2022-10-19
川味辣蟹係金巴利道地庫,一入門口就比海鮮大咖鍋的擺設吸引!二人份量的海鮮大咖好足料,有八款時令海鮮,其中最吸引的係大大隻嘅龍蝦同埋廣島蠔!龍蝦肉質爽口又有膏,都算是新鮮。廣島蠔肥美,除咗有麻辣味,都有淡淡海水味,十分不錯。此外,仲有鮑魚、帶子、青口、蝦等等,一鍋滿足食唔同海鮮嘅慾望!川味辣蟹依家仲做緊優惠 — 1蚊雞大優惠!只要人均每位消費滿$150, 就可用1蚊食到餐廳嘅招牌雞煲或麻辣小龍蝦。我哋今日就揀咗椰子雞煲!店員建議我哋先飲湯,再食雞~ 湯味道不錯,雞嘅鮮味係椰子襯托下更加出,淡淡的十分開胃。雖然雞煲只需1蚊,但份量好充足!大件抵食,必定要試!小食方面,炸軟殼蟹十分出色,好有驚喜。炸軟殼蟹一份3隻,每隻都有膏,十分卜卜脆👍🏻 串燒蔬菜都唔錯,特別推薦燒金菇及韭菜,燒得岩岩好,有陣陣嘅燒烤味,香口好吃👍🏻