2006-11-19 23 浏览
看見那麼多食友激讚峰壽司,真的想試試!難得它在旺角開鋪,一有空就和朋友仔去試~~~吃了油甘魚、鯛魚、海螺、三文魚、帶子、吞拿魚、螃蟹羔醬軍艦、魷魚等壽司及炸蠔。油甘魚最好味,很肥美。。帶子很厚肉,也不錯。個人喜歡海螺,很爽脆。三文魚上比較瘦,但在上面的洋蔥很清新。其他則一般,特別是炸蠔,較油膩,蠔的鮮味也不足。朋友仔說,峰壽司的貴價東西很新鮮。但論平均質素則板前較好。
看見那麼多食友激讚峰壽司,真的想試試!
難得它在旺角開鋪,一有空就和朋友仔去試~~~

朋友仔說,峰壽司的貴價東西很新鮮。但論平均質素則板前較好。
2006-11-19 26 浏览
峰壽司開左咁耐,一直都因為太多人排隊所以冇食到。知道旺角開左新分店,諗住去博一博睇下多唔多人啦...點知8點幾去到都要等差唔多30個...肯好都唔係等左好耐,太約半個鐘!!一坐低就見到有日本籍shop manager同日本師傅坐鎮,後來先知道原來係銅鑼灣店調派過黎既...都幾靚仔架!!overall黎講都相當不錯,好新鮮,我反而好欣賞佢既飯,因為完全唔會有散既情況出現,宜家好多迴轉壽司舖都會因為多人既關係而是旦了事!!!服務方面都幾好,一坐低就會問下你駛唔駛幫你放好個袋!!一要落單就即刻有人幫到我!!下次都會再黎...

下次都會再黎...
2006-11-15 12 浏览
自從工作地點由香港區調至旺角區後, 好耐都冇機會食我最愛的峰壽司喇~~~知道佢0係旺角開張即刻去試下^^眼見起碼2-3位0係銅鑼灣店坐鎮的師傅(yuki, michael), 之前的擔心都已經消除了~和友人跟以往一樣點自己喜愛的, 發覺水準比cwb 好了, 上幾回在cwb 都覺得飯過酸及硬, 今次完全沒有這個問題, 口感恰到好處^^ 最正係鵝肝壽司, 這次是完全沒有筋的~此店人手亦較充足, 待應服務也非常殷勤呢, 今次整過過程也十分滿意, 友人也說要經常來

2006-11-14 3 浏览
星期日,女友一早去左旺角做瑜伽,小弟準時十一點四十五分到達候駕,最初打算出返尖咀食(因為旺角d 食店比我ge 印象麻麻)突然想起峰壽司開了旺角店,就走左過來試試可能由於較早ge 關係, 完全唔駛等位,坐低就有侍應殷勤咁拿左杯茶俾我地. 唔錯. 之後當然係叫野食啦... 其實d 食物同銅鑼灣一樣, 水準亦差唔多, 但可能因為客唔多啦, d 侍應真係好好!女友細細聲同我講話冷氣凍, 個waiter 都一個箭步過來問我地駛唔駛較細d 冷氣! good!總共叫左十五碟,好正, 推介依然係帶子,海膽手卷,峰蝦同油甘魚.雖然貴左少少, 但總算係一個好滿足的午餐.

2006-11-12 1 浏览
06年11月09日峰壽司居然在旺角開了分店!那我就不用老遠去銅鑼灣捧場了!!!今天早了點下班,剛好在創興廣場附近看到今天才開幕的峰不用排隊,就進去吃囉 點了:醋鯖魚壽司(不夠元氣的好吃)劍魚腩壽司(還好)特大帆立貝壽司(沒鮮味!)超長燒饅魚壽司(人間美味呀!!!)數子壽司(難吃!) 照片請看這:http://www.wretch.cc/album/album.php?id=foodiebarbie&book=82
06年11月09日

壽司居然在旺角開了分店!
那我就不用老遠去銅鑼灣捧場了!!!
今天早了點下班,剛好在創興廣場附近看到今天才開幕的峰
不用排隊,就進去吃囉

點了:
醋鯖魚壽司(不夠元氣的好吃)
劍魚腩壽司(還好)
特大帆立貝壽司(沒鮮味!)
超長燒饅魚壽司(人間美味呀!!!)
數子壽司(難吃!)

(非会员)
2006-11-11 12 浏览
CWB峰壽司我都有段日子無幫襯,因為覺得差咗(特別是飯,唔知是師傅手握問題還是品質問題)。前日同女友經過MK,等了一陣有得食。主要我感覺壽司飯好過CWB個兩間好多,飯香口感軟。希望旺角峰壽司可以保持住這水準。好食的壽司:峰蝦、油甘魚腩、章紅魚腩、三文魚、鹽魚背、吞拿魚盛、玉子特別喜愛:軟殼蟹手卷、特大鰻魚、炸安康魚和圖中的軍艦壽司(我估是油甘魚+章紅魚碎)。不推介食品:海洋沙律、蜆湯、

不推介食品:海洋沙律、蜆湯、