2008-07-04 25 浏览
扭扭芝士批出完之後又出扭扭腸批喎 緊係要試啦某日ge晚上終捉左1位好兄弟陪我食 因好兄弟有東亞卡 so有50%off 是次晚餐叫左個套餐(因套餐先有discount) 今次又失憶 除pizza外 其他野食都忘記影相 唯有就咁講首先湯佢俾錯左 佢俾左海皇湯 哈 緊係殺la(因為海皇湯貴d)但飲落其實唔係咁好飲 太鹹 味太濃 我諗佢係用蝦頭去煲之後有個前菜 我地揀左葡汁焗蔬菜 不過不失la有西蘭花&椰菜花&紅蘿蔔 如有多d焗燶左ge芝士係面應該會香d之後主角出場 大批 果然震撼據waiter所講 d扭扭腸原來係雞&牛&豬混合整出黎ge腸 食第一啖 講真 屬普通質素 同之前ge扭扭芝士相比下有d遜色 also e個批太多肉lo 加上本人係唔食菠蘿的 變左更乾身 total本人食左3.5件 飽死左 飲品係汽水黎ge 但可加$換其他總括而言 對於e個批 一試無妨 多試應該會厭 仲有一樣野 除非你係pizza愛好者 否則食e個批個陣 搵多幾個一齊食冇咁濟 我都蠢左 XD
扭扭芝士批出完之後又出扭扭腸批喎 緊係要試啦
是次晚餐叫左個套餐(因套餐先有discount)

今次又失憶 除pizza外 其他野食都忘記影相 唯有就咁講

總括而言 對於e個批 一試無妨 多試應該會厭
冇咁濟 我都蠢左 XD
太多肉的扭扭腸批
是次晚餐個個套餐
其實咪咪係好大期望,因為睇左電視廣告好耐好多次,個樣真係好吸引,咁岩咪咪既女性朋友都想試,就係某一晚黎左呢度叫左個東亞信用卡有五折優惠既扭扭腸批二人套餐。兩位朋友比咪咪早到,已經點左菜,仲飲左個二人餐既兩客忌廉湯,唔問都唔講……不過唔緊要啦,咪咪去到既時候個扭扭腸批已經黎到,個感覺係個批好大,個批底唔似食開既厚批,薄好多,而且好"un",好難咬。個扭扭腸部分,咪咪真係好失望,同之前個d芝心批差得遠,個包好乾,條蜜糖腸無蜜糖味,只係好似開 party 整個d菠蘿腸仔既腸仔感覺,因為個包太乾,食食下都放棄左,凈係食條腸仔同埋薄餅部分!個餐另外包一客沙律,有雞肉、蘑菇、番茄、沙律菜等,個沙律醬唔算好多,但係幾好食,比個 pizza 好得多!個餐既甜品係兩杯(共10粒)忌廉泡芙配朱古力醬,呢個係第一次食,個細細既泡芙入面係忌廉,而且係雪凍左,咪咪覺得幾好食。唔知點解朋友好驚話肥,咪咪就勁食朱古力醬,最後咪咪食左4粒泡芙,佢地就一人3粒。跟餐既飲品只限汽水,仲話無忍廉,最後點左百事同埋七喜各一杯。P.S: 當時全場 pizza hut 都無乜邊檯人係唔點呢個扭扭腸批既,我唸大家食完都會後悔,感覺

兩位朋友比咪咪早到,已經點左菜,仲飲左個二人餐既兩客忌廉湯
。個扭扭腸部分,咪咪真係好失望

個餐既甜品係兩杯(共10粒)忌廉泡芙配朱古力醬

P.S: 當時全場 pizza hut 都無乜邊檯人係唔點呢個扭扭腸批既,我唸大家食完都會後悔,感覺「無下次」,唉……
  • 極力推介大家千祈唔好叫扭扭腸批!
2008-06-21 12 浏览
今日去左同同學食...好好味!very good食左個388 o既四人餐...再加千層面同一個有三文魚o既螺絲粉...d名唔係好記得lu....叫左杯熱檸茶////題外話...因為我感冒...飲完覺得舒服左...返返正題...我地係8個人食...先食左5xx...其實都幾抵....不過略嫌間野細左d仲有叫佢俾杯水可以一路都唔俾,..吹左3次先有
今日去左同同學食...
好好味!very good
食左個388 o既四人餐...
再加千層面同一個有三文魚o既螺絲粉...
d名唔係好記得lu....
叫左杯熱檸茶////
題外話...
因為我感冒...
飲完覺得舒服左...
返返正題...
我地係8個人食...
先食左5xx...
其實都幾抵....
不過略嫌間野細左d
仲有叫佢俾杯水可以一路都唔俾,..
吹左3次先有
2008-05-23 5 浏览
Cheesy Bites扭扭批好好味呀 又唔會太咸 最鍾意就係佢D雙色芝士同埋脆既辣肉腸秘製雞槌辣辣地 冇咩特別 不過不失葡汁雞皇焗飯一貫水準 相當唔錯 因為屋企人唔鍾意葡汁 所以成盒都係我食曬 哈哈 正!
好好味呀 又唔會太咸 最鍾意就係佢D雙色芝士同埋脆既辣肉腸

辣辣地 冇咩特別 不過不失

葡汁雞皇焗飯
$51.25 (晚餐)
2008-05-08 20 浏览
至尊芝心批: 堂食真係好食d,d芝心軟淋淋 超正d料比我上次叫外賣超級至尊多少少 =.=白蒜肉絲意粉: 不嬲都好鐘意食呢個意粉...堂食真係好食d椰汁紅豆雪糕:咁熱既天氣飲番杯凍野又真係幾正其實同紅豆冰無咩分別 但係一坐底 都無人加水可能佢地忙啦不過叫佢地加水都好快黎算係咁啦...
至尊芝心批: 堂食真係好食d,d芝心軟淋淋 超正
d料比我上次叫外賣超級至尊多少少 =.=

可能佢地忙啦
不過叫佢地加水都好快黎
算係咁啦...
2008-04-13 7 浏览
昨天試左新的pizzao係ad 度好多料好靚的roasted rosemary chicken viva pizza3個大人1個冇咩食野o既小朋友叫左1個2人餐+ 薯蓉+ garlic bread唔知係我勁肚餓定係意大利菜湯開胃,食完個餐好似冇野到肚咁,好驚喎自己o既食量!!roasted rosemary chicken viva pizza呢,好失望囉,D餡少到呢......!!!基本上南瓜,茄子,雞肉都係每一片pizza得一粒食完2片pizza + 飯+ 豬仔骨係唔飽o既!!!飯係車打芝士海鮮焗飯,好甜......怪怪地,d飯好似米粒咁硬豬仔骨,少得可憐,稔稔地都幾好食o既~仲要舊骨同pat 所謂的田園沙律(其實是像銀仔大少的生菜碎+ 1片青瓜+ 1粒切開2邊的車厘茄=_="!薯蓉和garlic bread 都好乾, 薯蓉如果多少少汁同埋煙肉就好了唔知點解d野飲黎得仲耐過pizza @_@"嘩,好過份,d野加晒價仲愈來愈縮皮,怪唔得有家人寫信投訴個批食唔飽啦!
昨天試左新的pizza
食完2片pizza + 飯+ 豬仔骨係唔飽o既!!!
唔知點解d野飲黎得仲耐過pizza @_@"
2008-04-11 14 浏览
繁星魚塊拼魚圈我覺得好好味我好鍾意食不過可能外賣既關係唔係太脆反而係硬意式千層肉醬闊麵賣相梗係唔夠堂食令但味道幾好估唔到佢都可以好似Pizza咁扯到芝士不過最鍾意都係薯蓉迷迭香烤雞VivaPizza明明唔鍾意南瓜同茄子但家姐鍾意所以最後都決定叫呢個Pizza 味道比我想像中好但芝士味唔夠
繁星魚塊拼魚圈
我覺得好好味我好鍾意食不過可能外賣既關係
唔係太脆反而係硬
意式千層肉醬闊麵
迷迭香烤雞VivaPizza

2008-03-07
午餐時間,同朋友落德褔食pizza,yummy!食左一個夏威而pizza,因為好鍾意食菠蘿,個pizza好好食,因為個批邊好脆,我叫既係薄批,份量啱啱好!仲叫左個魚圈,味道又係好好!呢個係我既favourite!香蒜肉絲意粉都好好味,不過d香蒜有d吉脷!我都幾鍾意去pizza hut
午餐時間,同朋友落德褔食pizza,yummy!

香蒜肉絲意粉都好好味,不過d香蒜有d吉脷!

我都幾鍾意去pizza hut
2008-01-31 10 浏览
lunch到pizza hut, 想試下其他意粉, 叫了雜菌雞肉天使麵.雜菌跟雞肉也預先炒過的, 再配上非一般pizza hut 常用的那種白汁, 感覺唔錯.而且不太溜. 除了海鮮闊條麵另一可選的意粉.
而且不太溜. 除了海鮮闊條麵另一可選的意粉.
16/11/2007呢晚約左朋友仔唱k預早慶祝我生日..未夠鐘..於是同左愛人去食pizza hut~因為重有張100蚊現金卷未用...用埋佢..食飽先有力玩嗎! XD例牌叫左個我既至愛<<海鮮闊條麵>> $51個PIZZA 黎左...佢都未到..問waitress...個waitress話廚房焗燶左我地果個喎..要再焗過.....不過都係等多5分鐘only~是但啦!!黎到個闊條麵都ok~不過對於我黎講...太濕了....我鍾意乾少少...德福呢個分店都係焗得唔夠乾身~反而我印象中沙田新城市同鑽石山荷里活呢2間就唔錯!下次試吓叫佢焗乾d可能好d!另外叫左個<<辣肉腸厚批>> $85愛人話有d辣...黎到果然好辣!不過唔係成個pizza都辣!係有指天椒掂到果part先辣!!講真..唔係咁好食!!!有指天椒掂到果part真係超辣~平時食泰國野食得好辣既我..都差d辣到跳舞!!!!!!!!真係要改善吓先得!!!!簡單d黎講..冇左d指天椒就好食好多!!唔係嫌佢辣..只係辣得一d都唔好食!!下次都唔會再叫呢個批!!!
16/11/2007呢晚約左朋友仔唱k預早慶祝我生日..
未夠鐘..於是同左愛人去食pizza hut~
因為重有張100蚊現金卷未用...用埋佢..
食飽先有力玩嗎! XD
例牌叫左個我既至愛<<海鮮闊條麵>> $51
個PIZZA 黎左...佢都未到..
要再焗過.....不過都係等多5分鐘only~是但啦!!
黎到個闊條麵都ok~
不過對於我黎講...太濕了....我鍾意乾少少...
下次試吓叫佢焗乾d可能好d!
另外叫左個<<辣肉腸厚批>> $85
愛人話有d辣...黎到果然好辣!
不過唔係成個pizza都辣!
係有指天椒掂到果part先辣!!
講真..唔係咁好食!!!
有指天椒掂到果part真係超辣~
平時食泰國野食得好辣既我..
都差d辣到跳舞!!!!!!!!
真係要改善吓先得!!!!
簡單d黎講..冇左d指天椒就好食好多!!
唔係嫌佢辣..只係辣得一d都唔好食!!
下次都唔會再叫呢個批!!!
2007-10-05 50 浏览
前晚8點幾去到, 平時應該一定有人等位, 但店內大把位. 你去過一次就知點解. 食物一般都算, Pizza批邊太膿, 有一款新出甜品什麼蘋果卷, size跟圖片相差太遠, 又細又膿, 貨不對板. 但最重要就係服務態度非常非常.非常....差差差服務員工作慢, 唔叫都唔加水, 叫到當睇唔到, 收工前半粒鐘已催埋單, 埋單$157個幾, 付了170, 等了差不多10分鐘都無找錢, 對面遲過我地埋單都已找錢, 可能意為唔駛找掛. 旁邊有服務員聽到我地講, 先至靜靜去櫃台問, 於是非常不願意地找返十幾蚊, 服務員連半句唔好意思或多謝都冇講, 我咪一毫子Tips都唔俾囉, 跟本一毫子都唔值得俾.收據又冇俾, 可能商場同八達通做緊密密食密密賞推廣, 商場做推廣佢地點會唔知, 佢地職員自己去換分都好呀!可能食物唔乾淨, 當晚食完已經胃痛, 第日仲肚痛同肚瀉..!我以後一定一定..唔會再去呢間店.
我以後一定一定..唔會再去呢間店.
2007-08-06 28 浏览
週末活動後同一眾中港台朋友到德福pizza hut茶聚一下,一行十多人未能坐在一起,店方安排三張桌子給我們,很有路邊餐廳感覺,雖然一板之隔人來人往,但都算ok。外地朋友各自點了茶餐,本土人點了一個特級帶子芝味餐+蒜蓉包+意式烤雞籃分享。意大利菜湯/海皇湯各一客由外地朋友包辦,不能置評。大蝦雞尾杯2客由本土人分享,看樣子頗為吸引和新鮮,應該味道不俗吧。 閃亮帶子芝脆批,批底一貫香脆及多油,再加上是芝心批,所以吃起來頗油膩,自己所吃那角pizza沒有帶子,幸而有片小青瓜,所以感覺比較爽口及清新。 法式田螺伴焗薯蓉及忌廉泡芙又是本土人完成,自己只有點菜份兒=p 海鮮寬條麵,麵條軟硬有致,感覺不錯,只是忌廉汁味道較膩口,很容易有飽滯感覺,如果換上蕃茄茸,相信較合自己胃口。蒜茸包仍然香軟可口,牛油味道比蒜茸重,仍是pizza hut必點之選,好吃!!意式烤雞籃吃了一隻雞槌和一件薯角,薯角炸得金黃香脆,香口食物又怎會難吃??雞槌味道微辣還有點肉汁,吃了一隻有點意猶未盡,只因味道不俗。雖然整個套餐只吃了部份食物,但我分別飲了椰香西班牙咖啡和碎冰朱古力,前者咖啡頗香,味道竟然很對自己要求,甜度也很適中

意大利菜湯/海皇湯各一客由外地朋友包辦,不能置評。

法式田螺伴焗薯蓉及忌廉泡芙又是本土人完成,自己只有
點菜份兒=p

雖然整個套餐只吃了部份食物,但我分別飲了椰香西班牙咖啡和碎冰朱古力,前者咖啡頗香,味道竟然很對自己要求,甜度也很適中,加上忌廉調和一下,喝起來也很香滑;椰子雪糕椰子味道頗濃,單吃雪糕也很合意,這杯飲品好味道。後者朱古力味道很重,其實是一杯合格的朱古力飲品,只是有點過甜,愈喝愈膩,最終只能放棄。

服務方面,幫我們落單的小女孩耐性很好,對我們改了又改的菜單也能清楚地記下,又對外地朋友的詢問細心解答,不錯!另外一位好像叫"christy"的女侍應,對我們的追單也很細心跟進,和我們解釋時也連聲道歉,其實我都知道我們十幾個人叫的飲品繁多,稍有出錯也是正常,但有這種服務態度真的要讚!!
2007-05-26 5 浏览
前日因為公眾假期的關係, 所以已經6:00已經到達, 本省諗住咁早應該唔駛等位, 點知等左半個鐘先有位...Order了一個四人餐:海皇湯- 味道較咸! 入面只有3粒龍蝦肉扭扭批- 賣相OK! 味道似三重芝心批, 廣告中的26粒批邊可以扭出嚟食, 但實際唔係好得, 有D失望...意式千層肉醬闊麵- 味道又係較咸! 意式雞皇焗飯- 一般! 個飯比較乾身.

Order了一個四人餐:

海皇湯- 味道較咸! 入面只有3粒龍蝦肉

意式千層肉醬闊麵- 味道又係較咸!

意式雞皇焗飯- 一般! 個飯比較乾身.
2007-05-23 10 浏览
星期六7.30分到此店,8.30才有位,等的其間,帶位小姐windy不停大叫,唔好企係我後面.....其實客人們只是看座位,之後到我們有位,windy小姐同我們講,此台只限六位(我們只有5人),原來是她弄錯了.沒關係,最終也有位.但帶位員是代表公司,希望她的語氣改善一下.一座低有5個杯在檯上,但只有一杯水,我們已好奇怪,再看看那杯水,有小昆蟲.@~@跟服務員換了,且加了水.二話不說,我們叫菜,上菜速度也很快,我們檯子也很細,其間有pizza到,一個服務員在煩怎樣放到檯上之際,另一個叫kevin的服務員上前不是幫手,只是說:看你多厲害,一人也行.我們幾個朋友即時"汗"什麼服務態度??我們吃了扭扭套餐:肉醬闊條麵最好吃,又熱又多汁4粒星.扭扭批ok啦3粒星.最不好吃是湯,好腥.這間店很多蚊飛來飛去,餐牌上有bb小強,我不會再到這店吃的
但帶位員是代表公司,希望她的語氣改善一下.
肉醬闊條麵最好吃,又熱又多汁4粒星.
扭扭批ok啦3粒星.
最不好吃是湯,好腥.
這間店很多蚊飛來飛去,餐牌上有bb小強,我不會再到這店吃的
2007-01-07 10 浏览
四十蚊碟意粉,細細碟都唔在講...仲要d紅羅白仔是嗅的,變壞了!叫經理埋來話佢知,佢只問要唔要換過碟...我們唔想等多十五分鐘唔要,佢便當無事的行開了!!這是甚麼態度?!可能我太耐無去pizza hut,都唔知佢地已取消了加送蒜容包...唉...