2023-04-24
#20230422 💛📍 德川 @tokugawasushi_64676424大埔大埔墟廣福道114號地下6B舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#自家製日式煎蛋卷 $24💭 又一間即將執既舖頭😢個蛋煎得幾好,軟綿綿唔會好實,鐘意佢整得無出面咁甜,感覺自然啲😅面頭印左舖頭名將個普通既煎蛋卷變得唔普通👍🏼.#清酒煮蜆 $62💭 好大兜🤩本身都覺得有啲貴,上枱果陣就明晒,見到個份量覺得唔只值,係抵tim 😂而且佢真係蜆,唔會好似有啲舖頭咁會比沙白,蜆好鮮甜,係略嫌偶爾一兩粒會有沙,鐘意佢面頭仲有少少昆布,好味🤤.#蟹籽沙律 $32💭 上枱時肉眼睇唔到蟹籽咁濟,懷疑自己剔錯左menu,食到中間確定數埋廿粒蟹籽都無見過,決定問下店員哥哥,佢都好肯定答我呢個係蟹籽沙律,直到埋單比錢果陣店員哥哥先話蟹籽無貨所以收平啲😑老實講🐷覺得應該一開始就講比客人去決定仲要唔要個野食🙈anyway,撇開蟹籽唔講,就咁一個沙律,佢係大兜既,有青瓜有蟹柳,而且撈好晒,味道都唔錯.#壽司 🫧 #腐皮 $6/件 🫧 #芥辣八爪魚 $7/件 🫧 #三文魚 #吞拿魚 #希靈魚 #熟蝦 $8/件 🫧 #北寄貝 #甜蝦 $
📍 德川 @tokugawasushi_64676424
🫧 #三文魚 #吞拿魚 #希靈魚 #熟蝦 $8/件
🫧 #北寄貝 #甜蝦 $9/件
🫧 #黃瓜小卷 $16/6件
🫧 #太卷 $27/4件
💭 魚生全部都新鮮,食得出佢係即叫即整,因為上枱果陣舊壽司飯仲係熱架,飯偏大舊夠飽肚😂不過唔夠乾身食唔出粒粒分明效果,但整體尼講壽司都算抵食
#手卷
🫧 #蟹糕 $33/件
🫧 #海膽 $36/件
💭 手卷等左好耐先尼,一度懷疑佢漏左單😅蟹糕似係果啲罐頭果啲味,海膽有啲苦,不過呢個價錢🐷覺得可以接受,一路食舖頭一路播阿儀😏係咁loop🐷表示覺得舖頭有taste😎
#大埔美食 #大埔黃店 #🐷_食