2024-03-29 15 浏览
餐廳係一間寵物友善餐廳設有戶外用餐專區好啱帶埋毛孩嚟放鬆吓匈牙利牛肉濃湯味道有點似羅宋湯 入口帶微辣 每啖都食到湯料 入面有薯仔、牛肉粒、蕃茄等好暖胃四式芝士德式薄餅大大塊方型薄餅切開分成九份容易入口 餅底薄用上唔同嘅芝士 有好濃郁嘅芝士味 邊邊位好香脆 啱曬芝士迷12串串燒 入面有牛肉串、雞肉串、羊肉串、牛舌、單骨雞翼、辣青椒每樣各2串,夠曬多款式 香料味幾出夠惹味 🍽帝樂 - 德國餐廳 (Fashion Walk)銅鑼灣京士頓街8號Fashion Walk新豪大廈地下A及C號舖
餐廳係一間寵物友善餐廳設有戶外用餐專區好啱帶埋毛孩嚟放鬆吓

四式芝士德式薄餅

12串串燒

🍽帝樂 - 德國餐廳 (Fashion Walk)
2024-03-29 32 浏览
行完維園花展, 經過見到間德國菜餐廳 "帝樂-德國餐廳(Fashion Walk)" , 就入去醫下肚☺️🥔Apple Yogurt Soda $70今日唔係同男朋友去, 所以冇嗌啤酒飲🤭, 呢杯帶著清香蘋果味同酸酸地嘅yoga, 非常開胃🥔Peach Punch $70酸酸地, 杯邊嘅菠蘿同桃裝飾好搶鏡🤗🥔德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜 $150脆皮腸好大條, 仲長過手掌😍, 皮脆肉香, 夾埋酸椰菜同薯蓉一齊食, 另一番風味🥔匈牙利牛肉濃湯 $98湯底濃鬱😘, 材料亦十分豐富, 有牛肉、薯仔、蕃茄、雜菜, 整個湯充滿香濃牛肉味, 有啲似加咗辣味嘅升級版羅宋湯, 鍾意😋🥔四色芝士德式薄餅 $175用咗車打芝士、水牛芝士、藍紋芝士、巴馬臣芝士組成的薄餅, 芝士控唔能夠錯過🥰

🥔Apple Yogurt Soda $70

🥔Peach Punch $70
酸酸地, 杯邊嘅菠蘿同桃裝飾好搶鏡🤗

🥔德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜 $150

🥔匈牙利牛肉濃湯 $98

🥔四色芝士德式薄餅 $175

2024-03-28 29 浏览
放工同朋友去銅鑼灣食飯,今日就搵左間德國菜 Chill 返下餐廳裝潢極富傳統德國風味,獨有露天庭院及現場音樂演奏喝住啤酒、食住德國小食同朋友談天說地,一定好有氣氛店內以木系裝潢為主,設有大量餐枱及半圓梳化位,環境寬敞舒適每日供應多款傳統德國美食,當中馳名菜色有德國脆皮燒豬肘、德國腸拼盤及農夫包都係必試之選食物方面 :凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬 : 沙律菜夠曬爽脆新鮮,煙三文魚夠大塊加上半個新鮮牛油果及香草欖油做醬汁,清新又健康德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜 : 脆皮腸非大,足足成尺長,豬牛肉腸外皮煎得香脆,肉質厚實味濃,唔會有肥膩感,再夾埋酸椰菜同薯蓉一齊食,充滿德國風味德式芝士麵糰配辣肉腸、豬牛肉丸及菠菜 : 用煎鍋上枱賣相精緻,芝士麵糰口感煙韌,配上辣肉腸、豬牛肉丸及菠菜,濃濃既芝士味夠曬邪惡Berry Party : 用上混合漿果糖漿、蔓越莓汁及酸橙汁調製,酸酸甜甜,充滿香甜莓味Strawberry Yogurt Soda : 用上士多啤梨配上乳酪梳打,冰凍清新帶少少酸味,夏天飲就無得頂

餐廳裝潢極富傳統德國風味,獨有露天庭院及現場音樂演奏

喝住啤酒、食住德國小食同朋友談天說地,一定好有氣氛

店內以木系裝潢為主,設有大量餐枱及半圓梳化位,環境寬敞舒適

食物方面 :

2024-03-26
2024-03-27 145 浏览
位於銅鑼灣festival walk附近的一間德國餐廳, 地理位置方便, 從地鐵起步行約十分鐘便能抵達 👍🏻 餐廳分別設有室內與室外兩邊, 室內用上全木板的裝潢, 牆邊有鹿頭標本, 往裡面走更有一個個酒桶與胡桃鉗子士兵木偶, 滿有濃厚的德國情懷 😊香濃薯仔湯配雞肉 $85湯如其名, 味道十分香濃, 配料非常多, 包括已切的薯仔, 蘿蔔絲和雞肉粒, 相對杰身, 再加上香草, 絕對暖胃可口 😌串燒拼盤 $168總共有十二串串燒, 分別有雞, 牛, 羊, 牛舌, 單邊雞翼和辣青椒, 每款各有兩串, 串燒燒後加了醬汁, 味道不錯 😃 羊肉串少許羶, 是可以接受的, 辣青椒的確蠻辣的, 而且可以燒久一點, 最出色就是單骨雞翼和牛舌, 雞翼一咬肉汁溢出, 皮脆肉嫩滑, 而牛舌非常厚身, 充滿牛舌的口感, 但沒有牛舌的質感, 牛味濃厚, 並不乾身, 相當惹味 😋德國芝士麵糰配素菜 $180麵糰還有另一款配雞肉腸和豬肉丸的, 由於已經有一堆串燒, 免得吃太多肉, 所以配素菜比較恰當 😙 芝士超多超濃郁, 雖然如此味道並沒有過咸情況, 但吃得多會有點膩, 至少朋友吃了少許已經停止了, 幸好我本身愛吃芝士
香濃薯仔湯配雞肉 $85
串燒拼盤 $168
串燒拼盤
德國芝士麵糰配素菜 $180
麵糰還有另一款配雞肉腸和豬肉丸的, 由於已經有一堆串燒, 免得吃太多肉, 所以配素菜比較恰當 😙 芝士超多超濃郁, 雖然如此味道並沒有過咸情況, 但吃得多會有點膩, 至少朋友吃了少許已經停止了, 幸好我本身愛吃芝士就沒有大問題 😁 但這款絕對不適合不太喜歡芝士的食客。
Pear Punch $78
Mango Soda $70
Pear Punch大概是今期推介, 暖入心系列之一, 一看到已經想試, 另一款Ginger Jasmine Tea似乎也不錯, 兩款都是有酒精的 ☺️ 朋友則選擇了Mango Soda, Mango Soda完全沒有芒果味道, 一喝呆了 🥴 Pear Punch比Mango Soda好很多, 可能因為煲過, 酒精某程度揮發了, 有清淡的啤梨味, 微微甜, 雖然是酒卻感覺很養身 😅 而杯邊更有砂糖, 十分特別!!
串燒拼盤
2024-03-26 31 浏览
以前係德國住過一排,好懷念果邊嘅餐廳氣氛又好德國菜又好食!喺香港都比較少有但今次試依間無論裝修定食物都好有德國嘅感覺!首先叫左個菠菜海鮮忌廉湯,好特別好少飲到菠菜味嘅湯,仲帶濃郁嘅忌廉味入口好滑好厚身,仲有好大塊三文魚同青口係入面,好鮮甜之後叫左紐倫堡豬肉腸配酸椰菜($150),依個真係以前係德國都勁鐘意食!係用瘦豬肉整成,味道好濃肉質又好滑,配酸菜中和番都岩岩好仲食左四色芝士德式薄餅( $175 ),芝士嘅鹹香味濃郁,pizza皮薄薄地又脆最後當然唔少得飲德國啤!叫左Arcobrau Urfass, Lager($70)同Maiser’s Weisse ($70)兩杯入口都好順喉,前者偏苦麥味重後者就fruity清新啲今餐真係滿滿嘅回憶
但今次試依間無論裝修定食物都好有德國嘅感覺!

兩杯入口都好順喉,前者偏苦麥味重後者就fruity清新啲

今餐真係滿滿嘅回憶
2024-03-25 118 浏览
喺銅鑼灣帶小朋友搵食,最想搵間餐廳有兒童餐椅,可惜就咁喺openrice 唔係咁易搵到,所以都想寫返篇食評推介俾其他家長!餐廳有自己的木製兒童椅,唔係常見的ikea椅,仲有另一款係一個箱嗰種,再細啲的小朋友都有啱用的!(不過無兒童餐具)平日午市去唔多人,環境闊落舒服放bb車都夠晒位,唔怕阻住人lunch set好豐富,價錢都唔算貴~ 推介all day breakfast! 好多嘢都可以分俾小朋友食牛油果好新鮮~ 夾埋麵包一齊食一流!餐湯超多料,飲完都飽咗一半沙律食落新鮮,份量比想像中多脆豬手就當然係無得輸,好脆,而且好大隻帶住小朋友的家長可以考慮吓嚟幫襯~

平日午市去唔多人,環境闊落舒服
放bb車都夠晒位,唔怕阻住人

lunch set好豐富,價錢都唔算貴~
推介all day breakfast!
好多嘢都可以分俾小朋友食
牛油果好新鮮~ 夾埋麵包一齊食一流!

餐湯超多料,飲完都飽咗一半

沙律食落新鮮,份量比想像中多

脆豬手就當然係無得輸,好脆,而且好大隻

帶住小朋友的家長可以考慮吓嚟幫襯~
  • 德國豬手
  • all  day  breakfast
2024-03-22 64 浏览
好耐都冇食德國菜喇呢間德國菜係銅鑼灣都幾就腳設有戶外用餐區,飲杯野都幾方便叫左杯Tom Yum Goong既Cocktail味道幾香,有啲啲香茅味,而且都幾辣叫左份香濃薯仔湯配雞肉入口有啲薯粒碎,幾Creamy主菜叫左份紐倫堡豬肉腸配酸椰菜餐牌寫豬肉腸由德國入口食落唔會死咸嘅,正常發揮配埋酸椰菜少少酸,幾開胃另外仲叫左個四式芝士德式Pizza四種芝士夾埋都幾香唔會食完有個種好漏好滯既感覺整體食物質素唔錯,可以一試!
好耐都冇食德國菜喇
呢間德國菜係銅鑼灣都幾就腳
設有戶外用餐區,飲杯野都幾方便
叫左杯Tom Yum Goong既Cocktail
味道幾香,有啲啲香茅味,而且都幾辣
叫左份香濃薯仔湯配雞肉
入口有啲薯粒碎,幾Creamy
主菜叫左份紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
餐牌寫豬肉腸由德國入口
食落唔會死咸嘅,正常發揮
配埋酸椰菜少少酸,幾開胃
另外仲叫左個四式芝士德式Pizza
四種芝士夾埋都幾香
唔會食完有個種好漏好滯既感覺
整體食物質素唔錯,可以一試!
四式芝士德式Pizza
紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
2024-03-13
四式芝士德式Pizza
紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
細細個就已經聽過赤柱美利樓呢個名而嗰度有間好出名好好食嘅豬手早排經過見到好多人坐喺出面飲酒先知原來係銅鑼灣開咗分店打開餐牌二話不說就係嗌豬手呢個德國菜式🇩🇪果然係冇令我失望上枱嘅時候見到非常巨型之後侍應會幫我哋切開再上枱肉質柔軟外皮係燒到卜卜脆味道唔會太鹹連埋酸椰菜剛剛好另外試咗個德式芝士麵團🇩🇪第一次試同平時嘅意粉唔同加咗好多芝士嘅麵團口感好煙韌佢嘅形狀參差同一般pasta唔同配辣肉菜同菠菜食完非常大滿足隔離坐咗幾枱外國人一齊食飯飲酒配埋cocktail有少少置身外地嘅感覺Che Guava 比較甜比較易入口啱女仔飲Gin & Pink 嘅酒味突出啲配西柚就清新啲侍應服務態度良好值得推介🫶🏻
細細個就已經聽過赤柱美利樓呢個名

配埋cocktail有少少置身外地嘅感覺
Che Guava 比較甜比較易入口啱女仔飲
Gin & Pink 嘅酒味突出啲配西柚就清新啲
侍應服務態度良好值得推介🫶🏻
💡交通方便 德國Chill級聚會餐廳銅鑼灣近住維園有間餐廳有室外座位,成日經過都高朋滿座,氣氛好好,同老友買完傢俬經過肚餓想 Chill下食野開下胃。🍽️香濃薯仔湯配雞肉個名都話咗比大家知,香濃!好香滑忌簾湯入面混切幼薯仔蘿蔔同雞肉條,配上香草味道,醒神暖胃,朋友行完街乏力,啱哂佢啦!🍽️維也納豬肉腸配酸椰菜朋友唔想食太肥嘅食物,所以無叫餐廳嘅豬手,所以就揀下香腸試一試。除咗紐倫堡豬肉腸之外,亦都有維也納香腸可以揀!皮脆肉香,配上酸椰菜就更添惹味,而我個人就更喜歡將酸野菜配埋碟上嘅薯仔沙律一齊食,可以好好中和酸野菜嘅酸度。🍽️德式pizza方形pizza真係唔多見,一上菜嗰陣侍應就話要趁熱食。切開之後發現入面係有好濃郁芝士,薄餅有麵粉香,可以一試!🍽️Mocktail德國餐廳除咗有大大杯德國啤暢飲之外,亦都有份量啱哂女仔嘅mocktail。今次試咗兩杯,一則菠蘿香味十足,內有果肉,啱哂唔鍾意酒精味嘅朋友;另一杯就竟然帶微辣,頗為開胃。
💡交通方便 德國Chill級聚會餐廳

🍽️香濃薯仔湯配雞肉

🍽️維也納豬肉腸配酸椰菜

🍽️德式pizza

🍽️Mocktail

近期好想食下啲多國菜系列,就搵到呢間,位於銅鑼灣Fashion Walk既德國菜,餐廳環境好靚,仲有室外同室內,非常舒服香濃薯仔湯配雞肉 薯仔湯好濃稠,粒粒薯粒咁,口感好好,入面仲有好嫩口既雞肉紐倫堡豬肉腸 配 酸椰菜 豬肉腸好juicy😋,肉汁鮮嫩,非常好食,下面仲有薯仔墊底,酸椰菜酸酸地咁,好開胃四式芝士德式薄餅🍕 Pizza好薄脆,芝士香非常濃郁,食落啖啖惹味,特別係Pizza既邊邊位,好香脆,有餡既部分就好咸香味好足,好好食Peach Punch飲落酸酸甜甜咁,好清爽Arcobrau Urfass, Lager當然要飲下德國啤啦😏,口感好順口

香濃薯仔湯配雞肉
薯仔湯好濃稠,粒粒薯粒咁,口感好好,入面仲有好嫩口既雞肉

紐倫堡豬肉腸 配 酸椰菜

四式芝士德式薄餅🍕

Peach Punch
飲落酸酸甜甜咁,好清爽

Arcobrau Urfass, Lager
當然要飲下德國啤啦😏,口感好順口

2024-03-19 76 浏览
牛尾湯先來一碗暖湯,濃濃的紅椒味未飲已散發出來,牛尾湯入口厚身,每口都呷到微酸中帶紅椒的刺激,很開胃,除紅椒粒外,湯料還有甘筍、薯仔,牛尾肉等,牛尾肉煮得非常腍軟。德國腸仔配酸菜紐倫堡腸用豬肉製成,沒有經過煙熏的程序而直接煎香,肉汁豐富,加上香草更加香口,腸仔沾上法式芥末,令味道更加香濃。加上香滑嘅薯蓉和醃製過的酸椰菜做配菜。四重芝士pizza口感豐富多樣,當你咬下一口時,會感受到薄餅的酥脆,芝士的柔軟融化,以及不同芝士之間的層次感。每一種芝士都有其獨特的味道和口感。食德國菜點可以唔嗌返杯啤酒飲吓,揀咗麥味比較重嘅黑啤,大啖呷一口冰凍啤酒,配濃味德國菜簡直一流!Che Guava主要係桃味、番石榴同菠蘿汁嘅Cocktail 。
牛尾湯

德國腸仔配酸菜

四重芝士pizza

2024-03-19 83 浏览
銅鑼灣Shopping行到攰,想搵個地方飲杯野Chill下同食個Brunch。喺Fashion walk個頭有間德國餐廳,記得赤柱美利樓都有分店,就腳入去Chill下。餐廳內裝修幾有風格,最重要喺好闊落坐得好舒適,啱哂我地想坐低傾下計又買野買到一袋二袋。晏晝2點幾嚟到人都幾多,不過上菜都好快,一嚟上坐兩杯野飲先。分別叫咗杯Gin & Pink 同Oriental Blossom,兩杯cocktail 都唔太重酒味。Gin & Pink 就喺西柚+Soda+Gin,啱哂食野前飲酸酸地開一開胃。Oriental Blossom就喺Vodka+荔枝+洋甘菊茶+lime juice,口感上就比較清新豐富。通常食開德國野,都喺會忍唔住叫個多料湯作為前菜,暖暖胃先。匈牙利牛肉濃湯 ($98)酸酸開胃湯,十足用料有牛肉、蕃茄、薯仔雜菜等等,絕對能夠打開你嘅胃口。諗住送下酒傾吓偈,嚟到德國餐廳當然要叫下肉腸嚟送酒。紐倫堡豬肉腸,配酸椰菜($150),我在某餐廳品嚐了他們的紐倫堡豬肉腸,配上酸椰菜,這道菜的味道真是令人驚艷。豬肉腸的口感非常嫩滑,肉質細膩,而且調味恰到好處,搭配上酸椰菜的微酸幫助清爽解膩

Gin  &  Pink

Oriental  Blossom

紐倫堡豬肉腸
諗住送下酒傾吓偈,嚟到德國餐廳當然要叫下肉腸嚟送酒。紐倫堡豬肉腸,配酸椰菜($150),我在某餐廳品嚐了他們的紐倫堡豬肉腸,配上酸椰菜,這道菜的味道真是令人驚艷。豬肉腸的口感非常嫩滑,肉質細膩,而且調味恰到好處,搭配上酸椰菜的微酸幫助清爽解膩。

四次式芝士德式薄餅
四式芝士德式薄餅($175)
薄餅底部烤得酥脆,口感非常好,而且上面鋪滿四種不同口味的芝士,帶來豐富的乳酪風味。喱四種芝士相互搭配,形成了絕妙嘅層次感。加上配料嘅選擇也非常豐富,例如洋蔥、小蕃茄及香草,為整個薄餅增添了清新口感。

特別提醒大家,餐廳係寵物友善亦都有戶外用餐區,方便帶毛小孩嘅各位或者吸煙人士。

2024-03-17
Gin  &  Pink
Oriental  Blossom
紐倫堡豬肉腸
四次式芝士德式薄餅
  • 紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
  • 布袋芝士德式薄餅
2024-03-15 50 浏览
帝樂 - 德國餐廳地址: 銅鑼灣京士頓街8號Fashion Walk新豪大廈地下A及C號舖今日同你分享我最近去嘅CP值好正嘅餐廳🤤。匈牙利牛肉濃湯🍲 $98哇!呢碗匈牙利牛肉濃湯真係太正啦!湯底濃郁滑順,牛肉軟嫩入味🥰,配上香草同香料,一啖落肚就暖到心底,正🤪。四式芝士德式薄餅 🍕 $195薄薄嘅餅底酥脆,上面覆蓋住多款芝士😍,包括Cheddar, Mozzarella, Blue Cheese和Parmesan,啖啖都有濃郁芝士嘅味道爆發🥳!真係食貨嘅天堂,正🤪維也納豬肉腸配酸椰菜🌭 $150維也納豬肉腸配酸椰菜真係無得輸!豬肉腸煎得金黃香脆,每一口都有肉汁爆出😜,再配上酸椰菜嘅酸甜口感,好開胃!真係一啖接一啖都停唔到手,正😋。Bondi Beach 🍹 $60Bondi Beach飲品好適合夏天😆!呢杯飲品有清涼嘅Orange Juice, Blue, Syrup, Mango Syrup,Lime Juice和Soda,味道酸甜爽口。,好開胃😚#nicefoodie銅鑼灣----------------#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodi
帝樂 - 德國餐廳

今日同你分享我最近去嘅CP值好正嘅餐廳🤤。
匈牙利牛肉濃湯🍲 $98
四式芝士德式薄餅 🍕 $195
維也納豬肉腸配酸椰菜🌭 $150
Bondi Beach 🍹 $60
Lime Juice和Soda,味道酸甜爽口。
,好開胃😚
#nicefoodie銅鑼灣

----------------
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #香港美食 #美食 #銅鑼灣美食 #打卡 #銅鑼灣 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西餐 #西菜
2024-03-13 2055 浏览
之前睇YT見啲人去德國旅行🇩🇪 形容當地嘅腸好出名 又好多款今日去到銅鑼灣依間餐廳(第一次)試下德國菜😝⭕️ 匈牙利牛肉濃湯 ($98)頭盤先試試個牛肉湯入口微微辣 材料豐富 有薯仔 牛肉粒 蕃茄等每一啖飲落暖胃之餘 仲好有咬口⭕️ 紐倫堡豬肉腸配酸椰菜 ($150)聽講係餐廳招牌 豬肉腸有6條 底下配左薯蓉同酸椰菜開頭冇加任何配料咁食 食得出豬肉本身嘅肉香之後幾次分別加埋酸椰菜一齊入口 味道口感都唔同左 mix埋一齊可昇華到另一層次就好似錦上添花咁最後發現要點埋芥末醬一齊食先最正😍⭕️ 煙三文魚德式薄餅 ($230)大大份pizza切開九小塊 每次兩三啖岩岩好😌面頭嘅煙三文魚幾高質 魚油香十足 好加分除此之外 pizza仲有ham cheese 車厘茄仔同火箭菜 相當豐盛入口juicy⭕️ Peach Yogurt Soda / Peach Punch ($70)最後叫埋兩杯梳打/果汁好清爽🍹一解油膩感😌
之前睇YT見啲人去德國旅行🇩🇪
形容當地嘅腸好出名 又好多款
今日去到銅鑼灣依間餐廳(第一次)試下德國菜😝

⭕️ 匈牙利牛肉濃湯 ($98)
頭盤先試試個牛肉湯
入口微微辣 材料豐富 有薯仔 牛肉粒 蕃茄等
每一啖飲落暖胃之餘 仲好有咬口

⭕️ 紐倫堡豬肉腸配酸椰菜 ($150)
聽講係餐廳招牌
豬肉腸有6條 底下配左薯蓉同酸椰菜
開頭冇加任何配料咁食 食得出豬肉本身嘅肉香
就好似錦上添花咁
最後發現要點埋芥末醬一齊食先最正😍

⭕️ 煙三文魚德式薄餅 ($230)
大大份pizza切開九小塊 每次兩三啖岩岩好😌
面頭嘅煙三文魚幾高質 魚油香十足 好加分
入口juicy

最後叫埋兩杯梳打/果汁
好清爽🍹一解油膩感😌
  • 紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
  • 匈牙利牛肉濃湯
2024-03-12 1450 浏览
今天下班後和朋友去了銅鑼灣的帝樂德國餐館,嘗試我們平日很少吃的德國菜。餐廳的裝潢主要是木製的,很有歐洲的氛圍,還有一個半戶外區域,在那兒喝杯啤酒、吃薯條、和朋友聊聊天,一定很爽。但我們今天不想喝啤酒,所以我們坐了在室內。我們點了幾道比較歐式的菜,首先是匈牙利牛肉湯,是匈牙利名物,一種有點像羅宋湯的牛肉湯,裡面加了非常經典的匈牙利辣椒粉,所以有一點辣味,挺開胃的。來吃德國菜一定要嚐嚐的是他們的香腸!點了個紐倫堡豬肉腸,總共有6條,底下還配了一些經典的德國酸菜和薯蓉。香腸雖然是烤的,但不太油膩,而且很軟,不是脆皮的那種。另外還點了一份煙三文魚德式pizza,雖然叫德式pizza,但吃下去跟普通歐州的pizza差不多,pizza皮不像美式pizza那麼厚。我們吃了第一塊後才用google了一下,這個叫「dennete」的德式pizza應該是指有番茄、芝士和羅勒並以木盤上菜的pizza﹐所以這道菜應該也很正宗,味道也不錯,但是對於兩個人來說,點了這麼大的一個pizza我們似乎太貪心了,又是眼寬肚窄的一餐,哈哈。雖然我們沒有喝啤酒,但點了杯peach punch和peach soda,兩杯的底部

雖然我們沒有喝啤酒,但點了杯peach punch和peach soda,兩杯的底部都有一些真的桃子在裡面,而且來得早的話還有happy hour價格就更抵了。