2018-10-11 849 浏览
韓國炸雞最起碼上百塊還不夠飽 心血來潮了想食炸雞 對k字頭的「環保政策」不敢恭維 選了這家這店有2層 上下都有餐買 一去上層發覺太迫了 以為下層會好一點 可也很迫 看到座著8成都是菲律賓人 很多都食完或未點食的 純聊天很難才找到位子食物方面卻沒讓我失望:套餐 2part雞 磨菇飯 可樂可能是lunch 時間吧 炸雞真的內脆外軟 有質素熱熱的 應該是太多人點要即炸吧 配上自家配的雞汁 好食雞汁淡淡的 不會很重口味 太好了 會吃到雞的鮮味 比起韓濃濃的醬 更合味我覺得食東西不用加那個這個的 保持原鮮已很好但飯水準真的差一些 太軟了總體是快餐的頭幾位 如果環境舒服些會更好

很難才找到位子

總體是快餐的頭幾位 如果環境舒服些會更好

2018-10-10
  • 炸雞
2018-10-04 697 浏览
每次去長洲都會必經尼間位於中環站地鐵站出口,行唔使1分鐘就到既 Jollibee .Jollibee係菲律賓的快餐店,所以每次去都會見到店入面8-9成都係菲律賓人。今日都必定食尼間Jollibee. 而且今日的水準真係好一流!唔知係咪因爲多人流,所以佢既炸雞即炸即出。放係上手熱騰騰的,而且咬落去外脆內滑,又juicy 又爆汁。雞汁出晒黎。真係好好食!!!!我地兩人食左三個餐,其中兩個餐係炸雞。另一個餐係漢堡排飯。漢堡排飯都係必點。再加上秘制蘑菇汁,簡直又特式又夾。

• 炸雞
  • 漢堡排飯
2018-09-21 690 浏览
中午時段過黎,叫左個43蚊餐,有薯條,雞兩塊同中型可樂!肥仔餐係最正!一直其實最想食既係佢既汁!錦就用薯條點黎食啦,原來係黑胡椒加甜味,幾特別呀!但係薯條株林既!雞呢就好好味,粉唔厚,肉好滑,值得一食!!!

一直其實最想食既係佢既汁!
錦就用薯條點黎食啦,原來係黑胡椒加甜味,幾特別呀!
但係薯條株林既!

雞呢就好好味,粉唔厚,肉好滑,值得一食!!!
2018-09-13
2018-09-18 560 浏览
第一次食快樂蜂,真心唔錯,叫左個普通有雞鎚既餐。說真的,第一次食D雞好熱同好JUICY,好味過KFC多多聲,一定會再黎食唔怪得知咁多菲律賓姐姐會食,不過薯條就好失望,林到唔想食。
第一次食快樂蜂,真心唔錯,叫左個普通有雞鎚既餐。

唔怪得知咁多菲律賓姐姐會食,不過薯條就好失望,林到唔想食。
2018-09-17
2018-09-03 687 浏览
全店99%都係菲律賓人, 店員亦是.ORDER了2件炸雞 + 薯條餐, 原來PEPSI就不用加錢, 我轉了檸茶就要加$2.5. 店員不會friendly remind你的. 店員手腳亦比較慢, 已經無咩人排隊.炸雞香脆, 肉汁KEEP得住, 不過雞的SIZE好細, 比KFC細1/3. 味道跟KFC差不多薯條用了幼身薯條, 炸得每條都好香脆個餐配了肉汁, 不過味道麻麻.剛好店內裝修, 環境好舊, 洗手間都封了.
全店99%都係菲律賓人, 店員亦是.

店員手腳亦比較慢, 已經無咩人排隊.

味道跟KFC差不多

薯條用了幼身薯條, 炸得每條都好香脆

個餐配了肉汁, 不過味道麻麻.

剛好店內裝修, 環境好舊, 洗手間都封了.
2018-08-31
2018-07-12 1249 浏览
星期日我同朋友約了另外朋友大家都未吃飯,朋友提議去快樂蜂!說明就在附近橫巷入面,好易找到....去到仲以為去了菲律賓...可能星期日關係,中環周圍都係!朋友負責買,我去找位...朋友買到食物我地仲未有位添。等約多五分鐘終於有位了雞件size大大件!外皮炸至金黃!薄身的炸漿!正好鎖住水份!外層超脆....輕輕咬開!雞肉食落 嫩滑好juicy 爆汁!令我喜出望外!咸咸地惹味得來又不會重口味!薯條,可樂,套餐形式!而薯條亦炸到每條都金黃色!條條都熱辣辣。根本都不用茄汁....十分香脆食到停吾到口真係越邪惡越好食!
星期日我同朋友約了另外朋友
大家都未吃飯,朋友提議去快樂蜂!
說明就在附近橫巷入面,好易找到....

去到仲以為去了菲律賓...

可能星期日關係,中環周圍都係!
朋友負責買,我去找位...
朋友買到食物我地仲未有位添。
等約多五分鐘終於有位了

雞件size大大件!
外皮炸至金黃!

薄身的炸漿!
正好鎖住水份!
外層超脆....輕輕咬開!
雞肉食落 嫩滑好juicy 爆汁!
令我喜出望外!
咸咸地惹味得來又不會重口味!
薯條,可樂,套餐形式!
而薯條亦炸到每條都金黃色!
條條都熱辣辣。
根本都不用茄汁....

十分香脆食到停吾到口
真係越邪惡越好食!
2018-04-20 1962 浏览
因為無係中環反工,所以己經有一段時間無食依間餐廳。今日行過又想試下。 之前都幾鍾意食依間餐廳,一係會叫炸雞,覺得炸雞係好味過另一間。另外就鍾意食佢個熱狗,貪佢個熱狗多芝士醬,同埋個熱狗腸幾好味。 叫左個熱狗set,其實賣相同M字餐廳係一樣,有分別係佢杯汽水唔使叫都主動唔加冰,而且係夠凍既,唔會溝淡左D味。 但今次食完之後有小小失望,因為個熱狗腸好似無之前咁好食咁,偏淋,無左個口感,睇黎下次都係食反炸雞餐算。

2018-01-15 2704 浏览
今日第一次試食jollibee,因為youtuber介紹叫咗個peach mango pie,同埋一個mushroom rice。兩個都無乜特別,甚至k記會好味啲。但店員比多咗杯百事我,成件事抵翻曬。
2018-01-15
  • peach mango pie
2017-12-06 3271 浏览
菲律賓人集中地,飯像麥當勞包一樣的包起來,很有趣,但味道沒有特別。炸雞特別脆及惹味,薯條亦炸得很好,麥當勞「淋Bat Bat」薯條實在難以媲美。°可惜的是地方較逼較窄,而且地方較髒,所以還是要接受到才可喔整體服務...快餐店沒有太多服務可言,但服務員善良的,願意幫忙。最初還擔心應說中文或英文,但他們應該兩種語言都懂。雖然地方很多菲律賓人,但偶爾亦有人跟我一樣,闖進去用餐,如果再不想吃麥當當及肯德雞的話,可以轉轉口味👍🏼
°
可惜的是地方較逼較窄,而且地方較髒,所以還是要接受到才可喔

2017-11-23
2017-11-09 2913 浏览
相比其他炸雞店,佢唔係香港最紅果間。但係講到服務員或者侍應既態度同笑容,我覺得係香港快餐店既三甲。其實Jolibee係菲律賓勁多間,開到成行成市,簡直係菲律賓代表,所以係香港見到Jolibee就會諗起菲律賓旅行。香港同菲律賓Jolibee,主觀覺得菲律賓好食啲,因為啲炸雞炸得脆啲,香港就無咁炸(無咁熱氣吧),可以保留到鷄肉既滑溜。除左炸雞,佢既熱狗同夏威夷漢堡都好好味。員工個個都有笑容,執枱抹枱都好快又乾淨,地方好乾淨,只係座位有啲迫。
除左炸雞,佢既熱狗同夏威夷漢堡都好好味。
2017-11-04
2017-08-17 4535 浏览
行開中環,就去咗久違了的炸雞食午餐。當日我12點去,都差不多滿座。我叫咗個炸雞加蘑菇飯。我覺得蘑菇飯無咩特別,K記好味啲。Jollibee 蘑菇飯只有咸香,加少少黑椒就perfect 啦👍🏻😂但係佢嘅炸雞真係無得頂,外脆,雞肉多汁,一啲都無好油嘅感覺👌🏻👍🏻啲雞肉都好入味Jollibee 啲雞係要食,中環店可能流量快啲,所以特別好食要試佢哋嘅炸雞。我見好多人食意粉,我相信都唔差可以一試如果多人食,可以share 一桶雞
啲雞肉都好入味

要試佢哋嘅炸雞。我見好多人食意粉,我相信都唔差
可以一試
如果多人食,可以share 一桶雞
2017-07-19 3748 浏览
佢絕對係合體之餘 ,仲要係進化版, 炸雞唔會太油 ,炸漿嘅味道畀kfc咸少少, 但係我食完嘅第二日都冇生暗瘡, 炸雞可以配蘑菇醬 ,蘑菇醬就係好似kfc嗰個蘑菇飯咁樣, 咁樣食炸雞好有新鮮感, 仲有非常之好味嘅肉腸意粉 ,味道非常特別 ,唔識得形容 ,大概係其他食肆嘅甜味版, 而且腸仔味道好得出, 腸仔嘅硬度比起普通嘅廚師雞肉腸都係硬少少 ,煮完之後口感仍然保持得到, 薯條反而就好似burgerking嗰種,下次一定會試埋佢哋嘅漢堡包,

2017-03-22 6502 浏览
朋友捱義氣陪我去中環辦手續,禮貌上都要請佢食啲嘢報答吓佢,撞正午飯時間全部食肆勁多人,正想放棄散水之際,慶幸俾我喺地牢呢間食店搵到食客啱啱走咗嘅兩個位!朋友要C2餐($43),兩件雞配薯蓉,飲可樂;我食雞,我食薯蓉,佢話啲雞幾香脆好味,我覺得個薯蓉都好味,幼滑過KFC,不過好細杯,幾啖食哂!我點咗個香芒蜜桃批($8),俾想像中袖珍,size接近麥當勞(蘋果批)三份二,亦比麥當勞貴,但幾好味!批皮香脆,裡面係蜜桃茸,但我唔係好食到芒果味,反而覺得甜度似南瓜批!

2017-03-22
  • 香芒蜜桃批
2017-03-11 5139 浏览
之前見好多網上平台都有講呢間野,同男朋友去開中環又唔知食咩好,所以試下呢間菲律賓快餐店~原本仲以為得呢層可以買野食,原來下面果層都有cashier如果堂食可以直接落樓下買,唔洗拎住啲餐行樓梯咁危險~我地叫左兩個餐~ 員工速度同態度都唔錯。我叫左個熱狗餐,包左一隻熱狗+薯條+汽水。熱狗偏細隻,但上面幾多芝士同醬,味道都唔錯!不過個包略嫌軟身過頭,好易爛,同埋唔夠熱。薯條普普通通,同麥記差不多。男朋友叫左個飯餐+兩件雞,個飯都係size偏細,佢有啲磨菇汁可以倒落個飯到,頓時變左kfc磨菇飯果個味道 兩件雞就冇咩味,男朋友表示覺得好油,食到勁漏。總結快餐黎講冇咩特別,價錢算偏貴,勝在呢度多飽肚選擇,除左飯仲有意粉~坐位算多,坐落都幾寬敞,唔會話好逼好辛苦,值得一試既~
原本仲以為得呢層可以買野食,原來下面果層都有cashier
如果堂食可以直接落樓下買,唔洗拎住啲餐行樓梯咁危險~
我地叫左兩個餐~ 員工速度同態度都唔錯。
熱狗餐

薯條普普通通,同麥記差不多。
原味雞兩件+飯餐
兩件雞就冇咩味,男朋友表示覺得好油,食到勁漏。

坐位算多,坐落都幾寬敞,唔會話好逼好辛苦,值得一試既~
2017-03-10
2017-03-11 3715 浏览
祖樂比的炸雞好味相信不用多講,今次推介Fiesta Noodle (撈米粉)。可能唔同老細,新開的上環同旺角店都沒有,唯獨中環總店獨有。有蝦有肉碎再配橙橙地色汁和青檸,鹹鹹地加少少酸,好醒胃。同米粉撈勻後濕濕地,仲可以中和一下炸雞的熱氣。Fiesta Noodle散賣唔太抵,跟餐叫好D,有個餐賣$42有Fiesta Noodle+一件炸雞+汽水。不過我大食,一件雞邊夠呀。如果同幾個朋友來,多數加多個炸雞桶($105),一人多兩三件雞就岩岩好。

2017-03-06
  • Fiesta Noodle