依間係主打台式串燒既餐廳,以木系極簡文藝風裝潢為主,完全唔會有油煙味👏🏻以QR code自行下單,串燒款式選擇好多,海鮮、肉類和蔬菜應有盡有。大部分野食本身都係辣既,如果唔食辣既朋友,記得要備注走辣呀坐低就見到桌面有個蠟燭爐,但其實全部野食廚房都會燒好曬俾客人,唔洗自己燒,個爐只係俾你暖住D串燒,就算冬天都唔怕d野食好快凍曬👍好貼心【大漠烤羊肉串】$48必點之選,一份有5串,羊肉味香濃🤤孜然味好重,正🍆【芝士蒜蓉烤茄子】必點,茄子烤得軟林林,加上芝士同蒜蓉香,香口惹味,唔油腻,好邪惡!【烤新鮮臭豆腐】-塊臭豆腐夠臭,外脆內軟,正呀【烤牛舌2串 】 $28薄切,細細塊, 有咬口🦪【芝士烤生蠔】生size 適中,鮮甜美味,夠Juicy,好重芝士,正~【蒜蓉烤鮮蟶子】好少見串燒店有燒蟶子,肉嫩甜香,食落爽口,洗得好乾淨 無沙 【蒜蓉粉絲烤扇貝】都係好食,但冇咩驚喜🦑【Q彈大魷魚】大大隻一串,將魷魚切到一段段,彈牙爽脆,仲有脆豌豆係面,好特別🤩🐟【烤多春魚3條】香脆可口,魚裡面有好多春👍🏻【麻吉年糕燒】HK$22麻吉年糕燒-配煉奶和粗砂糖一齊點,外層烤至微脆,裏面好煙靭,可以當甜品食飲品方面,
大部分野食本身都係辣既,如果唔食辣既朋友,記得要備注走辣呀

【大漠烤羊肉串】$48
必點之選,一份有5串,羊肉味香濃🤤孜然味好重,正

【烤新鮮臭豆腐】-塊臭豆腐夠臭,外脆內軟,正呀
【烤牛舌2串 】 $28薄切,細細塊, 有咬口
【蒜蓉粉絲烤扇貝】都係好食,但冇咩驚喜
🦑【Q彈大魷魚】
🐟【烤多春魚3條】香脆可口,魚裡面有好多春👍🏻
【麻吉年糕燒】HK$22
麻吉年糕燒-配煉奶和粗砂糖一齊點,
外層烤至微脆,裏面好煙靭,可以當甜品

飲品方面,除左啤酒,仲有好多台式飲品,如;珍珠奶茶,水果茶…
水果茶好大一杯,有士多啤梨,藍莓,蘋果&菠蘿…好多水果
MONTEREY Place仲有Donki,食飽可以順便去行下
  • Q彈大魷魚
  • 芝士烤生蠔
  • 芝士蒜蓉烤茄子
  • 大漠烤羊肉串
2023-06-14 89 浏览
呢間位於將軍澳南嘅串燒店別具日式風味,從裝修以至餐枱設計都可以見到舖頭落足心思,枱上會有一個蠟燭加熱嘅食物放置盤,令食物一直保持溫度,一齊黎睇下今次食咗乜嘢啦 -🍖肉類:金針菇牛五花卷香蔥豚肉卷🐟海鮮類:蒜蓉粉絲烤扇貝烤海蝦串烤花枝墨魚丸🥦蔬菜類:蒜蓉烤茄子烤娃娃菜烤韭菜烤杏鮑菇烤椰菜花墨西哥烤玉米烤翠玉瓜烤一口菠蘿烤新鮮臭豆腐作為食肉獸嘅我,都點咗咁多蔬菜類嘅食物,就知道我對佢哋幾有信心,其中最值得推介嘅係墨西哥烤粟米,味道略似澳門嘅招牌菜椒鹽粟米,必點之選

🍖肉類:

烤翠玉瓜
烤一口菠蘿
烤新鮮臭豆腐

2023-06-14 94 浏览
今晚來到將軍澳海濱嘅小野人KOKA,呢度匯聚了各式各樣嘅台灣佳餚,不僅夜市風味嘅串燒美食讓人回味無窮,更備有小爐為串燒保溫,裝修則採用淺木色主調、捕夢網裝飾等,打造充滿台灣特色嘅用餐環境大漠烤羊肉串(5串)💰4️⃣8️⃣嗅到濃濃嘅肉香,再品嚐熟成嘅辣味,呢款烤羊肉串嘅味道濃郁而美味。肉質鮮嫩,烤得恰到好處烤小牛肉(5串)💰4️⃣8️⃣小牛肉串肉汁滿滿,搭配店家特製嘅調味更美味蔬菜類點選咗烤韭菜、烤虎皮尖椒,其他肉類有烤小黃花魚同香蔥豚肉卷小食蒜蓉芝士撈丁 💰5️⃣6️⃣濃郁嘅芝士醬汁,再加上濃味嘅蒜蓉,重口味嘅朋友一定鍾意酸辣粉 💰4️⃣5️⃣酸度自然、辣度刺激而又不嗆喉,薯粉煮得恰到好處👍麻辣鴨血 💰5️⃣8️⃣軟嫩嘅鴨血吸引哂辣湯嘅精華芝士蒜蓉烤茄子 💰4️⃣8️⃣燒茄子係原條開邊燒,上面鋪滿蒜蓉,口感軟嫩,味道濃郁非常🎈小野人🎈將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖

大漠烤羊肉串(5串)💰4️⃣8️⃣

烤小牛肉(5串)💰4️⃣8️⃣
小牛肉串肉汁滿滿,搭配店家特製嘅調味更美味

小食
蒜蓉芝士撈丁 💰5️⃣6️⃣
濃郁嘅芝士醬汁,再加上濃味嘅蒜蓉,重口味嘅朋友一定鍾意

酸辣粉 💰4️⃣5️⃣
酸度自然、辣度刺激而又不嗆喉,薯粉煮得恰到好處👍

麻辣鴨血 💰5️⃣8️⃣
軟嫩嘅鴨血吸引哂辣湯嘅精華

芝士蒜蓉烤茄子 💰4️⃣8️⃣
燒茄子係原條開邊燒,上面鋪滿蒜蓉,口感軟嫩,味道濃郁非常

🎈小野人🎈
2023-06-14 63 浏览
最近同朋友黎到將軍澳DONKI行完街,見附近主要都系以西餐為主,無意中發現呢間餐廳系食串燒感覺幾特別就試下,店內裝修清新整潔,主打多款川味串燒同燒物小食,每枱嘅串燒爐底都係用蠟燭令串燒保持溫度,吾會好大煙食落吾會成身燒烤味值得一讚食物我地叫左:烤小牛肉、烤牛舌、烤雞肉、蒜蓉烤鮮蟶子生蠔、蒜蓉烤茄子、奶油烤小饅頭、黑松露芝士撈丁同墨西哥烤玉米,每款串燒都調味岩岩好,唔會太鹹幾惹味,蟶子同生蠔都好新鮮大隻,飲品方面揀左森林元氣水果茶同蜜桃綠茶,兩杯都飲落好清新解渴聽隔離台話大漠烤羊肉串好食糸熱賣No.1,今次朋友吾食羊所以冇叫到,下次會再回訪試試佢同其他款式
2023-06-13 70 浏览
小野人@koka.asia.hk 📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖川菜串燒~好推介😜♥️今晚來左位於將軍澳南岸~小野人食串燒佢地以夜市風味串燒作主打👍🏻即叫即燒一入到店內~感受好舒服😌淺木色主調👏🏻座位闊落~真係聚餐好地方~而且營業時間至凌晨🫢串燒種類繁多~更有小食、海鮮等選擇最欣賞由廚房烤好食物再送上~更備小爐為串燒保溫~食到熱辣辣串燒~又唔使驚周身串燒味😬私心推介♥️熱賣No1 。大漠烤羊肉串 $48 /5串 性價比超高👍🏻入口外脆~羊肉串鮮嫩多汁配大漠香料~非常香口另外叫左多款串燒~同小食好滿意~調味好好😋👍🏻。烤脆雞皮。烤雞腎。烤雞脆骨。烤牛舌。烤黑豚五花。烤韭菜。蒜蓉烤茄子。墨西哥烤玉米。 蒜蓉烤鮮蟶子。KOKA椒鹽薯條。Q彈大魷魚。烤新鮮臭豆腐當然唔小得飲品🥤。珍珠奶茶🧋。蜂蜜綠茶🍵
小野人@koka.asia.hk

川菜串燒~好推介😜♥️
今晚來左位於將軍澳南岸~小野人食串燒
佢地以夜市風味串燒作主打👍🏻即叫即燒

一入到店內~感受好舒服😌
淺木色主調👏🏻座位闊落~
真係聚餐好地方~而且營業時間至凌晨🫢

串燒種類繁多~更有小食、海鮮等選擇
最欣賞由廚房烤好食物再送上~
更備小爐為串燒保溫~
食到熱辣辣串燒~又唔使驚周身串燒味😬

私心推介♥️熱賣No1 。大漠烤羊肉串

$48 /5串 性價比超高👍🏻
入口外脆~羊肉串鮮嫩多汁
配大漠香料~非常香口

另外叫左多款串燒~同小食
好滿意~調味好好😋👍🏻

。烤脆雞皮。烤雞腎。烤雞脆骨
。烤牛舌。烤黑豚五花。烤韭菜

。蒜蓉烤茄子。墨西哥烤玉米

。 蒜蓉烤鮮蟶子。KOKA椒鹽薯條

。Q彈大魷魚。烤新鮮臭豆腐

當然唔小得飲品🥤
。珍珠奶茶🧋

。蜂蜜綠茶🍵
  • 大漠烤羊肉串
  • 墨西哥烤玉米
2023-06-12 24 浏览
#海旁串燒店陪朋友喺將軍澳海皮溜完狗狗🐶 安頓好毛孩之後 輪到醫肚 今晚嘅首選 係呢間毗鄰海皮嘅人氣串燒店-🍢麻吉年糕燒 $23燒年糕外脆內軟 嗰種又黏又Q嘅口感好正 點煉奶食 非常sweet sweet🥰🥰-🍖烤香辣豬手 $38切件豬手嘅火候控制到位 焦香少辣 豬手皮極度邪惡😈 啃豬骨一樣滋味-🦪蒜蓉烤生蠔 $76水份適中 津蠔肥美飽滿 蒜蓉香而提鮮-🐏烤羊肉串 $48🐂烤小牛肉 $48肉類串燒價錢相宜 一份有五吋 小牛肉柔軟 牛味濃郁 羊肉少少羶 有油脂甘香😬-🥒烤翠肉瓜 $36🥦烤椰菜花 $18🌽墨西哥烤肉米 $48🍢烤臭豆腐 $52推薦試多幾款蔬菜類串燒 烤得有水準 清脆爽口 保留水份 可以中和食肉嘅油膩 烤臭豆腐最有特色 香中有臭😜 食嘅時候 不妨灑啲七味粉-📍KOKA 小野人將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖
#海旁串燒店

🌽墨西哥烤肉米 $48
🍢烤臭豆腐 $52

📍KOKA 小野人
2023-06-11 906 浏览
🉐熱賣no.1大漠烤羊肉串🉐每枱具備小熱爐保溫將軍澳而家越來越多新餐廳,估唔到俾我搵到一間高質串燒店🍡🍢大漠烤羊肉串(5串)🐏首推一定係羊肉串,燒得好香,羊味又夠,最緊要係一啲都唔臊烤牛舌🐮👅牛舌係薄身嗰款,比較彈牙烤雞脆骨🐣每一啖都有脆骨,唔會食到一舊係剩係得肉或者肥膏烤脆雞皮🐔雞皮燒得好香脆,夠乾身好有咬口烤雞腎🐤雞腎唔會燒得過韌,保留到彈牙口感烤台灣小香腸🌭香腸肉汁好夠,而且皮燒得夠香脆,夠晒JuicyQ彈小豬頸肉(6串)🐷豬頸肉調味好出色,甜甜地辣辣地,好惹味烤小牛肉(5串)🐄牛味夠重,而且肉質係入口即化烤多春魚(3條)🐟多春魚卵夠多,同埋一啲都唔苦烤娃娃菜🥬燒得夠香之餘仲保留到娃娃菜嘅甜味烤一口菠蘿🍍菠蘿超甜,啱晒最後當甜品食蒜蓉金針菇🪸蒜蓉份量夠多,重蒜味人士實鍾意原味芝士撈丁🧀🍝芝士有微微烤過,所以令到啲芝士可以融入啲麵入邊,啖啖都有芝士Mixed Berries Yogurt Smoothie🫐🍓🥛莓味好夠好清新,而且唔會太甜Japan Umeshu Soda🥃梅酒溝咗梳打水之後更加容易入口,而且超夾食串燒
🉐熱賣no.1大漠烤羊肉串
🉐每枱具備小熱爐保溫

將軍澳而家越來越多新餐廳,估唔到俾我搵到一間高質串燒店🍡🍢

大漠烤羊肉串(5串)🐏
首推一定係羊肉串,燒得好香,羊味又夠,最緊要係一啲都唔臊

烤牛舌🐮👅
牛舌係薄身嗰款,比較彈牙

烤雞脆骨🐣
每一啖都有脆骨,唔會食到一舊係剩係得肉或者肥膏

烤脆雞皮🐔
雞皮燒得好香脆,夠乾身好有咬口

烤雞腎🐤
雞腎唔會燒得過韌,保留到彈牙口感

烤台灣小香腸🌭
香腸肉汁好夠,而且皮燒得夠香脆,夠晒Juicy

Q彈小豬頸肉(6串)🐷
豬頸肉調味好出色,甜甜地辣辣地,好惹味

烤小牛肉(5串)🐄
牛味夠重,而且肉質係入口即化

烤多春魚(3條)🐟
多春魚卵夠多,同埋一啲都唔苦

烤娃娃菜🥬
燒得夠香之餘仲保留到娃娃菜嘅甜味

烤一口菠蘿🍍
菠蘿超甜,啱晒最後當甜品

蒜蓉金針菇🪸
蒜蓉份量夠多,重蒜味人士實鍾意

原味芝士撈丁🧀🍝

莓味好夠好清新,而且唔會太甜

Japan Umeshu Soda🥃
梅酒溝咗梳打水之後更加容易入口,而且超夾食串燒
2023-06-08 44 浏览
晚上行完海傍想係附近揾啲野食見到呢間餐廳幾多人幫襯 於是就入左去食完覺得啲嘢食唔錯 好值得推介烤脆雞皮2串 $26烤出黎同名一樣 非常之脆口油而不膩蒜蓉烤生蠔1隻 $38 個生蠔十分爽口清甜就算烤完都試得出個生蠔有幾新鮮加埋蒜蓉醬 個惹味程度又提升左一個level蒜蓉粉絲烤扇貝1隻 $38呢個配搭太吸引以至於令到我地叫完仲再追加左3隻扇貝扇貝有半個手掌咁大粉絲份量都足夠 索埋啲蒜蓉汁 真係非常惹味清酒煮蛤蜊1份 $58蛤蜊size都算大而且質地嫩滑多汁 湯底清清地 清酒味唔會太嗆 唔啱飲酒嘅人都適合點呢道菜蒜蓉烤茄子1份 $42呢道菜可以話係串燒店必食係出色嘅 調味一流 加左辣粉但又唔會過辣草莓乳酪奶昔 $42叫得串燒都一定要叫番杯野飲因為個奶昔可以適量咁中和到啲辣味
晚上行完海傍想係附近揾啲野食

• 蒜蓉烤茄子
  • 蒜蓉粉絲烤扇貝
  • 蒜蓉烤生蠔
2023-06-08 58 浏览
今晚去左將南海傍散步聞到好香串燒燒烤味,試左呢間清新簡約風餐廳. 餐廳自助QR code下單好方便. 兩個人叫左好多種類串燒為返三百蚊一個人又唔貴. 下次叫外賣打包走仲好味,買走去海濱吹水隊啤仲正哦#蒜蓉烤生蠔 #蒜蓉烤蟶子惹味濃烈蒜蓉加上香蔥辣椒,蠔肉蟶子啖啖肉又鮮肥美爽口先打響頭炮. 仲有扇貝蝦同小黃魚等我地就冇叫想留肚食其他.肉類叫左#大漠烤羊串 #烤小牛肉 #烤牛舌 #烤香辣豬手 #烤雞皮 串燒羊串一定係主打,孜然粉超香,肉質口感亦算上乘,要數比較特別一定係個豬手因為唔一定度度有,豬皮入口即溶好正滿口骨膠原感覺不過溫提有d d辣. 雞皮烤完之後一啲都唔肥好香脆 蔬菜叫左 #烤韭菜 #烤虎皮尖椒 #烤臭豆腐 #烤洋芋片最欣賞個烤薯片, 好香薯仔味我種意質地粉粉地,我地encore 左碟. 虎皮椒臭豆腐好有以前細個掃街風味,韮菜新鮮可口.其他類別就叫左#麻吉年糕燒 仲有兩杯涷四季春茶 個年糕溶溶質地煙煙韌韌沾上糖及煉奶可以當甜品.

#蒜蓉烤生蠔 #蒜蓉烤蟶子

蔬菜叫左 #烤韭菜 #烤虎皮尖椒 #烤臭豆腐 #烤洋芋片

其他類別就叫左#麻吉年糕燒 仲有兩杯涷四季春茶
個年糕溶溶質地煙煙韌韌沾上糖及煉奶可以當甜品.
2023-06-03
2023-06-07 77 浏览
以前食啲串燒成日都會好大油煙 食得好辛苦呢間就係燒完拎把黎 放係一塊heat 住既板上面 串燒黎講 … 調味好緊要!🧄呢度嘅蒜好香! 🌶️亦都可以揀辣唔辣~ KOKA椒鹽 薯條($48)芝士烤生蠔(1隻)@$38.8🌊蒜蓉烤鮮蟶子(1隻)@$46.0珍珠奶茶($32)無得揀甜度,我覺得OK嘅~蒜蓉粉絲烤扇貝@$42Q彈大魷魚 ($45) 上面一粒黃色嘅係炸黃豆, 脆脆既 好有口感烤牛舌(2串)$28烤脆雞皮(2串)$28金針菇牛五花巻(1串)$28台灣小番腸 $18黎食台灣串燒,梗係要食臭豆腐啦!$26烤番辣鳳爪 $18烤雞翼$28烤翠玉瓜(1串)$18烤BB露筍(1份)$22烤一口波蘿(1串) $28.0
以前食啲串燒成日都會好大油煙 食得好辛苦
呢間就係燒完拎把黎 放係一塊heat 住既板上面
串燒黎講 … 調味好緊要!
🧄呢度嘅蒜好香!
🌶️亦都可以揀辣唔辣~

KOKA椒鹽 薯條($48)
芝士烤生蠔(1隻)@$38.8

🌊蒜蓉烤鮮蟶子(1隻)@$46.0

珍珠奶茶($32)無得揀甜度,我覺得OK嘅~

蒜蓉粉絲烤扇貝@$42

烤翠玉瓜(1串)$18
烤BB露筍(1份)$22
烤一口波蘿(1串) $28.0
2023-06-07 27 浏览
我同老公都鐘意食燒物,簡簡單單又可以食多幾樣。1)蒜蓉烤生蠔(4隻)生蠔用蒜蓉烤,好香又唔乾,好夠汁。2)蒜蓉粉絲烤扇貝(2)扇貝新鮮,有鮮味。3)清酒煮蛤蜊(1份)清酒煮蛤蜊,每一啖湯都好清甜。4)麻吉年糕燒(2塊)煙煙韌韌嘅年糕,外面燒烤脆脆地,隨你喜歡沾煉奶同沙糖。5)烤一口菠蘿(2串)酸酸甜甜的開胃菠蘿。6)芝士蒜蓉烤茄子(1份)茄子加上芝士夾埋蒜蓉,入口食到層次感。7)冷泡茶,燒烤必飲解渴飲料。8)日本梅酒蘇打梅酒溝梳打配燒物好正。
我同老公都鐘意食燒物,簡簡單單又可以食多幾樣。
1)蒜蓉烤生蠔(4隻)
生蠔用蒜蓉烤,好香又唔乾,好夠汁。
2)蒜蓉粉絲烤扇貝(2)
扇貝新鮮,有鮮味。
3)清酒煮蛤蜊(1份)
清酒煮蛤蜊,每一啖湯都好清甜。
4)麻吉年糕燒(2塊)
煙煙韌韌嘅年糕,外面燒烤脆脆地,隨你喜歡沾煉奶同沙糖。
5)烤一口菠蘿(2串)
酸酸甜甜的開胃菠蘿。
6)芝士蒜蓉烤茄子(1份)
茄子加上芝士夾埋蒜蓉,入口食到層次感。
7)冷泡茶,燒烤必飲解渴飲料。
8)日本梅酒蘇打
梅酒溝梳打配燒物好正。
2023-06-07 23 浏览
#KOKA 小野人朋友住將軍澳,相約敘舊,佢提議去唐俊街近海皮一帶。我們唔係太肚餓,於是坐低食串燒。一般燒烤店,都將啲瓜菜燒得太乾太老,賣相差口感更差!所以當朋友order幾款蔬菜串燒嘅時候,我有啲擔心,不過呢度令我完全改觀,因為價錢實惠兼且有水準!烤翠玉瓜($36)爽脆翠綠多汁,烤杏鮑菇($18)軟綿綿得來唔乾又唔柴口,最正都仲係七味粉烤椰菜花($18)!我哋追加一客墨西哥烤粟米($48),玉米粒柔韌有嚼勁。第二輪串燒,叫咗烤雞軟骨($28)同烤雞腎($28)。店員推介烤臭豆腐($52),豆腐水分稍為吸收之後,每啖酥中有香(臭) 😅,都幾得意。地址:地將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A
#KOKA 小野人

2023-06-06 36 浏览
朋友今日帶我去將軍澳南區食一間川式串燒店。店內環境簡單而舒適☺️串烤雞翼外皮呈金黃色,撲鼻而來的香氣讓人垂涎三尺。雞翼烤得外脆內嫩,鹹香中帶有一絲微辣,口感豐富。每一口都讓人回味無窮👍香蔥豚肉卷豚肉與新鮮的香蔥巧妙地結合在一起。肉質鮮嫩,香蔥的爽口口感與肉卷形成了完美的搭配。輕輕咬一口,充滿層次的口感讓人陶醉😋蒜蓉烤茄子茄子經過烤制後,口感更加鬆軟。搭配上香濃的蒜蓉醬,茄子的味道更加豐富。每一口都散發著濃郁的蒜香,讓人忍不住多吃幾口👏大漠烤羊肉排大漠烤羊肉排無疑是今天的重頭戲。羊肉排烤得恰到好處,外皮烤得香脆,內裡的肉質鮮嫩多汁。輔以特製的大漠香料,口感獨特,吃上一口便仿佛置身於闊落的大漠之中🤗冷泡茶茶口感清爽,淡雅的茶香與前面的串燒美食形成了完美的呼應。喝上一口,不僅可以中和串燒帶來的油膩,還可以讓人感受到茶的清新🍹總的來說,這餐的川式串燒,美味豐富,讓我印象深刻😇

串烤雞翼

香蔥豚肉卷

蒜蓉烤茄子

大漠烤羊肉排

冷泡茶

總的來說,這餐的川式串燒,美味豐富,讓我印象深刻😇
2023-06-05 53 浏览
將軍澳南又有間我未食過嘅餐廳,閒日放工嚟都坐滿晒,好多嘢食揀,嘢食整好會放喺枱上嘅爐到keep warm,都幾好👍🏻🍡烤花枝墨魚丸💰$28口感彈牙好食🐮金針菇牛五花卷💰$28🐷香蔥豚肉卷💰$28燒物多數都食呢啲,完美配搭🥢蒜蓉粉絲烤扇貝💰$42粉絲扇貝惹味,燒完加咗啲調味粉,夠味🦐烤海蝦串💰$38有三串,外層勁惹味,鹹鹹哋,蝦肉爽口🍆蒜蓉烤茄子💰$24好多蒜蓉勁夠味🥬烤娃娃菜💰$18🫛烤韭菜💰$18夠味又惹味🥦烤椰菜花💰$18燒得爽口🌽墨西哥烤玉米💰$48必食必食!第一次食燒粟米,燒得香口,最緊要係上面有芝士粉,估唔到咁食又好夾!推介🍡烤翠玉瓜💰$18串燒又係要食吓蔬果,清一清無咁熱氣又解一解油膩感🍍烤一口菠蘿💰$28多汁,食親串燒都會食佢🚩小野人 (將軍澳)📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖

🍡烤花枝墨魚丸💰$28
口感彈牙好食

🐮金針菇牛五花卷💰$28
🐷香蔥豚肉卷💰$28
燒物多數都食呢啲,完美配搭

🥢蒜蓉粉絲烤扇貝💰$42
粉絲扇貝惹味,燒完加咗啲調味粉,夠味

🦐烤海蝦串💰$38
有三串,外層勁惹味,鹹鹹哋,蝦肉爽口

🍆蒜蓉烤茄子💰$24

🥦烤椰菜花💰$18
燒得爽口

🌽墨西哥烤玉米💰$48

🍡烤翠玉瓜💰$18
串燒又係要食吓蔬果,清一清無咁熱氣又解一解油膩感

🍍烤一口菠蘿💰$28
多汁,食親串燒都會食佢

🚩小野人 (將軍澳)
依家我十分喜愛嘅串燒餐廳 嚟地鐵站十分鐘路程 烤肉種類好多價錢唔算太貴一口菠蘿新鮮菠蘿 烤完之後好香甜黑松露芝士撈丁 好多黑松露同芝士極邪惡夠曬飽肚奶油烤小饅頭 加上煉奶同沙糖好夾 個皮脆脆地草莓乳酪奶昔 降溫啱曬 新鮮草莓好香濃烤多春魚 好香勁多春麻吉年糕燒 係我嘅至愛煙煙靭靭 好似年糕咁外脆內軟 加上煉奶沙糖食好正 芝士烤生蠔 好味好濃沃配芝士好夾清酒煮蛤利 係我嘅至愛湯好清甜 新鮮蒜蓉烤蟶子 好大隻 同蒜蓉好夾薄切五花腩 薄切上唔覺得肥膩金針菇牛五花卷 好juicy感覺健康 一口有金菇同肥牛好滿足呢度座位充足 裝修簡約 用嘅都係大張嘅木製檯凳 感覺舒服 同有空間 速度快同好有水準 飲品種類亦都好多食完仲可以行donki 添

一口菠蘿新鮮菠蘿 烤完之後好香甜

黑松露芝士撈丁 好多黑松露同芝士極邪惡夠曬飽肚