原来薯条只系需要$10,所有野即叫即炸,好抵食而且有埋烧烤味(应该系)粉比你$25 有薯条($10),有M乐鸡($10),有雪碧($5)同老M价钱一样,只系少两件M乐鸡,不过就会有薯条色色粉,同埋会即叫即炸热辣辣只系薯条只粉味精多左D,食完个口会有少少dry,建议买罐装饮品解下渴罐装同其他饮品价钱同数字或者可以便利店价钱一样,可能仲平左入面有卖少少零食、薯片、吾同类型既饮品、啤酒、香烟、打火机都有卖仲有香港人日历!事头婆份人好好,好有礼貌,好有人情味,好热心,好有服务情神!令我谂番中学个阵既小店!我就曾经就比个老M店员对住我发脾气,态度劲差又吾耐烦!条友不如吾好做服务业,少少服务情神、基本尊重顾客态度都无!好吾情愿咁比我睇餐牌,我睇完之後佢就即刻将个餐牌大大力扔埋一边,都吾知佢系顾客定我系顾客,吓死宝宝了帮衬事头婆,仲好过帮衬老M啦!
原来薯条只系需要$10,所有野即叫即炸,好抵食

罐装同其他饮品价钱同数字或者可以便利店价钱一样,可能仲平左
仲有香港人日历!

我就曾经就比个老M店员对住我发脾气,态度劲差又吾耐烦!
条友不如吾好做服务业,少少服务情神、基本尊重顾客态度都无!
都吾知佢系顾客定我系顾客,吓死宝宝了

帮衬事头婆,仲好过帮衬老M啦!
M乐鸡、薯条同雪碧
题外话/补充资料: 如果有需要,可以问事头婆攞口罩,店入面有写可以比有需要既人一个! 但就千祈吾好滥用事头婆既好心,真系好有需要既人先好攞!
2020-05-21
10 分钟 (外卖自取)
M乐鸡、薯条同雪碧
今日约完朋友返屋企嘅时候有啲肚饿,经过毓华街就去川味巴食呢个炸薯条,上次已经帮衬过佢个酸辣粉,觉得好正!酸辣味超够!薯粉又够弹牙,难怪咁多人系佢到食酸辣粉!咁我呢个薯条fans紧系要试埋佢个即炸薯条啦~即炸薯条($10)评分:9.5/10呢个薯条虽然系即炸,但都唔洗等好耐,几分钟就有得食。老板娘仲会问你要咩调味粉,够晒亲切呀!拎上手超级热辣辣,食嘅时候要小心啲,吹凉先好食呀~啲薯条原条炸起,全部金黄色、脆卜卜,非常之吸引!佢嘅调味粉有少少酸酸甜甜同埋微辣,非常开胃得黎又过瘾!食完真系返唔到转头,以後可以同金拱门say goodbye啦!
上次已经帮衬过佢个酸辣粉,觉得好正!酸辣味超够!
薯粉又够弹牙,难怪咁多人系佢到食酸辣粉!

咁我呢个薯条fans紧系要试埋佢个即炸薯条啦~

即炸薯条

即炸薯条($10)
评分:9.5/10

呢个薯条虽然系即炸,但都唔洗等好耐,几分钟就有得食。
老板娘仲会问你要咩调味粉,够晒亲切呀!

拎上手超级热辣辣,食嘅时候要小心啲,吹凉先好食呀~
啲薯条原条炸起,全部金黄色、脆卜卜,非常之吸引!

佢嘅调味粉有少少酸酸甜甜同埋微辣,
非常开胃得黎又过瘾!

2020-04-17
2020-02-07 315 浏览
系南巴士总站个边,买左碗汤嘅酸辣粉大大碗都系20蚊姐,加个餸就加多5蚊加左鸡丝,所以系25蚊其实唔系鸡丝,系鸡块不过d鸡就稍微硬左d叫左小辣,对唔系好食得辣嘅我黎讲就刚刚好🤤🤤,可以享受到酸辣粉嘅滋味
系南巴士总站个边,买左碗汤嘅酸辣粉
大大碗都系20蚊姐,加个餸就加多5蚊

加左鸡丝,所以系25蚊

其实唔系鸡丝,系鸡块

不过d鸡就稍微硬左d

2019-09-30 532 浏览
本身住开慈云山呢头一到夜晚就烦紧食乜野好你知啦一个晚餐食成6-70蚊对一个普通学生哥黎讲都几大负担咁岩个日系南总站落车见到间野个名几得意同埋又系新开 所以想话入去试下啦可能岩岩开啦啲野食唔算太多不过就岩晒我地呢啲有选择困难症既人😄我嗌左个凉拌加其他配料丫估唔到食落几过瘾 个过量岩晒我啲细食既人(後尾我问原来仲可以加底 仲要系加2蚊炸) 好周到呀唔倾唔知佢地原来都好好倾 咩都可以讲一餐支持小店既我当然keep住食啦
本身住开慈云山呢头
丫估唔到食落几过瘾
唔倾唔知佢地原来都好好倾 咩都可以讲一餐
支持小店既我当然keep住食啦
2019-07-15 423 浏览
首先,是大家最关注的问题,当然是味道啦!我觉得是称的上是美味,是非常合适喜欢吃辣的饭友,p.s.可以试大辣然後呢(゚O゚)当然是可爱的钱钱$$价钱是较为合适而且偏向较便宜!!!而且食物分量是较多的,每次都吃到好饱饱( ˃̶̤́ ꒳ ˂̶̤̀ )
首先,是大家最关注的问题,
当然是味道啦!
我觉得是称的上是美味,
是非常合适喜欢吃辣的饭友,
p.s.可以试大辣

然後呢(゚O゚)
当然是可爱的钱钱$$
价钱是较为合适而且偏向较便宜!!!
而且食物分量是较多的,
每次都吃到好饱饱( ˃̶̤́ ꒳ ˂̶̤̀ )

2019-07-15
  • 凉拌
2019-06-13 343 浏览
其实路过左间舖几次见到舖面upupdupdup无乜兴趣之後喺openrice见到好评再加上喺慈云山想食麻辣除左谭仔都无乜选择就落去买嚟试好食喎!有surprises好足料,麻辣汁好香(张相系食左20%,系满晒啲)
其实路过左间舖几次
就落去买嚟试

好食喎!
有surprises
好足料,麻辣汁好香

(张相系食左20%,系满晒啲)
2019-06-08 258 浏览
平日好少会经过呢条街,最近有朋友介绍呢条街开咗新店,有机会有我最爱嘅凉拌土豆丝,於是今日就去睇睇。去到虽然冇我锺意食嘅土豆丝,但系有酸辣粉同凉拌食。夏天咁热,真系唔想食热野,所以就选择咗凉拌薯粉作为我今日嘅午餐。两款餸加薯粉总共$33,份量正常,价钱都系合理的。凉拌有得选择辣度,唔食得辣嘅我就拣咗BB辣。薯粉非常之弹牙,口感好好。辣汁均匀地依附系每一条薯粉上,有轻微麻辣嘅感觉,都几惹味。我拣咗鸡丝同皮蛋作为配料,鸡丝嚟到竟然系鸡件,而且口感粗糙,有啲失色,皮蛋就冇乜特别。总括嚟讲,味道唔错,都可以一试。

2019-05-10 221 浏览
今日咁啱行过无意发现南巴士总站隔离开咗呢间新既小食店 一开始都唔知咩系凉拌既 但见几特别wo 就外卖咗一碗大碗杂锦同怀旧炸鱼蛋 嗰个凉拌杂锦 酸酸辣辣 非常合适系夏天进食 易入口 而辣都有得选择 而且听店主讲佢地既辣椒油系自己调教既 打开盖已经闻到好香 会令我食完会想一啖接一啖咁继续食落去 另外 炸鱼蛋 系好少铺头会做 而佢地食番 旧既小食馆味道 十分有怀旧味道 店主非常好客 态度有礼 我会选择再番去食 十分满意👍🏻👍🏻👍🏻😘
我会选择再番去食 十分满意👍🏻👍🏻👍🏻😘
2019-04-24 231 浏览
必试怀旧炸鱼蛋!最近发现慈云山开左间小食店,店主超级好人,日日经过都帮衬。今次食埋大碗杂锦,正宗四川味。猪耳同鸡翼都整得好入味👍🏻👍🏻 感觉间店好卫生,环境几干净,一定继续帮衬!
必试怀旧炸鱼蛋!
感觉间店好卫生,环境几干净,一定继续帮衬!
  • 大碗杂锦
  • 怀旧炸鱼蛋
2019-04-22 173 浏览
果日落车经过川味巴,见到新开左间凉拌就买左碗小辣既薯粉黎试又平又大碗,啲辣油好香,食完晒果阵辣味会想再食但又唔会死辣!!另外都买左串牛丸食,牛丸配埋佢地自家制既辣油简直一流
果日落车经过川味巴,见到新开左间凉拌就买左碗小辣既薯粉黎试
又平又大碗,啲辣油好香,食完晒果阵辣味会想再食

2019-04-16 140 浏览
好久未被麻辣过了,今天经过呢间铺,即时坐下一试,完全冇失望,麻辣凉拌用秘制辣椒油,闻到已口水流,叫了个杂锦与友人分享,十分足料,且用料新鲜。唔错唔错!一定再到访。

2019-04-13 170 浏览
前日经过慈云山,见到开左间川味巴,见到有新野试,就买碗 猪耳猪肠拌米线,加少少麻辣汁。原来系凉拌冻食,好有惊喜呀!!!仲有花生、菜甫酸豆角、韮菜 ,啖啖都口感丰富!!!好适合尼个炎热既天气到食呀!!等外卖个阵见到好多学生买拌薯粉,唔通拌薯粉再好食D???下次可以再试下其他餸呀!仲有鸡丝、鸡肾、皮蛋拣。整体都好快,唔洗等好耐,等一阵就攞得份量都够多喎~唔知下次经过会唔会有其他新既餸试呢?期待下次再试过!
原来系凉拌冻食,好有惊喜呀!!!
仲有花生、菜甫酸豆角、韮菜 ,啖啖都口感丰富!!!
好适合尼个炎热既天气到食呀!!
等外卖个阵见到好多学生买拌薯粉,
唔通拌薯粉再好食D???
唔知下次经过会唔会有其他新既餸试呢?期待下次再试过!