2019-11-13 148 浏览
經常都見到呢間餐廳需要排隊,其實係OpenRice可以預先訂座,所以如果想原色嘅,特別係午餐時間一定要Book枱!今日星期六中午時間來到,沒有經預約嘅客人都白行一趟。餐廳設計好有日式氣氛,特別係周圍掛滿大家寫上嘅願望,感覺好似去咗日本一樣餐廳有八款午餐定食,最後同男朋友揀選左兩款比較吸引嘅定食幸福串燒六盛合 $138價錢方面揀咗兩個唔算最平嘅,不過賣相應該係最吸引既!定食包左好多前菜,以及麵豉湯,為客人清清喉嚨,因為坐咗喺個枱嘅關係所以可以見到職員努力燒串燒🥰🥰🥰令到呢個定食上枱嘅時候更加吸睛!雞肉,雞髀肉,免治軟雞骨肉串,雞翼,秋葵以及大蘑菇每款都經餐廳精挑細選,而且串燒已經有調味,雞髀肉肉質較為厚實,肉質未至於鞋口,不過個人認為比較乾身,如果可以為佢加上適量嘅醬汁會更加好雞肉口感當然比雞俾肉佳,滿滿肉嘅套餐當然配飯係最好食。看似最平凡嘅一轉,實在是最有驚喜!呢一個係免治軟雞骨肉串,外型好似一條雞肉腸,但咬落去除咗肉咁實在之外仲可以食到雞軟骨嘅脆脆口感,因為燒完之後,職員話串燒放上醬汁,食起上嚟更加惹味!燒和牛小排定食$138呢款係男朋友點嘅小牛排定食,日式嘅定食冇分生熟,分量看似有

今日星期六中午時間來到,沒有經預約嘅客人都白行一趟。

餐廳有八款午餐定食,最後同男朋友揀選左兩款比較吸引嘅定食

幸福串燒六盛合 $138
價錢方面揀咗兩個唔算最平嘅,不過賣相應該係最吸引既!
令到呢個定食上枱嘅時候更加吸睛!

雞肉,雞髀肉,免治軟雞骨肉串,雞翼,秋葵以及大蘑菇

雞肉口感當然比雞俾肉佳,滿滿肉嘅套餐當然配飯係最好食。

燒和牛小排定食$138
呢款係男朋友點嘅小牛排定食,日式嘅定食冇分生熟,分量看似有點少,不過食起上嚟份量算係啱啱好,夾起小牛排就會發現內裏其實仲有血水溢出,入口頗有牛香味,外層烤熟嘅關係,所以食起嚟更有一份獨特嘅煎香味,因為沒有過分調味嘅關係,單色只會吃到牛香味,如果覺得味道有點淡,可以加上旁邊嘅鹽,提升咸香味

整體味道覺得唔錯!

旁邊嘅半山熟蛋,可以放喺白飯上,再加上少量醬油,提升味道,就算係就咁食呢碗飯都可以食晒
2019-10-19
  • 幸福串燒丼
  • 燒和牛小排定食
2019-11-08 93 浏览
試了lunch set。點了一份串燒定食及一份牛小排定食。串燒不錯。牛小排很香,燒的火候不錯,就是細份了一點。個人還是比較喜歡串燒定食,一份lunch有不同肉類及蔬菜,滿足感較大。
2019-10-31 126 浏览
#幸福鳥今次真的幸福了!同閨蜜去high T,見到呢度門面裝修得好靚,忍唔住係咁拍照!恍如置身于日本中!餐廳經理特登給我們兩塊木牌、讓我們把願望寫上木牌上、仲有七彩顏色俾我哋慢慢寫,非常細心。必讚食物方面,叫咗個鱈魚西京燒、鱈魚配上沙律醬非常嘢未!套餐當中仲有配上湯、日本流心蛋,沙律等等!我朋友食清光,證明味道不錯👍🏻日式咖喱和牛湯烏冬好想試吓去呢度啲咖喱、估唔到佢個牛肉煮得幾好、咖喱味不會太重、非常合適我口味、牛肉有種說不出的誘惑,食完好想再食的感覺!極力推介俾大家!埋單兩個人都係$260,物超所值
#幸福鳥

日式咖喱和牛湯烏冬

埋單兩個人都係$260,物超所值
2019-10-30 91 浏览
同同事過黎k-11覓食,見到呢度裝修日式好有feel, 仲有lunch set 添😋原來呢度主打串燒,服務員安掛左我地全吧枱,可以睇住師傳燒物😍鱈魚西京燒❤️鱈魚肉質超滑,入口即溶😍無乜骨,容易食用!魚油脂肪少,非常健康! 溫泉蛋熟度剛好!餸飯一流👍雞肉壽喜燒丼❤️雞肉份量蛋,肉質彈牙嫩滑😄😚湯底濃郁, 甜咸度比例完美! 麵鼓湯足料,豆腐滑dodo 😋巨峰/白桃乳酸❤️果味突出,有少量汽,好解渴,甜度亦適中😄

鱈魚西京燒❤️

雞肉壽喜燒丼❤️

巨峰/白桃乳酸❤️
果味突出,有少量汽,好解渴,甜度亦適中😄
2019-10-07
2019-10-25 108 浏览
間餐廳喺門口掛咗唔少許願木牌,上面記載着每個人嘅心願仲有唔少得意嘅公仔,畫工仲好精美添,同埋好多唔同嘅口號午餐都係已定食為主,有串燒、烏冬、燒物我就揀咗個大嘅串燒定食, 一共有六串串燒,分別係雞手羽先、大蘑菇、秋葵、免之軟骨雞肉串、雞脾肉燒、雞肉長蔥燒跟餐仲有三款小食、 一個麵豉湯同一碗白飯添,白飯係珍珠米,所以好好咬,用串燒嚟送飯簡直係一流有小牌好重牛肉味,但食落又唔會好in最後我仲加咗件芝士蛋糕,蛋糕比較軟身,所以食多幾啖都唔會覺得太滯,仲有陣陣嘅檸檬味添
間餐廳喺門口掛咗唔少許願木牌,上面記載着每個人嘅心願
仲有唔少得意嘅公仔,畫工仲好精美添,同埋好多唔同嘅口號
午餐都係已定食為主,有串燒、烏冬、燒物
幸福串燒六盛盒
有小牌好重牛肉味,但食落又唔會好in
燒和牛小排定食
燒和牛小排定食
乳酸特飲巨峰
日香夏芝士蛋糕
2019-10-25 77 浏览
今日嚟到一間以爐端燒聞名嘅餐廳午餐,呢度嘅裝修好特別,充滿日式嘅風味,門口仲掛咗好多祝福嘅御守,感覺好似去咗日本神社一樣⛩⛩幸福串燒六盛盒😋😋既然以爐端燒聞名,咁梗係試吓佢哋嘅串燒啦,首先呢個定食會配前菜,溫泉蛋及特濃味增湯,而串燒就有六款,包括免治軟骨雞肉串,雞脾肉燒,雞肉長葱燒,雞手羽先,秋葵,大蘑菇,當中特別喜歡免治軟骨雞肉串,口感好特別咬落煙煙韌韌, 好好味, 相信如果夜晚邊飲酒邊食更滋味,另外就係雞手羽先,雞翼,外皮燒得脆脆的, 雞肉嘅肉汁依然保持, 肉質鮮嫩😍😍燒和牛小排定食🥩🥩呢款定食同樣會配溫泉蛋及味增湯,燒和牛小排功夫好講究,嚟到見到和牛小排裏面會有少少粉紅色,證明師傅功夫到家,生熟程度剛剛好, 唔會因燒過頭變得太韌,而且肉質及味道都非常好,絕對係優質嘅和牛👍🏼👍🏼

幸福串燒六盛盒😋😋

燒和牛小排定食🥩🥩

• 免治軟骨雞肉串燒
  • 燒雞翼
近期週未都會去尖沙咀食午飯,😍今日就係K11見到間鳥居⛩️餐廳,好高級咁,入面除左普通嘅二人位、四人位之外,仲有吧枱🍺。抱住一個希望lunch 我食得起嘅心態去望下個餐牌,都幾抵食!🧐係k11 裏面,仲要環境咁好,午餐價都係$90-$140。🤓我鐘意睇住師傅煮嘅,所以坐左吧台。既然嚟到,當然要試吓佢嘅串燒。😛⭐️幸福串燒六盛盒本身以為就咁串燒會好dry,但原來啲串燒送飯都幾好食。😝佢每一個set都會有前菜。⭐️前菜有三款:漬蒜頭、豆腐沙律、溫泉蛋。平時嘅我係唔食蒜頭嘅,但見到呢一個好似幾特別,識落真係一啲蒜頭難頂嗰隻味都冇,仲好爽口。😋溫泉蛋我都糾結咗好耐究竟倒唔倒落去碗飯食。個人認為唔倒落去好啲。⭐️免治軟骨雞肉串👍🏼呢個係咁多串入邊我最鍾意❤️!雞肉好味,加埋雞軟骨,每一啖都好有咬口。😋⭐️雞脾肉燒⭐️雞肉長蔥燒你串雞肉比起軟骨雞肉串嘅乾同實。⭐️大蘑菇蘑菇出面燒到乾身,但入面仍然有水份,好味。⭐️秋葵秋葵上面落左一啲木魚絲,令本身味道淡嘅秋葵多咗一啲味道。⭐️雞手羽先⭐️幸福咖喱和牛牛腩丼👍🏼熱辣辣上台,個鍋都好熱。牛肉係和牛之餘,烏冬亦都係讚岐烏冬。

⭐️幸福串燒六盛盒

⭐️前菜有三款:漬蒜頭、豆腐沙律、溫泉蛋。

⭐️免治軟骨雞肉串👍🏼

⭐️雞脾肉燒
⭐️雞肉長蔥燒
你串雞肉比起軟骨雞肉串嘅乾同實。

⭐️大蘑菇
蘑菇出面燒到乾身,但入面仍然有水份,好味。
⭐️秋葵
秋葵上面落左一啲木魚絲,令本身味道淡嘅秋葵多咗一啲味道。

⭐️雞手羽先

⭐️幸福咖喱和牛牛腩丼👍🏼
2019-10-20 108 浏览
兩三個月前食過一次,心癮癮想食串燒就揀返依到食lunch~今次被安排左坐高枱好有氣派,又放得好整齊,望落去好舒服仲可以見住師傅燒串燒,好治癒雖然近個爐,但一啲油煙或者熱氣都無都只係無見一排,就連lunch menu都轉埋我地揀咗一個幸福串燒四盛盒同雞肉壽喜燒丼share雞肉壽喜燒丼$118好多料都係第一次食雞肉壽喜燒,平時都係食牛肉多幸福串燒四盛盒 $108最愛佢依到既串燒燒得又香,而且個醬汁同啲串燒真係夾到不得了濃郁得嚟又唔會過鹹4串入面我最鍾意免治軟骨雞肉串口感好豐富每人百幾蚊,環境舒服嘢食又高質素食完真係幸福了~~~
兩三個月前食過一次,心癮癮想食串燒就揀返依到食lunch~

今次被安排左坐高枱
好有氣派,又放得好整齊,望落去好舒服

仲可以見住師傅燒串燒,好治癒
雖然近個爐,但一啲油煙或者熱氣都無

都只係無見一排,就連lunch menu都轉埋
我地揀咗一個幸福串燒四盛盒同雞肉壽喜燒丼share

雞肉壽喜燒丼$118

好多料
都係第一次食雞肉壽喜燒,平時都係食牛肉多

幸福串燒四盛盒 $108

最愛佢依到既串燒
燒得又香,而且個醬汁同啲串燒真係夾到不得了
濃郁得嚟又唔會過鹹
4串入面我最鍾意免治軟骨雞肉串
口感好豐富
每人百幾蚊,環境舒服
嘢食又高質素
食完真係幸福了~~~
2019-10-04
2019-10-18 107 浏览
今日在尖沙咀見完客,便去附近的K11搵食,在商場地下,發現一間日本爐端燒餐廳-幸福鳥,膽粗粗之下入去試一試。幸福鳥的裝修相當精緻,入到去有種置身日本神舍的感覺。餐廳午市設有lunch set,除主打的燒物,還有咖喱和牛牛腩丼、咖喱和牛湯烏冬、壽喜燒丼等,套餐種類共八款,價錢$98至$138,嫌未夠飽,可以加$25多一個日向夏芝士蛋糕。今餐我叫左幸福串燒六盛合,串燒一有秋葵、大蘑菇、雞翼、雞肶肉、雞肉長蒽和免治軟骨雞肉,全部即叫即燒,上枱熱辣辣,除此之外,套餐還有麵豉湯、溫泉蛋、豆腐和積物和白飯,一人份量絶對滿足、飽肚。完美的一餐,又怎可以沒有甜味呢?於是加了$25要多一個日向夏芝士蛋糕了,它的味道和口感都係接近New York Cheesecake,芝士味香,口感屬硬身,不錯的甜品。這裡的環境優美,食物高質,我覺得很適合一班人晏晝食飯、吹水。

2019-10-17 88 浏览
今日經過K11,見到依間門口用日本鳥居做裝飾既餐廳就俾佢吸引左入左去食野喇,唔單止外面,餐廳裡面既裝飾擺切都充滿左日式風味,相當有特色。聽店員介紹先知原來依間餐館無主打日式爐端燒既。我地下晝黎到有午餐可以選擇。既然主打爐端燒就梗係要試下佢既燒物啦!🤣🤣🤣午餐我地點左幸福串燒四盛合套餐同燒和牛定食。每個套餐都附有前菜小蒜頭同麻醬凍豆腐,另外仲有溫泉蛋同麵豉湯。幸福串燒四盛合入面有雞肉長蔥燒,免治軟骨雞肉串,雞脾肉燒同秋葵,每款串燒都燒得岩岩好,外面香脆得黎入面命有少少肉汁,唔會好乾。燒和牛定食用左高級和牛,輕輕燒至7成熟左右,點少少鹽或者芥辣就可以帶出到牛肉既鮮味。享用完晚餐店員仲邀請我地寫上許願板掛係店入面☺️☺️☺️依求地點方便,食物又好食,絕對值得再黎食過👍🏻

午餐我地點左幸福串燒四盛合套餐同燒和牛定食。

享用完晚餐店員仲邀請我地寫上許願板掛係店入面☺️☺️☺️

依求地點方便,食物又好食,絕對值得再黎食過👍🏻
2019-10-14 111 浏览
周末來到位於尖咀k11地下的幸福鳥享受午餐定食。入口靠近河內道旁。幸福鳥主打日式串燒,所以午餐定食中有兩個都是幸福串燒盛合定食。下午2點來說,人流都算多。白桃味乳酸 +$15調較得幾濃郁又唔會太甜。分別叫了幸福串燒四盛合及日式咖喱和牛烏冬。幸福串燒四盛合 $108附前菜:醃漬蒜頭、凍豆腐、溫黎蛋及麵豉湯。米飯採用日本產米,煙韌有口感。日式串燒4串,當中我最愛就是雞軟骨串。秋葵烤過後少了很多人都唔中意的黏液。免治雞肉軟骨串juicy又有口感。雞髀肉串燒得非常嫩滑。加上蛋拌勻白飯更滋味。日式咖哩和牛湯烏冬 $98遠處已飄來陣陣咖哩香氣~牛肉份量都多。同樣附上前菜:醃漬蒜頭、凍豆腐、溫泉蛋讚岐烏冬粗粗、口感彈牙爽滑。加了溫泉蛋落烏冬內口感更順滑。
周末來到位於尖咀k11地下的幸福鳥享受午餐定食。

入口靠近河內道旁。

下午2點來說,人流都算多。

白桃味乳酸 +$15
調較得幾濃郁又唔會太甜。

分別叫了幸福串燒四盛合及日式咖喱和牛烏冬。

幸福串燒四盛合 $108

日式串燒4串,當中我最愛就是雞軟骨串。

秋葵烤過後少了很多人都唔中意的黏液。
免治雞肉軟骨串juicy又有口感。

雞髀肉串燒得非常嫩滑。

加上蛋拌勻白飯更滋味。

日式咖哩和牛湯烏冬 $98
遠處已飄來陣陣咖哩香氣~牛肉份量都多。

同樣附上前菜:醃漬蒜頭、凍豆腐、溫泉蛋
讚岐烏冬粗粗、口感彈牙爽滑。
加了溫泉蛋落烏冬內口感更順滑。
2019-10-13
2019-10-09 133 浏览
去日式居酒屋食幸福午餐❤️餐廳有許願版,掛住一個個顧客願望見到呢個彩色嘅願榮光歸香港,真係有點感觸😢上次嚟過一次食串燒,今次試吓lunch set日式咖喱和牛湯烏冬🥘 $98咖哩香噴噴,牛肉肥瘦適中!不過個熱鍋有少少危險另外拎隻碗夾出嚟食方便又安全啲。燒和牛小排定食🥩🍚 $138肉質美味,燒得剛剛好係份量唔太夠😂好好味唔夠喉呀!環境好寧靜舒服,前菜沙律都好味百零蚊同朋友食lunch傾吓計都唔錯!
去日式居酒屋食幸福午餐❤️
餐廳有許願版,掛住一個個顧客願望
見到呢個彩色嘅願榮光歸香港,真係有點感觸😢

上次嚟過一次食串燒,今次試吓lunch set
日式咖喱和牛湯烏冬🥘 $98
咖哩香噴噴,牛肉肥瘦適中!
不過個熱鍋有少少危險
另外拎隻碗夾出嚟食方便又安全啲。

燒和牛小排定食🥩🍚 $138
肉質美味,燒得剛剛好
係份量唔太夠😂好好味唔夠喉呀!

環境好寧靜舒服,前菜沙律都好味
百零蚊同朋友食lunch傾吓計都唔錯!
2019-10-09 165 浏览
雖然新開了K11 Musea,但K11還有未試的餐廳。不用行太遠,近近地吃串燒。漬蒜頭,酸酸蠞,爽脆,開胃。溫泉蛋,滑入口,水漾中有少少蛋黃的厚。豆腐沙律,清新。雞肉壽喜燒,又有一隻蛋。這次把它拌勻,以湯的溫度把它慢慢煮至半熟。雞肉可以,尚算嫩。鍋內有不少洋蔥、菇和菜。飯的硬度、濕度都控制得宜,但差點飯香。串燒反而叫人有少少失望。菇和秋葵太乾,雞肉也是。只有雞軟骨算是可以。整體來說都可以,百餘元的午餐,坐得舒適,服務有禮。

漬蒜頭,酸酸蠞,爽脆,開胃。
溫泉蛋,滑入口,水漾中有少少蛋黃的厚。
豆腐沙律,清新。

飯的硬度、濕度都控制得宜,但差點飯香。

整體來說都可以,百餘元的午餐,坐得舒適,服務有禮。
2019-10-02 148 浏览
今日星期日,帶左媽媽去食日本串燒lunch 同媽媽食左個幸福的午餐幸福鳥以串燒做主題,所以點都要點一客串燒的lunch set Lunch menu 有8款,價錢由$98 起都算經濟坐位很好,有空間感媽咪鐘意熱食,所以點左雞肉壽喜燒一set 有日本米,麵豉湯,雞蛋,蒜頭,芝麻醬豆腐壽喜燒有洋蔥就冬菇,雞蛋,雞肉湯清肉嫩雞蛋好滑,蛋黃味濃,用上等日本蛋我點左個幸福串燒四盛合勉治雞軟骨雞肉長蔥燒雞脾肉燒秋葵燒得香口,醬汁配搭出色啖啖肉又彈牙今日真係一餐好幸福的午餐
今日星期日,帶左媽媽去食日本串燒lunch
同媽媽食左個幸福的午餐

Lunch menu
有8款,價錢由$98 起都算經濟

坐位很好,有空間感

媽咪鐘意熱食,所以點左雞肉壽喜燒
一set 有日本米,麵豉湯,雞蛋,蒜頭,芝麻醬豆腐
壽喜燒有洋蔥就冬菇,雞蛋,雞肉
湯清肉嫩

雞蛋好滑,蛋黃味濃,用上等日本蛋

我點左個幸福串燒四盛合
勉治雞軟骨
雞肉長蔥燒
雞脾肉燒
秋葵

燒得香口,醬汁配搭出色
啖啖肉又彈牙

今日真係一餐好幸福的午餐
本身見新開張評分都唔錯,又見依家openrice訂座有85折,所以黎試下。食物方面,雞肉肉質比較嚡,而且有幾款食物都冇味道,想用鹽去調味,但鹽罐入面d鹽全部濕晒一舊舊,比較好既係清酒煮蜆,蜆肉大隻肥美。服務方面有待改善,9點半後啤酒買一送一,我問店員A可唔可以mix黑啤同白啤,佢唔清楚要去問經理,但等左好耐完全冇回覆,結果過左一陣竟然黎左兩杯啤酒,好奇怪,等緊回覆確定落單已經原來落埋單,之後我又問送酒黎個店員B咁係咪姐其實買一送一可以mix,佢又話要幫我問問,但最後依然冇回覆,然後等到個著西裝既經理見到我地舉手先終於解答到我地問題。兩杯draft beer都冇乜氣又唔凍,飲落麻麻地。不過環境裝修都唔錯,幾舒服。我明白新開張可能有好多方面都做得唔夠完善,但都希望可以真係正視問題。希望可以之後會改善可以有機會再黎試
不過環境裝修都唔錯,幾舒服。
希望可以之後會改善可以有機會再黎試
2019-09-28