2020-06-01 794 浏览
早前小店係面書藍黃股東之爭大埔人個個都食花生,小妹係絕對支持中途轉軚既小店,因為我地係一律鬥藍唔鬥黃,需要更大的聲援,為表示懲罰誠意,今次就光顧堂食晚餐。入到去已見到幾位手足排緊隊拎外賣,入面廚房位三位小伙子連堂食枱都未得閒清理, 不過大家都是同路人,唔介意等一等既。入面播緊榮光歌list , 好開心😃食飯食得特別舒暢,周圍仲有文宣貼紙拎,要注意⚠️貼紙係有種特殊意義,拎左係有責任拎出黎行街,前線手足係出面好天曬落雨淋為普世烏托邦被人打生打死,若比黑驚濫捕搭左告暴動坐三年,看官發夢不小心痴一張文宣係街被食環捉到只罰三百啫!你會揀邊樣?定係唔攞做冷氣軍師?都隨便你,小妹只知道做人最緊要揸緊中指,出唔起錢都可以出力支持😎,總之兄弟爬山各自努力吧因為當時已經九點多,小妹仲未食晚飯,一黎到就食食食,完全唔記得影相😫真的對唔住各位讀者🤧,唯有依靠我僅有既味蕾記憶去描述啦。廣島炸蠔:一般般,味道ok蟹籽沙律🥗: 小妹喜歡食,正常水準三文魚腩: 好味😋火炙左口魚裙邊:好味,有魚油味蟹籽軍艦:正常水準芥末八爪魚軍艦: 好味,但紫菜有少少淋炸蝦卷:正常水準其實小妹之前幫襯過佢既水準係中下平價之選,因為佢用

廣島炸蠔:一般般,味道ok
蟹籽沙律🥗: 小妹喜歡食,正常水準
三文魚腩: 好味😋
火炙左口魚裙邊:好味,有魚油味
蟹籽軍艦:正常水準
芥末八爪魚軍艦: 好味,但紫菜有少少淋
炸蝦卷:正常水準

其實小妹之前幫襯過佢既水準係中下平價之選,因為佢用左雪左好耐既壽司飯,令到我好嬲,今次黎我將佢既評價提升為水準中平價實惠之選,好過火車站黑心既x尚同隔壁的x鮮,埋單$179 ,念念不忘居然是店內有紙包雀檸同樽裝汽水,住附近既可以支持下,但係店面唔係店舖描述的開1pm , 小妹介紹左朋友去竟然摸門釘了,現在有很多店開舖時間同描述的不同,究竟佢係覺人客人永遠都在,還是跟本都唔憂做呢?這個可以改善一下,同路人溫馨提示:去光顧時最好打個電話☎️去問問呢
2020-05-16 635 浏览
只係叫個魚生刺身沙律,d料已經多到可以用黎做丼飯。其他壽司質素唔錯,但價錢都係10蚊以內,個人覺得左口魚裙邊、帆立貝壽司都值得encore。三文魚頭都煎得十分甘香,大推!但一分錢一分貨,海膽壽司唔夠新鮮,有少少腥。另外,店舖內只有一張枱,鋪頭主要做外賣生意,上次堂食落order後等左45分鐘先有菜上,想黎幫襯ge朋友仔留意返。

• 壽司
2019-12-30 1452 浏览
今次平安夜特登來到大埔呢間壽司小店,女友之前食過幾次話好食又扺,所以黎試下。壽司店入面無咩裝修,只係有幾張好簡單既摺枱同櫈,今晚平安夜特別多人等外賣,大概等左30分鐘先上食物。餐牌上食物既價錢唔貴,選擇仲要幾多,所有壽司都可以火灸。兩個人叫了二十幾件壽司,壽司的飯有點微暖,刺身的味道不錯,以咁既價錢食到咁既質素已經唔錯。巨大赤甜蝦都只係19蚊,真係非常大隻,大到完全係跟唔到舊飯一齊食。最重點推介既係呢個鹽燒三文魚骨,只係15蚊但有咁大份,味道仲要唔錯,女友教我吃這個魚骨要咬開魚骨的脊柱再吸入面既精華,應該對皮膚唔錯。這個吉列炸蠔就比較普通,炸粉太多。牛舌都唔錯,燒得岩岩好,仲要幾肥美。係香港要搵到平靚正既壽司一點都唔易,今次呢間小店絕對推介,今晚食到好飽,但每位價錢都係130左右,真的不錯。

餐牌上食物既價錢唔貴,選擇仲要幾多,所有壽司都可以火灸。

兩個人叫了二十幾件壽司壽司的飯有點微暖,刺身的味道不錯,以咁既價錢食到咁既質素已經唔錯。

鹽燒三文魚骨

這個吉列炸蠔就比較普通,炸粉太多。
吉列炸蠔

牛舌都唔錯,燒得岩岩好,仲要幾肥美。
燒牛舌

2019-12-24
庆祝纪念
平安夜
鹽燒三文魚骨
燒牛舌
2018-05-19 1633 浏览
地點好近廣福道巴士站,落巴士一分鐘內就到. 非常方便!小店有坐位幾個,因為夜,所以有得坐. 有order form, 填完交比師傅就okay. 之後等食. 因為即刻整, 所以大家要比小小耐性等. 不過佢地都好快手嘅1. 三文魚刺身$38有5片. 每片都好厚嫁 我估每片有1cm. 新鮮又夠凍2. 炸蝦卷食落隻蝦都okay, 唔會覺得‘梅’左加埋壽司飯味道岩岩好3. 壽司唯一唔好,係蟹籽軍艦的紫菜唔脆. 因為我最後先食,唔知會唔會係黎段時間受潮所以淋左原本想點個沙律,可惜賣晒啦P.S. 店內有播歌,有時壽司師傅會忍唔住跟住唱. 不過都唔係好大聲嘅😂
地點好近廣福道巴士站,落巴士一分鐘內就到. 非常方便!

小店有坐位幾個,因為夜,所以有得坐.

1. 三文魚刺身

2. 炸蝦卷

食落隻蝦都okay, 唔會覺得‘梅’左
加埋壽司飯味道岩岩好

3. 壽司

原本想點個沙律,可惜賣晒啦

2018-05-17
宵夜
  • 三文魚刺身
2018-03-14 1438 浏览
當晚13/3/2018 20:30左右買刺身外賣入面有3個等外賣一檯堂食 落完單 比埋錢企係收銀睇緊佢播爛滾夫爛滾妻有一聲打爛野咁嘅聲原來一位店員開雪櫃攞材料 一打開就幾兜野跌左落地下 心諗整跌都冇乜野 之後員工就徒手係地下執番2-3隻已剥殼嘅生蝦執番入雪櫃嘅其它兜 之後就閂番雪櫃門 (佢係見到我望到佢都冇諗過再掉)餘下地面啲角切刺身野就用掃把掃走心諗好彩我唔係買蝦類刺身就廢事出聲見到咁 仲點敢再幫襯幾隻蝦值咩錢 食左冇事就還好咁樣做生意就死得啦
當晚13/3/2018 20:30左右買刺身外賣
幾隻蝦值咩錢 食左冇事就還好
咁樣做生意就死得啦
外卖自取
2018-01-04 1015 浏览
我甚少入嚟大埔 ,但因為知道大埔墟街市有好多好嘢買, 而且又平所以就乘巴士到此地點 , 當我落車嘅時候 ,就見到一間壽司店, 於是就第一次下午三點進入德川店, 當時我並不肚餓, 只是當下午茶過口癮, 我 order 希靈魚刺身 ,油甘魚壽司 ,劍魚腩壽司 及軍艦壽司, 我吃落去嘅時候, 令我感到驚喜萬分, 因為一間咁細嘅店舖 ,竟然啲壽司飯係暖, 仲要係下午三點鐘 ,魚生也是新鮮, 吃落口感好過 好多連鎖店 ,而且真係價廉物美, 所以我三日 過後晚上再乘車過嚟再吃过, 並介紹畀我啲老友 ,加上啲後生仔又有禮貌, 所以下次再去大埔墟街市買餸之前 ,一定会入嚟幫襯。
2018-01-01
  • 油金魚壽司及劍魚腩壽司
2016-10-27 1543 浏览
輸了波,謝曬皮漏曬氣。波友話帶我食好野。到了一間外賣小店,門外看見很低調。點了一碗豬扒飯, 咬下第一啖豬扒後L面上立即出現當年伙頭智多星裡味王吃下味吉陽一那碗炸豬扒飯的表情!誠意推介,無論外賣堂食都抵食。
輸了波,謝曬皮漏曬氣。波友話帶我食好野。

到了一間外賣小店,門外看見很低調。

誠意推介,無論外賣堂食都抵食。
2016-06-12 1861 浏览
性價比高嘅一間壽司 . 雖然間舖細 但係乾淨衛生.仲要即叫即整 好多壽司都係爭鮮價 鍾意食火炙蟹柳壽司同三文魚壽司 . 成日經過都會買10件拎走. 今日發生左個小插曲 買左58蚊 老細找少左20蚊我番到屋企先發現 番到去老細都肯找番比我. 如果想買爭鮮不如去德川啦

如果想買爭鮮不如去德川啦
2016-06-12
2016-05-30 1710 浏览
之前網上見到有人介紹哩間店舖,今日放假就一於去試下啦~網上D人話哩間店既芥末係親手磨架^^不過我就覺得哩方面好似唔太特別好食,反而壽司都唔錯,至少同價錢係成正比選擇唔算特別多,但有好多款都可以要求火炙而且只需要加$1三文魚超肥美腐皮壽司我平時唔太喜好,因之前食過覺得油膱味好重但德川既一d油膱未都無~果然係即叫即整既先好味~不過店舖坐位唔多,如果唔想同人迫都係買走食會舒服D
之前網上見到有人介紹哩間店舖,今日放假就一於去試下啦~

網上D人話哩間店既芥末係親手磨架^^

選擇唔算特別多,但有好多款都可以要求火炙
而且只需要加$1
三文魚超肥美

腐皮壽司我平時唔太喜好,因之前食過覺得油膱味好重
但德川既一d油膱未都無~果然係即叫即整既先好味~
不過店舖坐位唔多,如果唔想同人迫都係買走食會舒服D

2016-05-22