2017-08-22 534 浏览
星期五放工訂了七點鐘臺 ,未到7時半手切肥牛已經說沒有貨🤔,衹有安格斯牛。 點了牛肉水餃雲吞等東西,但很久也沒有送來,碟牛肉等了超過30分鐘 侍應生人手十分不足。 總之就是混亂😣由於顧客眾多,抽氣又不足, 整間火鍋店瀰漫着蒸氣,令人十分之悶熱。
侍應生人手十分不足。 總之就是混亂😣
2017-08-18
2017-08-22 406 浏览
首先講句, SORRY , 無相睇 , 因為唔太值得影 ... 我幫襯呢間呢個海鮮餐都3次了, 之前3次都係2個月之內去食的, 質量一直都好好, 我都叫左好多朋友去食, 好多朋友自己都有去幫襯, 可惜今次第4次去, 已經大不如前  海鮮拼盤中既半邊龍蝦 , 由以前大大隻新鮮上台仲識郁 , 到依家換左批龍蝦.....仔, 得以前個D 1/2 隻大, 仲要泥味好重, 好差 . 海蝦 :- 又係呢味好重... 真係唔得 . 送的刺身魚 , 送既野, 我唔PREFER 要好好qlty , 但之前3次食, 都好鮮味的. 可惜今次上台 , 已經好腥, 放入口食口感有d 霉左咁.... 我食左一塊都唔敢食落去 . 其他食物, 肥牛呀 , 響聆呀 , 呢d 都仲keep 到, 希望佢地真係會用返之前d 食材啦~
海蝦 :- 又係呢味好重... 真係唔得 .
2017-08-01
2017-08-20 336 浏览
好耐冇食邊爐放題,朋友極力推介小肥牛所以就去呢間。地址都好易搵,環境就一般,好在冷氣夠,侍應好有禮貌。湯底係藥膳煲,香就幾香,開頭食就冇乜藥材味,仲甜甜地,不過食耐左d藥味出哂黎。加湯果時唔係加水,抵讚叫左個海鮮拼盤,賣相100分.蝦唔係新鮮,口質唔爽。個仙貝好新鮮,又夠大隻。蜆都好多粒,爽口。仲有個龍蝦,味道唔錯,大隻爽口個響鈴幾正,超大舊。放落湯3秒就夠,而且又唔油肥牛唔肥唔瘦,唔係高級牛,口感都幾好

個響鈴幾正,超大舊。放落湯3秒就夠,而且又唔油

肥牛唔肥唔瘦,唔係高級牛,口感都幾好

食物幾好味,無点特別貴的菜,五人平均每人二百多,價錢不貴又合理,環境普通適中,員工服務普通,每樣事情都要叫,睇佢哋好似幾忙,到叫結帳時,等了三分鐘,成個場得一個人係度
2017-08-16
用餐优惠
優惠券
  • 肥牛
#孖寶攪吾朋好友20170707 七七四拾久,友誼永長久😘😙😚😗擺埋“雲地“係度,吾朋吾友,五人成群。。🎶🎵🎶🎼⚘😁😁😁特別鳴謝,玲玲同霞霞嘅熱情款待💋唔知係未Promotion time, d嘢都新鮮,碟頭又夠,我地放棄七折要咗海鮮半放題都覺得可以接受
2017-07-07
庆祝纪念
生日
海鮮半放題
2017-06-15 492 浏览
今日一眾飯人齊集,當然最好就係打邊爐啦!經電話預定仲有7折,尖沙咀來說,可算抵食,但食物質素較為普通,待應服務水平普通,有待改善。但整體來說最好就係個湯底(有觀賞價值,但味道一啲都無驚喜)。其次牛肉是出色的,不是最好,也是中上貨色,本人推介安格斯牛片及牛粒,如鍾意肉味濃啲可算本地牛,都不錯。響鈴也是我必食之選。待應雖然安然我在坐一個房間,可惜環境太窄冷氣亦不足的情況下,本人感覺還大廳好一點。到結帳時服務員拿三支維他贈品來,我地同行七人本應一人一支,另外,相信此優惠不應在結帳時才奉上,所以對服務也扣了不少分。

2017-06-14
  • 肥牛
2017-05-09 762 浏览
上星期在屯門店惠顧覺得很不錯,所以今天訂尖沙咀店和朋友聚會。早兩天前預訂,服務員說訂6位有阿拉斯加長腳蚧送,當時已經莫明奇妙?(因為屯門點8位才送的)。六點半準時到店,大廳只有三枱客人,我們坐下問服務員有什麼優惠,回答什麼也沒有。不是訂座有優惠嗎?沒,沒,沒一行六人聚會, $2400埋單,食物一般,牛肉差,出品賣相差服務差,只見貌似老闆和大廚坐在一枱開會似的,既然那麼着重開會為何不照顧一下客戶感受??現今飲食業競爭強大,開會有用嗎?你不進步只會淘汰。
一行六人聚會, $2400埋單,食物一般,牛肉差
,出品賣相差
服務差
题外话/补充资料: 客人追求不是物有所值,要物超所值
2017-05-08
2017-05-07 670 浏览
今次同家人一齊去左尖沙咀意間小肥牛,本想打邊爐,但係門口睇到新野鮑李滿粥套餐,價錢$198幾抵食,就食新野。店鋪係地庫,一入去就有個好大既魚缸,好多新鮮海鮮。座位寬闊,每枱都有適合空間感。餐牌有教如何食法,方便第一次來食的人。套餐已經包左一盆海鮮拼盤。再選擇六款火鍋配料。包括重點黑翡翠鮑魚、班片、新鮮生蝦、蟹、沙白、花甲。海鮮款式份量夠多,安排不錯。首先上粥底,待滾起就可以放配料。主角黑翡翠鮑魚,份量十足,足足有手掌咁大。味道鮮甜,口質彈牙。仲有花甲王,生蝦,蜆,蟹,十分新鮮。全部都係生。鮮味十足,新鮮海鮮,簡單煮法就可食到其鮮甜。火鍋配件,份量算多,材料新鮮。最後食哂火鍋配料可加上粥膽煮成海鮮粥。整體來說食物份量多,新鮮,價錢抵食。

今次同家人一齊去左尖沙咀意間小肥牛,
本想打邊爐,但係門口睇到新野
鮑李滿粥套餐,價錢$198幾抵食,就食新野。

店鋪係地庫,一入去就有個好大既魚缸,
好多新鮮海鮮。

座位寬闊,每枱都有適合空間感。

餐牌有教如何食法,方便第一次來食的人。

套餐已經包左一盆海鮮拼盤。
再選擇六款火鍋配料。

包括重點黑翡翠鮑魚、班片、
新鮮生蝦、蟹、沙白、花甲。

海鮮款式份量夠多,安排不錯。

首先上粥底,待滾起就可以放配料。

主角黑翡翠鮑魚,份量十足,足足有手掌咁大。

味道鮮甜,口質彈牙。

仲有花甲王,生蝦,蜆,蟹,十分新鮮。
全部都係生。

鮮味十足,新鮮海鮮,簡單煮法就可食到其鮮甜。

火鍋配件,份量算多,材料新鮮。

最後食哂火鍋配料可加上粥膽煮成海鮮粥。

整體來說
食物份量多,新鮮,價錢抵食。

2017-05-03 542 浏览
今次係尖沙咀亞士厘道揾食,好想食打邊爐。所以去左小肥牛。意間鋪係地庫,門口擺放左海報。鮑李滿粥鼎級火鍋。睇到價錢晤貴,粥底邊爐又未食過,就決定叫啦。粥底火鍋最少兩位起。食法有六步曲,十分有趣。地方好大,抽風系統都幾好,不會太大油煙。四人份量海鮮拼盤,材料十分豐富。最大特色,南非黑翡翠鮑魚,原隻上枱。尺寸足足有掌心咁大隻。兩隻蟹、八隻生猛海蝦、大量貝殼類、龍㚄片。加上各色海鮮擺放,賣相吸引。仲可以選擇六款火鍋配料。火鍋配料份量多算新鮮。食完火鍋配料,就可以加入粥膽,煲成粥,味道非常鮮甜,第一次食真係覺得好正!感覺又不會像一般打邊爐燥熱。食物豐富,價錢又抵食,不錯。

今次係尖沙咀亞士厘道揾食,好想食打邊爐。
所以去左小肥牛。

意間鋪係地庫,門口擺放左海報。
鮑李滿粥鼎級火鍋

睇到價錢晤貴,粥底邊爐又未食過,就決定叫啦。

粥底火鍋最少兩位起。

食法有六步曲,十分有趣。

地方好大,抽風系統都幾好,不會太大油煙。

四人份量海鮮拼盤,材料十分豐富。

最大特色,南非黑翡翠鮑魚,原隻上枱。
尺寸足足有掌心咁大隻。
兩隻蟹、八隻生猛海蝦、大量貝殼類、龍㚄片。

加上各色海鮮擺放,賣相吸引。

仲可以選擇六款火鍋配料。

火鍋配料份量多算新鮮。

食完火鍋配料,就可以加入粥膽,
煲成粥,味道非常鮮甜,第一次食真係覺得好正!
感覺又不會像一般打邊爐燥熱。
食物豐富,價錢又抵食,不錯。

2017-04-19 4015 浏览
早排同朋友去左小肥牛打邊爐,試左佢地既「鮑李滿粥套餐」每位$198(2位起)❤️(星期一至四,酸菜,醬油雜項,加一全免) -每位包了:黑翡翠鮑魚1/4隻,斑片2片,蝦2隻,蟹半隻,沙白&貝殼各5粒🔍 半隻既黑翡翠鮑魚,第一次食呀! 整體海鮮新鮮,海蝦非常生猛,黑鮑魚爽口有咬感,貝類肥美冇沙。另外可以揀6款火鍋配料,我就揀左黑毛豬梅肉片、墨魚丸、雞件、枝竹、豬頸肉、金菇菜。 豬頸肉 雞件烚完有少少鞋口~ 金菇菜個人推介黑毛豬梅肉片同墨魚丸! 墨魚丸唔係用機打架,上面仲有D蟹子:3 黑毛豬梅肉片,肉味重,淥一陣就okay!套餐最特別既地方就係用左健康粥做湯底,太健康既關係我覺得冇乜味,比較淡😂😂😂食到後期可以加白粥膽、粟米、南瓜粒、芋頭粒 另有一大堆伴粥既配料,如冬菜、菜脯粒、蔥花等等,等一陣就可以煮成一碗原汁原味既鮮甜白粥,吸晒所有海鮮既精華~~ 我專登將隻蟹留到最後,煮成蟹粥不過就食到隻手好污髒~~ 每人最少都可以分到2碗到 真係同朋友食到好滿足!!
早排同朋友去左小肥牛打邊爐,試左佢地既「鮑李滿粥套餐」

半隻既黑翡翠鮑魚,第一次食呀!

豬頸肉

雞件烚完有少少鞋口~

金菇菜
個人推介黑毛豬梅肉片同墨魚丸!

墨魚丸唔係用機打架,上面仲有D蟹子:3

黑毛豬梅肉片,肉味重,淥一陣就okay!

食到後期可以加白粥膽、粟米、南瓜粒、芋頭粒

我專登將隻蟹留到最後,煮成蟹粥
不過就食到隻手好污髒~~

每人最少都可以分到2碗到

真係同朋友食到好滿足!!
2017-04-19 263 浏览
一路都淨係知道小肥牛有得打邊爐,從來都唔知原來仲有粥底火鍋添。今次就去試下啦。呢個set有 啲海鮮可以揀,仲可以嗌啲普通火鍋配料添。個環境都幾開揚,唔會好逼,所以抽風都唔錯㗎。 就咁望落去個set都ok嘅,尤其係蟹係咁樣擺,好似幾吸引。其他火鍋配料就算一份,但其實份量都唔算好細嘅 呢度係兩個人嘅份量食完就唔會好飽但都唔會餓嘅,定係我地大食。點少得魚皮呢~我好鍾意食,脆脆又鹹香。 不過要講嘅就係粥底實在太稀太稀喇,就算加左粥膽都唔似粥。而且就咁加海鮮好腥。所以都係就咁淥左食就算,冇飲“粥”
呢個set有 啲海鮮可以揀,仲可以嗌啲普通火鍋配料添。
個環境都幾開揚,唔會好逼,所以抽風都唔錯㗎。
就咁望落去個set都ok嘅,尤其係蟹係咁樣擺,好似幾吸引。
其他火鍋配料就算一份,但其實份量都唔算好細嘅
點少得魚皮呢~我好鍾意食,脆脆又鹹香。

熱左幾日又番風,又有籍口去打邊爐!!一向草根姐妹都好中意食海鮮,知道而家小肥牛有個專Sell海鮮嘅鮑李鼎級滿粥套餐,個名取晒諧音甘有趣,一於兩姐妹去試下有咩食今晚Book左8:00pm,撞岩星期一唔會太多人,放工去到即時有位,見到walk-in都唔洗等原來餐廳另外仲有9屠海鮮塔,但今日只有2個人,都係試左個鮑李鼎級滿粥套餐先!!鮑李鼎級滿粥 ($198/位)而家星期一至四送前菜同醬油都唔需要加錢跟餐可以揀一種飲品,我地今次揀左蘆薈蜜,另外仲有汽水、蔗汁.....第一步當然要混下醬先要提下呢個餐有好多海鮮,餐廳set好咗每人可以享用黑翡翠鮑魚、斑片、蝦、蟹、沙白同時令貝類然後,個餐仲可以自選6款火鍋配料海鮮好新鮮,上枱時仲郁緊!!蝦同沙白係草根最欣賞的海鮮,好新鮮啊,其肉質鮮甜仲食到海水嘅鹹味由於海鮮無落調味加工,所以可以直接品嚐食物嘅原味。斑片實肉淡口,無咩魚味,主角黑翡翠鮑魚真係好厚實,冇牙嘅草根覺得太有咬口唔太啱我地口味然後,6款自選火鍋配料,我地揀選3種肉同3款丸西班牙黑毛豬梅肉,黑毛豬肉質較軟腍,肥瘦均勻,豬味較突出豬頸肉口感較爽,味道方面就冇咩特別,可以唔叫。中意食羊嘅朋友可

鮑李鼎級滿粥 ($198/位)

而家星期一至四送前菜同醬油都唔需要加錢
第一步當然要混下醬先
要提下呢個餐有好多海鮮,餐廳set好咗每人可以享用黑翡翠鮑魚斑片沙白時令貝類
然後,個餐仲可以自選6款火鍋配料
海鮮好新鮮,上枱時仲郁緊!!
由於海鮮無落調味加工,所以可以直接品嚐食物嘅原味。
斑片實肉淡口,無咩魚味,主角
黑翡翠鮑魚真係好厚實,冇牙嘅草根覺得太有咬口唔太啱我地口味
然後,6款自選火鍋配料,我地揀選3種肉同3款丸
西班牙黑毛豬梅肉,黑毛豬肉質較軟腍,肥瘦均勻,豬味較突出
豬頸肉口感較爽,味道方面就冇咩特別,可以唔叫。
中意食羊嘅朋友可以揀
羊肉卷,羊味十分濃郁
丸係打邊爐 唔少得嘅,
墨魚丸+鮮牛丸+貢丸

好特別嘅係牛丸竟然有陳皮味味道好獨特,不過草根中意墨魚丸多d
最後,店員會俾個粥膽、栗米、芋頭粒、南瓜粒、蔬菜粒粒🌿同脆脆配料你。粥同所有配菜放落鍋到滾,因為之前已經放左好多海鮮同肉去個湯,所以個粥好濃味,而且份量都唔少,呢餐熱辣辣嘅粥作結好滿足
2017-04-03
2017-04-03 238 浏览
上次去尖沙咀做嘢,見到小肥牛門口廣告牌,有鮑李鼎級滿粥,是個套餐,大大隻黑鮑魚,好吸引。今天同事重提此事,我們也想試試,所以放工就一同去位於尖沙咀亞士厘道的小肥牛食!我們點了鮑李鼎級滿粥套餐首先來個混醬!湯底是用粥水套餐每人有1/4黑翡翠鮑魚、2片班片、2隻蝦、半隻蟹、沙白5粒、時令貝殼5粒,以上圖片是4人份量!各種海鮮非常新鮮,上枱時蟹的腳還在郁郁下!枱上有潮食六部曲餐牌,教食客怎樣食這套餐。最名貴是黑翡翠鮑魚,每人1/4隻,因為我們有4人,所以有一隻,鮑魚好大隻又厚肉,味道鮮甜又有口感👍另選6款材料,我選了:鮮味的西班牙黑毛豬梅肉、彈牙的自製鮮牛丸、自製的墨魚丸、貢丸、嫩滑的雞件、豆味濃郁的自製金風響鈴!食完火鍋配料,就可以加入白粥膽、栗米、南瓜粒、芋頭粒,粥吸收了海鮮的精華,份外鮮甜😋伴粥配料有:薄脆、菜脯粒、冬菜、大頭菜、芫茜、蔥花!
我們點了鮑李鼎級滿粥套餐
首先來個混醬!
湯底是用粥水
枱上有潮食六部曲餐牌,教食客怎樣食這套餐。
2017-03-28
  • 鮑李鼎級滿粥
2017-04-01 171 浏览
這兩天又轉涼了,心思思不如打邊邊😁😁😁小肥牛打邊爐大滿足!198一位~~食材及整體價比幾高!叫鮑李鼎級滿粥!😆😆😆用粥做鍋底幾特別,海鮮料好充足好新鮮,有蜆、鮑魚、蝦、蟹🦀🦀,鮮蝦生猛扎扎跳,包你食到大滿足。推介食物有黑毛豬、墨魚丸、豬肉丸!爽口靚肉,食材種類份量夠哂多👍🏻👍🏻👍🏻起初我們還嫌鍋底略淡,但打完邊爐的精華盡在鍋底,所以之後味道又濃得多了!伴著其他粥料一齊食,飽到不行了😋😋😋🙈🙈🙈
2017-03-30 195 浏览
完左個project,同戰友去搵餐好食既!search火鍋(夠熱鬧又有氣氛嘛!)就見到小肥牛有鮑李鼎級滿粥 都係 $198 /人 ,每人包黑翡翠鮑魚1/4隻,斑片,蝦2隻,蟹半隻,沙白,貝殼類5粒加埋粥湯底,之後仲有6款配料揀,聽落幾抵,所以就book位去食。八點唔算多人,幾好坐。店員即時送上調味盤。小妹見識淺陋,黑鮑都係第一次食,又幾夠軟,易入口,好食丫!又有郁郁下既巨蝦斑片直情係我最愛啦!個皮非常有膠質!斑片有咬口,爽口得黎係一啖啖肉,肉質好好,好豐富!蟹同貝類亦夠鮮甜,戰友食曬咁濟lol羊肉同黑豚肉都係薄切,所以大家記住一滾就好拎返起啦!羊肉非常推介!唔蘇又唔鞋,仲好重肉味,唔會一陣雪味!肉眼筋除左筋都有一層油脂,但食落唔油膩,好似食雪花牛既油花咁,令佢有陣油香鴕鳥肉比牛肉滑,但冇牛肉咁香。不過營養更高,係健康之選。個粥底配有粟米,南瓜粒,芋頭。芋頭好驚喜,未試過咁食,粥既香味即刻提昇。伴粥既配料竟然有薄脆!!兒時回憶!另外都有:蔥,菜脯,冬菜,大頭菜,芫茜其實食個高質素既套餐係可以仲飽過食放題自助餐咖。p.s. 個套餐要兩個人食最少p.s. 2 著數小貼士:原來星期一至四晚免加
八點唔算多人,幾好坐。店員即時送上調味盤。
海鮮盤
龍躉
蟹同貝類亦夠鮮甜,戰友食曬咁濟lol
豚肉 羊肉
肉眼筋
鴕鳥肉比牛肉滑,但冇牛肉咁香。不過營養更高,係健康之選。
鴕鳥肉
粥底與配料
海鮮粥
其實食個高質素既套餐係可以仲飽過食放題自助餐咖。
p.s. 個套餐要兩個人食最少
p.s. 2 著數小貼士:原來星期一至四晚免加一,醬油費,更抵