開心食放題,唔開心也食放題,放題係治癒心情的最佳良藥。御前大江戶日式料理位於食肆立林的觀塘亞太中心8樓,鄰近觀塘港鐵站,地點絕對方便。店內樓底好高好開掦,座位與座位之間闊落,而設計好日式,好像舒服版的日式居酒屋。這裏點餐是用平版電腦,既方便又環保,而且睇住幅圖點餐更加吸引,大大提升食力。平版電腦內亦會顯示截單時間及要離座的時間,好清晰。而最重要的是無漏單的情況,以我們點了又點來說,真係你點幾多就來幾多,超讚。首先,店員會送上一份磯燒時令海鮮盤,有五款特選海鮮,包括大大隻鮮嫩多汁的珍寶蠔,好香好濃滑的蟹味噌甲羅蟹蓋,又大隻又爽彈又新鮮的大虎蝦,鮮甜的活元貝及爽口美味的鮑魚。店員會首先簡介每款海鮮燒的時間,如果唔記得,枱上還有指示咭提示每款海鮮要燒的時間。當然一盤海鮮唔能夠滿足我們,我們還添加了以下無限任食的磯燒海鮮,原隻甜美的栗毛蟹,原隻燒完即刻食好過癮,每人食一隻就可以番本,更何況這栗毛蟹是可以無限任叫。燒過後的活刀貝,好鮮甜,賬卜卜的,而且無沙,我一個人都食了十隻以上。活海蝦爽口彈牙。還有不少得的磯燒鯛魚銅鑼燒,甜美的磯燒菠蘿及日本蕃薯仔。差點忙記介紹磯燒海鮮湯泡飯,現煮的海鮮泡飯好
開心食放題,唔開心也食放題放題係治癒心情的最佳良藥。御前大江戶日式料理位於食肆立林的觀塘亞太中心8樓,鄰近觀塘港鐵站,地點絕對方便。店內樓底好高好開掦,座位與座位之間闊落,而設計好日式,好像舒服版的日式居酒屋。

磯燒食物

當然一盤海鮮唔能夠滿足我們,我們還添加了以下無限任食的磯燒海鮮,原隻甜美的栗毛蟹,原隻燒完即刻食好過癮,每人食一隻就可以番本,更何況這栗毛蟹是可以無限任叫。燒過後的活刀貝,好鮮甜,賬卜卜的,而且無沙,我一個人都食了十隻以上。活海蝦爽口彈牙。還有不少得的磯燒鯛魚銅鑼燒,甜美的磯燒菠蘿日本蕃薯仔。差點忙記介紹磯燒海鮮湯泡飯,現煮的海鮮泡飯好鮮甜美味。
磯燒蔬菜
磯燒海鮮泡飯

日式放題當然不少得刺身,這裏的刺身好新鮮,立立令。天然赤貝爽口鮮甜,油甘魚有濃濃的魚香,三文魚肥美,劍魚腩魚味香濃入口即溶,象拔蚌彈牙鮮甜,北寄貝爽彈,吞拿魚新鮮,鮑片爽滑,帶子好厚身口感好豐富。
刺身

除了磯燒海鮮、磯燒有機蔬菜、磯燒鍋物、刺身外,還有壽司、沙律小食、燒物、天婦羅炸物、一品料理、甜品、自助食物,例如:飲品(不同罐裝、紙包、自製涼茶等等)、冷盤(例如八爪魚、螺肉、沙律菜等)、甜品(不同的雪糕雪條,迷李蛋糕)。總之就各式其式,食物種類之多,實在要好多個胃先可以款款試勻。
飲品櫃
壽司
炒蜆
瀨尿蝦天婦羅
2018-10-31 268 浏览
估唔到觀塘都有咁好食既放題,CP值超高。佢除了一般放題有既刺身壽司,熱食之外,仲有爐端燒可以比你燒烤。呢度既好處係用ipad落單,唔駛等人黎收紙,而且店員服務態度好好,仲會過黎教你點燒同幫手。刺身大約十款左右,全部都好新鮮,壽司選擇亦有很多種類,生既熟既都有,細細件一啖一件,唔驚太飽食唔到其他,連平時比較少既左口魚壽司都有。飲品款式亦很多,除左一般汽水,啤酒,仲有提子酒,涼茶,鮮橙汁。爐端燒加一位$60有個海鮮拼盤,有燒蟹蓋,蟶子,扇貝,蠔同鮑魚,如果唔加都有蝦,毛蟹,活刀貝,黃金螺同大蜆可以燒,所有燒烤都好味唯獨毛蟹有d咸。其他熱食亦好多種類及味道很好,即使泰式食物亦唔會做得唔好味,值得推介既放題。
2018-10-27
  • 磯燒海鮮
2018-10-30 185 浏览
觀塘收工時間真是多人,不過呢個廣場很容易搵,係大街好位置方便下,好多美食集於一身👍🏻👍🏻👍🏻一進門便有日本feel👍🏻👍🏻👍🏻海鮮拼盤,係送架😄😄刺身,因為只有2人.....所以叫唔到太多黎食,廢事晒野!燒蜆,任叫架,大大隻..很吸引又好味.....!三文魚籽手卷....👍🏻👍🏻👍🏻多春魚......很大條喔...........還有榴連炸彈.........👍🏻👍🏻蟹蓋......聖子.........想一直吃下去...........還有和菓子甜品生果自取........食得太飽可以食生果幫助消化😍😍飲品種類也十分多...高質食肆...下次再來!

一進門便有日本feel👍🏻👍🏻👍🏻

海鮮拼盤,係送架😄😄

刺身,因為只有2人.....所以叫唔到太多黎食,廢事晒野!

燒蜆,任叫架,大大隻..很吸引又好味.....!

三文魚籽手卷....👍🏻👍🏻👍🏻

多春魚......很大條喔...........
還有榴連炸彈.........👍🏻👍🏻

飲品種類也十分多...

高質食肆...下次再來!
2018-10-23 377 浏览
當你年紀去到咁上下,就會食厭咗普通嘅放題,今次黎到觀塘呢間,除咗普通嘅放題之外,佢仲有埋磯燒,食得仲有得玩添。而佢地嘅埸地比想像中大,唔會話好旺角嘅放題餐廳咁迫,而且裝修都幾新淨,佈置到個環境好有日本風味,而且職員嘅服務都幾藉得一提,幫你燒之餘,佢地換碟嘅速度都好快添。一開始就會送上一盤海鮮拼盤,鮑魚、蟹鉗、生蠔、扇貝、蟹膏蟹肉、大蝦等等(呢一輪係冇得免費refill嘅)。不過你都唔洗擔心唔識燒,啲職員都會好主動咁幫你手,幫你剪走啲垃圾,時不時幫你睇吓火。佢哋嘅調味料都幾多,除咗海鹽之外,仲會有清酒,幫你避走啲腥味。而食材都幾大份同新鮮,基本上唔會食到任何臭腥味。

2018-10-22 280 浏览
最中意啲有得食有得玩嘅餐廳相比起普通放題,磯燒當然係佢最大特色海鮮有蟹蓋,帶子,卜卜蜆,蠔,蝦等等,唔識燒侍應都會幫手,部分海鮮要加錢先有得再嗌一定要訂位,我食8點幾個場但可以兩個人坐四人枱,有多啲位食題唔錯!
最中意啲有得食有得玩嘅餐廳
相比起普通放題,磯燒當然係佢最大特色

2018-10-20 405 浏览
日式放題食得多,有埋磯燒海鮮就第一次見。餐廳喺APM隔離,地埗方便。店內環境舒適,枱與枱之間唔會鋪到密麻麻。餐廳點菜用平板電腦,比一般畫紙仔方便。先講刺身,由於兩個人食都唔敢order太多,樣樣叫幾件先。刺身新鮮,特別喜歡劍魚腩同吞拿魚。但其實刺身以外,我認為磯燒海鮮先係主角。海鮮選擇多元化,同埋佢枱面有張guidelines 教你每一款海鮮點燒,用咩火,幾多分鐘,同要加D乜調味料。跟住佢燒,燒出嚟都好好味。呢個蟹蓋我覺得係最出色,蟹膏味濃。鮑魚同扇貝都好精彩。海膽湯飯一定要食,但最好早少少開始煲,因為要煲乾水都要d時間,唔夠時間煮得太多湯,會無咁好食。食飽之後,飯後果都有好多選擇,生果新鮮,無糖水味。總結:埋單每人三舊水,但可以食多好多普通放題無嘅磯燒海鮮,絕對值得再嚟!

店內環境舒適,枱與枱之間唔會鋪到密麻麻。

餐廳點菜用平板電腦,比一般畫紙仔方便。

刺身

呢個蟹蓋我覺得係最出色,蟹膏味濃。

鮑魚同扇貝都好精彩。

食飽之後,飯後果都有好多選擇,生果新鮮,無糖水味。

2018-10-19 236 浏览
今日朋友甘岩黎左觀塘工作,搵埋我食午餐!!朋友鐘意食日本野所以同左佢去亞太中心e棟本人認為係美食中心!!  其中1間日本餐廳御前大江戶日式料理!!次次去親都5會爆場,但5係因為食物5好味,係因為果場勁大,可容納好多人!!有午餐菜單分別叫左生卵三色井御膳 係蛋, 海膽, 蝦,帶子另一款係壽司御膳有5隻壽司+ 一碗飯+ 冷麵中途,叫待應加水,但叫左3次都無人加!第左3分鐘左右。。有人回覆會黎加水。。。不過都5係係既黎 (眼見全場都5係有好多枱)!!唉

有午餐菜單

分別叫左生卵三色井御膳

係蛋, 海膽, 蝦,帶子

另一款係壽司御膳

有5隻壽司+ 一碗飯+ 冷麵

2018-10-11
等候时间
1 分钟 (堂食)
2018-10-16 216 浏览
今天來到一間日式的料理餐館................一進門便很有日系風味.......想起大江戶溫泉物語的大堂.........👍🏻👍🏻👍🏻用ipad點食........方便....先進....讚👍🏻每枱都會送上海鮮盤......很吸引喔.....!怎可缺少刺身.........新鮮.....!👍🏻👍🏻👍🏻服務員會指導大約燒幾耐.....很細心!迷你手卷左口魚... 焦糖芝士三文魚腩...推介種類很多辣酒煮花螺牛乳三文魚頭湯薄燒牛👍🏻👍🏻還有甜品雪糕......吃不完喔!
今天來到一間日式的料理餐館................

每枱都會送上海鮮盤......很吸引喔.....!

怎可缺少刺身.........新鮮.....!👍🏻👍🏻👍🏻

服務員會指導大約燒幾耐.....很細心!

迷你手卷

左口魚... 焦糖芝士三文魚腩...推介

種類很多

辣酒煮花螺

牛乳三文魚頭湯
薄燒牛👍🏻👍🏻

還有甜品雪糕......吃不完喔!
御前大江户之前好難訂到位,等左一排 平日夜晚終於訂到!餐廳位置係亞太中心,姐係apm旁邊既商業大廈,實在方便一入門口就會見到佢個salad bar,後面係飲品同甜品區,飲品好多選擇,影都影唔哂之後一坐底餐廳會每枱會送上一桶磯燒海鮮,有大虎蝦、活飽魚、元貝、甲羅蟹殻同美國珍寶蠔。以上如果再encore的話就要加錢,但兩個人食哂呢桶都好夠食枱上有一張磯燒秘方,跟住佢就開始燒喇海鮮全部都好新鮮,好好味。特別係甲羅蟹殻,好香蟹膏味!睇住佢慢慢燒熟 又有燒烤粉自己調味 真係好過癮!等海鮮熟既同時,可以食住刺食同熟食先,食物上得好快而且同樣有水準最後燒埋兩隻大生蠔,職員好好幫我地開生蠔同剪好。食埋甜品,今餐實在太滿足!晚市平均每人三百頭,好抵食!!

枱上有一張磯燒秘方,跟住佢就開始燒喇

最後燒埋兩隻大生蠔,職員好好幫我地開生蠔同剪好。

食埋甜品,今餐實在太滿足!晚市平均每人三百頭,好抵食!!

2018-10-08
1. My colleagues and I have always wanted to try out this famous Japanese grilled seafood buffet. We tried to make it as a farewell dinner for one of the colleagues, but didn’t quite make it. We finally got to try it for my birthday dinner! Hurray!2. We ordered with the restaurant’s tablet, and food was served shortly after we placed our order. This is crucial for all-you-can-eat buffet as there is often a time limit of 2 hours. If the food is served quickly, you have more time to eat and eat mo
2. We ordered with the restaurant’s tablet, and food was served shortly after we placed our order. This is crucial for all-you-can-eat buffet as there is often a time limit of 2 hours. If the food is served quickly, you have more time to eat and eat more. Also, since we had to grill the seafood this time, we were definitely pleased with the speedy service.
3. We were a bit concerned about not knowing how to grill the seafood. Since we had 8 people in the group and had a room for ourselves, we were lucky to have one of the waitresses to help us grilled the seafood.
4. The seafood were so fresh and delicious. We were very satisfied. Love the crab and uni (sea urchin) as you see in the pictures. The scallops and abalones were great too!
5. Cooked food and desserts were equally good! I was too busy eating and didn’t spare time to take pictures of them.
2018-10-12
用餐时段
2018-10-07 325 浏览
女朋友話觀塘有間日式放題係食磯燒水產,鍾意食日本野嘅佢+鍾意食海鮮嘅我,咁一定要去嚐嚐鮮啦!! 一坐低店員就會送上一盤磯燒水產,睇到我都流哂口水,全部睇落新鮮又大隻,仲有我最鍾意嘅蠔同鮑魚,即刻心心眼呀!喺店員嘅巧手之下燒得剛剛好,女朋友都讚不絕口! 壽司類都擺得好靚好精緻,細細件,可以試多啲唔同款。 成日去澳門食蟹粥嘅我見到呢度有蟹粥當然即刻叫啦,本身對放題嘅蟹粥都唔抱好大期望,點知呢個真係令我喜出望外喎!一嚟就見到係半隻蟹嘅份量,仲有蟹黃架!!而且個粥好入味,完全感覺到餐廳嘅誠意! 燒物方面我最欣賞就係牛舌同雞軟骨!鹽燒牛舌咸味剛剛好,而且好咬口!而雞軟骨亦都非常之爽口,細細粒,加埋炸腰果,全部都係非常好嘅下酒菜! 食飽正餐,水果甜品雪糕當然都唔可以錯過啦!呢度全部都款式多多,樣樣都想食呀!!又多個藉口下次再嚟啦!!
女朋友話觀塘有間日式放題係食磯燒水產,
鍾意食日本野嘅佢+鍾意食海鮮嘅我,
咁一定要去嚐嚐鮮啦!!

一坐低店員就會送上一盤磯燒水產,
睇到我都流哂口水,全部睇落新鮮又大隻,
仲有我最鍾意嘅蠔同鮑魚,即刻心心眼呀!
喺店員嘅巧手之下燒得剛剛好,女朋友都讚不絕口!

壽司類都擺得好靚好精緻,
細細件,可以試多啲唔同款。

成日去澳門食蟹粥嘅我見到呢度有蟹粥當然即刻叫啦,
本身對放題嘅蟹粥都唔抱好大期望,
點知呢個真係令我喜出望外喎!
一嚟就見到係半隻蟹嘅份量,仲有蟹黃架!!
而且個粥好入味,完全感覺到餐廳嘅誠意!

燒物方面我最欣賞就係牛舌同雞軟骨!
鹽燒牛舌咸味剛剛好,而且好咬口!
而雞軟骨亦都非常之爽口,細細粒,

加埋炸腰果,全部都係非常好嘅下酒菜!

食飽正餐,水果甜品雪糕當然都唔可以錯過啦!
呢度全部都款式多多,樣樣都想食呀!!
又多個藉口下次再嚟啦!!
2018-10-07 204 浏览
不是朋友帶, 我都不知道原來這區有這一間那麼有名的放題, 竟然有甲羅燒!他們的甲羅燒真的是無得頂, 帶子 蟹蓋 生蠔這些回本東西都送一份大大份的, 而且味道還超好! 尤其是蟹膏好濃咸香, 生蠔大大隻好回味!新式電子點菜系統, 需不需要加錢的食物都一目了然, 而且一漏單你馬上會知道~創意卷物, 創意壽司用料十分新鮮, 尤其吞拿魚, 三文魚超肥美, 而且很有鮮味, 不用擔心新鮮度, 另外熟魚中, 鰻魚入口即溶, 好正!牛舌厚薄適中, 燒得很JUICY~燒雞翼好似我平時在BBQ場燒的, 帶點蜜糖既甜又脆皮, 入面還有蒸氣冒出, 熱騰騰好好吃!

牛舌厚薄適中, 燒得很JUICY~

题外话/补充资料: 一整晚都全院滿座, 超旺場的放題, 來的話記得訂位
2018-10-06 298 浏览
早有耳聞觀塘有一家以磯燒為主的日式放題,大愛磯燒的我們當然不能錯過了~餐廳整個環境都非常日式,而且地方超大的,7點到的時候還沒很多人,一開始以為這天是平日不會坐滿,結果大概7點半左右就滿了!!可見人氣之高呀!一開始每一桌都會先來一盤磯燒水產,雖然是放題,但絕無偷工減料喔!有蝦子,鮑魚,生蠔,扇貝,還有就是我最愛的甲羅!!全部都又大又新鮮,而且服務生還會很貼心的幫忙烤,所以不用擔心自己烤焦而浪費美食了~烤海鮮的時候可以先去拿飲料,看到這一整排的雪櫃裡有琳瑯滿目的飲料,總有一款合你心意呢!!除了剛剛一盤的海鮮之外還有很多不同的磯燒食物,我個人最愛的是小小的甜蕃薯,真的好SWEET喔~各式各樣的壽司,每一款都弄得很精緻漂亮,最重要是每一個都是小件的,讓像我們這種小鳥胃的女生都可以嘗到不同的款式,真的太貼心了!!而刺身類當然是新鮮的無話可說了~熟食方面有兩款我很大推~其中一款就是牛舌,男朋友本來就很愛吃牛舌,他說這個雖然不是厚切,但也是烤得很剛好,容易咬開,咸度也很剛好,讚!還有一款是我encore了兩次的烤鰻魚XD!!真的沒誇張,第一口咬下去我就決定要再點了!還是那句,雖然是放題,但還是有用
早有耳聞觀塘有一家以磯燒為主的日式放題
大愛磯燒的我們當然不能錯過了~
餐廳整個環境都非常日式,而且地方超大的,
7點到的時候還沒很多人,
一開始以為這天是平日不會坐滿,
結果大概7點半左右就滿了!!可見人氣之高呀!
一開始每一桌都會先來一盤磯燒水產,
雖然是放題,但絕無偷工減料喔!
有蝦子,鮑魚,生蠔,扇貝,
還有就是我最愛的甲羅!!
全部都又大又新鮮,而且服務生還會很貼心的幫忙烤,
所以不用擔心自己烤焦而浪費美食了~

烤海鮮的時候可以先去拿飲料,
看到這一整排的雪櫃裡有琳瑯滿目的飲料,
總有一款合你心意呢!!

除了剛剛一盤的海鮮之外還有很多不同的磯燒食物,
我個人最愛的是小小的甜蕃薯,真的好SWEET喔~
各式各樣的壽司,每一款都弄得很精緻漂亮,
最重要是每一個都是小件的,
讓像我們這種小鳥胃的女生都可以嘗到不同的款式,
真的太貼心了!!
刺身類當然是新鮮的無話可說了~
熟食方面有兩款我很大推~
其中一款就是牛舌,
男朋友本來就很愛吃牛舌,他說這個雖然不是厚切,
但也是烤得很剛好,容易咬開,咸度也很剛好,讚!
還有一款是我encore了兩次的烤鰻魚XD!!
真的沒誇張,第一口咬下去我就決定要再點了!
還是那句,雖然是放題,但還是有用心烤,
皮的確是脆脆的!!這個真的無得輸呢!!
2018-10-04 7217 浏览
今日公司慶功LUNCH黎呢度~正呀! 公司請~ 先前自己都黎過食DINNER, 以放題黎計都唔差~今日就黎試埋個LUNCH~平時既我係海膽怪,不過我又好少可真係會叫成個海膽丼~都係個句. ALL IN 既話, 如果個日D 膽唔得既話, 咪要捱左成個飯去?!所以我都冇博呀!只影左生野MENU, LUNCH SET $98-$188, LUNCH 食野都真係化黎愈貴家~見到個MENU, 揀左個刺身定食, 同事揀左廚師發板SET, 同場加映有個好巨型既饅魚定食呀!由於今日係公司包左一部分餐廳作慶功之用, 所以同餐廳有安排, 可以去SALAD 吧, 飲品同雪糕~ (平時LUNCH 應該只係落單ORDER)SALAD 吧小食~ 開胃菜~廚師發板定食。 $148  呢度都有半板海膽, 我偷左少少我估係劍魚腩刺身, 好好味, 入口即溶好香好肥美~呢個係我既...刺身定食. $138呢個我就覺得一般, 個赤身同舊白野唔得~我估係白肉豚黎~ 冇味....其他野都唔差既~OK啦~同場加映熟食...超巨形饅魚定食!!!!!  $108.上黎時都真係嚇親~我唔食既.SO冇試。。旦有試既人都話好好食~同埋係好飽
今日公司慶功LUNCH黎呢度~
正呀! 公司請~
先前自己都黎過食DINNER, 以放題黎計都唔差~
今日就黎試埋個LUNCH~

平時既我係海膽怪,不過我又好少可真係會叫成個海膽丼~
所以我都冇博呀!

SALAD 吧小食~ 開胃菜~

廚師發板特選御膳

廚師發板定食。 $148  呢度都有半板海膽,
極上刺身御膳
呢個係我既...刺身定食. $138
呢個我就覺得一般,
個赤身同舊白野唔得~我估係白肉豚黎~ 冇味....
其他野都唔差既~OK啦~

同場加映熟食...
超巨形饅魚定食!!!!!  $108.
巨形饅魚定食
巨形饅魚定食

上黎時都真係嚇親~
我唔食既.SO冇試。。旦有試既人都話好好食~
同埋係好飽,食唔哂....好誇呀真係~
中意饅魚既可以去試試..
廚師發板特選御膳
2018-10-01 208 浏览
閒日同朋友二人到御前大江戶食lunch,感覺良好!我們兩人都點了生蛋火炙雜錦魚生飯套餐,付送前菜(自助沙津吧、麵鼓湯)與甜品(泡芙、蕨餅)。70左右(忘了),非常抵食。沙津吧有沙津菜和中華沙津等,眼見還算衛生,麵鼓湯有乾佐料等。味道普通但算有誠意。魚甜飯本身份量夠大,魚生有芥辣八爪魚、火炙三文魚、蟹柳、火炙左口魚裙邊。全部味道麵不錯!蟹柳大大件,口感味道都不錯,不會很假,左右魚一咬落去油脂滿佈口腔,好香口。三文魚份量最多,燒得有點過熟,但味道不錯!總括來說味道不錯,價錢合理!
閒日同朋友二人到御前大江戶食lunch,感覺良好!

總括來說味道不錯,價錢合理!