👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分幸福班戟A Happy Pancake銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖-芝士慕絲雜莓醬班戟🥞雜莓醬意想不到同pancake match😀個醬偏酸但係完美配搭pancake既蛋香☺️所以個蛋香越食越出👍🏻😊芝士同cream都係相輔相成🤗撈埋一齊食完全唔肥膩😆唔錯唔錯😃😃朱古力醬班戟配自家製殼麥🍫見到咁多朱古力醬就知夠heavy夠甜🤪果然真係好正🍫個pancake 唔係個d超空氣感既口感都有蛋🥚香😆但係個朱古力真係搶曬flow🤣🤣🤣🤣所以食到後面真係得返朱古力味😆仲有d穀麥有d咬口😁小肥鍾意食朱古力所以覺得好好食好幸福喔😇-🚽(5🌟滿分)🌟🌟🌟🌟🌟餐廳沒有廁所🚽但係同層商場有😁利園呢d高級商場廁所勁係超級極之乾淨😊仲有個ee stand by👩🏻‍🦱5星級既享受
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
幸福班戟A Happy Pancake
銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
芝士慕絲雜莓醬班戟🥞

朱古力醬班戟配自家製殼麥🍫
🚽(5🌟滿分)
🌟🌟🌟🌟🌟
2021-02-11 330 浏览
𝘼 𝙃𝙖𝙥𝙥𝙮 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚, 𝘾𝙖𝙪𝙨𝙚𝙬𝙖𝙮 𝙒𝙖𝙮🥞有日係銅鑼灣行行下街想食D甜野就決定黎試下呢間好出名既#PANCAKE 🥞其實呢間都開左一段時間咖喇,無諗過下年4,5點呢D都唔算好旺既鐘數都咁多人排隊食。大概排左半個鐘左右,最後因為我地唔介意坐出面露天座位,所以我地跳過前面幾張檯,早多10幾分鐘入去食。我個人比較鐘意坐佢露天既座位,天氣好既話真係幾舒服,又靜靜地,唔洗好似室內咁多人咁嘈。但PANCAKE方面我就有少少失望😥佢無相睇出黎咁鬆軟,我個人反而覺得有少少過濕,蛋味都唔算好重。餐廳仲設有最低消費同限住你用餐時間。以呢個價錢同食物質素。我覺得就唔係特別抵食。 .幸福班戟🍯 $108熱#朱古力 #班戟 配自家製穀麥🍫 $118.📍2/F, Lee Garden Three, Shop 203-205, 1 Sunning Rd, #CausewayBay #HappiMuffinHongKong🌟Rating: 6.5/10💰Price: $100-150 pp#hkig#hkigers#igers#yum#yummy#nom#nomnom#foodporn#hongk
幸福班戟🍯 $108
熱#朱古力 #班戟 配自家製穀麥🍫 $118
🌟Rating: 6.5/10
💰Price: $100-150 pp

#hkig#hkigers#igers#yum#yummy#nom#nomnom#foodporn#hongkong#food#share#like#foodblog#foodie#love#follow#香港#香港美食#美食#美食指南
2021-02-07 251 浏览
幸福班戟𝘈 𝘏𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 🥞 人氣日本疏乎厘班戟店 之前一直都大排長龍 食完係咪充滿幸福感先🥰因為係即叫即製 所以注意等餐時間比較長-原味幸福班戟(💰108)去每間pancake店都一定會點經典原味 ~份量嚟講有3份pancake算抵食 班戟有好濃郁嘅蛋香🥚而且每一份都好有空氣感非常鬆軟 加埋楓糖漿同雲呢拿雪糕 一熱一凍太好食啦🤤甜度按自己口味加適量糖漿就好🍯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.提拉米蘇班戟(💰158)今次想試啲特別嘅口味☕️同樣班戟係非常fluffy 同原味唔同嘅係加咗熱巧克力醬同馬斯卡彭芝士慕斯 再淋上熱咖啡 一次過食到多重口感😋雖然咖啡略帶苦澀 但同巧克力嘅甜味互相平衡 個人大推 好值得一試!🍫(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10P.S. 注意每人有最低消費 一定要點一份甜品或飲料.❁please support + like + share❁IG/FB: Foologerhk
幸福班戟𝘈 𝘏𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 🥞
因為係即叫即製 所以注意等餐時間比較長
原味幸福班戟(💰108)
去每間pancake店都一定會點經典原味 ~
甜度按自己口味加適量糖漿就好🍯
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
原味幸福班戟

提拉米蘇班戟(💰158)
今次想試啲特別嘅口味☕️

原味幸福班戟
提拉米蘇班戟
  • 原味pancake
2021-02-07 165 浏览
已經唔係第一次嚟幸福班戟,今次終於都係一個人利息,其實我覺得呢間鋪嘅位置幾好,唔算太密集,又唔算好多人,行入嚟完嘅時候其實又有一種好chill嘅感覺。今日係星期四下午2:30 pm,其實以前感覺佢都會好多人喺度排隊,唔知係咪因為疫情嘅關係,人流真係減少咗好多,基本上一去到已經有位,完全唔使等。之前嚟嘅時候平日都有好多人,特別係星期五,真係今時唔同往日。見到餐牌,其實對我來講已經好熟悉,因為已經唔係第一次嚟食,今次想靜靜地食一個原味班戟,另外叫咗一杯mocha。當我以為仲要等好一段時間先有,就拎支酒精紙巾出嚟清潔枱面同手啦,都未清潔完,我個班戟已經到咗,由落單到嚟到只係用咗3分鐘,點解會咁嘅呢,我估佢哋係不停生產,但係又因為太少人嚟食,似乎係冇乜人order,所以我好快就已經有得食。心情有啲複雜,平時覺得要等好耐先有得食嘅嘢忽然間可以即刻食到好似唔係好抵咁,點解會有種咁奇怪嘅心態呢。講返個pancake,當然原味仍然都係最好食,不過嚟到嘅時候未嚟得切影相,上面舊cream已經跌咗落嚟,應該唔關佢事嘅,主要係個pancake熱,Cream好快溶化,不過都無損佢本身嘅味道,佢哋嘅Pancak

講返個pancake,當然原味仍然都係最好食,不過嚟到嘅時候未嚟得切影相,上面舊cream已經跌咗落嚟,應該唔關佢事嘅,主要係個pancake熱,Cream好快溶化,不過都無損佢本身嘅味道,佢哋嘅Pancake係做得好好,好實在有質感,但係又會好鬆軟,賣相同水準仍然一流。杯摩卡就普普通通,冇乜特別,有個拉花咁。

講返環境本身,因為而家疫情限制店內座位數量,相對地坐得舒服,我幾鍾意佢哋比其他人睇到佢哋嘅製作過程,因為廚房係玻璃相隔,唔係遮遮掩掩咁樣。

店員普遍都係友善既,不過唔知係冇乜客定係點呢,我覺得冇之前咁熱誠,希望佢哋嘅水準可以一直保持落去啦。
2021-02-04
下午茶
2021-02-06 404 浏览
 🍽Tiramisu X Pancake 💰158 朱古力醬配espresso,又係一個皇牌組合😝 朱古力醬食落冇個種假朱古力味,但又唔會過甜 加埋espresso淋落pancake,成件事perfect match😋👍🏻 隔離仲有奶香重既cream一齊食就再smooth啲喇 不過提下大家淋完espresso要快啲食喇,擺耐咗浸住曬就會微苦同口感差啲架🍽幸福班戟 💰108 食pancake梗係要黎番個原味啦😌 原味pancake加上日本清香蜜糖,再加一球雲呢拿雪糕,呢個組合從來都唔會輸😋 食落唔會話好似食空氣咁,每啖pancake放入口先溶 而且充滿蛋香,軟冧冧好好食!  🍽奶茶班戟配自家製榖麥滿心期待奶茶味梳乎厘!‼️Emmm……真係食唔出奶茶味🥲合眼食我會答你個醬似焦糖味多啲😂咁其實焦糖醬配梳乎厘都好好食既🤔加上榖麥就有唔同既口感都幾過癮不過冇奶茶味真係扣咗啲分囉🤫🍽芝士慕絲雜莓醬班戟 💰128酸酸甜甜嘅雜莓醬又點會唔夾先喎😆配上兩款既忌廉,一款係芝士慕絲,一款係普通忌廉記得要兩款一齊食啊🤤
 🍽Tiramisu X Pancake 💰158
朱古力醬配espresso,又係一個皇牌組合😝
隔離仲有奶香重既cream一齊食就再smooth啲喇

🍽幸福班戟 💰108
食pancake梗係要黎番個原味啦😌

🍽奶茶班戟配自家製榖麥
滿心期待奶茶味梳乎厘!‼️
不過冇奶茶味真係扣咗啲分囉🤫

🍽芝士慕絲雜莓醬班戟 💰128
酸酸甜甜嘅雜莓醬又點會唔夾先喎😆
配上兩款既忌廉,一款係芝士慕絲,一款係普通忌廉
記得要兩款一齊食啊🤤
奶茶班戟配自家製榖
Tiramisu X Pancake
题外话/补充资料: 目前食過最好食既梳乎厘餐廳入面,幸福班戟一定係top 3😍 食過三四次水準都keep得幾好,熱辣辣、蛋味重、厚度空氣感等等都做得好balance
2021-01-31
Tiramisu X Pancake
2021-02-04 193 浏览
食左好多次,奶茶同藍莓都好好味,今次決定回歸傳統試吓原味🤣🤣講返先,食過幾間唔同但我覺得幸福班cake係最好食,佢好鬆軟蛋味好濃香,又唔會太甜最鍾意就係配埋杯熱紅茶一齊食,我覺得係一個afternoon tea嘅味覺享受

2020-11-22
幸福班戟
奶茶斑㦸配自家製藜麥 $133🥞: 斑㦸、奶茶醬、鮮忌廉、蘋果肉桂藜麥之前要排好耐隊先食到 宜家唔洗排就有位😚 佢個幸福斑㦸真係名不虛傳 食完真係覺得幾幸福🤣 奶茶醬好香濃配埋充滿蛋香同空氣感既pancake 真係好夾 加埋佢有滿滿肉桂香既藜麥 食完都有飽腹感😋評分: 9/10🌟全麥斑㦸配芝士磨菇奄列 $118鹹食黎講就相對遜色 全麥斑㦸整得太乾 雖然重麥味但就係好似食緊一舊好乾同硬既海綿?! 而個芝士磨菇奄列就普普通通 冇乜特別 唔建議試鹹食🤧評分: 3/10🌟———————————————————————幸福班戟 (銅鑼灣)銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
奶茶斑㦸配自家製藜麥 $133
🥞: 斑㦸、奶茶醬、鮮忌廉、蘋果肉桂藜麥
評分: 9/10🌟

全麥斑㦸配芝士磨菇奄列 $118
評分: 3/10🌟
———————————————————————
幸福班戟 (銅鑼灣)
銅鑼灣新寧道1號利園三期2樓203-205號舖
全麥斑㦸配芝士磨菇奄列
2021-01-27 156 浏览
成日都見佢要排好長隊先入得去食...今次經過見到終於冇咁多人🤭就即刻入去叫返兩個pancake食下先第一個係甜pancake.. 配雜莓醬.. 酸酸甜甜幾好味.. 而班戟又唔會好似食風嘅感覺.. 軟淋淋😋👍🏻正嘅第二就叫左個咸嘅pancake...一直覺得pancake係甜嘅.. 完全想像唔到咸會係咩味...而佢呢個就係用麥做嘅.. 咬落去有一粒粒嘅感覺幾特別.. 好似食緊入口即溶嘅麵包咁.. 我有少少鐘意左呢種感覺😂不過佢一碟有3塊🥞 我地2個人食.. 食唔哂.. 最後夾硬食哂佢.. 勁飽🤪唔知下次再去食嘅時候洗唔洗又勁排隊喇
2021-01-23 168 浏览
之前喺名古屋食過一次呢一間幸福pancake,仲好記得嗰次食嘅時候係專登勁早起身去排隊,喺香港嘅分店排隊嘅人數更係有多無少,所以一直等到最近疫情人流少啲既時候,先至再去食過。我哋揀咗原味,因為想試吓個味道同係日本食有冇分別。目測佢嘅厚度同喺日本食嘅時候差唔多,食落去蛋味仍然濃郁,不過對比起喺日本食嘅時候,香港嘅pancake空氣感就再重啲,食落去唔係好實在,唔知係咪因為落粉同蛋嘅比例同日本唔一樣。不過整體黎講都係好食嘅,但大家要預咗只係黎食個味道,唔好期待有任何飽肚嘅感覺😂

下午茶
2021-01-05 341 浏览
終於有得再嚟食啦,之前成日去日本旅行嘅時候都會食,依家成年都冇去過日本真係好掛住pancake!!!!! 果然真係冇失望,pancake 仍然好滑好香,依然好味😋 時令鮮果 pancake Pancake 係原味配鮮忌廉,而且都好多生果:有奇異果、士多啤梨、香蕉、菠蘿🍍、仲有西柚,都算新鮮👍🏻 芝士慕絲雜莓醬 pancake 呢款嘅 pancake 就有少少芝士味,比較香口,感覺又有少少鹹味咁😆 配埋酸酸甜甜嘅 berry sauce 係好味 💕 +$28 飲 caramel latte 服務態度好好,餐廳都坐得好舒服😌真係好有日本🇯🇵嘅感覺呀 ☺️☺️

果然真係冇失望,pancake 仍然好滑好香,依然好味😋

時令鮮果 pancake
Seasonal  fruits  pancake

芝士慕絲雜莓醬 pancake
Cheese  mouuse  &  berry  sauce  pancake

+$28 飲 caramel latte

服務態度好好,餐廳都坐得好舒服😌
真係好有日本🇯🇵嘅感覺呀 ☺️☺️
Seasonal  fruits  pancake
  • 芝士慕絲雜莓醬班戟
2020-12-14 430 浏览
今次試吓呢一間日本猛龍過江既甜品店,之前喺日本已經食過,但因為疫情關係,實在太掛住日本嘅食物,所以去咗銅鑼灣嘅門店懷念一下。由入座,點餐到送餐都需時等一段唔短既時間,Pancake 上到嚟都幾吸引,而且蛋味好香,三件pancake好均稱!但叉落去就有少少失望,pancake既內在無日本食個時咁soft咁軟綿綿,都無入口即溶嘅感覺。(其實已經係水準之上的甜品,只係有比較下顯得差左),另外pancake上的cream好快就塔,hold不住~留意呢一間餐廳有最低消費,每人都要單點一份正價食品架!但銅鑼灣分店對比起沙田同尖沙咀已經叫做舒服,甜品亦會放係碟盤上,睇上黎都吸引啲

由入座,點餐到送餐都需時等一段唔短既時間,

2020-12-06 322 浏览
我哋差唔多夜晚九點先到,完全唔洗排隊,即刻入座😍侍應通知我哋所有咸pancake已經賣晒,好彩我哋諗住食甜嘅pancake🥞當做返個甜品,佢規定每個禮拜一樣嘢,因為份量都幾多,我哋兩個人叫咗一份pancake,同埋一壺香橙茶🍵熱朱古力pancake配自家製穀麥🥞份量多,兩個人當飯後甜品啱啱好。口感厚實,唔似其他舖咁好似食空氣落肚,好香蛋味,又透出牛油香,朱古力濃郁,加埋穀麥上去又有口感👅最佳配搭👍🏾甜蜜香橙茶🍵好香橙味,食住甜品配茶一流

熱朱古力pancake配自家製穀麥🥞

甜蜜香橙茶🍵
好香橙味,食住甜品配茶一流

2020-12-04 321 浏览
無需排隊之下終於試咗。 傳說中嘅「幸福班戟」奶茶班㦸配自家製穀物$138班㦸空氣感十足,口感又輕又滑蛋香湧出來,班㦸做得唔錯。但可惜奶茶醬就完全冇奶茶咁,根本吾知乜嘢醬。加埋吾夾既穀物令感覺更奇怪 Tiramisu pancake $158expresso 同朱古力醬分開加,朱古力味完全地主導整個味道,沒有吃Tiramisu 的感覺,但朱古力醬比奶茶好得多。飲品Iced Mocha朋友話冇乜朱古力味,只喝到牛奶味道。南非茶 ,一壼只有一杯半左右,一個茶包收$48 ,貴!不建議叫飲品。
無需排隊之下終於試咗。 傳說中嘅「幸福班戟」

奶茶班㦸配自家製穀物$138

班㦸空氣感十足,口感又輕又滑
蛋香湧出來,班㦸做得唔錯。
但可惜奶茶醬就完全冇奶茶咁,根本吾知乜嘢醬。
加埋吾夾既穀物令感覺更奇怪

Tiramisu pancake $158

飲品
Iced Mocha

朋友話冇乜朱古力味,只喝到牛奶味道。

南非茶 ,一壼只有一杯半左右,一個茶包收$48 ,貴!

不建議叫飲品。
2020-11-28
嚟咗數十次,每一次都冇門釘……今次終於都...食到了😀呢個係最基本嘅幸福疏乎厘Pancake口感好full , 麵粉同蛋白嘅比例啱啱好👍🏻 鋪上糖霜, cream 既味偏淡.........楓糖調配既味同出面好唔同, 個人覺得麻麻地😅😅不過黎哩間野食記得要預早啲,因為我成日食完晚飯過黎都last Order左😅😅我今次嚟到八點幾,係特登早啲食晚飯過嚟😂所以大家如果都想試吓嘅話,就記緊一定要早啲過嚟😂

嚟咗數十次,每一次都冇門釘……今次終於都...
食到了😀

呢個係最基本嘅幸福疏乎厘Pancake
口感好full , 麵粉同蛋白嘅比例啱啱好👍🏻
鋪上糖霜, cream 既味偏淡.........
楓糖調配既味同出面好唔同, 個人覺得麻麻地😅😅

2020-11-28 212 浏览
一直很喜歡幸福Pancake,若一個人並想食甜嘢,就會想黎呢度。這次我點了芝士慕絲雜莓醬班戟,相機食先後,發現班戟已經涼了,而且太淋,有點未熟嘅感覺。因為疫情關係,其實已經相對少人,應該無咁忙,所以係望佢地可以注意保持質素。

午餐