2020-06-26
早排疫情見念川居有做優惠見到早茶下午茶點心都有優惠所以就帶左屋企人去飲茶☕️試下味道😝估唔到佢地除左川菜粵菜做得出色之外連點心都有D驚喜而且好多選擇!我地叫左蘋果叉燒酥、叉燒包、XO醬煎蘿蔔糕、春風得意米網腸、芋蓉海鮮芋角、松露野菌餃、鮑汁鳳爪同埋灌湯餃😝🤭 最後仲加左份芝麻卷做甜品蘋果叉燒酥呢個叉燒酥好特別,外層酥皮做得好鬆化,入邊除咗有叉燒粒之外仲加入左蘋果粒食落去嘅時候減低左油膩感,帶有一點清新嘅感覺,幾好食wo春風得意米網腸外面腸粉皮整得好滑好薄油炸鬼亦好香脆包住裏層豐富嘅蝦同帶子餡料.口感很豐富👍🏻比起出邊食到嘅出色😋 .芙蓉海鮮芋角芋角外層炸得很鬆化,香脆得來唔油膩一咬開熱辣辣既芋角,香濃既芋泥擁哂出黎中間仲夾雜左帶子😍 內層口感鬆軟香口,正! .賣相討好嘅叉燒包 (原本想食菠蘿叉燒包但係賣晒)好彩蒸叉燒包都好好食😋飲茶我必點嘅鮑汁鳳爪好足料嘅灌湯餃唔錯!生磨芝麻卷 (超級好食😋)食飽就叫左生磨芝麻卷做甜品係經典懷舊嘅菲林呀芝麻卷質感柔軟富彈性,口感煙韌帶有好香濃嘅芝麻味,甜度適中剛剛好👍🏻好耐冇食過咁有水準嘅芝麻卷,絕對不是一般貨色😋
見到早茶下午茶點心都有優惠
所以就帶左屋企人去飲茶☕️試下味道😝
估唔到佢地除左川菜粵菜做得出色之外
連點心都有D驚喜而且好多選擇!
蘋果叉燒酥
呢個叉燒酥好特別,外層酥皮做得好鬆化,
入邊除咗有叉燒粒之外仲加入左蘋果粒
食落去嘅時候減低左油膩感,帶有一點清新嘅感覺,幾好食wo
春風得意米網腸
芙蓉海鮮芋角
芋角外層炸得很鬆化,香脆得來唔油膩
一咬開熱辣辣既芋角,香濃既芋泥擁哂出黎
中間仲夾雜左帶子😍 內層口感鬆軟香口,正! .
飲茶我必點嘅鮑汁鳳爪
好足料嘅灌湯餃唔錯!
生磨芝麻卷 (超級好食😋)
食飽就叫左生磨芝麻卷做甜品
係經典懷舊嘅菲林呀
芝麻卷質感柔軟富彈性,口感煙韌
帶有好香濃嘅芝麻味,甜度適中剛剛好👍🏻
好耐冇食過咁有水準嘅芝麻卷,絕對不是一般貨色😋