2024-03-05
御滿屋日本料理荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓如果約朋友喺荃灣聚會,首選一定係揀大鴻輝,首先位置極方便喺市中心,其次係選擇好多各種菜式都有,緊有一款啱口味既,我哋今晚就決定咗食日式放題,揀左夜晚8點半時段,估唔到都仲幾多人,好彩我地有book位首先出去行左一轉先啦,見到飲品既種類都幾多,擺滿晒幾個雪櫃,有茶類,果汁,汽水都有,而另一邊就有d餐前小食,連我最鐘意既芝麻八爪魚同埋螺肉都有,跟住仲見到有d炸物係自取食物區到而主菜當然係以QR Code落單啦,最吸引既一定係刺身拼盤啦,我地叫幾多真係比足咁多,完全無漏單既情況,而且超新鮮擺得勁靚,用黎打咭就岩晒啦。。。而咁多款刺身,我最鐘意大大隻既珍寶赤蝦,非常鮮味入口彈牙,另外帶子同埋三文魚都好正我地仲點左好多熟食,呢到既熱盤都同樣出色,最值得推介既有蒜蓉燒生蠔,蒲燒鰻魚,牛肉鍋,燒牛舌。。。真係好正食到勁飽,下次一定要再約埋班fd黎encore
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓