味,上面是芝士跟火腿料,還有些肉碎,不會太油膩,好味.已經食到好飽,還有一件芝士蛋糕是home make的,但好甜,好唔似芝士蛋糕,像是雪巴之類的東西,但真的很甜.這個不是太好味.時間越夜越多人,不知是否有太多抵食套餐的關係呢?埋單朋友還有一張50元的coupon,兩個人食左咁多野加埋都係132元,好抵.
2008-10-29 3 浏览
見近排芝士火鍋廣告賣得好行。心郁郁想吃。昨晚同媽媽去了吃,點了(芝士火鍋牛肉拼盤)賣相好靚,大部份都係熟,菠菜芝士鍋,每一樣點一點,試哂後,我覺得點麵包係最好味。 (三文魚菠菜扁意粉)望見它來到,我就心知不妙,意粉個汁同火鍋個湯底是一樣的,今鋪實滯,三文魚有六片,整碟的味道係同火鍋一樣的,叫錯野食,唉 (熱朱古力)上層有妹士,飲了半杯就無飲,得個甜,無朱古力味。 (什果賓治)味道好,但什果係罐頭貨,美中不足。 侍應服務好好,對菜色有了解,有笑容。
見近排芝士火鍋廣告賣得好行。心郁郁想吃。昨晚同媽媽去了吃,
,試哂後,我覺得點麵包係最好味。
(什果賓治)味道好,但什果係罐頭貨,美中不足。

侍應服務好好,對菜色有了解,有笑容。

2008-06-05 5 浏览
同2位朋友下午茶決定去食意粉屋~吹下水,食下野本來唔識去,打電話去問,佢會問你係邊,教你點行3點9到,食+坐到5點9先走真係消磨時間既好地方一到個時,佢會問你要凍水定熱水D水都幾好飲,因為冇個陣水喉水味同埋唔會覺得佢有氯氣個D味坐既環境唔錯,卡位,D燈好靚,似橙色既水母待應幾好,斟水好快,有禮貌食物都幾抵,如果係VIP,叫兩個tea set,第2個會半價但可惜我地唔係VIP,以為唔抵到埋單個時,見佢有其中個餐係半價!好suprise原來叫3個餐有一個會半價,走之前有開心小插曲,正!食物方面叫左Pizza、牛肉闊條麵、同埋三文魚三文治Pizza係6吋既,4塊,個Size岩岩好,好味過Pizza hut個D,因為Pizza hut個DPizza唔係咸左D就係酸左D,呢塊Pizza就味道剛好啦牛肉闊條麵都幾鮮味,感覺個色怪怪地,闊條麵唔多,肉醬多,薯蓉份量ok,但兩個人一齊食,已經好飽三文魚三文治我個fd食既~清晒,我只知道配菜係薯片,D薯片好好味埋單127平均41一個
同2位朋友下午茶
決定去食意粉屋~
吹下水,食下野
本來唔識去,打電話去問,佢會問你係邊,教你點行

3點9到,食+坐到5點9先走
真係消磨時間既好地方
一到個時,佢會問你要凍水定熱水
D水都幾好飲,因為冇個陣水喉水味同埋唔會覺得佢有氯氣個D味
坐既環境唔錯,卡位,D燈好靚,似橙色既水母
待應幾好,斟水好快,有禮貌
但可惜我地唔係VIP,以為唔抵
到埋單個時,見佢有其中個餐係半價!好suprise

原來叫3個餐有一個會半價,走之前有開心小插曲,正!

食物方面
叫左
Pizza、牛肉闊條麵、同埋三文魚三文治
埋單127
平均41一個