2025-05-10 0 浏览
無假期去旅行 但好掛住台灣菜 小胖台灣便當幫到你😆餐廳有個自家會員app---小胖會員app📱好喜歡佢嘅會員口號「有一種幸福,叫一起變胖」😊大量迎新優惠+升級優惠🤩每次食野就可以儲分 $5➡️1分之後再用積分換優惠🤑鼓勵大家一齊變胖😈 食得愈多就愈多獎賞🤑仲有唔同啲優惠券 變左每次食都額外有優惠😊多人食/食得密 仲可以增值預付卡💳增得愈多 🆓回贈愈多 變相又有額外有discount🍱紅燒牛頰肉便當超多牛頰肉 全部都炆到超級腍 無牙都可以食到😂仲有白蘿蔔 甘筍 全部都超級入味😋喺自助水吧 加啲辣椒油 更加正😍🍱 台灣鐵路大排骨便當塊排骨仲大過我塊面😝係台灣便當嘅味道🥺 同我喺台灣食嘅一樣㗎🥺仲有好多配菜 超健康👍🏻🦑夜市炸魷魚見到隔籬枱食緊 忍唔住叫咗份🥰即叫即炸 熱辣辣 薄薄嘅炸粉 厚厚嘅魷魚😋😋份量都幾多 抵食睇人食好似好細碗 但原來大碗到食唔哂🫣餐廳除左做堂食 仲會做埋party 外賣團餐只需✌🏻天前預訂 一人一個便當 價錢由$62起買多愈多就愈平i.e. 2️⃣0️⃣🍱 九折4️⃣0️⃣🍱85折6️⃣0️⃣🍱8折貫徹會員宗旨 ▶️▶️▶️一起變胖
無假期去旅行 但好掛住台灣菜 小胖台灣便當幫到你😆
餐廳有個自家會員app---小胖會員app📱
好喜歡佢嘅會員口號「有一種幸福,叫一起變胖」😊
大量迎新優惠+升級優惠🤩

i.e. 2️⃣0️⃣🍱 九折
4️⃣0️⃣🍱85折
6️⃣0️⃣🍱8折
貫徹會員宗旨 ▶️▶️▶️一起變胖
自從搬咗嚟沙田之後就致力尋找沙田區美食今日同朋友去偉華小胖台灣便當食晚餐主打台灣菜同埋套餐便當好有台灣風味餐廳裝修簡簡單單令人感覺到台灣人溫暖 真係台灣feel餐廳最特別係好似food court咁預先買咗飯嘅套餐然後再入去搵個舒適嘅位置店員會送餐 出餐速度都快🍱 紅燒牛頰肉便當 牛頰肉燜到腍曬,入口即溶好鬼正!啖啖肉冇筋冇渣,台味十足夠晒惹味!」 🍗 士林鹽酥大雞腿便當 非常驚訝,雞髀大過手掌心,炸到金黃脆卜卜!鹽酥椒鹽香到漏,外皮酥到似千層食完諗起士林夜市🍗 九層塔雞翼 炸雞翼撈九層塔醃料入晒骨台式風味夠晒邪惡沙田市中心嚟講,呢間泰菜算係抵兩個女仔食到好飽係非常抵最尾見枱面有個小胖會員app有得儲分,仲有啲迎新優惠同埋優惠券早知一早download總括嚟講食物質素、出產速度同埋地理位置(近我屋企)好大機會會成為我沙田未來飯堂
自從搬咗嚟沙田之後

預先買咗飯嘅套餐
然後再入去搵個舒適嘅位置
店員會送餐 出餐速度都快

🍱 紅燒牛頰肉便當
牛頰肉燜到腍曬,入口即溶好鬼正!
啖啖肉冇筋冇渣,台味十足夠晒惹味!」

🍗 士林鹽酥大雞腿便當
非常驚訝,雞髀大過手掌心,炸到金黃脆卜卜!
鹽酥椒鹽香到漏,外皮酥到似千層
食完諗起士林夜市

🍗 九層塔雞翼
炸雞翼撈九層塔
醃料入晒骨
台式風味夠晒邪惡

沙田市中心嚟講,呢間泰菜算係抵
兩個女仔食到好飽
係非常抵

最尾見枱面有個小胖會員app
有得儲分,仲有啲迎新優惠同埋優惠券
早知一早download

總括嚟講食物質素、出產速度
同埋地理位置(近我屋企)
好大機會會成為我沙田未來飯堂
2025-05-07
2025-05-05 0 浏览
同事帶路試咗呢間台灣風味小店,真心想推薦比成日搵平靚正午餐嘅大家~沙田分店喺商場二樓轉角位,木枱木凳配白燈光,乾淨企理。平日一點鐘要等10分鐘左右,見到好多學生同上班族外賣。---▫️兩款招牌便當✅ 鐵路排骨飯豬扒厚度約2cm,邊緣炸得微脆,肉質鬆軟有肉汁。滷汁偏甜但唔膩,撈飯食晒成盒無難度。配菜有半隻滷蛋、玉米等。✅ 士林鹽酥大雞腿便當雞腿炸得金黃,外皮脆口但唔油,肉質實淨有嚼勁。 配菜都算豐富,有小堂菜、玉米等。▫️飲品✅️梔子花綠茶最欣賞的是他家有多種自製冷泡茶,無糖無負擔的同時依然好喝,算是可以暫時逃離大部分餐廳重糖的奶茶檸檬茶🤣▫️實用資訊👉🏻 掃QR Code做會員,即刻就有迎新優惠請你食鹽酥雞,儲分可換小食 👉🏻 20個以上外賣訂單有9折,最多高達8折!▫️ 個人感受- 排骨同雞腿真材實料,$68連飲品算合理 - 飯量偏多,男士都夠飽 - 蔬菜種類可以再多啲

---

▫️兩款招牌便當
✅ 鐵路排骨飯

✅ 士林鹽酥大雞腿便當

▫️飲品

✅️梔子花綠茶

▫️實用資訊
👉🏻 20個以上外賣訂單有9折,最多高達8折!

▫️ 個人感受
- 排骨同雞腿真材實料,$68連飲品算合理
- 飯量偏多,男士都夠飽
- 蔬菜種類可以再多啲
  • 士林鹽酥大雞腿便當
飯堂之一~位於連接沙田新城市廣場的商場,位置同樣方便但價錢相宜很多最平$62就有便當+飲品,不收加一 飲品有冷/熱、無糖/有糖,都不用加錢👍 ✿ 照燒雞扒便當 $6210次有8次都是選擇它😋肉厚得誇張,超級飽肚,而且味道肉質都不錯! 便利店單買一塊雞胸都要$2x,這個性價比真的很高 ✿ 炸雞腿便當 $68喜歡邪惡點的可以選這款,友人表示滿意😂特別一讚雞腿是另上,不因飯的蒸汽變得濕軟! 覺得不夠飽的話還可以加配各式台灣小食,不過女生或覺得 便當本身的分量也太多了🤣 而且經常來的話,可以用預付卡,和存積分換禮品,價格更優惠😛即使不是經常來,也可以先用迎新優惠/升級優惠🤣 職員說他們還做PARTY外賣團餐優惠,多訂的話,折扣高達8折👍 🍴加一服務費:✖
飯堂之一~
位於連接沙田新城市廣場的商場,位置同樣方便但價錢相宜很多

最平$62就有便當+飲品,不收加一
飲品有冷/熱、無糖/有糖,都不用加錢👍

✿ 照燒雞扒便當 $62

10次有8次都是選擇它😋
肉厚得誇張,超級飽肚,而且味道肉質都不錯!

便利店單買一塊雞胸都要$2x,這個性價比真的很高

炸雞腿便當 $68

喜歡邪惡點的可以選這款,友人表示滿意😂

特別一讚雞腿是另上,不因飯的蒸汽變得濕軟!

而且經常來的話,可以用預付卡,和存積分換禮品,價格更優惠😛
即使不是經常來,也可以先用迎新優惠/升級優惠🤣

🍴加一服務費:✖

2025-04-30 0 浏览
小妹今晚同屋企人去咗沙田小胖餐廳🍴食飯,主打台灣菜,提供多款套餐便當,滿滿台灣風味,套餐仲包飲品🥤多款台式小食🤭 餐廳裝修簡單,當中牆上寫住「一碗滿滿的幸福」字句,讓客人感到溫暖🥰 餐廳🍴需先購買飯餐再到餐廳🍴內搵位食飯🥰搵位後店員會按牌號碼送餐比顧客💞好貼心🤘🏻台灣古早味烤豬肉便當🥩 🍱呢款烤豬肉便當🍱好味😋薄身大大塊,蜜汁香甜又juicy,豬肉🥩肉質夠林,份量多,仲有不少配菜,正😚台灣鐵路大排骨🐖🍱同樣大大碗飯😦排骨份量係蓋過成碗飯,滷排骨味道令人喜出望外,色澤深好淋身兼每嚿都入味🤭便當配料非常豐富,同樣有紅蘿蔔🥕粉絲、西蘭花🥦粟米🌽等👏🏻虎咬雞刈包🐖呢款虎咬雞刈包外香脆内腍嫩美味,雞肉肉質鲜味有咬口,軟熟雞刈包配有不少材料,連埋惹味雞一齊食,好正🫶🏻梔子花綠茶🍎🧃一飲就飲到花香味道,綠茶🍵味好重,天氣太熱🥵飲返一杯冰涼茶就最好不過,加上用膠樽盛載,飲唔哂時更可以外帶,非常方便又貼心👍熱金橘檸檬🍋今晚突然想黎飲一杯酸酸甜甜既飲品,呢杯喝起來帶著金橘既蜜香與檸檬既清香,係口入面帶有好多層次感,飲落喉嚨好舒暢,又解渴🥰埋單二百蚊都唔洗,真係好抵,份量唔少,又多選擇,又一間推薦餐廳🍴

台灣古早味烤豬肉便當🥩 🍱

台灣鐵路大排骨🐖🍱

虎咬雞刈包🐖

梔子花綠茶🍎🧃

熱金橘檸檬🍋

2025-04-25 0 浏览
今日中午同朋友去咗沙田嘅小胖台灣便當食lunch ,話晒係台灣風味,期待值都幾高,結果真係冇失望店舖雖然細細間,感覺好似台灣街頭小食店咁親切。中午人多,但店員好快手,落單後五分鐘左右就拎到食物紅燒牛頰肉便當+熱無糖綠茶紅燒牛頰肉便當真係今次嘅MVP!牛頰肉燉到入口即化,軟腍得嚟又夠入味,滷汁帶點甜香,濃而不膩,超級惹味。仲有啲酸菜加分,酸酸地好開胃。飯粒粒分明。熱無糖綠茶好解膩,茶味好香,唔苦鐵路大排骨便當排骨炸到外皮金黃酥脆,咬落肉質juicy,有陣台式五香味,配菜同牛頰肉便當差唔多,但多咗啲滷豆干,食落口感更豐富。飯量啱啱好,食完唔會太脹。芙番蘋果茶茶味混雜住淡淡嘅蘋果清香,甜度啱啱好漂咬雞刈包,肉丁炸得幾香脆有半隻蛋,酸菜同花生粉加咗啲台式風味,軟糯嘅感覺。仲見到原來有小胖會員app,有得草分,食得多獎得愈多嘅,仲有迎新優惠,仲有提供不同折扣嘅優惠券。原來小胖便當 PARTY仲有外賣團餐優惠,如果office訂買得多仲平得多,•60個起8折,40個起 85折,20個起9折,抵☺️!

紅燒牛頰肉便當+熱無糖綠茶

鐵路大排骨便當

2025-04-24 0 浏览
落沙田逛逛 原來呢度都有間小胖台灣便當咁有緣 就決定左是日晚餐🤘😆話明台灣便當🍱主打6款不同口味嘅地道台灣便當系列另外有幾款限定便當系列除左飯都有幾款麵食🍝可供選擇。我哋就揀左:🍀台灣鐵路大排骨香口惹味既大排骨有咬口口感相對豐富😋🍀台灣古早味烤豬肉肉質相對鬆軟 不過啖啖肉😚配上芝麻 更多一種香氣每款都跟左唔少配菜而且份量十足絕對高CP 仲有6款冷/熱飲可以揀我哋就揀左:🍀金萱烏龍🍀芺香蘋果茶講到台灣美食點少得小食忍不住手 都係加左一份🍀炸魷魚🦑炸到剛剛好 夠哂鬆軟鹹香味濃 突顯左魷魚既鮮味而且份量充足強烈推薦作為精明既為食貓一定唔可以錯過⚠️小胖會員app⚠️食得越多回贈越多
落沙田逛逛 原來呢度都有間小胖台灣便當

咁有緣 就決定左是日晚餐🤘😆

話明台灣便當🍱
主打6款不同口味嘅地道台灣便當系列
另外有幾款限定便當系列
除左飯都有幾款麵食🍝可供選擇。

我哋就揀左:

• 台灣鐵路大排骨便當
  • 台灣古早味烤豬肉便當
  • 夜市炸魷魚
2025-04-20 0 浏览
小胖台灣便當🍱都算係我飯堂之一特別係放工懶煮飯😆呢度嘅食物選擇多元化,價錢又親民~台灣便當系列/限定便當系列/單點小食等,便當配菜豐富,有埋蔬菜🥬營養夠晒均衡😆 仲有飲品添~ 而家仲可以join 會員app ,有迎新優惠,升級優惠,食多獎多嘅換領系統,仲有不同折扣優惠卷~增值仲有回贈嘅預付卡🤗🍱紅燒牛頰肉便當 $68👍我嘅私心推介🤗 牛頰肉除左入味,口感特別軟嫩多汁,滿滿膠原感~ 仲有滷蛋🍱台灣鐵路大排骨 $68👍雖然係炸豬排🥩,但沒有太油膩嘅感覺~豬扒外層酥脆,肉質厚實同時帶Juicy口感,同樣有滷蛋,同台灣食到的便當差不多🍗海苔鹽酥雞 $34份量都唔少😆雖然看似簡單海苔鋪面,鹽酥x 海苔口味還是很有層次的口感~每一口都很酥脆可口,炸衣不會太厚~☕️柑桔檸檬🍋潤喉必備之選~ 酸酸甜甜~ 滿滿維C 感😛🍵芙蓉蘋果冷泡茶濃濃蘋果味,茶底不會太甜原來小胖仲做埋便當PARTY外賣團餐優惠(2天前預訂)- 便當套餐$62起🤭買得愈多, 就會折得愈多- 60個起 8折/40個起 85折/20個起 9折
小胖台灣便當🍱都算係我飯堂之一
特別係放工懶煮飯😆
呢度嘅食物選擇多元化,價錢又親民~

🍱紅燒牛頰肉便當 $68👍

🍱台灣鐵路大排骨 $68👍

🍗海苔鹽酥雞 $34

☕️柑桔檸檬🍋
潤喉必備之選~ 酸酸甜甜~ 滿滿維C 感😛

🍵芙蓉蘋果冷泡茶
濃濃蘋果味,茶底不會太甜

原來小胖仲做埋便當PARTY外賣團餐優惠(2天前預訂)
- 便當套餐$62起🤭買得愈多, 就會折得愈多
- 60個起 8折/40個起 85折/20個起 9折
2025-04-19 0 浏览
呢間餐廳午市好多人食,而且仲做緊小胖會員app優惠可以用積分換到更多唔同食物既優惠,仲有迎新優惠,做左會員會抵食d。我地叫左呢度既地道冷泡茶系列梔子花綠茶飲落清新怡人,口感清香而且都幾大枝,另一款叫左茉香蘋果茶,蘋果味好fresh,口感清甜,個人鐘意佢地既茶飲無糖健康。我地叫左呢度既炸雞腿飯,炸雞腿好大隻又香脆,勁脆口,肉質嫩滑,飯底仲有涵肉,粉絲,粟米,蛋同埋菜好惹味既一盒飯。鹽酥雞香脆。咖哩牛腩飯好濃咖哩味。

鹽酥雞香脆。咖哩牛腩飯好濃咖哩味。
2025-04-18 2 浏览
收工去沙田行街🛍~去咗呢間我同另一半都喜歡嘅台灣餐廳🥰~佢每次都一定係食呢個鹽酥大雞腿🍗~因為個雞腿真係好大塊足料😍,外皮又卜卜脆~而且佢啲便當全部都有啲配菜🥬,又有粉絲~感覺非常豐富~我自己就喜歡呢個三杯蜜汁烤雞排🐔~因為佢略帶少少辣味好惹味🌶~雞排保留咗肉汁💦,咬落好嫩滑~本來我哋最愛係炸雞翼~但因為兩個都叫雞🤭,所以叫咗炸魷魚🦑~我覺得炸魷魚都一樣出色!不過底哥啲魷魚食到尾,會因為蒸氣整到腍咗🥲~下次可以將佢哋搬晒出嚟先食會比較好~嗌便當仲會送埋飲品~佢哋啲冷泡茶有滿滿茶香🫖,個人覺得比熱飲吸引~今次飲咗梔子花綠茶同芙香蘋果茶~梔子花綠茶比較清香🍵,蘋果茶就比較甜啲🍎~而且佢哋仲有自己嘅app🤳,又有迎新優惠,又可以儲分換禮物🎁~仲可以預先增值享更多優惠~而且仲可以訂party團餐🎊,訂得越多,折扣越大,超抵🤑!
收工去沙田行街🛍~
去咗呢間我同另一半都喜歡嘅台灣餐廳🥰~
佢每次都一定係食呢個鹽酥大雞腿🍗~
士林鹽酥大雞腿
因為個雞腿真係好大塊足料😍,外皮又卜卜脆~
而且佢啲便當全部都有啲配菜🥬,又有粉絲~
感覺非常豐富~
士林鹽酥大雞腿
我自己就喜歡呢個三杯蜜汁烤雞排🐔~
三杯蜜汁烤雞排
因為佢略帶少少辣味好惹味🌶~
雞排保留咗肉汁💦,咬落好嫩滑~
三杯蜜汁烤雞排
本來我哋最愛係炸雞翼~
但因為兩個都叫雞🤭,所以叫咗炸魷魚🦑~
我覺得炸魷魚都一樣出色!
不過底哥啲魷魚食到尾,會因為蒸氣整到腍咗🥲~
下次可以將佢哋搬晒出嚟先食會比較好~
夜市炸魷魚
嗌便當仲會送埋飲品~
佢哋啲冷泡茶有滿滿茶香🫖,個人覺得比熱飲吸引~
今次飲咗梔子花綠茶同芙香蘋果茶~
梔子花綠茶比較清香🍵,蘋果茶就比較甜啲🍎~
仲可以預先增值享更多優惠~
而且仲可以訂party團餐🎊,訂得越多,折扣越大,超抵🤑!
2025-04-11
夜市炸魷魚
小胖台灣便當係平時食飯平靚正首選台灣鐵路大排骨便當,呢個便當🍱嘅排骨真係令人瞬間回到台灣的味道,大排骨肉多骨少,香香酥酥咁另外新出咖哩牛腩便當,奶香十足的咖哩,配上軟爛的牛腩,真的很岩配飯食,薯仔同牛腩份量不可睇少!另外台灣野唔少得嘅鹽酥雞也是必點!外酥內嫩整體來說,小胖便當飯量同餸量都好多,而且會搭點配菜,唔會只有肉,呢個價錢有呢個份量,唔怪得成日滿座另外小胖有會員app有積分換領系統 同埋迎新優惠,升級優惠 仲有增值愈多回贈就愈多嘅預付卡而且有小胖便當PARTY外賣團餐優惠便當套餐$62起買得愈多, 就會折得愈多
小胖台灣便當係平時食飯平靚正首選

另外台灣野唔少得嘅鹽酥雞也是必點!外酥內嫩

另外小胖有會員app
有積分換領系統 同埋迎新優惠,升級優惠
仲有增值愈多回贈就愈多嘅預付卡

而且有小胖便當PARTY外賣團餐優惠
便當套餐$62起
買得愈多, 就會折得愈多

試食活動
沙田友人帶我來她的飯堂,美味當然是第一位,其二是她裝了小胖會員APP,吃飯有積分換領,吃得多獎得多紅燒牛頰肉便當 $68紅燒牛頰肉炆得軟嫩,入口即化,另外有粉絲和滷蛋,便當上有繽紛的蔬菜,包括南瓜,粟米粒,小棠菜等,營養均衡又好吃士林鹽酥大雞腿便當 $68熱騰騰新鮮炸起的鹽酥雞腿口感酥脆,裏面充滿肉汁,雞肉鮮嫩,同樣配有多款豐富的配菜,經典古早味道芙香蘋果茶/ 金萱烏龍茶便當送飲品,蘋果茶充滿蘋果香味,不會太甜;烏龍茶味道濃郁解渴麻辣鴨血 $42麻辣味香濃惹味之餘,不會太辣,大部分人都能吃到,鴨血大大件以電子預付儲值,儲得多送得多,而新會員亦有迎新優惠和升級優惠,推薦大家做會員更划算另外有外賣團餐優惠,60個起有8折,絕對是平民價錢的台灣食堂

紅燒牛頰肉便當 $68

士林鹽酥大雞腿便當 $68

芙香蘋果茶/ 金萱烏龍茶

麻辣鴨血 $42
麻辣味香濃惹味之餘,不會太辣,大部分人都能吃到,鴨血大大件

2025-04-13 43 浏览
今日去偉華商場有嘢買,見到呢間台灣便當,好似幾吸引,入去試下!全部食物上菜都用即棄的,衛生方便!😉椒麻微辣豬柳台灣便當,時令配菜,熱柑桔檸檬$64有飯、有粉絲、白菜、豬柳、肉丸,配菜和雞蛋,上面還有芝麻,味道大微辣,適合唔係好食得辣嘅人,豬柳帶小甜+麻辣,唔韌好滑,切到一粒粒,好易入口,滷水蛋好夠味,配菜唔係齋蒸,係有少少鹹,特別好食!😆熱金橘檸檬唔係淡,都幾濃,味道好夠!😎鮮茄滷蛋牛扒便當,熱冬瓜茶$68有飯、白菜、牛扒、配菜同雞蛋,牛扒超嫩,切得薄薄的,好易咬,雖然個蕃茄醬好似好多,但係食落一啲都唔酸,小編最怕食好酸嘅蕃茄汁,呢個汁有蕃茄味,不過唔酸,真係好食!唔錯!🤩熱冬瓜茶飲落有啲似焗紅棗水,淡淡甜味,有養生的感覺😙夜市炸魷魚$42熱辣辣剛剛炸起,炸粉好薄,炸到外面好脆,魷魚好有咬口,個份量同個size做得啱啱好!帶點鹹,好開胃好惹味!😛

全部食物上菜都用即棄的,衛生方便!😉
椒麻微辣豬柳台灣便當,時令配菜,熱柑桔檸檬$64

熱金橘檸檬唔係淡,都幾濃,味道好夠!😎
鮮茄滷蛋牛扒便當,熱冬瓜茶$68

熱冬瓜茶飲落有啲似焗紅棗水,淡淡甜味,有養生的感覺😙

夜市炸魷魚$42
2025-04-07
2025-04-13 80 浏览
🍱【小胖台灣便當🇹🇼 #多樣化美味 #台式夜市小食 🔥 人氣必點美食推薦 ❶ **紅燒牛頰肉便當** ✨ 慢燉的澳洲牛頰肉!入口即化膠質感,濃郁紅燒醬汁完美扒飯,配菜滷蛋+菜超對味! ❷ **三杯蜜汁烤雞排便當** 🍗 台式九層塔香氣爆發!厚切雞排,蜜汁焦糖脆皮+三杯醬雙重夾擊,肉控必試! ❸ **夜巿炸魷魚** 🦑 隱藏版美食!金黃脆漿裹彈牙魷魚圈,灑上台式椒鹽,重現夜市攤車風味~ ❹ **熱金橘檸檬茶** 🍊 鎮店手搖飲!金橘+黃檸檬,酸甜比例神平衡,冷天暖胃解膩首選! 💥【獨家優惠雙攻略】💥 📱 **小胖會員APP必裝** ✅ 消費$1=1積分,換免費便當/小吃(每月更新獎品)‼️ ✅ 新會員送「買主食送炸物」券 ✅ 升級VIP享生日雙倍積分+秘密菜單 👥 **便當團購衝一波** 👇 🍱 20盒|9折 ➜ $55.8/盒 🍱 40盒|85折 ➜ $52.7/盒 🍱 60盒|8折 ➜ $49.6/盒 ⚠️ 需提前2天預訂,可混搭口味 #上班族救星 #團體訂餐攻略 #手機下單免排隊
🍱【小胖台灣便當🇹🇼

🍱 60盒|8折 ➜ $49.6/盒
⚠️ 需提前2天預訂,可混搭口味

#上班族救星 #團體訂餐攻略 #手機下單免排隊

2025-04-01 171 浏览
‼️台灣便當‼️·① [ 椒麻微辣豬柳 // 台灣古早味烤豬肉 // 懷念鹽酥雞 ]| 便當附上時令配菜 ,仲有粉絲!「 椒麻微辣豬柳 」 唔係特別辣,口感幾爽口⌯>𖥦<⌯ಣ 好送飯!「 台灣古早味烤豬肉 」 啖啖肉得嚟又唔會過硬!飲品叫了 {金橘🍋} 和 { 梔子花綠茶 }!{金橘🍋} 飲下去暖暖的!「 懷念鹽酥雞 」 夠哂熱,都好脆口。可以選擇海菭 / 辣粉! ]𓋪7/10•小胖台灣便當 (偉華中心) (沙田)沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
‼️台灣便當‼️

| 便當附上時令配菜 ,仲有粉絲!
「 台灣古早味烤豬肉 」 啖啖肉得嚟又唔會過硬!
飲品叫了 {金橘🍋} 和 { 梔子花綠茶 }!
{金橘🍋} 飲下去暖暖的!
「 懷念鹽酥雞 」 夠哂熱,都好脆口。
可以選擇海菭 / 辣粉! ]
𓋪7/10

小胖台灣便當 (偉華中心) (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖