2017-12-07 748 浏览
行過呢間心心茶餐廳,一於入去試下,叫左個茶餐,火腿奄列+餐飽+沙嗲牛肉湯意粉+一杯凍檸檬茶,食物都尚可,沙嗲牛肉太咸,食食下,點知有個呀嬸掃地,我見到佢已經立即縮腳,點知佢仲快過我隻腳,一嘢掃落我隻腳,佢無反應,我就出聲話佢,佢好細聲講左句對唔住,跟住就繼續掃,食到一半我都唔想再食,我埋單時,同個收錢講,唔該你地叫個呀姐掃地睇路啦,點知佢仲嬉皮笑臉講,對唔住,問題係好開心咁講,永不幫襯,我唔係要佢做啲乜,但好開心咁講,睇到都火滾,而且人地食嘢,响度掃地,掃起啲塵,好唔衛生,而且我真係見唔到有垃圾,都唔知佢掃乜
2017-09-24 427 浏览
一個三十幾蚊嘅早餐 除咗面同熱檸茶係熱之外 全部都是冰凍的沙嗲牛麵嘅沙嗲牛係凍嘅同時又硬  餐包餐肉煎蛋全部都是凍嘅 好明顯係放咗好耐以後永遠唔會幫襯 喺旺角有咁多茶餐廳選擇 冇必要幫襯你哋啦
一個三十幾蚊嘅早餐 除咗面同熱檸茶係熱之外 全部都是冰凍的
以後永遠唔會幫襯 喺旺角有咁多茶餐廳選擇 冇必要幫襯你哋啦
2017-09-20
$35 (早餐)
  • no
2017-06-19 653 浏览
難得飛甩老公有私人時間,梗係約閨蜜晨咁早去睇戲。睇戲前,約埋係附近食個早餐先入場。餐廳有兩層,上層比較少人。羅宋湯通粉配雞扒 $35羅宋湯通粉材料多,雞扒厚,味道唔錯,可惜湯底味道好淡,唔係期望中濃濃嘅羅宋湯湯底。腸仔炒滑蛋 + 甜餐包 + 凍檸茶(+$3)滑蛋炒得唔錯,仲有蛋汁。甜餐包比較乾。火腿素鮑魚絲通粉 $32火腿絲同素鮑魚絲本身都有味,所以只要有基本嘅雞湯湯底,味道都會正常。煎雙蛋 + 甜餐包 + 熱奶茶煎雙蛋有少脆邊,甜餐包同樣比較乾。甜餐包比較乾。

餐廳有兩層,上層比較少人。

羅宋湯通粉配雞扒 $35

羅宋湯通粉配雞扒

腸仔炒滑蛋 + 甜餐包 + 凍檸茶(+$3)
腸仔炒滑蛋 + 甜餐包

滑蛋炒得唔錯,仲有蛋汁。甜餐包比較乾。

火腿素鮑魚絲通粉 $32

火腿素鮑魚絲通粉

煎雙蛋 + 甜餐包 + 熱奶茶
煎雙蛋 + 甜餐包

煎雙蛋有少脆邊,甜餐包同樣比較乾。

甜餐包比較乾。

2017-06-17
$35 (早餐)
2016-12-17 522 浏览
came here twice and the staff are very patient n friendly. not all dishes are vr nice but overall food is good.
2016-12-15
2016-09-24 491 浏览
岩岩上完堂食過飯,之前食過一次,感覺良好。今日叫左個飯餐咖哩雞球,不過雞球唔係炸嫁?黎左個咖哩雞件,算啦,都係餐飯,不過令我要出post 0既原因係服務態度!!上到2樓 3個員工各有各發夢,唔緊要啦,搵左個位坐,見隔離檯有個拖板想差下部電話,點知比人趕狗咁喝住我,差個電啫,無必要咁囉!
岩岩上完堂食過飯,之前食過一次,感覺良好。

2016-09-24
2016-05-19 620 浏览
今日行開旺角女人街,見有d肚餓,咪行女人街左右2邊,睇下有d咩野食lo....見依間餐廳個名叫心心,好...就入去食下先,我點左個常餐,5香肉丁麵加多士炒蛋,1見,件多士厚厚的,而且食落脆口好食,而件炒蛋還比其它餐廳更大件頭,食落蛋香味濃,而且滑口好正,5香肉丁麵又係大碗的,味道五香味足,肉夠大粒口感豐富,d麵都唔錯,好彈牙剛剛好,其實d麵我食到1半已經食唔落,因為巳經飽了!
2015-08-30 461 浏览
今日去左依心心茶餐廳食下午荼,d服務員要叫幾次先過黎,因為成曰固住傾我叫左沙爹牛肉餐肉面,加多杯凍奶茶沙爹牛肉麵,牛肉硬,沙爹味好小,餐肉d味,唔似平時食開果d,我覺得平時食開果幾個餐廳d餐肉好食d至於奶茶,都算可以,味道同平時出面餐廳相同
我叫左沙爹牛肉餐肉面,加多杯凍奶茶
餐廳d餐肉好食d
至於奶茶,都算可以,味道同平時出面餐廳相同
题外话/补充资料: 服務太度,要改進
2014-09-21 479 浏览
星期六見此店有特色西班牙奄列早餐走去試試. 由於此店只有單叫$28 (不便宜), 如要加熱飲$5, 加冷飲$8.西班牙奄列 + 蒜蓉包 - 個奄列的確好多餡料 (茄汁豆/紅椒/煙肉/洋蔥), 但非常油. 有茄汁豆才減油膩感. 而蒜蓉包脆但居然用生蒜蓉但又不烤過, 好彩我食開生蒜. 離奇加了XX牌薯片, 可惜不好食.+$8凍奶茶 - 第一口都幾甜覺得多奶, 但坐多一會再飲已淡了.䏜務 - 唔好太要求, 一入去樓下阿姐當睇你唔到, 只有自己上樓上搵, 有吉位都叫你搭枱.環境 - 一般啦, 有D教仔聲, 我搭枱2轉客都係祖國人.

環境 - 一般啦, 有D教仔聲, 我搭枱2轉客都係祖國人.
2014-09-20
$36 (早餐)
2014-07-29 533 浏览
好耐都冇食茶記早餐,之前世盃甘既時間吾早起都吾得! 其實都吾多有其望,但見佢早餐有西班牙奄列,就一於試下!而朋友就叫左個泰式湯河。對本女子黎講都吾細碟,件奄列都算几多料及夠嫩,不過件蛋可再厚d 就好啦。至於碗粉就勁大碗,雞湯底堅要讚好,需則有d油但好鮮之餘吾覺有味精!d肉都有好香香料味 。

2014-07-13
2014-04-24 381 浏览
位於當旺旅遊區,裝橫光亮整潔,設中英對照餐牌,有經濟家常小菜套餐,亦有特別的烤乳鴿套餐,適合家常便飯。光顧時食客不多,不用等位又不怕俾人趕,門面招呼有人情味。$60 小菜套餐 跟湯 跟茶中湯: 比較重手xo時菜肥牛煲: 配料足,夠香奶茶: 有水準後門有洗手間,但比較簡陋喺旺角想食餐平平地,入得口,又坐得耐都唔容易架!!

$60 小菜套餐 跟湯 跟茶

中湯: 比較重手
xo時菜肥牛煲: 配料足,夠香
奶茶: 有水準

後門有洗手間,但比較簡陋

喺旺角想食餐平平地,入得口,又坐得耐都唔容易架!!
题外话/补充资料: 星期四晚,食客不多
2014-04-24
很少有機會晨早走到女人街裡閒逛。平常日間街道兩旁都是擺滿攤檔的,根本就難以一窺位於街兩邊的食肆的所在。現在地攤太早還未開,走在路中間看回四週圍,才發現食肆的數目是如此的多,差不多可說是每隔兩步就有一間.....時候尚早,許多吃的地方仍未營業。有開門做生意的,就只有茶記。這間位處於街中央的"心心",便是其中一間....今天想要食飽一些,就要了最基本的沙嗲牛麵,加上餐肉炒蛋及小餐包一個,最後喝杯茶走,應該算是相當豐富吧....茶走調得合度,煉奶與茶香的平衡控制得剛好。對小弟來說,喝完後能感受到茶的回甘的話,已是一杯不錯的奶茶及茶走。這兒的,還很好....炒蛋算是十分滑溜且內存少許蛋汁,但代價便是下了很多油去處理,食得人滿嘴肥膩;同樣的情形亦出現在餐肉上,有煎香過固然是好,但也無需那般重油吧 ? 餐包甚是軟熟,夾入少許餐肉及蛋同吃,是美味的....沙牛麵很夠大碗,完全滿足到要吃飽一點的需要。麵底是一丁自然是信心保證,掌勺的亦沒有浪費它,將之處理得帶微微彈牙;沙嗲汁不算很香濃,但牛肉卻是少有不用很多化學嘢去處理,肉質雖略帶嚡口但起碼是讓舌頭感到我是正在吃肉的....如此的一份早餐,索價二十六大

如此的一份早餐,索價二十六大洋,在這一地段來說,已屬十分抵食而且有水準了....
$26 (早餐)
2013-04-24 160 浏览
昨日跟男友行旺角本想食點心蒸飯的,但因食開果間執左,所以就去左心心茶餐廳,佢有兩層,我們上左2樓,地方好寬敞,我們叫了二人套餐(炸子雞半隻) + 精美小菜1款,送飯,例湯,咖啡或茶因為冇西湯.所以就要了青紅羅白中湯我們叫了醬爆豬頸肉花枝西蘭花為小菜,其實係幾好味的,花枝爽!, 豬頸肉好味! 西蘭花岩岩好,但食食下D油就出哂黎,就覺得….有點兒….啦係未醬爆就咁多油既呢?炸子雞半隻,隻雞好細,所有半隻黎到時,我同男友講,係未例牌黎GA!!經男友望完"了"完,確定是半隻,早知要霸王雞例牌啦!!餐飲叫了凍0茶 同 熱奶茶!!味道OK 的埋單$143 +$3 =$146 ($3係杯凍飲掛)
昨日跟男友行旺角
本想食點心蒸飯的,但因食開果間執左,所以就去左心心茶餐廳,
佢有兩層,我們上左2樓,地方好寬敞,

因為冇西湯.所以就要了青紅羅白中湯

我們叫了醬爆豬頸肉花枝西蘭花為小菜,
其實係幾好味的,花枝爽!, 豬頸肉好味! 西蘭花岩岩好,
但食食下D油就出哂黎,就覺得….有點兒….啦

係未醬爆就咁多油既呢?

炸子雞半隻,
隻雞好細,所有半隻黎到時,我同男友講,係未例牌黎GA!!
經男友望完"了"完,確定是半隻,早知要霸王雞例牌啦!!

餐飲叫了凍0茶 同 熱奶茶!!味道OK 的

埋單$143 +$3 =$146 ($3係杯凍飲掛)
题外话/补充资料: O係飲緊野時,格離枱兩個男人落哂單,幾分鐘後叫個侍應d菜唔洗上住, 之後個侍應大叫”x號枱d餸叫先起禾” 之後又格左一陣,個男人同侍應講想飲左杯凍啡先, 之後個侍應又大叫: 上左杯凍啡先禾 個侍應走開左之後個男人話” 禾” 之後我笑了
2013-04-23
2013-03-21 144 浏览
一過黎香港更要行一下旺角區先有氣氛! 行女人街就少不免架拉,只不過周街都系日本野。反而想試下港式茶餐廳,見心心門口有多款小菜所以就試試。坐下後有位哥哥就推介了些套餐,估不到茶餐廳都有霸王雞及炸子雞!? 不過最後只叫了隻乳鴿及晚餐,已足夠2位小女子吃啦! 鴿子的確肉嫩,皮亦脆脆的 那個小菜亦很大碟,佐飯一流! 可惜那麼夜已沒菠蘿包,下次真的要早些過來。
2013-03-20
  • 乳鴿 奶茶
屋企人外遊,小妹因為要慳所以餐餐自己在家煮餸頭餸尾。但食得一兩天,已經發慌,想食家常口味,猶記得上次評過旺角有間有閣樓的茶記代表——心心茶餐廳,晚市有很多中式菜式,一於去「再戰心心」!小妹沒有選西式有汁碟頭飯,看到菜牌有中式的蒸魚餐,不如試試,有沒有像屋企媽子蒸魚咁好味?餐到了! 先是中式老火湯,這碗湯是老火節瓜湯,不過相片中看似沒有節瓜,是因為節瓜塊沉在碗底。湯是暖暖的,但放得久了便看到有一層油浮上來 (看相片…|||) 失分! 梅菜蒸鯇魚,這個鯇魚配了一個很大的魚頭。小妹…覺得個魚頭造型有點驚嚇…而且小妹不懂得吃魚頭,所以,剩下半碟餸。算啦,不吃魚頭不代表魚不好吃,只是小妹不懂吃,而湊巧碰上的是魚頭吧!再說,魚蒸得恰得火候,吃時很魚肉嫩,魚的「上節」附有大啖肉的腩之餘,也有魚鯺附近有一塊觸特的肉,最嫩滑!梅菜夠梅香,甜甜微鹹的,撈飯一流!食店老闆還算是注重飲食均衡的,加上兩條青菜。而墊底的豆卜,能夠「索」到蒸魚豉油的味道,又是一項好送飯的食材。基本上老闆對食材很大方送。 白飯夠大碗和勺得有夠滿嚕!新鮮白飯,沒有冷飯感。今次「再戰心心」覺得這間茶餐廳都很有誠意的。

餐到了!

|||) 失分!

白飯夠大碗和勺得有夠滿嚕!新鮮白飯,沒有冷飯感。

今次「再戰心心」覺得這間茶餐廳都很有誠意的。
2013-02-08
2012-09-09 109 浏览
放咗工約了朋友行旺角,先食過晚餐先間間都要排隊, 呢間心心茶餐廳有位咁就呢間喇原來樓上都幾大三個人叫了四人套餐, 有半隻雞加選三個小菜中西湯,羅宋湯唔錯凰瓜係送嘅,早D出聲就唔叫四人套餐喇 雞味道0K,不過未切開晒好難夾牛柳唔錯, 不過得四舊金銀蛋普通沙拉骨唔錯呢度D冷氣超大
放咗工約了朋友行旺角,先食過晚餐先

間間都要排隊, 呢間心心茶餐廳有位咁就呢間喇
原來樓上都幾大
三個人叫了四人套餐, 有半隻雞加選三個小菜
中西湯,羅宋湯唔錯
凰瓜係送嘅,早D出聲就唔叫四人套餐喇
雞味道0K,不過未切開晒好難夾
牛柳唔錯, 不過得四舊
金銀蛋普通
沙拉骨唔錯