2020-10-18 392 浏览
食店: 心之食堂張梁點餐👦🏻🧒🏻1)$78 心心三文魚飯評分(10分滿分):7️⃣食評💬:心型嘅三文魚飯❤唔會飯多個刺身,食完晒啲飯都仲有三文魚剩!呢個飯嘅三文魚唔係就咁刺身就算,係專登有炙燒過,所以都幾好味!2)$58 三文魚腩評分(10分滿分):8️⃣食評💬:一份有四塊,每一塊都係厚切大大塊,而且仲好新鮮❤️大大啖咬落去,成個口都係三文魚果種感覺真係好幸福!3)$68 蒜香烤焗茄子評分(10分滿分):8️⃣食評💬:食完個口超臭但係都已經唔理🤤個茄子落咗勁多蒜,平時食呢啲茄子都未必食埋個皮,但佢又焗得幾靚,完全唔燶,連皮食仲有口感!4)$76@2 邪惡包評分(10分滿分):9️⃣食評💬:我地嗌左兩份,總共四個邪惡包,成件事好邪惡😈紫菜夾住沙律菜夾住帶子夾住大大舊鵝肝咁食,一啖咬落去入口即溶,爽呀!5)$88 秋葵刺身沙律評分(10分滿分):8⃣食評💬:個沙律好足料,不論刺身或者秋葵,總之個碗就裝到滿滿的,完全可以當飯食,平時食菜食得少,叫呢個沙律食就啱晒🥗有益又好味!心之食堂 (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室電話☎️23211880
食店: 心之食堂

評分(10分滿分):8⃣

心之食堂 (銅鑼灣)📍
電話☎️23211880
2020-09-30 1136 浏览
朋友為慶祝脫離苦海,跌進螺辭風險所以約我食飯,我又好想燒野食(邊度仲有得BBQ?)就無黎啦喂揀左哩間心之食堂,以食燒串解解渴坐底左用部pad點菜...第一年事就係點杯巨鋒提子🍇汁之後就俾我朋友發板鐵板豆腐上枱時仲熱辣辣蜆、菜同豬骨湯都好好味筍,唔錯吞拿魚刺身,鮮!沒有渣!仲好厚身彈牙個人對黑松露沒有太大喜好不想太主觀,黑松露味重,只能表示普通大啡菇,估唔到一d都唔乾,仲好juicy👍🏻燒雞軟骨,以料中的味道,夠穩陣牛舌,厚,唔乾,襯上黑椒雞皮,脆香,都係穩陣燒魚,皮脆但唔乾,保留到魚汁驚喜的芝士脆肉瓜芝士味超濃,瓜身清甜粟米🌽本身甜燒烤過粒粒會硬身左,普通及穩陣其實仲有燒雞腎唔係難食,但係失望,理論上都係穩陣之選,可惜...可惜埋單兩條友八舊幾...貴左d結論係正面的,因的確幾好食不過哩個價錢可以揀其他高質食肆唔洗係度迫(環境係比較迫)
朋友為慶祝脫離苦海,跌進螺辭風險

坐底左用部pad點菜...
第一年事就係點杯巨鋒提子🍇汁
之後就俾我朋友發板

鐵板豆腐
上枱時仲熱辣辣

蜆、菜同豬骨湯都好好味

筍,唔錯

吞拿魚刺身,鮮!沒有渣!仲好厚身彈牙

個人對黑松露沒有太大喜好
不想太主觀,黑松露味重,只能表示普通

大啡菇,估唔到一d都唔乾,仲好juicy👍🏻

燒雞軟骨,以料中的味道,夠穩陣

牛舌,厚,唔乾,襯上黑椒

雞皮,脆香,都係穩陣

燒魚,皮脆但唔乾,保留到魚汁

驚喜的芝士脆肉瓜

芝士味超濃,瓜身清甜

粟米🌽本身甜
燒烤過粒粒會硬身左,普通及穩陣

其實仲有燒雞腎
唔係難食,但係失望,理論上都係穩陣之選,可惜...可惜

埋單兩條友八舊幾...
貴左d

結論係正面的,因的確幾好食
不過哩個價錢可以揀其他高質食肆
唔洗係度迫(環境係比較迫)
2020-09-28 998 浏览
難得happy friday想同朋友食下嘢飲下酒chill下就bk左呢間餐廳。預約時間準時黎到,全場爆滿,坐低已經覺得環境好唔舒服,坐得好逼夾,檯同檯之間既距離係瘦既女仔勉強zip過去,抬頭望部冷氣冇左個蓋而且佈滿油污,貨物又堆曬係鋪面,老實講已經不太開胃。一望ipad更加出事,嘢食選擇少,然後d相又影到放題小食咁,求其叫左幾碟都唔敢叫酒(順帶一提呢度啤酒係一罐罐,冇tap beer)嘢食黎到賣相係比ipad上好既,但老實講味道真係得放題質素。個帶子杯一撩開勁大陣醋味,d飯好痴,好明顯係落左好多壽司醋既劣質飯。捲物個軟殼蟹係唔脆既,牛舌好大陣醃味,雞腎淨係食到雪味。佢好多燒物都淨係落2滴燒汁完全冇帶到食物既味道出黎,只係求其比d調味你。當晚唯一覺得好食既得雞皮,雞皮用鹽燒,脆得黎保留到少許雞皮油脂感。員工服務方面,就係冇服務可言,唔會主動比茶/水你,問佢攞就比左3杯得茶葉碎漂浮既水你,飲落去冇茶味又唔似水,唔知自己飲緊乜。上菜求其放檯面,唔夠位唔會幫你執下只會等你執比佢上菜。限時90分鐘我地食左45分鐘拿拿淋埋單走人去第二度食,浪費錢更浪費左我既happy friday

2020-09-25
  • 雞皮
必食招牌心之蛋卷 邪惡包🤩-🍣 海膽蟹籽杯海膽好新鮮同埋有好多蟹籽鋪面!! 份量唔少㗎下面壽司飯都幾多! 兩個女仔share食個杯 唔會太飽又可以試多啲其他嘅小食同燒物👏🏻❤️ 心之蛋卷餐廳招牌之作 見到蛋卷上靚靚嘅茄汁「❤️ の」就認得佢地嘅佳作啦 蛋卷真係好出色 有流心芝士 蟹籽 同埋熟嘅三文魚係蛋卷入面 必試呢個🥰🍙 邪惡包呢個超邪惡但好好好味!!! 係紫菜包住帶子再包住鵝肝😍鵝肝好大隻好濃味 鵝肝本身油份好多 配上帶子獨特嘅口感 味道又幫手中和返個種濃味 紫菜上枱雖然已經唔係脆卜卜但仍然可接受 整體味道同口感都好好 食完仲有種餘韻係口腔好正!🦐 甜蝦刺身+三文魚腩刺身刺身好鮮甜好好食 三文魚腩尤其肥美 $40有4件 我覺得份量都幾大件㗎🦀 蟹肉忌廉餅熱辣辣上到枱一食就知係新鮮炸起 蟹肉味唔出 係忌廉味重啲 表面香脆 乾身唔會油淋淋 整體都好味道
必食招牌心之蛋卷 邪惡包🤩

🍣 海膽蟹籽杯

❤️ 心之蛋卷

🍙 邪惡包

🦐 甜蝦刺身+三文魚腩刺身

🦀 蟹肉忌廉餅
2020-07-26 2063 浏览
// Japanese Eats - Love Cafe 🇯🇵🍱 //.It’s a new week’s Monday and you know it’s time to strive for your future again!💪🏻Why not treat yourself better with temptingly luscious Japanese eats after an exhausting day of work?🤪🥢.▪️Sea Urchin Sushi▪️I couldn’t deny how excited I am when every time I notice sea urchin sushi on the menu!😍It has always been a must-order for me!🥢 The sea urchin had a smooth and creamy texture along with a mild ocean flavor, then topped off with a slightly bit of caviar! It wa
▪️Sea Urchin Sushi▪️[HK$98]
It has always been a must-order for me!🥢 The sea urchin had a smooth and creamy texture along with a mild ocean flavor, then topped off with a slightly bit of caviar! It was a mouthful of devilishly delicious!😈👅
▪️Rainbow Sushi Roll▪️[HK$68]
Taste the rainbow with these rainbow sushi roll!🌈 I’m sure they could do better on the “rainbow impression”, but the flavor is what gives the sushi colors!😜
The luscious sushi was composed with fried shrimp, avocado, cucumber, denbu, caviar and seaweed roll. No doubt to be a great mix of textures and flavors!😋
▪️Assorted Sashimi w/ Rice▪️[HK$98]
The good ol’ combination that never gets old!🤘🏻 I would never get tired of having fresh cut sashimi and rice!🤤 The drool-worthy bowl has many ingredients like diced salmon and tuna, shrimp, avocado, cucumber and more!🙌🏻
What’s more tempting is the way they shaped it into a heart!❤️ Awwww!
▪️Tender Rib Udon▪️[HK$48]
Nothing’s better than a steaming hot udon with hearty soup!🤤 The tender ribs had a similar texture and flavor to regular char siu, except it was slightly more greasier and tastier!😋 Slurping the udon with a spoonful of pork bone soup really satisfies the tummy!🍜
▪️Clams w/ Pepper Pork Bone Soup▪️[HK$78]
Never thought that cooking clams in pepper pork bone soup would be an impeccable idea!🤯❤️ The clams were meaty enough to absorb the essence of the soup that gives a nice kick to the aftertaste!😋
▪️Fruit Punch▪️[HK$38]
This is literally what tops off the whole meal!🥂 Sweet and bubbly in every sip, extremely soothing after the luscious and savory meal!🥰
▪️Coke▪️[HK$18]
What do you want me to say.🤪
// 10% Service Charge 💞 //
海膽軍艦 Sea Urchin Sushi
彩虹卷 Rainbow Sushi Roll
心之魚生飯 Assorted Sashimi w/ Rice
豬軟骨烏冬 Tender Rib Udon
胡椒豬骨湯煮蜆 Clams w/ Pepper Pork Bone Soup
海膽軍艦 Sea Urchin Sushi
彩虹卷 Rainbow Sushi Roll
豬軟骨烏冬 Tender Rib Udon
  • Fruit Punch
  • 果汁特飲
  • Clams w/ Pepper Pork Bone Soup
  • Tender Rib Udon
  • 海膽軍艦
  • 胡椒豬骨湯煮蜆
  • 心之魚生飯
2020-07-22 1716 浏览
朋友喜愛吃日本菜,難得很久沒有見,當然要吃得豪一點!!預先訂了檯,獲安排坐近窗邊的一檯用膳。這次點了蟹肉忌廉餅、鹽燒大啡菇、帆立貝蟹籽杯、蘆筍海老牛肉卷、心心三文魚飯、日式蟹籽沙律、蟹味噌軍艦、及燒BB露荀各一份。燒物類水準依舊,燒得剛好蘆筍海老牛肉卷兩者比例剛好,燒bb露荀好可愛!原來bb size的露荀真是超級迷你的Haha,燒露荀配上燒汁沾著吃,挺惹味的。刺身類的食物都很新鮮,每款都十分足料;這次點了心心三文魚飯,三文魚是半生熟的(表面烤得焦焦的,配上蟹籽及沙律醬拌飯很不錯。蟹味增軍艦很好吃,蟹羔拌上味增,味道很濃厚。再來光顧水準依舊,很滿意的一頓日本晚飯喔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
朋友喜愛吃日本菜,難得很久沒有見,當然要吃得豪一點!!

預先訂了檯,獲安排坐近窗邊的一檯用膳。
日式蟹籽沙律
燒物類水準依舊,燒得剛好
露荀海老牛肉卷
刺身類的食物都很新鮮,每款都十分足料;
心心三文魚飯
蟹味噌軍艦
蟹味增軍艦很好吃,蟹羔拌上味增,味道很濃厚。

2020-07-14
  • 蘆筍海老牛肉卷
  • 燒bb露荀
  • 帆立貝蟹籽杯
2020-07-18 1476 浏览
#懲罰黄店系列今晚黎到銅鑼灣嘅心之食堂LoveCafe同好朋友👩🏻‍🤝‍👩🏼見面食飯,6點去到啱啱開未有人😬7點左右就開始full了,建議大家book位再去!海膽杯好正!唔貴但勁多海膽🤤🤤仲幾鮮甜刺身叫咗💛日本空運油甘魚刺身4片$78 同💛三文魚(4片)$40一上枱嚇親🙈厚切到chisinlol 仲要三文魚只係40蚊😳性價比好高食落正正常常,油甘魚未解凍好,要等一陣間再食😬三文魚一定要叫呀!💛秋葵刺身沙律$88叫左醬另上,因為我唔食但我fd勁中意食😂😂秋葵同刺身都勁多😻超正,就係d菜唔夠新鮮差dd串燒方面有💛燒雞軟骨(3串)$38💛厚燒牛舌心(1串)$58💛京蔥雞肉串(2串)$40三款都幾好味😋特別推薦燒雞軟骨,好爽口勁中意🤪
#懲罰黄店系列

海膽杯好正!唔貴但勁多海膽🤤🤤仲幾鮮甜

💛秋葵刺身沙律$88

串燒方面有
💛燒雞軟骨(3串)$38
💛厚燒牛舌心(1串)$58
💛京蔥雞肉串(2串)$40

三款都幾好味😋特別推薦燒雞軟骨,好爽口勁中意🤪
  • 秋葵刺身沙律
  • 燒雞軟骨
  • 三文魚
2020-07-15 7347 浏览
銅鑼灣人多車多 我約人食飯 多數搵商廈餐廳 夠哂cozy-🥣🐚胡椒豬骨湯煮蜆 ($78)蜆肉肥美 豬骨🐷湯味道濃郁 連同時菜🥬一齊食 濃淡相宜 食熱葷之前先暖暖胃口-🧈🥘石版黑松露牛油帶子 ($88)巨型帶子放喺小鐵板上保持熱度 黑松露🍄醬香味👃突出 帶子鮮甜 兩者融合得天衣無縫-🍤🌈彩虹卷 ($68)吉列炸蝦做餡 外面係加洲卷式蟹籽或日本梅或黑白芝麻風味 一次滿足四個願望😬-🥙邪惡包 ($38)鵝肝入口即溶 同兩旁嘅鮮切帶子片 完全冇違和感 膽固醇超標🧭一次都冇所謂啦-🦪吉列炸蠔 ($68)吉列外層鬆化香脆 炸蠔軟熟唔腥 要KO成碟炸物 全無難度-🐔🍢燒雞軟骨 (3串$38)每串只需十幾蚊 抵食💵又好食😋 叫多一客都唔會肉痛-🔥🥩火焰鐵板牛柳串 (2串 $88)自創菜式之一 現場點起火焰將牛柳串🍢烤至七成熟 入口熱烘烘夠哂火喉🤩-🍹藍蝶花白桃乳酸 ($48)白桃汁🍑加乳酸 甜甜酸酸 夠哂解渴🧊 蝶豆花🌸嘅紫藍色非常吸睛😍 既睇得又好飲-📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓 心之食堂
銅鑼灣人多車多 我約人食飯 多數搵商廈餐廳 夠哂cozy
🥣🐚胡椒豬骨湯煮蜆 ($78)

🧈🥘石版黑松露牛油帶子 ($88)

🍤🌈彩虹卷 ($68)

🥙邪惡包 ($38)

🦪吉列炸蠔 ($68)

吉列外層鬆化香脆 炸蠔軟熟唔腥 要KO成碟炸物 全無難度
🐔🍢燒雞軟骨 (3串$38)

每串只需十幾蚊 抵食💵又好食😋 叫多一客都唔會肉痛
🔥🥩火焰鐵板牛柳串 (2串 $88)

🍹藍蝶花白桃乳酸 ($48)

📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓 心之食堂
  • 邪惡包
  • 心の火焰鐵板牛柳串
  • 吉列炸蠔
2020-07-10 632 浏览
今次同朋友去咗試心之食堂 除咗環境 其他都唔錯👍🏻環境嚟講真係麻麻地 餐廳不大 座位都比較窄 叫幾樣野食已經唔夠位擺 比較擠逼 如多人聚餐真係未必會揀呢度食 會坐得唔舒服 但2-3人都ok~海膽杯: 一向不太食生野 忍唔住都叫咗個海膽杯食 真係好新鮮 一啲腥味都無 非常鮮甜 而且賣相都好好黑松露帶子: 大大粒帶子配上黑松露喺面 但略嫌味道有點淡 調味可以重少少~吞拿魚腩壽司: 入口即溶既吞拿魚腩 牛舌串燒: 鍾意食牛舌可以一試呢個 牛舌好林好易咬開 調味都唔錯🤤鰻魚石頭鍋飯: 呢樣係最推薦一定要叫既菜式 鰻魚好大條 並不是出面有啲餐廳咁價錢貴但比勁細條你 佢真係啖啖肉 超正!!!💕💕💕
今次同朋友去咗試心之食堂 除咗環境 其他都唔錯👍🏻

吞拿魚腩壽司: 入口即溶既吞拿魚腩

2020-07-09 339 浏览
📍心之食堂銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室百樂中心有吾少餐廳 今次食呢間樓上日式料理 小店但勝在有創意 味道都吾錯👏🏻✨刺身方面係試左佢既三文魚 睇相都覺得好肥美 一啖食落口感好正 好鮮!✨蟹味㬝軍艦 味道真係偏咸🤭✨心之魚生飯 揀左炙燒 好足料 燒得剛好 份量都吾少 加上蟹籽另外有款係心型刺身飯有甜蝦既✨串燒 雞皮太薄 燒到太脆 好似食薯片甘😐反而厚燒牛舌心有驚喜😍吾會燒得太un 口感啱啱好😋✨炸蟹肉忌廉餅 普普通通食吾到蟹肉但好creamy好脆✨邪惡包 其實吾可以話係包 紫菜包住鵝肝帶子 價錢好抵既可以一試!鵝肝煎到金黃色好香口✨鐵板燒豆腐有4大件 表面煎到脆 入面仲好嫩滑 用左燒汁 食落甜甜地整體食物選擇都多 刺身夠新鮮!好有❤️既小居酒屋 點餐都好方便 係用ipad自己落餐 但唯一建議客人到會有杯熱茶/水 普遍日式餐廳都會有人均大約💰$250
📍心之食堂

有4大件 表面煎到脆 入面仲好嫩滑 用左燒汁 食落甜甜地
整體食物選擇都多 刺身夠新鮮!好有❤️既小居酒屋

人均大約💰$250

牛舌
心之魚生飯(炙燒)
牛舌
心之魚生飯(炙燒)
  • 厚燒牛舌心
  • 心之魚生飯
  • 邪惡包
2020-07-08 342 浏览
銅鑼灣百樂中心真係美食天地,搭lift上去必定要大排長龍🤣依間日式黃店,佢都入選左做其中一間2020優秀開飯熱店。星期二晚六點食左右,起初不算太多人,不過七點左右陸續開始滿人!.👓原條鰻魚石鍋飯 $118鰻魚都幾大條同肥美厚肉又冇乜骨,雖然唔算真係燒得特別香脆有炭燒味。白飯飯量幾多,因為用石鍋所以有少許飯焦帶香口,淋有少許鰻魚汁。評分:8/10👓心之蛋卷 $88一切蛋卷頗軟心而不是硬實,餡料有三文魚和飛魚子,帶芝士,面頭有沙律醬和茄汁撈埋食更惹味,蛋厚身亦大件,2-3人食都得。評分:8/10👓京蔥雞肉串 $40/2串每串有京蔥和雞肉各兩舊,塗上燒汁,雞肉都大粒亦嫩滑,最欣賞係佢冇雞皮所以唔肥膩,同朋友各自一串當小食都幾好。評分:7/10👓日式煎餃子 $58/5隻有輕微韭菜味,但肉餡偏淋身成唔夠實,餃子皮放涼左就會變硬所以一定要趁熱食,不過有餃子醋汁伴食沾完好食好多。評分:6.5/10👓蟹肉忌廉餅 $38餡料比較creamy多忌廉反而唔係好食到蟹肉,不過勝在佢即叫即炸真係熱辣辣夠脆,粉漿薄係夠香口。有四粒不過佢係一開為二。評分:7.5/10👓三文魚茶漬飯 $48上枱嘅時候茶已經混合了飯而

👓原條鰻魚石鍋飯 $118
評分:6.5/10
👓蟹肉忌廉餅 $38
評分:7.5/10

👓三文魚茶漬飯 $48
上枱嘅時候茶已經混合了飯而不是自己混合的,湯味道反而有少少似麵豉湯而不是茶,所以味道較濃帶鹹,加了飯素芝麻等和熟三文魚粒,飯吸收晒茶湯所以都好入味。
👓天然蘋果醋 $20
真係用水沖條嘅蘋果醋,不過都濃郁唔會溝得太淡好稀,味道酸甜都開胃消滯。
2020-07-06 293 浏览
🎈心之食堂 (銅鑼灣)🔍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室-----朋友聚會,選址這間良心食店。中意佢地點方便,有人情味,味道質素亦穩定,所以中同聚會,好幾次都選了這個地方。-邪惡包($38)香煎鵝肝配搭北海道厚切帶子,帶子令鵝肝多咗一份鮮甜味,鵝肝則令帶子多咗幾分鵝油脂香,入口細嫩幼滑,層次豐富,難怪見到個個黎都必叫。-原條鰻魚石鍋飯($118)鰻魚大條又肥厚,鰻魚汁均勻分布喺每一粒米飯,非常滋味。唯一係飯量較多,齋食鰻魚有啲寡,如果可以落多隻雞蛋or幾片日式黃瓜點綴一下,相信會更加分。-李小龍卷($68)見好多人叫,B仔又叫黎試下, 蟹鉗新鮮即炸,香脆可口,但份量較少,性價比一般,個人覺得餐牌有更多更好嘅選擇。-鐵板豆腐($48)熱辣辣,外脆內嫩,醬汁濃度恰到好處,正,食完想encore。-燒雞軟骨($38)乾爽有嚼勁,又係比食之選。-心之魚生飯($98)外形iGable,味道亦無失禮,魚生新鮮無腥味,中間仲有一層夾心蟹籽層,口感豐富。-----👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:8/10個

🎈心之食堂 (銅鑼灣)
🔍銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
-----

燒雞軟骨($38)乾爽有嚼勁,又係比食之選。

👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:7/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻
2020-07-04 454 浏览
我既結婚8週年晚餐 , 簡直係惡夢!一出電梯望到門口已有伏味,不過老公訂左位唯有入去啦⋯⋯一推門未開口講野就叫我企出門口等陣😅😅入到去坐低,座位奇窄,一望餐牌啲食物相伏味更濃, 第一樣上菜既係 螢光魷魚🦑 ,一擺落口,只能用前所未有既味道嚟形容.......難食到唔識形容😅我覺得個口感唔似可以生食既食物😑😑 店員行埋嚟提示海膽杯賣哂,我老公話要睇餐牌加單,我立即制止......我示意第一道菜都賴野,睇定啲先再嗌.....諗番轉頭好彩無再落單🤣碟燒荀...又幼又短都算...一半都係渣嚟😅 頂.......芥辣八爪魚🐙⋯⋯ 前所未有食過咁辣😅😅😅😅食左幾粒食唔到落去叫佢收走去算.. 仲有碟牛等左好耐無耐性等喇,叫佢取消...牛舌....一碟有3舊 ,蘇到......蘇過羊呀....我老公食左一舊無辦法繼續食落去.... 再叫佢收走佢,終於有問一句有咩問題,答完佢就話幫我取消左隻牛舌佢....仲有唔記得其他菜式叫咩名喇!總之真係好伏好伏好伏🥶🥶🥶🥶🥶難食到不得了,非常不值!
我既結婚8週年晚餐 , 簡直係惡夢!

一出電梯望到門口已有伏味,不過老公訂左位唯有

入去啦⋯⋯一推門未開口講野就叫我企出門口等

陣😅😅

入到去坐低,座位奇窄,一望餐牌啲食物相伏味更

濃, 第一樣上菜既係 螢光魷魚🦑 ,一擺落口,

只能用前所未有既味道嚟形容.......難食到唔識形容

😅我覺得個口感唔似可以生食既食物😑😑

店員行埋嚟提示海膽杯賣哂,我老公話要睇餐牌加

單,我立即制止......我示意第一道菜都賴野,睇定

啲先再嗌.....諗番轉頭好彩無再落單🤣

芥辣八爪魚🐙⋯⋯ 前所未有食過咁辣😅😅😅😅

食左幾粒食唔到落去叫佢收走去算..

仲有碟牛等左好耐無耐性等喇,叫佢取消...

左一舊無辦法繼續食落去.... 再叫佢收走佢,終於

有問一句有咩問題,答完佢就話幫我取消左隻牛舌佢....

仲有唔記得其他菜式叫咩名喇!總之真係好伏好伏

好伏🥶🥶🥶🥶🥶難食到不得了,非常不值!
2020-06-29 854 浏览
好耐之前黎過li間樓上日式店, 係typical嘅二人/四人枱排位, 坐得唔會太迫夾, 疫情期間加埋隔板食得仲安心, 記得店家嘅炸物好好食, 所以今晚都係target煎煎炸炸小食.🍤厚燒牛舌心 (HKD58)一串3塊厚牛舌味道夠濃, 咬落有啲爽爽地啖啖肉, 食完仲有牛嘅餘味.🍤燒香草豬頸肉2串 (HKD40)勁多香草🌿厚切豬頸肉, 又長又厚肉非常抵食, 即燒油香滿滿好邪惡!🍤燒雞皮 (HKD38)雞皮燒到脆卜卜勁香口.🍤蘆筍海老牛肉卷2串 (HKD58)一口牛肉卷有齊健康嘅嫩身bb蘆筍, 爽口蝦肉, 整體夠juicy.🍤南瓜薯餅 (HKD36)必食日式炸薯餅, 外面炸到脆哂, 內裡熱辣辣, 南瓜x薯蓉口感非常幼滑👍🏻.🍤蟹肉忌廉餅 (HKD38)Li個正呀, 蟹肉忌廉好creamy, 即叫即炸係好食d.🍤蒜香烤焗茄子🍆 (HKD68)大量蒜蓉蒜粒鋪喺切半茄子面頭入哂味, 我地碟茄子🍆好肥厚大條, 🍤心之荔枝清酒特飲 (HKD58)微甜荔枝味, 酒味頗濃🍹.🍤店家嘅用餐時間係90分鐘, 以上菜速度黎講都夠食野吹水gei ~ 👍🏻而家有隔板嘅setting感覺仲多privacy添.
🍤
厚燒牛舌心 (HKD58)
厚燒牛舌心

🍤
燒香草豬頸肉2串 (HKD40)

🍤
燒雞皮 (HKD38)
燒雞皮

雞皮燒到脆卜卜勁香口.
🍤
蘆筍海老牛肉卷2串 (HKD58)

🍤
南瓜薯餅 (HKD36)
南瓜薯餅

🍤
蟹肉忌廉餅 (HKD38)
蟹肉忌廉餅

Li個正呀, 蟹肉忌廉好creamy, 即叫即炸係好食d.
🍤
蒜香烤焗茄子🍆 (HKD68)
蒜香烤焗茄子

🍤
心之荔枝清酒特飲 (HKD58)
心之荔枝清酒特飲

微甜荔枝味, 酒味頗濃🍹.
2020-06-29
厚燒牛舌心
燒雞皮
南瓜薯餅
蒜香烤焗茄子
心之荔枝清酒特飲
2020-06-26 404 浏览
心之食堂 (銅鑼灣).有心用心嘅食堂之餘仲要係黃店,大家要多多支持!.邪惡包$38/1.話明邪惡包,就緊係令人食完充滿罪惡感嘅嘢食!邪惡包係用紫菜包住肥美的帶子,帶子再切半夾住鵝肝! 帶子夾住後中和左鵝肝嘅油膩感,入口即化,真係好好好正!.雞軟骨串燒.串燒都係呢度其中嘅食物類別之一,呢三樣嗌嘅都非常之好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)而且價錢都唔貴!.秋葵刺身沙律🥗.有刺身食嘅沙律,雖然我個人本身麻麻哋秋葵,但聽說都係健康嘅食物同埋我本來覺得佢黏黏感覺有啲怪(´・Д・)」但味道都不錯而且份量好大!.油甘魚刺身.兩個人食四舊勁肥美嘅刺身!厚切到不得了!.香葱石板牛舌.呢個好惹味牛舌,切成一條條,仲有啲蔥做配菜,好吃!—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌心之食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室—————————————————————-
心之食堂 (銅鑼灣)
有心用心嘅食堂之餘仲要係黃店,大家要多多支持!

邪惡包$38/1
話明邪惡包,就緊係令人食完充滿罪惡感嘅嘢食!

雞軟骨串燒

秋葵刺身沙律🥗

油甘魚刺身
兩個人食四舊勁肥美嘅刺身!厚切到不得了!

香葱石板牛舌
呢個好惹味牛舌,切成一條條,仲有啲蔥做配菜,好吃!
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌心之食堂 (銅鑼灣)
—————————————————————-