2007-06-22 19 浏览
前幾日到悅壽司吃午飯令我有很大的驚喜,香港竟有如此高水準的壽司,實比日本不惶多樣,要了一客壽司定食,友人要了一堂枷咖喱牛利飯,我的魚生超新鮮,飯甚有飯香應該用不錯的日友本米做的,沒有問是用什麼米,反正好吃就是友人的牛脷 飯相當香咖喱味十足,牛脷 做得相當出色,很稔,又有牛脷 的獨特的味道,飯很熱朋友吃了一碟還想再要,一共吃了一百八十元,超值很久沒有吃得如此開懷聽說晚飯時間有更新鮮的魚生,一定要找次機會來試
2007-06-20 39 浏览
悅里間壽司店我同D朋友、平均兩星期度就去一次水準一向都好好巨我所知佢地係冇賣豬頸肉同D面係冇分幾級辣唔知你係唔你投訴錯公司佢係近天后橋底我知銅羅灣都有間同音唔同字唔知你分唔分到呢同埋當天佢地既推介係咖喱吉列蝦餅飯我同老豆都好鐘意仲叫左個刺身沙律SHARE好新鮮
悅里間壽司
我同D朋友、平均兩星期度就去一次
水準一向都好好
我同老豆都好鐘意
仲叫左個刺身沙律SHARE
好新鮮
2007-06-17 13 浏览
尋晚約左3個朋友去悅壽司食晚餐,是另一位朋友介紹,佢話好好味,咁我到以上網址睇下有咩好介紹,一睇其他的人咁既評論,心諗,唔係呀麻,但不唔好意思唔去,抱住個心態好一餐唔好一餐,一去到印象唔差,服務員態度好好,好友善,之後由朋友去點菜,先黎就係魚生,好鮮味同好肥美,由其我至愛既三文魚,勁正,壽司原本係叫得不多,但食左2-3件後,我地同意再叫,一叫就成枱都係,好滿足同好好食(定唔到口),仲有熱食,當然又係好好食,尤其個唔知咩燒鱔,勁好味,食完之後,我就同朋友講網上寫得唔好食,我地全部都反對,呢間日本料理真係值得推介,一定要介紹比其他人知,勁正呀。
2007-06-13 24 浏览
噚日lunch去悅壽司試下,我地3個朋友一齊去,叫左下面d 野食:1) 1份壽司松:超細件. 2) 七味燒豬頸肉:又凍又難食. 3) 豬軟骨:味道不錯.4) 炸軟殼蟹:非常之難食. 5) 拉d湯是暖的:4辣d湯好似1辣喎,哈......6) 天婦羅炸海老:入面d蝦係凍的. 服務方面員工全部都冇笑容,叫一碟汁都要叫四五次,很失望,價錢仲好貴! 下次一定唔會再幫襯.
1) 1份壽司松:超細件.
2) 七味燒豬頸肉:又凍又難食.
3) 豬軟骨:味道不錯.
4) 炸軟殼蟹:非常之難食.
5) 拉d湯是暖的:4辣d湯好似1辣喎,哈......
6) 天婦羅炸海老:入面d蝦係凍的.
服務方面

2007-06-02 36 浏览
食物非常普通, 但價錢絕不便宜, 不值。今晚同老公兩個人十點鐘入座,一個人都冇, 一入到去,兩個女侍應輪流hardsell 炸生蠔,幾款清酒,唔貴唔sell, 我地叫了...拖羅刺身蒽 手卷x 1 $160紫菜好'林', 要大力在口內扯開! 而且拖羅不夠滑!魽魚刺身$200 有4 件一級價錢, 但係並不是特別鮮味的刺身。唔夠肥美!吞拿魚刺身$200 有4 件一級價錢,但係並夠唔肥唔滑雜菜烏冬$60第一口已經係好難頂的魚腥味,食左兩啖已經放低唔想再食!這樣的價錢, 我去天勺都可以吃得很飽, 為何要來這樣的小店?
食物非常普通, 但價錢絕不便宜, 不值。

拖羅刺身蒽 手卷x 1 $160
紫菜好'林', 要大力在口內扯開! 而且拖羅不夠滑!

魽魚刺身$200 有4 件
一級價錢, 但係並不是特別鮮味的刺身。唔夠肥美!

吞拿魚刺身$200 有4 件
一級價錢,但係並夠唔肥唔滑

雜菜烏冬$60
第一口已經係好難頂的魚腥味,食左兩啖已經放低唔想再食!

2007-04-16 25 浏览
昨日我自己一個人入到"悅",見到環境好簡潔,跟住就有侍應帶我入座,客人座滿了一半,但服務亦非常殷勤,我一路睇menu,佢地就會四周圍咁招待客人,仲不時會望一望我呢邊有無需要。到我落order時,仲會俾d意見我,介紹一下新菜色,講得恰到好處,絕不會有hardsell的感覺,好....先來一客拉麵,一客刺身,仲有一隻煮蠔。不到幾分鐘,三文魚刺生就放在眼前,一口吃下去....新鮮得很,再加一點自制wasabi...正。到拉麵....新鮮的菌...味道很清...再來一個煮蠔,清香的海水味浸住原殼上的蠔,口感好好...不會過熟....煮得恰到好處...最後待應姐姐仲問我食唔食甜品>>>雪糕...由於太滿足的關係...實在放不下了...唯有留待下次吧....之後侍應姐姐還教我很多飲saka的種類及方法...多謝晒...下次我一定會再試的^^
2007-04-12 37 浏览
一個字形容~"貴"d 海膽超唔低,成千蚊板,太咸la~sushi就唔得la!一夾就散,完全唔覺係空心飯!真係食到一肚氣~我諗一定無下次