2013-03-03 650 浏览
一入到去環境同情調都吾錯之後去德國餐廳一定要叫腸同豬手~個德國腸好好食,推介!!個豬手好大份,我一向都吾係好中意食豬手,覺得好un,但我覺得哩個算整得幾好,但真係太多對於2個人黎講^^''我地一開始吾知個豬手甘大仲叫多個飯^^''哩個飯好好食好岩我心意 整體黎講幾滿意,而且價錢又好合理
一入到去環境同情調都吾錯

之後去德國餐廳一定要叫腸同豬手~
個德國腸好好食,推介!!
我地一開始吾知個豬手甘大仲叫多個飯^^''
哩個飯好好食好岩我心意

整體黎講幾滿意,而且價錢又好合理
2012-12-14
庆祝纪念
生日
2012-11-19 996 浏览
放假同家人午飯時到了屯門黃金海岸商場二樓的德國餐廳。聽聞這裡的德國鹹豬手是必吃的。雖然無需等位,不過服務員很慢,做事不上心,叫了他幾次給我們幾杯水都沒有反應,最終要自己出去拿水。(之後加水都要自己去拿。)等了大概15-20分鐘,除了鹹豬手,其他食物都到來了。我們吃完所有東西,鹹豬手還沒有來。再次同服務員跟准,之後又再等。餐牌好像説明鹹豬手需要25分鐘預備時間,不過我們等了查不多一個小時,而當時餐廳裏面客人又不多。幸好,這裡的德國鹹豬手果然好吃。豬手鹹度適中,豬皮好香口又夠脆,肉味很濃。伴菜有兩款薯仔,兩款都好味。一碟狗足夠我們4個人的份量,不過因爲之前已經吃了其他菜,所以吃得太飽

脆燒德國豬手
2012-10-01
脆燒德國豬手
2012-08-27 147 浏览
七月上旬‧炎熱非常熱,來到這間有空調的地方休息一下更好。吃什麼都好,最後來一杯啤酒就正好,Wernesgruner比較滑身,輕爽怡人,大熱天時喝一杯,不知人間合世。繼續工作。
七月上旬‧炎熱

非常熱,來到這間有空調的地方休息一下更好。

繼續工作。
爽!
爽!
2012-08-25 93 浏览
一早訂左位,去到即刻有位坐,坐係張桌球枱隔尼。環境幾好,七點幾都未爆場,唔係太多人又唔會嘈。叫左一杯麥啤,pama ham,海鮮墨魚意粉同德國豬手。麥啤唔會太苦,略嫌太多泡。pama ham 好味,咸香味加上黑醋既酸味好夾,略咸。哈蜜瓜可能呢個時候唔係太好味,唔甜,所以無夾住啲pama ham黎食。啲菜淋左大量既黑醋,有啲受唔住呢隻味太重,所以無咩點食到。海鮮墨魚意粉一上枱就好香,好吸引,流哂口水。個汁好好味,呢隻係唔會食到牙齒變黑。海鮮唔錯,不過個人喜愛個意粉多啲。重頭戲:德國咸豬手。未食呢次之前對德國咸豬手無咩印象,經過今次之後,以後除左据扒仲有多一個選擇。一上枱,已經起埋肉俾我地。個皮好卜卜脆,膠質唔太豐富,豬手咸度適中,又未至於好咸要係咁飲水。我好蠢地以為皮同肉中間個層係肥膏黎lui哂出黎無食,蝕左!不得不提個薯仔,整得好出色可以中和個淨係食豬手個種飽滯感又唔會太搶戲。係呢啲咁有氣氛既環境食啲質素咁高既食物食食下真係飯氣功心,好眼訓。
一早訂左位,去到即刻有位坐,坐係張桌球枱隔尼。
環境幾好,七點幾都未爆場,唔係太多人又唔會嘈
桌球枱
叫左一杯麥啤,pama ham,海鮮墨魚意粉同德國豬手。
麥啤唔會太苦,略嫌太多泡。
pama ham 好味,咸香味加上黑醋既酸味好夾,略咸。

海鮮墨魚意粉一上枱就好香,好吸引,流哂口水

德國咸豬手
重頭戲:德國咸豬手。
一上枱,已經起埋肉俾我地。
個皮好卜卜脆
,膠質唔太豐富,豬手咸度適中,又未至於好咸要係咁飲水。
我好蠢地以為皮同肉中間個層係肥膏黎lui哂出黎無食,蝕左!
不得不提個薯仔
,整得好出色可以中和個淨係食豬手個種飽滯感又唔會太搶戲。
桌球枱
德國咸豬手
2012-08-14 162 浏览
無啦啦又想食德國菜~可能好懷念上年去珀麗灣果間"德國菜"近年係香港越開越多~所以可以試下唔同餐廳原本前一日係book奧海城果間~不過又係有限食時間(1.5hrs) 普通晚餐2hrs都還可以~但我一心諗住happy hourhea飲hea食2個鐘都唔多夠..更何況1.5hrs~所以揀過另一間依晚去左黃金海岸既"德國餐廳"~最正係無限時..可以慢慢hea^^食店內部環境+佈局氣氛都好唔錯~仲伴有輕音樂但電視播放陳年舊港產片..就比較怪~而且冷氣超凍我地先點個"脆燒德國豬手伴酸菜燒薯"德國豬手份量較少~味道唔會好鹹/太乾..口感好ok另外有2款醬汁及黑醋伴食..減低肉既膩感我個人覺得..伴黃芥辣醬最正~另外一隻醬汁味道酸酸甜甜..但又唔似蘋果茸~伴食味道普通豬手皮層ok脆口~但keep得唔耐..尾段已經開始腍而皮下脂肪好薄~膠質感唔夠豐厚伴菜有2款薯仔,車厘茄,西蘭花及底層有酸菜酸菜味道唔酸..反而較鹹~西蘭花比另一半食鬼晒ToT薯件外脆內粉糯~調味料帶新奧爾良風味另一款薯味更突出~帶清淡香草味德國啤酒既種類都有幾款..另一半先試"Konig Pilsener"我先試"黑啤"~味道夠濃但偏甜
無啦啦又想食德國菜~可能好懷念上年去珀麗灣果間
"德國菜"近年係香港越開越多~所以可以試下唔同餐廳
普通晚餐2hrs都還可以~但我一心諗住happy hour

食店內部環境+佈局氣氛都好唔錯~仲伴有輕音樂
但電視播放陳年舊港產片..就比較怪~而且冷氣超凍
我地先點個"脆燒德國豬手伴酸菜燒薯"
德國豬手份量較少~味道唔會好鹹/太乾..口感好ok
酸菜味道唔酸..反而較鹹~西蘭花比另一半食鬼晒ToT
薯件外脆內粉糯~調味料帶新奧爾良風味
另一款薯味更突出~帶清淡香草味
我先試"黑啤"~味道夠濃但偏甜..我會喜歡甘苦味多d
之後大家再試同款"Wernesgruer"(x2)
食完豬手..點個"鮮蝦芝士伴芝麻菜沙律"
食材有沙律菜,醃洋蔥,醃青欖,feta cheese,番茄,鮮蝦
凍到結冰..手指又麻痺~所以要求轉坐outside
鮮蝦超新鮮彈牙~其他沙律菜配料都好新鮮好味
整體食物.."德國豬手"真係較為普通
配料+酸菜亦比較遜~沙律菜味道就好ok
整體服務都ok~雖然木無表情..但感覺有熱誠的
2012-08-11
2012-06-24 50 浏览
放假黎黃金海岸輕鬆下,見到有間食德國菜既餐廳,啱晒我既口味,一於試下。店子好似酒吧式西餐廳,坐位寬敞,情調 relax,食物選擇少,但有得食我最愛既香腸和豬手已好足夠。德國啤酒:德國入口啤酒有一半既款式都無貨,少選擇。德國香腸拼盤:有四款香腸,全部烤得好肉嫩多汁,好味到爆!烤豬手:外皮香脆,豬肉入味但乾身左少少。伴碟既薯仔加左辣味粉好野味。我們都很享受這裡的美食美境,唯獨店員服務麻麻,木口木面又唔主動。另外,餐包只有兩小片,用左個好大既籃裝著,賣相很差呵!
德國啤酒:德國入口啤酒有一半既款式都無貨,少選擇。
德國香腸拼盤:有四款香腸,全部烤得好肉嫩多汁,好味到爆!
另外,餐包只有兩小片,用左個好大既籃裝著,賣相很差呵!
德國香腸拼盤
烤豬手
德國啤酒
餐包
德國香腸拼盤
烤豬手
德國啤酒
2012-05-13 21 浏览
where do i start? The bread was okay I supposed. Besides that, the veggie on my salmon salad was soggy. The potato salad I ordered was the hardest boiled potatoes I've ever had. Not much on taste, just a big bowl of hard potatoes. My gf's fish tasted fishy and tough to chew on. The place has a nice setting but the food was a completely different story. We both ended up not finishing half of our orders. Just bad food overall. Surprised no one had wrote a review on it yet.
2012-05-13
2012-05-10 18 浏览
黃金海岸內的餐廳我差不多都試完了. 最後的就是這一家.....星期六1時來到食午餐, 餐廳內只有兩台人在進食, 所以環境極之寬敞及舒適, 不過就在我們要求坐近牆邊的時候, 職員竟然以"未執台, 唔得" 的理由堅持要我們坐近門口的位置......十萬個無奈難道不能請我們等等你執台, 再滿足我們這麼簡單的要求嗎???lunch set 有餐包, 湯, 主菜及餐茶.餐包暖暖的, 令牛油一搽即融, 而且質感煙韌, ok! 我們的main course 一個叫了西班牙海鮮炒飯, 一個叫了燒魚西班牙海鮮炒飯的海鮮配料可說是充足, 有蝦仁, 青口仔, 魷魚圈,可惜淡而無味! 而且炒飯十分之濕, 米太"林"身, 但又不是risotto, 所以似糊仔多過似炒飯至於燒魚呢, 由圖可見, 份量極之少,兩件魚的大小可以跟4塊薯角的大小一樣, 而味道極之一般而且正宗德國菜多是以露荀伴碟的, 而不是青 豆 角!!!!但值得一提的是那些薯角, 熱騰騰新鮮炸起, 而且內裡薯肉極多, 外脆內"林", 好吃. 在選飲品時發現,原來黃金海岸內很多餐廳都是與這一家餐廳同屬Kingman Group 的......但為何質素可
黃金海岸內的餐廳我差不多都試完了.
最後的就是這一家.....

星期六1時來到食午餐,
餐廳內只有兩台人在進食,
所以環境極之寬敞及舒適,
不過就在我們要求坐近牆邊的時候,

lunch set 有餐包, 湯, 主菜及餐茶.
餐包暖暖的, 令牛油一搽即融, 而且質感煙韌, ok!
可惜淡而無味!

西班牙海鮮炒飯.......
燒魚.....
至於燒魚呢,
由圖可見, 份量極之少,
兩件魚的大小可以跟4塊薯角的大小一樣, 而味道極之一般
而且正宗德國菜多是以露荀伴碟的, 而不是青 豆 角!!!!

在選飲品時發現,
但為何質素可以如此大不同?!?!
我相信...短時間內應該不會再來這家的!!
2012-04-24 23 浏览
屯門開了間德國餐廳,同女友去食送到行街街午餐餐包…暖暖地…搽牛油…好好味前菜…三文魚沙律…大大碟…好足料餐湯…忌廉湯…德國腸…二合一…好鬼咸飲品…朱古力…好鬼苦…要加糖 凍檸茶…好細杯…好鬼甜主菜…燒春雞…皮脆肉嫩…老少皆宜 燉牛膝… 很軟的…入口即化
屯門開了間德國餐廳,同女友去食送到行街街

餐包…暖暖地…搽牛油…好好味

主菜…燒春雞…皮脆肉嫩…老少皆宜

燉牛膝… 很軟的…入口即化
2012-04-21
2012-04-02 219 浏览
上星期泰國返嚟第二日, 朋友話黃金海岸商場開咗間德國吧, 有特色德國啤酒同德國菜食, 相約大家去試試, 原來就係以前做日本菜果個位, 七點露天位已經坐晒人, 裡面仲有位, 裝修唔錯喎, 人未到齊, 先叫份德國腸食吓先!
题外话/补充资料: 值得一提, 個經理介紹咗隻檸檬啤酒卑我試, 甜甜地酒精含量只得 2.5 度, 最啱唔想飲酒嘅女士們喇!
2012-03-29
側邊果個醬汁超好味, 甜甜酸酸, 配豬手食落唔會覺得好肥膩
燒春雞 非常入味又香口, 讚!
就係差咗配舊雪糕!
麵包好正宗
正宗德國腸, 好味!
呢個松露意大利飯真係做得超好味,
  • 黃金海岸商場
  • 德國吧
  • 特色德國啤酒
  • 德國菜食
2012-03-27 17 浏览
下午在Gold Coast 商場門口看到有新餐廳開張,晚上就決定來試菜。裝修都幾靚:有德國啤酒飲可以打桌球正中德國燒豬手:皮脆肉不太鹹羊扒好味:最出色是蘋果批:賣相靚,不太甜,食落很滿足我一定會再來吃飯!
2012-02-25
蠟燭浮在水中:得意
  • 德國燒豬手、蘋果批
2012-03-10 8 浏览
晚上找家人一起開餐,丈夫竟應又推介了德國餐廳!他非常喜愛不落味精的餐廳。我本來不想一天內再在同一餐廳吃飯,但沒有說出來。家人知道是新餐廳當然也想一試。我就本着陪伴家人的心態再來一次今次可以吃多幾款未吃過的菜式Salmon Scallop Salad:幾清新好味Loster Bisque飲完龍蝦湯後已經有少少飽Linguine Parma Ham份量較少,7人每人只分了少少試味。Assorted Sausage Platter小朋友至愛,送啤酒好Prime rib: 2人份量有肉味Pork Knucke (Again!)由於有薯仔有麵包,食物份量都足夠,竟然飽到不能吃甜品餐廳經理說應該很快會增加菜式
我就本着陪伴家人的心態再來一次

今次可以吃多幾款未吃過的菜式

Salmon Scallop Salad:幾清新好味
Loster Bisque
飲完龍蝦湯後已經有少少飽

Linguine Parma Ham
份量較少,7人每人只分了少少試味。

Assorted Sausage Platter
小朋友至愛,送啤酒好

Prime rib: 2人份量
有肉味
Pork Knucke (Again!
由於有薯仔有麵包,食物份量都足夠,竟然飽到不能吃甜品
餐廳經理說應該很快會增加菜式
2012-03-04
2012-03-10 23 浏览
在黄金海岸商場新開了一間德國餐廳,貪新鮮的我一日內光顧了兩次:午餐和晚餐!午餐食set lunch,價錢不貴,質素不錯。選湯或沙律:晚上約了家人共七人可以試多幾款菜式
2012-03-04
沙律
燒春鷄,肉很滑!
魚扒很香
包一杯飲品