位於尖沙咀的川菜餐廳,食物款式選擇甚多,有辣蟹、火鍋、烤魚、雞煲、砂鍋粥、串燒、小炒等等,包羅萬有。餐牌上還有各種優惠,顧客如惠顧滿150並可以$1加購豬骨煲、雞煲或雞湯等等。招牌烤魚:烤煮大桂花三款湯底的選擇,這款是泡椒酸菜湯底,湯底有大量的酸菜、蔬菜、蓮藕片、白蘿蔔片、芽菜。桂花魚細細條,蠻厚肉。待烤魚鍋滾起,食材都熟透就可以享用。魚肉不算多骨,容易進食。招牌炒蟹:避風塘炒大肉蟹這也是驚喜價優惠,蟹很大隻,不過肉不多,但炒得很香口,蟹肉鮮味,甜美,加入了大量的蒜蓉、麵包糠,炒至焦香、金黃。$1四選一:川味雞煲半隻雞的份量,雞煲裡有很多洋蔥、芫茜、雞件;雞沾滿濃厚的雞煲醬汁,很惹味。串燒:風味燒雞腎雞腎掃上蜜糖,燒得很香口,沒有腥味。
招牌烤魚:烤煮大桂花

桂花魚細細條,蠻厚肉。待烤魚鍋滾起,食材都熟透就可以享用。
魚肉不算多骨,容易進食。
招牌炒蟹:避風塘炒大肉蟹

這也是驚喜價優惠,蟹很大隻,
$1四選一:川味雞煲

半隻雞的份量,
串燒:風味燒雞腎

雞腎掃上蜜糖,燒得很香口,沒有腥味。
2023-04-11 1169 浏览
川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖一坐低職員就問你like唔like餐廳fb/ig會送一碟香辣雞翼尖做餐前小食HAHAHAHA!!!!!!即LIKE😂職員話每個滿$150(Total: $300)就可以叫一款1蚊煲豬骨煲/招牌川味雞煲/花膠雞湯/椰子雞湯😍烤煮魽魚 ($298)我地選左BB辣度 見成條魚上黎好吸引呀!!!!!!😛成條魚好大條好鮮甜💓舊魚肉入口好滑 嫩度同熟度岩岩好 仲要有好多配料蓮藕 芽菜😋調味岩岩好 仲要2個人食 飽到嘔 下次可以叫小辣😚串燒🌟風味燒牛脷 x 2 ($52) 牛脷好厚 好軟好林 燒到好香 好好食呀呢個🤤日式蘆筍肥牛卷 x 1($38) 唔好睇小 肥牛燒到有D乾 但入面好Juicy🤭🌟1蚊雞煲🐣再加多1蚊有埋鮑魚升級做鮑魚雞煲半隻雞煲 淨係聞果雞醬味好香呀🤪份量2個人都夠舊舊都啖啖肉🤩雞醬汁好惹味 洋蔥 花椒 都足料😛
川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店
尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖

HAHAHAHA!!!!!!即LIKE😂

烤煮魽魚 ($298)
我地選左BB辣度 見成條魚上黎好吸引呀!!!!!!😛
調味岩岩好 仲要2個人食 飽到嘔 下次可以叫小辣😚

串燒

🌟1蚊雞煲🐣再加多1蚊有埋鮑魚升級做鮑魚雞煲

半隻雞煲 淨係聞果雞醬味好香呀🤪份量2個人都夠
舊舊都啖啖肉🤩雞醬汁好惹味 洋蔥 花椒 都足料😛
2023-04-07 31 浏览
尖沙咀有好多唔同嘅嘢食,有韓國嘢有打邊爐有烤肉位於諾士佛台嘅韓國街就有一間叫做川味辣蟹嘅舖頭,行過一定俾佢門面嘅嗰個海鮮盤吸引住佢有好多唔同嘅嘢食同佢舖頭名一樣,有串燒烤魚海鮮雞煲小菜,好多唔同種類嘅嘢食,就算佢用QR code落單都睇到花多眼亂都唔知食乜好而最吸引到我嘅,就係一蚊雞煲 每人人均滿$150就可以一蚊去加花膠雞湯,豬骨煲,雞煲,椰子雞湯,花膠雞湯椰子雞湯可以用來打邊爐,所以一行四人叫咗個花膠雞湯,佢嘅味道偏鹹有少少油膩,但係雞嘅份量唔算少為咗花膠雞湯,我哋叫咗啲嘢打邊爐,叫咗牛小排同手打蝦丸墨魚丸牛小排油脂適中,煙韌有牛味手打丸好大粒彈牙好有墨魚味同蝦味除咗湯底,我哋仲嗌咗串燒嗌咗牛舌白鱔茄子味道正常,有孜然粉有好多嘅蒜,正不得不提係避風塘炒蟹,避風塘炒蟹用咗好多辣椒炸蒜蔥好惹味,蟹肉係肉蟹但係都有啲膏,蟹鉗都基本上幫我開晒,都唔使自己用力另外佢呢度嘅招牌係海鮮盤,可以每人298食唔同款嘅海鮮,嗰個大大盤都好吸精,下次如果多人嘅話都可以試都幾開心呢一間尖沙咀好適合遊客去,地點方便而且有唔同嘅種類嘢食,滿足到想食好多嘢,但係又冇時間嘅遊客
尖沙咀有好多唔同嘅嘢食,有韓國嘢有打邊爐有烤肉

牛小排油脂適中,煙韌有牛味
手打丸好大粒彈牙好有墨魚味同蝦味

諾士佛臺一帶入夜好熱鬧,行入金巴利道少少,地庫有一間隱世餐廳,餐廳名水蛇春咁長,menu五花八門,幾乎乜種類嘅食物都有得嗌,海鮮、串燒、烤魚、打邊爐、小炒,甚至乎珍珠奶茶都有,出奇蛋咁一次滿足你願意,啱晒旅客打卡。餐廳用QR code落單,選擇太多,有心理準備要花好多時間篩選。▐ 避風塘炒辣蟹 $288好惹味,超多蔥蒜鋪滿蟹面,未食蟹已經俾佢嘅味道吸引住。價值抵食,隻蟹一啲都唔細隻,肉質不錯。廚師從一早已經將肉蟹分件,唔使用工具都拆到。▐ 花膠雞煲 人均150元,可以加1蚊換湯底。有雞煲、椰子雞、豬骨煲或者花膠雞。雖然價錢平,但係都落足雞件同花膠,油脂感重,湯底比較濃味▐ 手切頂級牛小排 (小) $268兩百多價錢,份量對板。手切牛相對厚身,口感比機切嘅好。牛小排,肉味香濃,但同時油脂豐富,入口滑身但唔鞋口。▐ 手打墨丸蝦丸 $128各有四粒,質素喜出望外!非常彈牙,而且墨魚味濃,而蝦丸亦爽彈,的確比唔少火鍋店更加出色。▐串燒 白鱔|茄子|菠蘿|牛舌表現平均,唔算重孜然粉。白尖沙咀佐敦鱔爽口彈牙,菠蘿香甜!茄子多蒜,唔肥膩,但味道剛好!另有海鮮大咖,人多一齊食會幾開心。宵夜時段入座有折

▐ 避風塘炒辣蟹 $288

廚師從一早已經將肉蟹分件,唔使用工具都拆到。

▐ 花膠雞煲

雖然價錢平,但係都落足雞件同花膠,油脂感重,湯底比較濃味

▐ 手切頂級牛小排 (小) $268
兩百多價錢,份量對板。手切牛相對厚身,口感比機切嘅好。

牛小排,肉味香濃,但同時油脂豐富,入口滑身但唔鞋口。

▐ 手打墨丸蝦丸 $128

▐串燒 白鱔|茄子|菠蘿|牛舌

另有海鮮大咖,人多一齊食會幾開心。宵夜時段入座有折,營業到凌晨2:00。
+ $1 花膠雞煲😱🐔只要人均消費🛍🧸$150 就可以用$1 要豬🐷骨煲/花膠雞湯/川味雞煲/椰子🥥雞湯我揀咗花膠雞煲🥳雞湯味超濃郁 🍲雞好嫩 🐣即使放喺個煲🍲度繼續煮熱🔥 肉質都冇變韌🫶🏻由於我哋follow 佢哋IG 📲個一蚊煲 就多咗鮑魚🎉🎊同埋仲送秘製雞翼尖🥢椒鹽粟米🌽 $68叫咗BB辣 炒🔥得好香 好好食💞🫶🏻🥳招牌👩🏼‍🍳川味雞煲🥘(半隻) $188雞好滑好惹味😋 配埋佢嘅醬汁 鹹鹹地甜甜地 加少少辣 好開胃 😛美國雪花❄️肥牛 🐂(細)$108呢個牛味都重 不過份量比想像中少🤔嗰度仲有好多嘢飲🍸🍹🥤選擇 有珍珠奶茶🧋 奶蓋🍼系列 超級吸引😍我哋嗌咗芒果🥭益力多 荔枝烏龍🫖個質素同出邊手搖🧋飲品店賣嘅差唔多 好高質👍🏼總結 🫵🏻呢間餐廳🏠有超多選擇🛒如果冇特別諗到💭食咩 呢間真係包羅萬有 e.g., 串燒 雞煲🥘 辣蟹🦀 烤魚🐟 用QR code 落單🧾 好似永遠都碌唔完咁 😂😂 同埋都幾抵食👅 Total $5xx就有兩個✌🏼雞煲 兩個✌🏼小食 兩個✌🏼手搖飲品 同埋一啲打邊爐配菜(薯粉 娃娃菜🥬 肥牛) 份量好多 最後係食唔晒🤰🏽🫄🏽環境🌃方面 亦都坐得好舒服🛋 傾偈一流
+ $1 花膠雞煲😱🐔

有珍珠奶茶🧋 奶蓋🍼系列 超級吸引😍
我哋嗌咗芒果🥭益力多 荔枝烏龍🫖
個質素同出邊手搖🧋飲品店賣嘅差唔多 好高質👍🏼

環境🌃方面 亦都坐得好舒服🛋 傾偈一流💬

回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)一大班人gathering 好適合
好味程度:🌟🌟🌟🌟
♡ $1 雞煲 勁抵食|川味辣蟹 ♡ -同朋友起尖沙咀行完街大家都想食蟹同串燒 ~ 💁🏻‍♀️於是我哋就嚟到朋友推薦去開嘅川味辣蟹🦀 串燒店 ~ 除咗辣蟹,呢度仲有海鮮同埋串燒任君選擇👍啱晒想食唔同口味嘅朋友仔。- ♡ 避風塘炒大肉蟹 ♡ $398呢個肥嘟嘟嘅蟹好大隻 🤩而且已經分好每個部位 一拎起就食得 。 再加埋豆豉、蔥、辣椒🌶️,調味方面真係唔錯,蟹肉鮮甜,唔油膩又唔會太辣。-♡ 雞煲 ♡ $1一蚊雞煲,半隻都只係$1 😍再加上煮得好嫩嘅雞肉,真係平民恩物,正呀!👍-♡ 風味燒牛脷 ♡ $52牛脷嘅質感都好爽口,仲有淡淡嘅炭燒味😋-♡ 金銀蒜🧄粉絲燒中蟶子 (小辣)♡ $48蟶子煮得好嫩滑,加埋粉絲同金銀蒜🧄入味啱啱好味道好香!-♡ 風味燒明太子雞翼 (2隻)♡ $48雞翼漲卜卜~~ 明太子餡料豐富真係好開胃,好適合做啤酒嘅下酒菜!🍺-♡ 燒菠蘿 ♡ $28 呢個真係必食,比起平時出面嘅燒菠蘿🍍大份仲好貼心咁切到一嚿嚿 🥰一咬落去香甜嘅菠蘿爆曬汁👍-❥#⇢店鋪資料:川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖#-#尖沙咀美食 #尖沙
♡ $1 雞煲 勁抵食|川味辣蟹 ♡
同朋友起尖沙咀行完街
大家都想食蟹同串燒 ~
💁🏻‍♀️於是我哋就嚟到朋友推薦去開嘅
川味辣蟹🦀 串燒店 ~

除咗辣蟹,
呢度仲有海鮮同埋串燒任君選擇👍
啱晒想食唔同口味嘅朋友仔。
♡ 避風塘炒大肉蟹 ♡ $398

呢個肥嘟嘟嘅蟹好大隻 🤩
而且已經分好每個部位 一拎起就食得 。
再加埋豆豉、蔥、辣椒🌶️,
調味方面真係唔錯,蟹肉鮮甜,
唔油膩又唔會太辣。
雞煲 ♡ $1

一蚊雞煲,半隻都只係$1 😍
再加上煮得好嫩嘅雞肉,
真係平民恩物,正呀!👍
♡ 風味燒牛脷 ♡ $52

牛脷嘅質感都好爽口,
仲有淡淡嘅炭燒味😋

仲好貼心咁切到一嚿嚿 🥰
一咬落去香甜嘅菠蘿爆曬汁👍

#
⇢店鋪資料:
川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖
#

#尖沙咀美食 #尖沙咀 #尖沙咀串燒 #尖沙咀好去處
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

2023-03-29 29 浏览
之前喺門口見到一個海鮮船超吸引就已經好想入去試吓,之後見到呢間舖頭仲出埋一蚊雞煲,真係忍唔住要去試吓啦。佢係一間地下嘅舖,同一個珍珠奶茶店去合作既,所以係餐牌入面都可以叫到珍珠奶茶㖭。餐廳都好闊落,裝修都幾有特色,我最鍾意當然係霓虹燈牌啦,影相都特別sharp。龍蝦海鮮大咖 每位$398至少要兩個人起跳嘅,咁佢有辣味同埋蒜香味。今次我就揀咗蒜香味。佢嘅海鮮拼盤嚟到真係好吸睛㗎,大大隻龍蝦喺面頭,仲有蠔,蜆,蝦等等,樣樣都好新鮮彈牙。隨此之外,佢哋就做呢個一蚊雞煲優惠,真係唔需要擔心唔夠飽。佢嘅雞煲啲雞真係整得好入味,而且都幾多肉吓。而且佢個雞煲仲有好多味道可以選擇,鍾意食雞嘅朋友都可以嚟試吓。飲品方面我哋就叫左津路烏龍茶同埋竹蔗茅根海底椰。

飲品方面我哋就叫左津路烏龍茶同埋竹蔗茅根海底椰。

2023-03-29 50 浏览
難得放假約埋朋友一齊嚟到位於尖沙咀食海鮮🦞雞煲同海鮮粥。入到餐廳職員安排入座之後為我們介紹餐牌上的食物及優惠,客人每枱消費滿$150,即可用1蚊食到餐廳嘅豬骨煲/招牌雞煲/花膠雞湯 /椰子雞湯,超抵食👍海蝦鮑魚砂鍋粥海鮮有好多選擇我們最後點了海蝦和鮑魚做材料,粥底口感比一般粥更加綿密,而且保温效果更好。蝦和鮑魚它們的肉質鲜美,營養豐富,將它們加入砂鍋粥裏面,可以為粥增添海鲜的鮮味。招牌雞煲麻辣雞煲是一道非常菜式,雞煲加上各種辣椒和香料,味道香辣可口,雞肉肉質鮮美與辣椒和香料的搭配,口感獨特惹味😋海鮮大咖海鮮包括有蟶子、軟殼蟹、扇貝、鮑魚、小龍蝦、海蝦、青口和生蠔🦪上枱時賣相已經好吸引,海鮮樣樣都好新鮮,熱辣辣香噴噴嘅湯底調味適中,好惹味!
海蝦鮑魚砂鍋粥
招牌雞煲
海鮮大咖

前排有間舖頭見到有一蚊雞煲,超級吸引💕所以就決定同個朋友去試下❤️而且佢哋住打嘅食材都係非常新鮮🔥佢哋舖頭地方闊落, 好多位可以坐,而且舖頭入面裝潢都好靚🌟🔻龍蝦海鮮大咖 每位$398(兩位) -蒜香味佢呢個龍蝦海鮮大咖正咁上碟嘅時候都已經覺得好有氣勢🌟👐入面有好多食材: 龍蝦:🦞 扇貝🦪 蝦🦐 蜆 魷魚🐙等等,我哋食唔到辣,所以揀左蒜香味,不過食起上嚟都好‘滋味👍😊依家佢哋舖頭做緊優惠,真係好鬼抵可以用一蚊加雞煲, 入面有半隻雞🐔個雞雖然話有少少辣,但係我呢啲食唔到辣嘅人都覺得好好食,少少辣食起上嚟都好滋味🥳(每枱只可以加一次)🔻津路烏龍茶 🔻竹蔗茅根海底椰

🔻龍蝦海鮮大咖 每位$398(兩位) -蒜香味

(每枱只可以加一次)

🔻津路烏龍茶
🔻竹蔗茅根海底椰
鐘意食惹味😋嘅味道,食川菜就最好不過,今日同屋企人去咗呢間《川味辣蟹》食晚飯,選擇特別多,乾鍋、海鮮、砂鍋粥、串燒和小食等等...乜都有🥰!砂鍋粥 $194可以自選海鮮嘅砂鍋粥🍲,我哋選擇咗兩隻鮑魚和半斤海蝦🦐,感覺已經好鮮甜,而粥底亦煮得好綿滑,再加入埋蔥粒和菜脯,口感就更加豐富,啱啱好平衡海鮮嘅味道👍🏻👍🏻!海鮮大咖 $298(位)呢個係2人份量,份量都唔少,有齊九款海鮮,軟殼蟹、蟶子、大元貝、鮑魚、青口、小龍蝦、蠔和蝦😋而鍋底重有白菜、蘿白、蓮藕等等配料,吸收埋海鮮嘅精華,特別入味,加上濃濃嘅蒜香味,越食越惹味👍🏻!雞泡魚乾 $58用火炙燒一燒,增加了炭燒的香氣,外層口感帶點酥脆,味道亦更加濃郁!✨另外餐廳而家做緊😇1蚊大優惠!!凡同枱食客💁🏻‍♀️人均消費滿$150,即可用1蚊食到餐廳嘅四選一優惠,豬骨煲、花膠雞湯、椰子雞湯或者招牌雞煲,大大煲送上當然必點啦!

砂鍋粥 $194

海鮮大咖 $298(位)

雞泡魚乾 $58

2023-03-24 23 浏览
有朋友介紹尖沙咀有間食1蚊雞煲~今晚提前book位專登黎試下餐廳位於金巴利道,美麗華廣場行前5分鐘到就到👍🏼方便易搵店內座位舒適闊落~仲有打卡位影相📸️$1雞煲~只要每人消費滿$150就可以加$1簡4款煲其中一款✌🏼我地叫左烤煮魽魚同火鍋配料,再加$1椰子雞煲,可以一次過食烤魚加雞煲享受兩種滋味,正👍🏼烤煮魽魚$298(香辣小辣)魽魚好大條,啖啖厚肉無咩骨😋入曬香辣味配菜又多✊🏼有芫荽、蓮藕、蘿蔔、娃娃菜絕對抵食加$1椰子雞煲雞份量都多~椰子湯超鮮甜👍🏼係真正既椰子肉、唔係椰子乾另加左份萵筍$28,極上肩胛肥牛片(小)$198用椰子湯黎打邊爐最後店員請左雪糕糯米糍做甜品總括嚟講好抵食👍🏼👍🏼

餐廳位於金巴利道,美麗華廣場行前5分鐘到就到👍🏼方便易搵

店內座位舒適闊落~仲有打卡位影相📸️

$1雞煲~只要每人消費滿$150就可以加$1
簡4款煲其中一款✌🏼

享受兩種滋味,正👍🏼

烤煮魽魚$298(香辣小辣)
魽魚好大條,啖啖厚肉無咩骨😋入曬香辣味
配菜又多✊🏼有芫荽、蓮藕、蘿蔔、娃娃菜
絕對抵食

加$1椰子雞煲
雞份量都多~椰子湯超鮮甜👍🏼係真正既椰子肉、唔係椰子乾

另加左份萵筍$28,極上肩胛肥牛片(小)$198
用椰子湯黎打邊爐

最後店員請左雪糕糯米糍做甜品

總括嚟講好抵食👍🏼👍🏼

2023-03-22 20 浏览
星期六同朋友去西九野餐晚餐到尖沙咀附近覓食同行朋友建議食蟹🦀️所以搵咗附近嘅店舖見到呢間評價都唔錯所以入嚟試吓避風塘炒大肉蟹 $398第一時間就嗌咗避風塘炒大肉蟹表面好多蒜頭、蔥、豆豉、辣椒🌶️等等配料 夠晒鑊氣💓💓大閘蟹肉質鮮甜 用避風塘炒飯入口甘香夠脆口亦不油膩💖 大推😍😍一蚊雞煲 半隻 $1本身以為一蚊雞煲只係噱頭🤣🤣估唔到真係$1就有一煲一煲有半隻雞🐔而且用料一啲都唔隨便☺️☺️雞肉嫩滑十分惹味😋😋 好滿足燒菠蘿🍍 $28本身以為菠蘿得一兩件左右但竟然一碟有5-6件雖然表面燒到有少少焦但都不影響口感日式金菇肥牛卷 $38金菇10分爽口多汁牛肉煙韌☺️好食風味燒五花腩肉 $48五花腩油脂豐富、口感軟嫩~風味燒豬大腸 $48豬大腸一開始油炸過食落特別香脆😋😋#尖沙咀好去處 #香港探店 #尖沙咀雞煲 #雞煲 #尖沙咀美食 #人氣美食 #852food #食好西

星期六同朋友去西九野餐
晚餐到尖沙咀附近覓食
同行朋友建議食蟹🦀️
所以搵咗附近嘅店舖
見到呢間評價都唔錯
所以入嚟試吓

避風塘炒大肉蟹 $398
第一時間就嗌咗避風塘炒大肉蟹
表面好多蒜頭、蔥、豆豉、辣椒🌶️
等等配料 夠晒鑊氣💓💓

日式金菇肥牛卷 $38
金菇10分爽口多汁
牛肉煙韌☺️好食

風味燒五花腩肉 $48
五花腩油脂豐富、口感軟嫩~

風味燒豬大腸 $48
豬大腸一開始油炸過
食落特別香脆😋😋

2023-03-20 19 浏览
下星期出job,要著得是正d,同個朋友尖沙咀行街買衫睇鞋。之後一齊食晚飯,經過金巴利道俾門口個靚靚巨型海鮮盤吸引,入咗去之後見原來有串燒、雞煲同海鮮食,於是打算咩都叫d食下。望真menu原來每人食夠$150可以點個$1 雞煲或者椰子雞湯或者花膠雞湯仲有豬骨煲,超抵。$1雞煲 (半隻)性價比當然唔駛講,雞煲可以用香氣樸鼻形容,雞肉份量唔算超多,不過兩個人絕對夠食,花椒八角洋蔥調味非常足夠,尤其d洋蔥吸哂雞煲d精華,認真好味。燒露荀我哋走辣,不過好夠孜然粉,食落好惹味,軟硬正中,爽口。老乾媽豆豉炒蜆勁多炒蜆,個個殼都有肉,size 都唔細,炒得好夠鑊氣,豉椒洋蔥同蜆入哂味,好正。風味燒安格斯牛柳粒一碟兩串,每串大約食到4-5粒,燒得啱啱好,黑椒幾香口,唔會嚡,幾有日式牛肉串既風味。金銀蒜燒廣島蠔蠔肉本身係中size,加上金黃蒜蓉做配料,d香味沖哂出嚟,食落juicy又香口又鮮甜。蜜糖燒大魚蛋係長洲大魚蛋size,彈牙爽口,用蜜糖燒外脆內軟,一串兩粒,一人一粒啱啱好,唔多晤少。百花脆油炸鬼朋友第一次食呢樣,油炸鬼焗至全脆,唔油,有d似法式麵包,d蝦膠釀落油炸鬼一齊食特別好食。另外,想shar

$1雞煲 (半隻)

燒露荀
我哋走辣,不過好夠孜然粉,食落好惹味,軟硬正中,爽口。

老乾媽豆豉炒蜆

風味燒安格斯牛柳粒

金銀蒜燒廣島蠔

蜜糖燒大魚蛋

百花脆油炸鬼

另外,想share 俾大家係follow佢個IG或FB送免費雞翼尖小食,份量都唔少㗎。

我哋2個女仔食咗好多嘢,都好飽,埋單之後原來仲有甜品送,係雪米糍,食甜品當然係有第二個胃。
今日我要同大家分享我嘅川味辣蟹食評。呢間餐廳嘅川菜真係令人滿意,令人回味無窮!魷魚砂鍋粥都係一個非常出色嘅菜式。呢個粥係以新鮮嘅魷魚同埋精選嘅米飯煮成,味道鮮美,好滑口,令人食完之後都想再嚐一碗!花枝丸絕對係一個唔可以錯過嘅選擇。佢哋嘅花枝丸好彈牙,鮮味十足,真係令人食指大動!鵝肝多士都係一個非常出色嘅菜式。鵝肝香濃,多士香脆,兩者配搭得恰到好處,真係一絕!最後,我要同大家講下一蚊花膠雞,呢個菜式係真係好抵食!仲推出左新出嘅豬骨煲,只需要$150就可以享受到咁豐富嘅川菜,真係好划算!總括而言,如果你鍾意辣味同海鮮,咁呢度絕對係一個好選擇。不妨聚下幾位朋友黎一齊試下啦!

2023-03-17 27 浏览
上兩星期終於試到平時喺尖沙咀成日經過都見到有人排隊既川菜餐廳家人喺外地返黎3年多無見喺尖沙咀行完街搵緊嘢食嘅時候經過見到餐廳門口大大個《海鮮大咖》好似好正咁又知道佢好耐無食過海鮮同辣野過咗晚飯時間唔使排隊咁我哋就決定入去試吓喇我地3人行咗成日街好肚餓極速叫咗啤酒同幾個餐前小食《涼拌麻辣魚皮》《蒜蓉雞翼尖》《涼拌辣皮蛋》3樣野都惹味唔錯家人再點左幾款海鮮《金銀蒜粉絲燒聖子》《金銀蒜粉絲燒元貝》《辣酒煮螺》《麻辣烤桂魚》烤魚配料都多煮一陣就入哂味我哋好肚餓嘅原因條魚分量唔夠分,只好再嗌嘢食見到餐桌上有講每人平均消費夠$150就可以用1蚊換到椰子雞湯、麻辣雞煲或者花膠雞湯最後我哋揀咗《麻辣雞煲》嚟到有啲喜出望外首先一打開個蓋好香好多配料雞肉煮到剛剛好又滑味道好味 做到濃而不咸1蚊雞好正👍🏻飲飽食醉後我地大家都覺得呢度幾抵食我地3人飲晒酒食晒海鮮都係$1000鬆啲地理又方便非常適合三五知己
家人喺外地返黎3年多無見

《金銀蒜粉絲燒元貝》

《辣酒煮螺》

《麻辣烤桂魚》

烤魚配料都多煮一陣就入哂味
我哋好肚餓嘅原因條魚分量唔夠分,只好再嗌嘢食

最後我哋揀咗《麻辣雞煲

嚟到有啲喜出望外