2005-07-01 8 浏览
前幾日去看恐龍骨,之後找了這間試下.聽聞剛裝修了,環境有小小嘈.點了海鮮豬骨拉麵,頗heavy,但好多海鮮牛柳鍋飯,牛肉鞋,但味道幾特別牡丹蝦刺身拼盤,新鮮,蝦頭很大,三文魚也很好吃豆腐雪糕,好味,很滑很香,夠濃豆腐味服務ok la~waitress不夠醒目,速度很慢(除了埋單......-_-")埋單$341,以太古城來說叫中等
前幾日去看恐龍骨,之後找了這間試下.
聽聞剛裝修了,環境有小小嘈.
點了
海鮮豬骨拉麵,頗heavy,但好多海鮮
牛柳鍋飯,牛肉鞋,但味道幾特別
牡丹蝦刺身拼盤,新鮮,蝦頭很大,三文魚也很好吃
豆腐雪糕,好味,很滑很香,夠濃豆腐味

埋單$341,以太古城來說叫中等

2005-02-16 22 浏览
今日係年初五兼星期日, 唔知係咪個廣州雜技團帶旺左d人流呢? 個商場簡直係人山人海, 連帶呢度都排晒長龍, 真係少有. 言歸正傳, 可能呢區d消費力高啦, 呢度d食物係貴左d, 不過算係真材實料架. 我地都係叫d大路野, 壽司, 燒物同鍋物, 都幾好味, 係個豬軟骨拉麵差d, 麵質好淋, 但湯底同配菜都好足.
2005-01-10 21 浏览
與朋友來這裡吃晚飯,點了六款刺身拼盤和一個鐵板燒定食。六款刺身都幾新鮮。鐵板燒定食包括銀雪魚、大蝦、蒜片牛肉、芽菜和椰菜。每樣食物均味道不錯。炒飯落了煙肉粒去炒非常野味。最後來的紅豆雪糕都十分好味呢!
2004-09-04 28 浏览
前言:一行六人跟老闆慶祝生日。食物:午市定食多達十款以供選擇。一人叫一款,共六款。我點了「鐵板生蠔拼銀鱈魚」午市定食評語:a. 例湯:先來一碗足料的麵豉湯,質素不過不失。b. 主菜:再來便是主菜。盤子上盛有一件巴掌大的照燒銀鱈魚,兩隻照燒生蠔,約1飯碗份量的炒芽菜。以及一飯碗份量的日式三文魚炒飯。銀鱈魚和蠔都好香和好味,師傅控制火喉和烹調時間到家,讚呀!炒飯雖然略油,但味道不俗!c. 甜品/ 餐飲:甜品是芝麻或抹茶雪糕。我選了餐飲- 熱咖啡。店家供應的是即磨咖啡,芳香濃郁,為此頓午餐畫上句號。註:正如大部份日式鐵板燒店子,油煙頗重。木椅子和木餐桌,令店子顯得陰暗。客路為附近商廈的員工,不算雜。我同桌有一份午市定食(壽司)漏單,催促了兩次才上到桌。人手不足,無服務可言。
前言:一行六人跟老闆慶祝生日。

評語:
a. 例湯:先來一碗足料的麵豉湯,質素不過不失。

2003-08-24 32 浏览
坦白講,以一間港式日本料理來說,呢度算係收得幾貴。加上鐵板燒好睇材料,如果要食一些普通野如牛仔骨、銀鱈魚、金菇牛肉卷等,不如直頭去旺角那些開到成行成市的鐵板燒店好過,起碼打正旗號港式料理,仲收平D。壽司、剌身更非其所長,愈來愈少人也不奇怪吧!
壽司、剌身更非其所長,愈來愈少人也不奇怪吧!
2003-08-23 21 浏览
星期五o黎食lunch,嚇o左一跳,點解咁少人o既?!不過老實講句,論價錢,呢度都幾貴,普通一個午市定食都要成百蚊;論食物,呢度D刺身又唔夠樓下Toki咁正。睇o黎,想保住D客,呢度真係要諗下計仔lor。今次試o左新o野,叫o左個$150法國鵝肝配醬燒牛仔骨鐵板燒,包日式炒飯,日本本菇同味噌湯;另外加o左一客$40特價加州卷。塊鵝肝都算幾大塊,煎得香而裏面唔太乾,可惜油膩o左D。日本本菇同牛仔骨份量比想像中細,收得人$150只得咁少,感覺唔多抵食。加州卷算okay,起碼有牛油果先;但若果要俾原價$80就唔係好值喇。睇o黎下次都係叫番鐵板燒牛柳會好味D。Service依然唔錯,非吸煙區個waitress姐姐仔又醒多兩客雪糕比我地呀~~
2003-05-12 248 浏览
Service is not good.<br />Also, the food is not good.<br />Why the score is very high???<br />
Service is not good.<br />
2003-05-11 8 浏览
食過佢地0既午市定食同晚餐,午市定食叫0左鐵板燒牛肉定食&銀雪魚定食;前者牛肉汁多無筋,後者銀雪魚好滑,點沙律醬食,正!定食配炒飯一碗,炒牙菜同甜品(大菜糕),炒飯用青豆,雜菜同蛋炒,幾香!晚餐食過日式蒸蛋,入面有蝦同蟹柳,蛋滑蝦爽!刺身唔錯,幾新鮮!服務都ok!
2002-11-09 23 浏览
冇o黎一排,好似少人o左(唔知係咪因為樓下開o左間Sushi Toki?),個menu 都唔同o左。Lunch set overall 比以前貴o左DD;例如雜錦魚生飯set要成舊水。不過呢度D 鐵板燒水準一向不俗,而刺身就一般咁啦。<br>我地兩口子叫o左一個鐵板薄燒牛柳set,除o左牛柳之外仲有miso soup、日式沙律、炒飯、燒三文魚同尤魚。個set雖然要成百五蚊,但係D 牛柳好有水準;尤魚同三文魚都好新鮮。此外,我地仲叫o左個menu 冇o既吉列豬扒set。可能因為係豬扒而唔係豬柳,始終唔及Tonkitchi 咁好味;不過個豬扒其實算整得幾香幾鬆軟喇!<br>Service 方面,serve 我地個waitress 姐姐仔好好人,以下係我地當日聽到幾次o既對白:"呢樣o野個set 冇o播;但係如果你地鍾意我都可以送俾你地。"結果,佢另外送多o左兩個雪糕俾我地呀!
2002-06-05 181 浏览
remain "cityplaza" shop only <br>others are closed or changed to other Japanese restaurant of the same corporation
2001-10-28 28 浏览
兩個人食午餐,呢度Dset lunch 平均$70~$120。午餐來講係貴左小小,但我都覺得ok。呢度環境吾錯,坐得舒服,最緊要吾嘈~!服務好好,侍應醒目。講番食物,叫左一個牛肉定食,份量足,幾好!仲叫左魚生飯定食,好大碗,有約六,七種魚生,魚生吾係薄薄一片,好味~!想舒舒服服食午餐,我推薦呢度~!
呢度環境吾錯,坐得舒服,最緊要吾嘈~!
服務好好,侍應醒目。
講番食物,叫左一個牛肉定食,份量足,幾好!
想舒舒服服食午餐,我推薦呢度~!
2001-07-21 24 浏览
食物一般la, 價錢合理, 環境尚好。燒牛肉幾正。大約$300 兩個人。服務慢o左D!
服務慢o左D!
2001-07-17 27 浏览
第一次來這家日本料理吃午餐, 我叫了海膽手卷和三文魚剌身. 兩樣都很新鮮. 分量也適中.我朋友叫了個加拿大生蠔配金菇西冷牛肉, 雖然只有一隻大生蠔, 但極之好味, 牛肉也很香口.埋單用citibank credit card 還有八五折.算係好唔錯o既deal.我一定會再來食.
2000-07-16 153 浏览
Indeed, I have never came acrossany Japanese restaurant better than this one.I 100% recommend this restaurant.Though it is pretty expensive,I do think the money spent isworthwhile!!
worthwhile!!
2000-07-12 32 浏览
某日中午一個人踢完波去左city plaza 的市川lunch~<br><br>叫左:<br>天婦羅餐~<br>海膽手卷<br>魷魚鬚牛油燒..<br><br>total連小費$240..<br><br>個天婦羅set 有麵豉湯,前菜,茶碗蒸,白飯等等..<br>份量唔少..<br><br>唔用青椒用燈籠椒..口感比前者爽口..仲辣辣地..<br><br>呢度d 天婦羅做得好有水準..皮炸得金黃又脆又唔厚..<br><br>茶碗蒸滑到你唔信!!<br><br>個手卷耐的海膽多到好似食唔晒咁~~<br><br>魷魚俾牛油滲晒入內..好重牛油味..正~我最愛牛油架~<br><br>囉黎送酒一流..!!

叫左:
天婦羅餐~
海膽手卷
<br>
魷魚鬚牛油燒..

<br>
total連小費$240..

<br>
個天婦羅set 有麵豉湯,前菜,茶碗蒸,白飯等等..
份量唔少..

<br>
唔用青椒用燈籠椒..口感比前者爽口..仲辣辣地..

<br>
呢度d 天婦羅做得好有水準..皮炸得金黃又脆又唔厚..

<br>
茶碗蒸滑到你唔信!!

<br>
個手卷耐的海膽多到好似食唔晒咁~~

<br>
魷魚俾牛油滲晒入內..好重牛油味..正~我最愛牛油架~

<br>
囉黎送酒一流..!!