2021-06-18 3444 浏览
一家人週末想吃德國豬手,誤打誤撞吃到週末午餐自助!結果有第一次以後念念不忘過多兩個星期又來一次,即能吃到香港最好吃的德國豬手,還有牛扒,德國香腸,冷盤,甜品,披薩,炸蛋等等任食~最重要價格非常合適!不寫了,因為我又想去吃了!對了,還有要重點誇下服務質素!每個服務員都好熱情,收盤收的好幾時,而且每個人都很溫柔,還有個有點胖胖的小哥哥服務員一直逗我的崽,很可愛!總之如果你喜歡德國豬手和香腸就一定不要錯過他家的週末Buffet!這個價格真的是意外之喜了,東西不在於多,在於特色味道服務都超到位!再次讚讚!

2021-05-29
午餐
  • 德國豬手
2021-06-17 2006 浏览
依時放工兩個朋友仔!😎走去尖沙咀行一轉去咗呢一間餐廳🍴食飯兼happy hour!🥳怎樣一個豬骨架一吃已經不斷會再吃多一口!😓垃圾!廚師竟然求其搵啲孜然粉醃制就出場…非常失望!純飮吓啤酒🍻可以考慮!食飯那不要到了😣
依時放工兩個朋友仔!😎

純飮吓啤酒🍻可以考慮!
食飯那不要到了😣

2021-06-10 1723 浏览
當Fb喺每年5月彈出2016年一大班同學去德國Field trip 嘅相,不禁又撩下大家,又會抽空出嚟聚聚,不過呢兩年疫情,唯有小組相聚。呢間餐廳有次同老公&仔仔行過,見semi buffet 都有豬手任食,main course又ok, 最重要係價錢好抵同真係好食,我個仔食得特別多。今次再推介比班同學,來個gathering啦! 20:00前有Happy hour。 嘩,叫咗好多嘢食,食到飽飽,仲要打包。
2021-05-27
2021-06-01 8559 浏览
King Ludwig Beerhall是德國菜餐廳, 每次想食德國菜都會來這裏, 今次到位於尖沙咀美麗華廣場的分店, 我們是來慶祝生日的😍。 餐廳裝修以全木為主, 設計具有德國特色。四個人每人選一款菜式和飲品,咖哩農夫包🍞、 德國豬手🍖、 德國香腸拼盤🥨和西冷牛扒🥩, 飲品我們每人點了兩杯, 試下不同的cocktail🍹🍸, 當然唔少得德國啤酒🍻啦!▫️咖哩農夫包🍞~ 農夫包好大個, 外皮脆口,裏面軟身吸入咖哩汁的味道,幾好味, 雞肉也很嫩口。▫️德國香腸拼盤🥨~ 食德國菜,點少得香腸拼盤, 幾款香腸各具特色, 一口咬下啖啖肉,真是超滋味。▫️西冷牛扒🥩~ 五成熟的西冷牛扒, 肉質算嫩, 但筋位比較多。▫️德國豬手🍖~ 外皮焦香酥脆, 配上酸菜和芥末醬味道更佳。▫️甜品🎂~ 原來餐廳有蛋糕供應, 精緻又美味。▫️飲品🍹🍺~ 我們各點了幾款不同的飲品, 大致上cocktail都幾好, 紅酒亦不錯, 啤酒超大杯。帝樂是一間適合三五知己飲酒食飯的好地方, 慶祝節日也是不錯的選擇。🖖🏻🤩

西冷牛扒

德國豬手

▫️甜品🎂~ 原來餐廳有蛋糕供應, 精緻又美味。
蛋糕甜品

Cocktail、Beer、wine
Cocktail and beer
  • Cocktailandbeer
2021-04-23 7383 浏览
呢間餐廳有半自助午餐食,其實食沙律嘅價錢再加十零二十蚊都已經有個主菜,所以好抵食。成個set有沙律吧,主菜,甜品同飲品。佢個沙律吧會有麵包,紅腰豆,栗米 酸菜,火腿,水果沙律等等,沙律dressing有黑醋同橄欖油。主菜就叫咗個牛扒同埋個豬扒飯。牛扒雖然唔算好厚,但都幾飽下,啲肉好軟,唔會食到黐曬牙,而且個汁都好香濃。燒薯都外脆內鬆焗豬扒飯就好大份,大大舊豬扒 ,芝士滿滿,下面嘅飯底成兩個碗甘多。上菜果陣個飯係非常之熱,啲芝士溶溶地,好正最後埋單兩個人都係300蚊鬆啲,好抵。唯一美中不足就係佢無上甜品,而我又唔記得叫

主菜就叫咗個牛扒同埋個豬扒飯。

最後埋單兩個人都係300蚊鬆啲,好抵。
唯一美中不足就係佢無上甜品,而我又唔記得叫

2021-03-25
2021-04-15 2987 浏览
❤️‼️食物種類超多🙀@德國菜🇩🇪《#帝樂德國餐廳 》#kingLudwig🥨🦴🧆睇餐牌嗰陣時已經眼花撩亂,無論係湯,小食,定主菜etc...全部都好吸引啊🙈好想試哂佢🤥 最後試左2樣先。✌🏻‼️鍾意食豬手嘅朋友一定要試⬇️1. #脆皮燒豬手 配酸椰菜及脆薯皮🐖🦴🍺影完相之後侍應會幫你切,好鬼大份🤫外皮焗到超脆 ,食到咔咔聲🤡,肉質嫩滑💛最緊要係唔會好咸吖,點埋芥茉醬同配酸椰菜食就岩岩好。個菠菜釀薯皮有啲似食緊唔油膩既可樂餅,好酥脆喔!味道:9/10☑️😋Price: $2402. #德式芝士麵團 配牛肉丸及番茄醬🧆本身對麵團都冇抱好大期望,原來又幾好食wo🤩細細粒實淨有咬口,食得出麵團好重芝士味😋。個🍅sauce好好味,有啲似紅醬溝白醬,面頭再加左小小🧀一齊焗🔥成碟野會更香🌬👅另外配料📢#牛肉丸 煎到好香口😋好鬆軟又好有肉汁🤩💛(牛脂香🤤)味道: 8.8/10☑️Price: $145
❤️‼️食物種類超多🙀@德國菜🇩🇪
《#帝樂德國餐廳 》#kingLudwig🥨🦴🧆

‼️鍾意食豬手嘅朋友一定要試⬇️
1. #脆皮燒豬手 配酸椰菜及脆薯皮🐖🦴🍺

個菠菜釀薯皮有啲似食緊唔油膩既可樂餅,好酥脆喔!

味道:9/10☑️😋
Price: $240

2. #德式芝士麵團 配牛肉丸及番茄醬🧆

味道: 8.8/10☑️
Price: $145

2021-04-07 2699 浏览
講起食豬手,呢間始終都係心目中top 5 。 ​​室內環境舒服,充滿住外國風情,入面仲有個live band位置。之前同朋友慶祝生日,會為壽星送上驚喜,係一個唔錯嘅餐廳選擇!​​脆烤德國豬後腿配酸椰菜​呢個份量超大,大份到食唔到太多其他食物款色。傳說是即烤豬腿,上檯時熱辣辣,好彩都仲影到出煙,外皮就當然係脆トト,而入面肉質都還算嫩滑(要有咁脆的話,有d位嘅肉都幾硬) 。其實食多兩舊點都會有d膩,好彩配埋酸菜就可以refresh 一下味蕾,可以繼續食多幾件。​​德國黑麥啤​呢個要講喇!外面有好多時嘅黑啤都係唔好飲,或者又苦又難飲。但呢度揀嘅黑啤~ 係最岩口味,都係必定推薦之選​​德國腸拼盤​最後就係拼盤,樣樣有d ,樣樣都可以試~ 幾好​​
講起食豬手,呢間始終都係心目中top 5 。 ​

脆烤德國豬後腿配酸椰菜​

德國黑麥啤​

德國腸拼盤​
最後就係拼盤,樣樣有d ,樣樣都可以試~ 幾好​

2021-04-03
  • 脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔
  • 德國腸拼盤
2021-03-30 2378 浏览
突然好想食德國豬手,唔洗諗一定會係King Ludwig,可能疫情既影響,King Ludwig得返3間分店,最後揀左尖沙咀分店Arcobrau Schloss Dunkel食德國豬手點可以唔飲啤酒,一向我都好喜歡飲黑啤,鍾意佢濃郁既麥味,真係好好飲Tropical Toddy呢杯無酒精既cocktail有著清新既百香果味,叫左少糖整杯味道帶酸,幾fresh幾好飲德國金裝幼粒豬肉腸一條長長燒過既脆皮豬肉腸,味道同司華力腸相約,仲有薯仔沙律同醃左既青瓜,蒜頭仔,解膩一流脆皮燒豬肘配酸椰菜燒薯主角豬手出場,King Ludwig豬手係我食過咁多間既最愛,鍾意佢焗到皮脆肉嫩,同埋唔咸,平時會提供兩款醬點豬手,分別係芥辣醬同蜜糖芥辣醬,但店員話蜜糖芥辣醬無貨,我頓時接受唔到,因為真係絕配架🥲,所以有點美中不足整體食物都保持水準,飲啖啤酒再食舊豬手,真係好爽☺️

Arcobrau Schloss Dunkel

Tropical Toddy

德國金裝幼粒豬肉腸

脆皮燒豬肘配酸椰菜燒薯

整體食物都保持水準,飲啖啤酒再食舊豬手,真係好爽☺️
2021-03-28 1822 浏览
嚟到星期日,見到呢間餐廳有brunch最出名嘅德國鹹豬手任食,仲包一杯啤酒,一於聽朋友介紹可以帶狗狗去嘅地方,今次我10人帶9隻狗,坐室內嘅地方,原來出邊仲大過indoor, 食物同Service都一樣好,個個staff都好nice , 一定會介紹俾朋友,尖沙咀原來有一個咁好坐嘅地方
嚟到星期日,見到呢間餐廳有brunch
嘅地方
2021-03-14 2452 浏览
疫情好轉啲!係時候約吓久未見面嘅朋友!尼間嘅Weenkend Buffet係唔錯既選擇!由11:30am-3:30pm,可以一邊傾計一邊食嘢包一個主菜,任食沙律吧,雜菌湯,德國猪手,Parma Ham,一杯餐飲$235+10%主菜~牛扒~因係簿切所以只可選半成或全熟,我選全熟都OK!主菜~香草忌廉汁海鮮長通粉德國猪手~任食~出到去剛好出爐皮好脆Parna Ham~無提供一片片嘅哈蜜瓜雜菌湯凍蝦及翡翠螺~夠新鮮餐飲~凍檸茶及Fruit Punch最後值得一讚係其中一位職員服務好

主菜~牛扒~因係簿切所以只可選半成或全熟,我選全熟
都OK!

凍蝦及翡翠螺~夠新鮮

餐飲~凍檸茶及Fruit Punch
最後值得一讚係其中一位職員服務好
2021-02-15 2017 浏览
大年初一既下晝,同屋企人嚟食咗個 early dinner 餐廳為咗應節,推出咗抽利是活動🧧只要 Like 同 follow 佢哋既 FB 或 IG 就可以抽一次🎰 我哋就抽中咗免費送一碟德國腸 🔻德國腸配酸椰菜及薯角 (免費)🎉腸既味道正常,size 大約一隻手指咁長,適合做餐前小食 酸椰菜口感似偏淋既薯絲,帶微酸,幾好食 薯角就一般,因為唔係即炸,所以有少少淋淋地,而且調味偏淡🔻脆皮豬肘子配酸椰菜 🐖豬手既份量十足,上枱前已經由待應幫手切成 6 大件 豬皮燒得好乾身,咬落鬆化,而且脆卜卜🐷皮同肉之間無乜脂肪,所以食落唔會覺得油膩 肉質方面都幾濕潤,而且夠淋,唔會咬唔開,味道亦唔會死鹹不過都建議配埋酸菜一齊食,可以減低肉既滯感之餘,同時增加口感同豐富味道🔻咖哩雞配德國農夫包,跟白飯 咖喱汁嘅香料比例調較得恰到好處,惹味得嚟又易入口,配埋農夫包,鹹度啱啱好 🍞農夫包亦非常鬆軟,咬嗰陣有少少煙煙韌韌既感覺,而且掛汁能力都唔錯,唔會吸唔到汁或滴汁滴到周圍都係 相比之下,雞肉就非常普通.. 唔入味之餘,仲明顯地 overcooked 埋單連一杯 1L 嘅啤酒🍺,一共 $586 💰整體味道算唔
大年初一既下晝,同屋企人嚟食咗個 early dinner
餐廳為咗應節,推出咗抽利是活動🧧
我哋就抽中咗免費送一碟德國腸

🔻德國腸配酸椰菜及薯角 (免費)🎉
腸既味道正常,size 大約一隻手指咁長,適合做餐前小食
酸椰菜口感似偏淋既薯絲,帶微酸,幾好食
薯角就一般,因為唔係即炸,所以有少少淋淋地,而且調味偏淡

🔻脆皮豬肘子配酸椰菜 🐖
豬手既份量十足,上枱前已經由待應幫手切成 6 大件
豬皮燒得好乾身,咬落鬆化,而且脆卜卜🐷
皮同肉之間無乜脂肪,所以食落唔會覺得油膩
肉質方面都幾濕潤,而且夠淋,唔會咬唔開,味道亦唔會死鹹

🔻咖哩雞配德國農夫包,跟白飯

埋單連一杯 1L 嘅啤酒🍺,一共 $586 💰
整體味道算唔錯,食物唔會死鹹,而且上枱時都係熱的
3 樣食物之中,以咖喱農夫包最好食 👍🏻 雖然佢既雞肉只係一般,但個汁同個包都好高質,食落好開胃,而且會令人愈食愈想食

2021-02-12
下午茶
  • 咖喱農夫包
講德國餐廳一定會諗起呢一間!我之前嚟過happy hour飲嘢,但係未試過喺入邊食嘢,今次就特登book咗位夜晚同朋友慶祝生日。餐廳裝修好有西式格調,成間係最搞笑係對面有一枱比較大年紀嘅食客盛裝打扮,講緊係着晒西裝同晚禮服😂仲要帶埋自拍光圈燈瘋狂喺餐廳入邊影相,問個經理佢哋咩事,個經理勁風趣幽默講話佢哋係K”OLD”L,真係笑死我😂我哋嗌左幾樣特色德國菜式,包括唔少得嘅德國豬手、咖喱農夫包、德國大香腸、同埋小食拼盤等等。先講德國豬手,外皮香脆,而豬手肉質感嫩滑,而且非常大舊,配埋啲鹹酸菜一流;咖喱農夫包亦都係我另一個最愛,農夫包好食,而咖喱味濃郁,仲要好多配料喺入邊,可以選擇撈飯食或者dip包食;德國大香腸拼盤有唔同類型嘅香腸,俾你一次過試晒咁多款口味;而小食拼盤都係嗰啲薯條炸嘢,同朋友分享嚟食就夠晒開心!因為要同朋友慶祝生日,本身一嚟到嘅時候已經問餐廳有咩蛋糕,經理就好好咁推介左一個廚房自家製開心果蛋糕俾我哋,而呢個蛋糕大約1.5磅到,仲要係餐牌冇嘅,真係要問啲店員先知當日有冇,而且價錢算合理,仲可以有寫名嘅生日牌同埋現場生日歌播放,所以如果都想同朋友慶祝埋生日,就可以早啲打去問吓餐

咖喱農夫包
小食拼盤

因為要同朋友慶祝生日,本身一嚟到嘅時候已經問餐廳有咩蛋糕,經理就好好咁推介左一個廚房自家製開心果蛋糕俾我哋,而呢個蛋糕大約1.5磅到,仲要係餐牌冇嘅,真係要問啲店員先知當日有冇,而且價錢算合理,仲可以有寫名嘅生日牌同埋現場生日歌播放,所以如果都想同朋友慶祝埋生日,就可以早啲打去問吓餐廳有咩蛋糕。呢個開心果蛋糕非常有驚喜,佢係開心果味嘅mousse,味道唔會太甜,但係就非常有開心果味,仲有啲開心果碎,講真出邊都未必買到呢個質素嘅蛋糕,我同朋友都食得好開心!
自家製開心果蛋糕

最令我呢個酒鬼開心係嗰陣做緊德國啤酒節推廣,一個價錢可以去唔同分店度飲draft beer,總共有10杯,初初諗住今次未必飲得晒可以留返下次飲,點知原來今晚咁高興,大家一次過就飲晒10杯500ml啤酒,我揀呢隻德國啤酒麥味適中,自己個人來講幾鍾意,整體感覺好滿意,尤其是店員服務態度,佢嘅風趣幽默令我覺得樂而忘返!
德國啤酒
咖喱農夫包
小食拼盤
自家製開心果蛋糕
德國啤酒
2020-12-16 1619 浏览
之前要幫外國同事farewell,佢地對食物冇咩要求,只要係外國野就得🤣識左咁耐知佢地只係想搵個戶外地方狂飲啤酒,就book左位於美麗華既Prost By King Ludwig😃-當時仲係4人限聚,可能因為當日有live band 大部分客人都選擇坐室內,其實戶外冇咩客人我地買左3張啤酒pass同埋點左餸酒既拼盤🍺-🌟巴伐利亞風乾肉及芝士拼盤藍芝士同豬肝批有驚喜🧀豬肝spread食落就會light d同埋無我唔鐘意既臊味-🌟美國肉眼牛排(16安士)配菠菜釀薯皮肉眼牛排7成熟,有肉汁有肉味,係穩陣既菜色🥩係某餐廳食過牛排係無肉味之後,發現原來有肉味都唔係必然既菠菜釀薯皮就較為失色,油味好重。🥔-🌟德式麵包圈無影相,因為一黎到就比我地分左屍,配啤酒一流。🥨-老實講,之前去過幾次其實都唔係話特別好評,食物係幾有水準,但係service方面就不過不失不過今次去到竟然有意外驚喜,侍應們都好好態度之餘仲有講有笑😂其實service都係一間餐廳好重要既元素,亦都係客人會唔會encore再返黎既其中一個原因💁🏻‍♀️
我地買左3張啤酒pass同埋點左餸酒既拼盤🍺
🌟巴伐利亞風乾肉及芝士拼盤
藍芝士同豬肝批有驚喜🧀
豬肝spread食落就會light d同埋無我唔鐘意既臊味
🌟美國肉眼牛排(16安士)配菠菜釀薯皮
肉眼牛排7成熟,有肉汁有肉味,係穩陣既菜色🥩
係某餐廳食過牛排係無肉味之後,發現原來有肉味都唔係必然既
菠菜釀薯皮就較為失色,油味好重。🥔
🌟德式麵包圈
無影相,因為一黎到就比我地分左屍,配啤酒一流。🥨
美國肉眼牛排(16安士)配菠菜釀薯皮
巴伐利亞風乾肉及芝士拼盤
美國肉眼牛排(16安士)配菠菜釀薯皮
巴伐利亞風乾肉及芝士拼盤
2020-12-12 2173 浏览
約女兒食lunch,想坐得舒服又可以傾吓計即刻諗起呢間中午可以任食沙律吧,加少少錢仲有個頭盤,沙律吧包括有我至愛嘅Pizza、麵包、德國腸仔、炸雞翼、火腿、仲有各式各樣的沙律菜、再加蘑菇湯,加起至少有20多款,選擇多樣化,而且食物質素很高,今次我加了$10主菜就有焗豬扒飯,這個飯比起很多連鎖店都好吃很多,包一杯飲品和甜品,最重要是坐得很舒服,很值得推薦的一間餐廳,中午飲食性價比超高👍
2020-12-09
「 帝樂 - 德國餐廳 」係一間位於美麗華商場內嘅德國餐廳。室內環境舒適,氣氛浪漫,成間餐廳都充滿住德國風情!餐廳內仲有live band表演,如果過生日嘅話仲會做埋搞手,為壽星送上驚喜,係過生日或者節日慶祝一個唔錯嘅餐廳選擇!餐廳嘅食物用一個字嚟形容,就係“大”!所有食物嘅份量都超大份,大大隻嘅豬手,大大份嘅腸腸,連雞尾酒都係大大杯!食起上嚟都只有一個字可以形容,就係"爽"!

餐廳嘅食物用一個字嚟形容,就係“大”!