2016-06-06 2154 浏览
因為生日。在始創太子附近所有酒樓都找遍了半席酒席價格,只有這一家帝皇很有“物美價廉”的感覺。提前預訂,星期天944半席全包。。。準時入席後。大家餓著肚子等吃。本來以為不怎麼樣。但是發現食物好好吃!推薦蜜絲骨。甜兒不膩,很脆。半席六個人也沒有吃完呢。自帶酒水,不用另外收費。

本來以為不怎麼樣。但是發現食物好好吃!

推薦蜜絲骨。甜兒不膩,很脆。

半席六個人也沒有吃完呢。

自帶酒水,不用另外收費。

波士頓龍蝦伊面
蜜絲骨
2016-06-05
庆祝纪念
生日
蜜絲骨
  • 家鄉惹味欖骨蜜絲骨
2016-05-26 1312 浏览
很矛盾的一間酒家.....價錢的的確確是很抵,叫套餐一斑二味連半隻鷄,不過是$288。食物質素和價錢確實是性格比高的一間酒樓可選擇。斑仔有魚油香,蒸炆時間的控制不錯,洽到好處。雞的份量多,雖然是半雞,但三至四個人都好夠食。可惜的是,酒樓的樓面服務有很很很大進步空間,歸咎於樓面人手似乎不足又懶散所致吧!
很矛盾的一間酒家.....

可惜的是,酒樓樓面服務有很很很大進步空間,歸咎於樓面人手似乎不足又懶散所致吧!
一班二味
一班二味
2014-05-09 1484 浏览
這裡的服務很差, 服務員就算不忙都會扮見你吾到, 幾乎做了透明人. 仲要個個都係咁, 有無搞錯.沙律海鮮盞, 味道很差, 似乎放了很久. 炸雲吞, 味道很差皮厚肉少. 蟹籽蝦多士, 賣相恐怖味道腥油.脆皮燒腩仔, 很肥很鹹很難食. 菜干豬骨粥, 幾乎沒有味道, 難食. 白灼蝦, 太細的迷你蝦, 味道一般.
2014-04-30
2013-01-21 1080 浏览
始創中心有三間茶樓, 其中有兩間是人特別多的, 其中一間是人比較少的, 之前也不以為然, 現有終於知道原因了, 凡事有因必有果.我們上星期六到了始創中心飲茶, 眼看四樓海港輪候入座人潮如鯽, 轉到五樓的帝皇庭宴會廳, 咦?!?! 馬上就有位. 知客姐姐帶了我們到比較偏遠的座位. 坐下來許久也沒有人幫我們開茶, 開點心卡, set 檯. 我們像被人遺忘似的. 我們舉手揚聲呼喚侍應, 也沒人理會. 但是我們發現有侍應反而在set枱(暫時沒人坐的)也不理會我們.家姐忍不住離座到遠處叫住了一位部長, 著他幫我們開茶set檯, 怎料他裝作看不見聽不見的走開了! 可怒也!!! 我家姐就像透明人似的, 一臉尷尬的回到座位去了.好!! 人家不來, 我自己來, 我自己到櫃子取杯碟碗筷, 我自己到茶水間沖茶, 甚至自己在櫃子裡取了一張點心卡, 做了一名侍應應該做的事, 那麼, 那10%的服務費是不是要給我?說完”辛酸事”, 說回食物方面:沙律海鮮盞($20)- 說穿了就是一粒炸雲吞, 上面放了一些雜果沙律, 不知道是不是放置過久, 沙律有點霉霉的味道, 令我”為之一振”, 而炸雲吞擁有厚厚的一層炸粉, 而

說完”辛酸事”, 說回食物方面:
沙律海鮮盞($20)- 說穿了就是一粒炸雲吞, 上面放了一些雜果沙律, 不知道是不是放置過久, 沙律有點霉霉的味道, 令我”為之一振”, 而炸雲吞擁有厚厚的一層炸粉, 而中央只有一小粒蝦仁, 真是一個完美”反比例”.
鮑汁雞腳($22)- 小妹是不吃雞腳的, 但聽家人說雞腳味道不錯, 而且離骨又軟腍.
鳳爪排骨飯($35)- 又是小妹不吃的鳳爪, 我只吃了排骨, 很不濟, 有點羶味和雪味, 而且肥肉比例過多. 還有, 排骨好像未完全熟透, 不能離骨, 我咬了兩口就放棄了! 至於飯方面, 鳳爪和排骨的油份落在飯中, 還是很豐潤的.

蟹籽蝦多士($20)- 多士上放了一些蝦籽蝦膠, 蝦膠部份不過不失, 多士方面嚇壞江東父老, 不知是不是翻炸再翻炸, 使多士呈現暗黃帶黑, 外層是香脆的, 但內裡像海綿一樣, 吸了每一次油炸的油, 真是叫人倒胃口.
蟹籽燒賣皇(4件- 特點)- 這裡有些點心是有兩件和四件之分, 燒賣就是其中一款. 兩件的當然價錢較為便宜, 最為適合人少少的家庭和朋友們. 燒賣為小妹全餐之中的最愛, 肉質粗幼有致, 具有口感, 但又不會吃到有筋. 又有蝦和香菇的味道襯托, 大大的一粒, 很滿足.
脆皮燒腩仔($52)- 份量正常, 味道略鹹, 皮夠脆但稍嫌有點厚, 肥肉亦偏多, 只好閉著眼吃下去好了.
帝皇蝦餃皇(4件-特點), 是正正常常的蝦餃, 大大的一顆, 包有二至三顆小蝦, 蝦肉雖不霉, 但也不鮮, 外皮也不夠薄, 個人還是喜愛米芝蓮星星利苑的蝦餃那種小巧細膩, 當然兩者不是在同一價位, 不可相提並論.
豉椒肉片炒河- 油亮亮的, 獻汁的油加上河粉的油, double油膩, 但豉椒的味道還是很惹味的.
小妹只接受三種餐廳:
1. 食物質素一流, 服務質素九流
2. 服務質素一流, 食物質素有少許瑕疵
3. 當然最好是食物和服務質素皆一流
其他的種類就不會考慮了.

這間酒樓, 服務質素我會給它10分(請注意: 不是10分滿分, 而是100分為滿分), 而食物質素又不是很好的那一類, 我會給它60分. 這間酒樓的名字, 直接從我的口袋名單剔除了!
2013-01-19
2011-03-27 680 浏览
本來想訂位去食lunch, 諗住預下要幾多$, 一問個部長關於$既問題, 佢竟然話"訂位就訂位啦! 問咩價錢姐? 呢d我地唔會答架!!" 我應都未應得切就俾佢cut左線!! 咁都仲有生意真係豈有此理!! 香港無晒酒樓都唔幫襯呢間!!!!
2011-03-25 298 浏览
坐下叫點心沒人理,女侍應見到當見你不到,有個女侍應見到跟我說,很沒禮貌地說,「我好忙,要整裡面d野」。太過份,男部長反而比他們勤力及態度好!雖然是早市特價,茶錢$1,服務要不要這樣差?
2011-03-25
$25 (早餐)
  • 奶皇包
2010-10-01 283 浏览
今早九時前, 諗住去試下這間酒樓, 見到有半張枱無人, 心諗搭枱都算la, 同媽媽飲早茶, 無咩所謂la, 點知侍應同你講有人, ok, 無問題, 再搵, 再問侍應, 又話有人, 好, 耐心d, 再找, 好又有半張枱, 今次我問經理or部長之類的人, 佢話無, 點知, 轉返個頭返來, 侍應已經話有人, 明明無野都答我有, 我好激氣, 一張半張留比客, 我接受到, 全場都無咁, 有無搞錯, 最後見到另外半張, 再問下終於無, 咁就開始叫野食la, 當然叫野食比點心紙時, 係一個人都唔會望到你la. 仲有, 一個人可以用三個水壺, 搞到搞左一陣先開到茶. 野食及環境都尚算ok, 但途中, 又比我見到, 另一張枱等了10-15 mins都無人擺枱, 那食客好不滿; 另外有一個, 又係無人理佢開茶; 最勁都係我隔離張枱, 本來係已經無人坐一段時間, 有個人坐下去後, 個侍應同佢講有人, 叫佢起身, 立即比左個熟客坐, 咩酒樓來架, 我媽媽話30年前, 這些情況先會出現.唔該留枱都唔好留得咁誇, 無生客, 你d生意都係死梗, 唔會expand到, 間公司真係唔知有無policy, 有無contr

唔該留枱都唔好留得咁誇, 無生客, 你d生意都係死梗, 唔會expand到, 間公司真係唔知有無policy, 有無contriol.

唔會再去
2010-10-01
$22 (早餐)
(非会员)
2010-08-20 202 浏览
當日陪媽媽飲下午茶,樓上樓下都企滿人等位,姐姐見這間無人等就入咗去,媽媽知去了五樓,即話:「這間唔好的!」,但姐姐已坐下叫了茶,算啦!這家下午茶有張黃色單,有$38特價炒粉麵,因姐姐己剔過一次,所以手上已無黃色單,就同樓面講:「你們下午茶有張黃色單,上面有特價的肉絲炒河,麻煩你幫忙落單。」轉頭樓面放了全套下午茶單在枱上,我馬上拿起黃色單問是否自己剔?她走過了2張枱都回頭應:「幫你落咗啦!」就這樣,我們就不以為然。埋單發覺多咗$30,個收銀叫咗個 態度極惡劣的部長 嚟,佢唔係嚟解決問題,係過嚟『遼咬嗌』。其實我哋只想了解點解錯單,只要佢講句「對唔住」,我哋就會算數。點知佢半句歉意都無,雖然聲唔大,但語氣極差,一埋嚟就『空』我哋:「係你叫肉絲炒河,黃單無肉絲,肉片才有特價,食前你唔出聲,你已經食咗,係你的責任,你自己唔剔單,我哋跟單做…...」就算姐姐將肉片講錯肉絲,樓面都有責任通知我哋價錢係唔同的。我哋越想解釋事原,佢就越話係我哋錯,重不斷講啲不知所為的癈話,真係火起。但媽媽怕事,不斷叫我哋算啦!姐姐無奈地俾錢走。原來這個網已經有咁多不滿的評語,請著個咁不知所為的部長,其他啲呀姐又點會有

埋單發覺多咗$30,個收銀叫咗個 態度極惡劣的部長

但媽媽怕事,不斷叫我哋算啦!姐姐無奈地俾錢走。

原來這個網已經有咁多不滿的評語,請著個咁不知所為的部長,其他啲呀姐又點會有禮貌?

2010-08-15
2010-07-20 160 浏览
家人一向對飲茶情有獨鍾,所以每個星期梗有一兩次~ 不過太子旺角啱心水既茶數唔係好多,今日又黎呢度試下。一黎到即刻有位唔駛等,客人都唔算少,都坐得幾滿下~ 呢度環境唔算好差,非常光猛,不過D檯都有D迫,而且D冷氣勁凍~~~ 食物選擇都係無咩特別,種類唔算多,唯一幾好既係可以D 點心揀兩件或者四件,唔駛勉強食唔哂~~~我地叫左 3 個點心一個炒飯,不過所有食物都係麻麻地,無咩邊樣係好食既。叫左一個菜干豬骨粥,好快就黎到啦,不過一食就覺得好鹹呀!!!! 而且唔太香菜干味,無咩料,唔係幾好食。另外叫左一個甜薄罉,材料係花生椰絲,其實呢個味道係唔會難食的,不過佢個皮幾厚下,而且D椰絲好粗粒,食落口感一般,但味道唔差。叫左一個四式水晶包,雖然佢有 4 款,但有一款綠色既餡我食極都唔知係咩,只係似染左色既蓮蓉。總括 4 款都係偏甜口的,個皮都係好厚而且有DD硬,味道都係麻麻地~ 最後就係個炒飯啦,個炒飯都係唔係太好食,我地叫左個蝦醬生牛肉炒飯,不過食落唔係好覺有蝦醬味,炒得唔勻,忽然有一兩啖會勁鹹。而且個炒飯唔夠乾身,幾濕下,都係唔好食呀!!! ><總括呢間酒樓都無咩可取之處,所以應

總括呢間酒樓都無咩可取之處,所以應該唔會有下次啦。
甜薄罉~ 個皮好厚呀
勁鹹既粥
水晶包~
太濕既炒飯
2009-05-06 132 浏览
相識多年的miss出嫁了!一眾honhon跟金豬家庭拉大隊到賀一對璧人! 經過一輪婚宴必有流程後,第一道菜由侍應們魚貫送上,晚宴正式開始:鴻運乳豬件全體,外皮燒得頗為香脆,肉質稍薄,某些豬件只有皮和肥肉,當作開胃前菜小試兩件好了。富貴花姿帶子就是帶子花枝炒翠肉瓜,外觀跟樓下黑雪公主所拍的沒兩樣,連洋蔥上的插花也大同小異! 花枝大大片炒得不韌,帶子也尚算嫩滑但甜味欠奉,小BB也懂得要吃帶子,而花枝片份量比帶子為多;翠肉瓜炒得索索有聲,味道偏清淡也算少油的一道菜式。發財玉環柱脯,有我喜歡的節瓜!整粒瑤柱釀進軟軟節瓜裡,瑤柱浸得夠軟而鮮味也走進瓜肉裡,軟軟瓜肉蠻好吃的;中間有著少量髮菜軟軟滑滑的跟爽脆西蘭花作伴,兩道清清的菜式也對我胃口。百花炸蟹拑是小孩子摯愛! 細小蟹腳只是裝飾,圓鼓鼓的蝦膠才是主角,蝦膠打得爽口彈牙,熱乎乎的炸物一定不會難吃。鮮蟹肉海皇大生翅,吃到有些蟹肉、蝦肉、花膠....雖是切成小粒,但總算有海鮮/海味在內。自己那碗的翅針不多,也許走到其他人碗裡去吧。翅湯煮得不算太稠身,總算不像在吃漿糊,味道還可,不過自己喜歡高湯燉翅多一點。福綠蠔汁鮑片最好吃的不是那片鮑魚,而是那

福綠蠔汁鮑片最好吃的不是那片鮑魚,而是那枚厚厚花菇,厚厚的質感有著冬菇香味,愛吃冬菇的我很對口味哩!! 伴碟的小棠菜灼得爽口,好吃。

飲宴吃魚都是為了吃那帶甜味豉油和蔥花!!
不過今次的魚肉也算滑溜,今不太吃魚的月巴人也少有地添吃一次,當然還是以吃蔥和豉油為多。

帝皇庭一品燒雞看樣子還以為是炸子雞,初時還奇怪地為什麼會配黑豉油而不是平時的喼汁?! 因為不是炸子雞嘛!!一品燒雞不但外表像炸子雞,連味道也像!做法也應該大同小異吧。雞味欠奉幸好雞胸也不算很粗糙,雖押上店名但味道其實很一般,還是鳳城炸子雞好吃;那小碟黑豉油又濃又黑,少試一點....原來最好吃的在此!!! 可以來碗白飯去淘這豉油,一定妙極!

鴛鴦炒飯就是茄汁+白汁雞絲飯,少試HONHON那碗,兩種味道很頹飯感覺!! 連HONHON也說很懷念這種學校頹飯味道。蕃茄汁味道偏甜,蕃茄味道薄弱,就是學校飯堂/港式快餐店那種茄汁味了! 所以小BB也不斷將茄汁飯送進口裡吃,絕對小孩子口味嘛!

雙喜伊麵炒得乾身,除了伊麵就是伊麵,味道也只是豉油味,一切簡單得很! 個人比較喜歡這道伊麵多於鴛鴦飯。

婚宴少不了的百年好合,不太見豆的紅豆沙裡有著一些鬆化百合,甜度比一般的飲宴甜品為低,只是沒甚果皮香,可以做得更好的一道婚宴甜品!

永結同心就是笑口棗+ 蓮蓉酥;自己只試了後者,酥皮脆脆略油,中間蓮蓉甜度OK夠滑溜,暖暖的頗為可口。

結尾來個甜美多汁大甜橙,最重要是由金豬媽媽親手剝開,SWEET得很!!

酒樓主打婚宴,簽到處比一般酒家裝飾得更fancy, 水晶燈/壁畫/絲花/薄紗將宴會廳佈置得看來有點貴氣和隆重,蠻漂亮的。服務方面不過不失,某些員工的說話態度還有點不合水準,不過參加婚宴是開心事,也免得為此小問題煩躁。

題外話:一對新人的進場歌曲令我們幾個驚呼!! 因為這位歌手才讓我們跟新娘子認識並成為好友! 想不到新娘子會有此安排,真想不到。

月巴史路比特意將好友這個溫馨開心婚宴作為第1000篇食評,以作紀念
也祝福E & E 感情千載不變,繼續SWEET SWEET!
華麗水晶燈
別緻小禮物
2009-03-02 130 浏览
前日(28-2-09Sat)跟男友去做佢公司o既免費勞工,今次佢擺酒o既客人有預留工作人員o既座位,所以可以邊做邊食.我同男友出o左去後,趕得切返o黎食第一道菜寶珠大紅袍件上,即乳豬,我覺得都OK脆口,肉又唔係好鹹.然後係上湯焗澳洲龍蝦.,佢同事夾o左啲肉畀我,我就覺得唔係咁好意思,食落,呢個又係冇乜問題,啖啖肉.之後我同男友又走o左出去做o野,一做就做o左近一個鐘,諗住唔會再有得食o架喇.點知做完o野返埋位,見我o地個位o既食物堆積如山,真係令人好感動.有一碗裝滿魚翅o既紅燒福祿大鮑翅,而個碟有兩味餸,係發財多子柱脯同翡翠玉帶蚌仁.有豆苗(好多),瑤枉,髮菜,珊瑚蚌,帶子.咁我同佢一齊食啦.呢三樣o野係凍晒,但仍覺得味道OK,冇問題.而此時,蠔皇菲鮑片到o黎,我o地都食o左一件鮑片,亦都係OK.然後係清蒸游水紅東星.條魚就個個讚,話係o岩o岩熟,幾滑,好味.之後到帝皇庭一品燒雞,雞皮好脆口,肉唔太肥,可惜雞皮好鹹.呢個食剩半隻,男友同事將佢打包拎走.到大富豪炒飯喇,我冇食到,因為想留肚食後尾未食過o個兩樣o野,就係:上湯煎粉果.侍應上o左煎粉果,好耐至捧上湯o黎,粉果係扁平同唔大個,

見我o地個位o既食物堆積如山,真係令人好感動.

呢三樣o野係凍晒,但仍覺得味道OK,冇問題.

到大富豪炒飯喇,我冇食到,因為想留肚食後尾未食過o個兩樣o野,就係:上湯煎粉果.侍應上o左煎粉果,好耐至捧上湯o黎,粉果係扁平同唔大個,亦睇得出好熱氣,所以我都係依照佢o地o既食法,將粉果浸入湯o度食.哈,感覺幾得意,粉果被浸到略軟,同吸o左少少湯,食落煙韌中帶點脆,而餡料就係有一粒蝦仁,此外都冇乜o野喇.而湯係煮雲吞o既湯,OK.

然後有笑口棗同豆沙酥,呢兩樣o野我冇食到,就食o左哈士馬燉紅蓮.究竟係咩o黎呢?上到o黎,清清地o既一碗糖水,內裡有紅棗同半透明o既o野,我o地食落至知原來係雪蛤膏,我男友食o左兩啖後就停手唔食.真奇怪,又會揀呢種o岩女士多啲o既甜品o既?

最後都係幸福甜橙,我唔知原來我男友拎o左幾個,而且佢有包裝添(圖),不過應該唔係酒樓包o既,而且佢係柑唔係橙.

環境:
呢o度唔係好大,但都開到30圍,但樓底矮,有壓迫感.
一出電梯就係一條長廊,一對新人送客就企o係長廊,但一時間電梯疏導唔切咁多人,啲賓客就塞o左o係o度,大家都企晒o係o度唔知點咁,好攪笑.

服務:
o係一對新人影相時,侍應都好醒目咁准備不時搬椅,唔錯.
上菜分菜都冇問題,但茶水好似唔多夠,都唔refill o既?
如意柑
2009-02-08 84 浏览
1 月份某個星期六是表弟婚宴,祝一對新人白頭到老,永結同心~由於當晚所有新戚都玩得好盡興好開心,食物根本就唔重要~最重要有幾多飲幾多~乳豬全體外皮脆口,但完全無肉,只有一層皮,沒有一層肉~炸蟹鉗都幾有彈性~節瓜瑤柱個汁可以再濃味~魚蒸得時間剛剛好,魚肉好滑,通常大條既魚會比較鞋,總算有例外啦~雞肉質算嫩滑~帶子帶子新鮮爽口~食物整體都唔錯,可以更進一步~
由於當晚所有新戚都玩得好盡興好開心,食物根本就唔重要~
最重要有幾多飲幾多~

乳豬全體
外皮脆口,但完全無肉,只有一層皮,沒有一層肉~
炸蟹鉗
都幾有彈性~
節瓜瑤柱
個汁可以再濃味~
肉質算嫩滑~
帶子
帶子新鮮爽口~
食物整體都唔錯,可以更進一步~

(非会员)
呢一間酒樓 上至經理下至棲面嘅服務態度都係咁差, 話說點菜時個經理同我哋落單啦, 我哋叫左1個中嘅燒味併盆(係我食過最差嘅燒味, 碟內有牛展同雞都係有一種難食嘅味道), 1個中嘅椒絲腐乳生菜, 1隻燒鵝(呢隻燒鵝間直係要頸無頸要肉無肉, 我都知有一啲酒樓係會抽起啲嘅啦, 不過係估唔道係咁過份), 2隻薑蔥羔蟹(最難忘就係呢兩隻蟹, 係個經理建議要一隻隻買個啲羔蟹, 但要成370元連加一, 仲要過咸), 一條魚, 條魚都係經理介紹話一日賣出好多條, 原本我哋係想要東星斑, 但個經理好似未睡醒同好吋亦不可一世咁我哋講, 你哋係唔識食嘅啦, 真係火呀, 當時我真係想即走呀, 但有我媽媽在場, 為免老人家唔開心, 就算咋!), 其餘重有四碟例牌嘅小菜. 到上菜時, 驚檢場面就到, 因我哋叫左4支啤酒, 咁就叫個樓面比多兩隻杯, 其間唔知係唔係呢間酒樓嘅特性, 個個都好似未睡醒咁, 個樓面在唔知點解嘅情況下係我小外娚個手臂側破碎, 個樓面應是手指界傷, 因其間小外娚嘅衫袖上有一點血, 當時其他嘅樓面以及部長只係係到望一望就算. 仲要我哋提佢哋佢哋先掃走個啲玻璃碎呀........ 食
食到一半其間, 個樓面好似好唔想做咁同係佢自動話同我哋轉碟, 但又要態度奇差, 因我哋都知佢哋嘅情況, 已盡量唔叫佢哋做嘢.... 到但最驚嚇是, 忽然有兩個警察到場, 細望之下至知道係另一張枱報警.... 我真係好想問下呢一間酒樓嘅老板知唔知佢啲員工係咁嗁呢..... 定係這一間酒樓唔係為左賺錢呢??? 不過我就一定一定唔會再去....
2008-05-26 44 浏览
2008/5/17早餐去朋友的頒獎禮之前,就一起來飲個早茶。知客還會帶位子,還以為服務應該不錯。周末早市點心價錢也不會平,所以全部點的也是特價點心。分別是:鳳爪排骨飯--細細盎,鳳爪和排骨各兩件,不過後者是完全無肉的,反而肉汁滲透在白飯中,撈起吃梗好味。鮮蝦菜苗餃—外皮不黏,蒸到晶瑩剔透的,餡料好多,是BIG爆型,當然是菜多過蝦啦,不過很好吃。家鄉炒米粉—材料只有紅蘿蔔絲和火腿絲,簡簡單單,米粉炒得夠乾身,但見顏色全白我慌死會無味,原來給外表呃了,而且是意外之外的好食。上素腸—幾種菇類,又多又清新,健康之選。要說說這裡的服務,侍應和點心阿姐的服務應真麻麻,好似一盎飯已經有兩件氣結事:先先是阿姐拿錯飯,上到檯,我們好聲氣的提醒,她好像聽不入耳加上遊魂,說了幾次,估不到她接收後的回應是大大聲的說''唔好意思呀﹗係我拎錯﹗對唔住囉﹗'',是覺得自己無錯的語氣﹗飯拿對後,發現飯中有一條很微細像纖維的毛毛(幸好不是人體上的...),以消費者來說要求更換也不過份吧﹖叫侍應過來看,她立一立就說是羊毛衫上的毛,我們堅持要換,她就拿走之餘也不忘重覆同一句,那時候我們已經覺得有點勞氣,不過也在忍...她將
2008/5/17早餐

去朋友的頒獎禮之前
,就一起來飲個早茶。知客還會帶位子,還以為服務應該不錯。

上素腸—幾種菇類,又多又清新,健康之選。

要說說這裡的服務,侍應和點心阿姐的服務應真麻麻
,好似一盎飯已經有兩件氣結事:

,不過也在忍...她將新飯放上檯時,再次大大聲向我們說那條是羊毛﹗為什麼你比我們更氣憤﹖難道是我們的錯﹖

食物是不錯的,可惜服務太嚇人,應該不會有機會去了(有機會也選擇不去,只是這個商場,就有幾間酒樓選擇了...)
$22 (早餐)
2008-05-18 42 浏览
星期六約了朋友飲茶,本來以為上次都不過不失,就去多次.點知,叫個鳳爪排骨飯黎錯雲耳蒸雞飯,個阿姐仲要大大聲話我,我已經好客氣咁同佢講,依家唔係我剔錯,唔係我俾你,係張單寫明出鳳爪排骨,你囉錯出黎,仲大聲同我講野?係嚇到連搭台個兩個老人家都望住佢個隻.之後個飯入面有條毛,我估係眼眉毛個類,叫個侍應黎換,佢仲可以話係D衣物纖維,大佬,你依物纖維都唔應該存在啦,同埋你廚房D人唔係著白色衫架咩?著住羊毛衫返工!!?跟住換個一個放低又要講多次.呢位侍應真係有問題,講咁多次仲乜?服務其差,以後不會去了
星期六約了朋友飲茶,本來以為上次都不過不失,就去多次.

服務其差,以後不會去了