2022-10-12 85 浏览
天氣開始涼涼地,最啱食熱辣辣雞煲!今日同朋友嚟到尖沙咀,經過呢間雞煲串燒店,決定都係試吓!👉🏼雞煲落到去先知,原來餐廳做緊活動,同枱每人消費過$150,就可以$1食招牌雞煲!二話不說,即刻落order! 上菜速度好快!雞煲夠哂熱,加埋大量芫茜,正!食落每舊雞都好嫩,一啲都唔老。個汁仲好入味,當然唔少得香料,例如花椒八角!份量亦唔少,夠哂我哋三個食!食完雞落埋湯就可以煮菜,夠哂味,正!👉🏼串燒類睇到餐牌咁多嘢揀,淨係睇都睇到我哋眼仔碌碌食指大動,最鍾意佢連蔬菜類都有十幾款可以揀,真係唔係間間串燒店都有。我哋就一於豬牛雞都唔放過,乜都點啲試下。每碟串燒上菜都係熱辣辣新鮮燒好,而且落足調味料,真係夠哂惹味,等一陣都值。特別推薦黑毛豬豚肉同埋五花腩,肉片夠晒薄身,所以燒出嚟好香口!當然不可不提餐廳特色推薦的鵝肝多士!一份有兩大塊厚鵝肝,而且燒過夠哂入味,就連無乜期待的多士都燒得夠脆,夾埋真係好好食!而廣島燒蠔雖然要等最耐時間,但不負所望,成隻手板咁大,食落鮮甜!讚!加埋叫2枝啤酒,真係熱氣都唔怕!

👉🏼雞煲

食完雞落埋湯就可以煮菜,夠哂味,正!

👉🏼串燒類

加埋叫2枝啤酒,真係熱氣都唔怕!