2022-11-25
見今晚涼涼地想去食火鍋,就同老公去咗長沙灣順寧道御尚軒食火鍋,入去坐低咗店員好有禮貌同友善招呼👍🏻,店員推介咗椰子雞煲🥥🐔,於是要咗一個試下,椰子雞煲係有步驟食的,店員都逐一講解👍🏻跟住叫咗手切新鮮肥牛🐄.珊瑚蚌,墨魚丸🦑,超甜粟米🌽,鮮蝦🦐雲吞,韮菜餃🥟淋骨豆卜,唔少得可樂兩罐椰子雞煲🥥🐔湯底用咗礦泉水同椰皇🥥,椰青水,清遠雞細塊少骨肉薄,等湯底滾好散發出椰香味,再放入放雞塊落湯底,等6-1O分鐘就可以食😋,店員仲叫我哋飲埋湯,湯好清甜好好味👍🏻,然後再用豬骨湯底可以打邊爐😋手切新鮮肥牛🐄肥牛厚切新鮮嫩滑,牛味十足🤩珊瑚蚌好爽口😍,加埋粉絲椰菜伴底份量十足!墨魚丸🦑必食墨魚丸!超爽口彈牙🤩墨魚味濃😍好味到飛起😋大家一定要試!超甜粟米🌽超條粟米大大嚿🌽又爽又甜又好味😋鮮蝦🦐雲吞香濃鮮蝦味,好足料!好好味😋韮菜餃🥟餡料十足👍🏻好新鮮!淋滑豆卜冇乜油,滑嘟嘟!
椰子雞煲🥥🐔
手切新鮮肥牛🐄
肥牛厚切新鮮嫩滑,牛味十足🤩
珊瑚蚌
好爽口😍,加埋粉絲椰菜伴底份量十足!
墨魚丸🦑
超甜粟米🌽
超條粟米大大嚿🌽又爽又甜又好味😋
鮮蝦🦐雲吞
香濃鮮蝦味,好足料!好好味😋
韮菜餃🥟
餡料十足👍🏻好新鮮!
淋滑豆卜
冇乜油,滑嘟嘟!