2008-05-09 12 浏览
去左2次~2之都餓死都未食得~一鬧就有得食!!次次都得40mins先有野食~10PM 去~等到10:40pm先有得食完全唔掂呀!!

去左2次~
2之都餓死都未食得~
一鬧就有得食!!
次次都得40mins先有野食~
10PM 去~等到10:40pm先有得食
完全唔掂呀!!
2008-05-03 12 浏览
第三次去食,前兩次去食雖然服務欠佳,但食物質素尚算不錯,不過今次真係好唔得,俾我地坐房,不過間房有煙嗅味,服務未見有改善,食物方面唔多講了,只講最不滿既兩樣,刺身唔新鮮,三文魚冇味,之前都唔係咁既~酒煮雞子鍋前兩次食都係十分好既,湯既味道配得好好,雞子亦好新鮮,但今次簡直係不知所謂,雞子完全冇味不在話下,連個湯都唔同晒味,好淡,冇薑味,好似清酒溝水咁,同個西裝女人投訴,佢試味後死口話冇問題對今餐飯非常之失望,食物既質素落差實在太大。
第三次去食,前兩次去食雖然服務欠佳,但食物質素尚算不錯,

刺身唔新鮮,三文魚冇味,之前都唔係咁既~

對今餐飯非常之失望,食物既質素落差實在太大。
2008-02-25 4 浏览
呢間日本食店有幾個舖位,似乎都唔會難食得去邊!我地四個人叫左幾碟野,有芒果鰻魚卷,牡丹蝦刺身,三文魚刺身,雜菇火鍋...味道幾好,剌身好新鮮,特別係牡丹蝦,新鮮唔會踗,仲好鮮甜!三文魚都好食,如果份量再多d就好!芒果鰻魚卷做得唔錯,味道好好,感覺新鮮,雜菇火鍋好特別,有張紙墊住,個湯清清地幾好飲!可以再嚟幫襯!
呢間日本食店有幾個舖位,似乎都唔會難食得去邊!

可以再嚟幫襯!
2008-02-06 7 浏览
玉子玉子我愛你.....99分玉子壽司$68紙火鍋
2008-01-30 12 浏览
北海道燒餅> 同外國d壽司pizza有得比, 個飯底唔錯黃金白菌> 味道都ok, 不過$30尼講算細碟青龍卷> 一般...鰻魚芒果卷> 唔錯, 壽司同生果味都幾match
北海道燒餅> 同外國d壽司pizza有得比, 個飯底唔錯
黃金白菌> 味道都ok, 不過$30尼講算細碟
青龍卷> 一般...
鰻魚芒果卷> 唔錯, 壽司同生果味都幾match
2008-01-14 2 浏览
星期六晚同人慶祝生日,係呢到BOOK左間房,接待位姐姐已經提過最低消費都要過一千,心諗八個人食日本野唔過千都難啦。去到好彩有訂位,超多人。叫左好多野食,有魚生併盤,牡丹蝦刺身,帶子三文魚腩刺身,串燒雞翼雞腎,燒牛柳粒,壽司併盤,烏冬,沙律,燒青魚,好多好多,而且有D係叫雙份四份。樣樣都好新鮮,好好味。雖然可能人多服務就慢左少少,但禮貌唔錯。埋單居然唔使二千,好抵食。

2008-01-06 5 浏览
那個不是侍應,而是女經理.她完全不懂如何處理客人的投訴,一味只是把責任推到客人身上,我完全看不到她有一絲的歉意或會跟我們說一聲對不起的舉動,看到她的堅持,真是一肚氣,真的不明白她是憑什麼條件當上經理的,唉.
那個不是侍應,而是女經理.

2008-01-06 5 浏览
本人和朋友在2007年12月22日下午到此餐廳吃飯,在下午茶時間跟本冇乜人,連我們也不過是3-4枱食客,但他們不叫也不會幫客人添茶.這間餐廳我已差不多2年沒再去過,以前常常去的,自從發覺它的食物質數及服務態度,越來越差,已沒再去過,那天和朋友經過那裡,就打算去食個下午茶,點知店員說星期六,日沒下午茶,那我們還是坐下,反正已來到.其實在入去時,我和朋友都有討論,考慮入不入去食,最後我們都認為已咁耐冇去食,可能d服務及食物質數會有改善,所以就進去了,最後證明我們的決定是錯誤的,真的不應再去.我們叫三文魚刺身,個侍應說是$38,但我們並沒有問她價錢,在上菜時她又說$38,我不明白她這是什麼意思,她是不是怕我們沒錢比,我們當然沒出聲,只是私底下討論,他們這是什麼服務態度?初時我們所叫的食物都沒問題,當我們叫元貝刺身後,就出事啦,我朋友首先吃了一片,但他好快就把它吐出來,他說好"聲"及不新鮮,我們就叫侍應來(說三文魚$38那個),侍應一來就說他們的海鮮是沒問題的,我朋友就叫她也試一口,個侍應試後說沒問題,個侍應叫我也試一口,我只是食一小片,我說真的很"聲",其實份元貝送到來時我已覺得它不新鮮,我

初時我們所叫的食物都沒問題,當我們叫元貝刺身後,就出事啦,我朋友首先吃了一片,但他好快就把它吐出來,他說好"聲"及不新鮮,我們就叫侍應來(說三文魚$38那個),侍應一來就說他們的海鮮是沒問題的,我朋友就叫她也試一口,個侍應試後說沒問題,個侍應叫我也試一口,我只是食一小片,我說真的很"聲",其實份元貝送到來時我已覺得它不新鮮,我們見個侍應咁堅持,也沒再和她理論了,反正她是不會換給我們,或會有其他處理方法,連隔壁枱的人都說,不新鮮才會"聲",叫我們不要食,那我們便埋單走人,當然那份元貝是原封不動,超激氣.

大約半小時後,我有些少想嘔及肚痛,因為我們也有食三文魚及吞那魚刺身,但不知是否與他們的食物有關.這家舖我決定以後也不會再去.
2007-12-05 3 浏览
今日好唔開心, 好朋友特登過黎請我食飯, 諗住請我食餐好嘅, 去咗間上次同另一個朋友都有投訴果間日本野度食(果2位朋友做海鮮嘅, 我都食咗有問題, 小金井死都話無問題, 算啦, 都無諗住出report), 點知.....今日去到, 喺門口已經俾佢啲知客點, 明明入面有位, 都要等佢安排, 2位咋噃, 算....叫咗2個定食, 另外叫咗一客蝦卷(落單果個死都要更正我老友係海老卷@_@), 咁正宗?駛唔駛用日文落柯打啊?都算啦!定食無咩特別, 最特別係食完晒想走都唔黎個海老卷, 以為佢漏咗單, 都成個鐘頭啦, 通常啲食肆一催佢就會話黎緊。到我叫埋單走啦, 佢就即刻黎, 我話以為佢漏咗單, 都唔要啦, 取消啦!佢就話唔改得, 隻蝦都整咗。話佢地無問題喎, 我可以報警喎!>_<真係越食越唔開心呀!唔通佢整2個鐘, 我都要俾錢?有邊個食晏可以食超過一個鐘呀?仲有我左右2檯遲過我黎都已經到咗啲定食同食緊啦!我地叫果個海老卷都貴過人地啲定食啦, 點解要上晒人地啲定食先上我啲海老卷?方便整?真係谷氣, 唔講唔得, 如果唔係下次再去(因為佢好近我公司), 又失禮人同受氣!

2007-11-20 3 浏览
講真d野食唔係難食.. ...但係一多人起上黎都要等半個鍾左右.. ..但都唔緊要員工太度好都冇咩所謂啦!! 我係2007年11月18號.. .. 念住去食野點知一入到去有個著住灰色西裝既女人名叫amy同我講( 而家係繁忙時間一定要齊人先可以入到去如果唔係有枱都唔會比我入去 ) 佢咁既服務太度真係好過份囉 !!入到去就正係見到佢係咁點其他人去東去西囉 !!想話落單都冇人得閒幫到我囉 ~~ !!就係咁我就等左一個鍾d野食先到 .. ..e間係總店但竟有咁既所謂經理真係 * 唉 *各位如果你去深水埗個間小金井就真係要小心一個叫amy既西裝女人
講真d野食唔係難食.. ...
但係一多人起上黎都要等半個鍾左右.. ..
但都唔緊要員工太度好都冇咩所謂啦!!

佢咁既服務太度真係好過份囉 !!

就係咁我就等左一個鍾d野食先到 .. ..

e間係總店但竟有咁既所謂經理真係 * 唉 *

2007-09-23 5 浏览
昨天我和一位舊同事聚會,她提議到這間小金井用膳(因她已光顧過數次,覺得食物質量都OK)。由進入店舖至用膳完後一切都相安無事,食物味道OK,服務員效率都尚算高。尤其是她們添茶效率高到令我們可以尊心談心。當我如常拿起杯子喝茶時,發覺口內有一陣很強烈的煙味。我心想:這是沒可能的!因為食肆已經全面禁煙!我定一定神拿起杯子望一望,嚇至呆了!竟然有支煙頭在杯內!!!我立即叫服務員來,她接過杯子望一望之後便拿走!一句道歉的說話也沒有!我看見她和其他服務員議論紛紛,最後另一位服務員拿過另一杯茶很大力放在我面前!我心想:這算甚麼意思呀? 然後另一位我相信是職位較高的服務員拿了兩粒雪糕燸米糍請我們吃。我當然沒有吃,因為我是不會這樣容易便原諒她們的!這次可以說是一個很不快又一肚子氣的經歷!!!P.S.她們真是要明白甚麼是服務業,明白服務業最重要的是顧客至上!!!!
這次可以說是一個很不快又一肚子氣的經歷!!!
2007-02-14 7 浏览
三五知己出來吃飯,我心血來潮想去小金井,他們都沒有異議。約八點半,還有不少空檯,看來生意難做。點了五個菜,分別是東京壽司盤、鐵板蠔、炒雜菜、雜菇紙火鍋及茄鴨情深。邊傾邊等,不久壽司就到。壽司近乎是我吃過最差的,冇鮮味,又"淋"又散;鐵板蠔都一樣,"淋"既,蠔沒有味道,仲幾"韌",好難食。炒雜菜尚可,起碼叫有點味道。雜菇紙火鍋都幾特別,朋友們都在研究張紙。可惜,菇是一抽抽沒有剪開,點食呀!唯一可以叫好味的是那茄鴨情深,鴨胸釀入茄子裡面,少少甜甜地,鴨胸又淋,幾好。單靠這道菜挽回不少分數。
三五知己出來吃飯,我心血來潮想去小金井,他們都沒有異議。

2007-01-01 5 浏览
好抵呀, 尤其是10:00 過後d 野亦好好味尤其牛舌31件壽司都係$78 喳抵到爛坐得亦舒服唔駛點等位唔明點解冇乜人去
好抵呀, 尤其是10:00 過後
坐得亦舒服
唔駛點等位
唔明點解冇乜人去
2006-11-28 2 浏览
21 November 2006 (Tue) - 午飯同同事開完會黎呢度食晏,入到去已經一大陣漂白水味,講真真係好難頂,可能啱啱開門做午市生意,但係咁既味道確實令人唔開胃....我叫咗個鯖魚定食,有三片三文魚添,但係真係勁多骨,我差啲嗗親,其實以前黎過都唔太鍾意架啦...今次黎仲要一路食一路用我條頸巾遮住個鼻,真係唉~~有個同事碗拉麵,佢仲話唔知點解咁多渣...雖然漂白水予人一種乾淨既感覺,但係應該開舖之前要散咗啲至可以嘛...唉~~
21 November 2006 (Tue) - 午飯

2006-11-18 4 浏览
我係呢頭做野lunch 都會去呢度食,呢次隔左1個月多d,真叫我難忘.........之前果d燒雞扒好好食,旦我今次冇叫,因要等好耐,所以叫左個以前都幾好食既豬扒拉麵,絕地失望...因為以往上豬扒時有伴碟,唔係要靚,係要d汁,果d當係吉豬汁,我通常都唔係點要,叫佢比沙律醬黎食,但今次可能佢趕時間,冇伴碟之餘又冇汁,叫個阿姐黎問佢拿沙律醬,佢話冇,仲話不嬲都冇沙律醬提供,只要加港幣5蚊就得,咁我之前幾次食果d咩黎架,另一個問題係果d吉豬,可能時令唔好,加埋d麵粉剛過期,可以用"咩黎架"來形容,食落覺得好"娒",一塊吉豬斬開7件,我食左2件,就收工喇~下次都唔知去到食乜好..今次係用$35 食個淨麵
下次都唔知去到食乜好..

今次係用$35 食個淨麵