-有時掛住泰菜之餘🇹🇭都會掛住泰國嘅夜市今次去呢間泰國餐廳門口有超吸睛火車頭嘅裝飾最驚喜係夜晚有Live Music表演🥳/▫️ 串燒拼盤C $152▫️—極上安格斯牛柳粒串(4粒)(1串)——鮮海蝦球串(4粒)(1串)——燒帶子(3粒)(1串)—/拼盤有齊三款熱賣串燒🔥安格斯牛柳粒質地軟腍🐮配合秘製沙嗲醬,口感更豐富惹味海蝦球上舖滿蒜茸,食落口夠爽口彈牙帶子同樣舖滿蒜茸好鮮味唔會燒得太熟而變硬中間夾住大大粒車厘茄中和濃郁肉類之餘,幫助清新味蕾😋/▫️泰式鮮蝦炒金邊粉 $138▫️每次必點嘅泰菜,最欣賞係金邊粉充滿鑊氣🔥加上大大隻蝦,口感更豐富🦐仲可以配合青檸汁,酸酸甜甜夠晒開胃/▫️泰式炸蝦餅(S) $108▫️叫咗細size,本身仲驚唔夠食點知原來每件炸蝦餅都好足料,夠晒份量配合秘製泰式辣醬,為炸蝦餅畫龍點睛🦐/▫️椰皇沙冰 $43▫️食泰國菜點可以唔飲椰汁系列飲品🥥今次試咗椰皇沙冰,夠晒清新夠晒fresh🌱每啖都充滿椰汁味,仲食到有椰絲口感鍾意飲椰汁嘅朋友一定要試🥰/充滿泰國夜市回憶嘅一餐🇹🇭下次一定要來欣賞埋Live Music表演🎶-@minibangkok
有時掛住泰菜之餘🇹🇭
—鮮海蝦球串(4粒)(1串)—
—燒帶子(3粒)(1串)—
拼盤有齊三款熱賣串燒🔥
安格斯牛柳粒質地軟腍🐮
配合秘製沙嗲醬,口感更豐富惹味
海蝦球上舖滿蒜茸,食落口夠爽口彈牙
帶子同樣舖滿蒜茸好鮮味
唔會燒得太熟而變硬
中間夾住大大粒車厘茄
中和濃郁肉類之餘,幫助清新味蕾😋
▫️泰式鮮蝦炒金邊粉 $138▫️
每次必點嘅泰菜,最欣賞係金邊粉充滿鑊氣🔥
加上大大隻蝦,口感更豐富🦐
仲可以配合青檸汁,酸酸甜甜夠晒開胃
▫️泰式炸蝦餅(S) $108▫️
叫咗細size,本身仲驚唔夠食
點知原來每件炸蝦餅都好足料,夠晒份量
配合秘製泰式辣醬,為炸蝦餅畫龍點睛🦐
▫️椰皇沙冰 $43▫️
食泰國菜點可以唔飲椰汁系列飲品🥥
今次試咗椰皇沙冰,夠晒清新夠晒fresh🌱
每啖都充滿椰汁味,仲食到有椰絲口感
鍾意飲椰汁嘅朋友一定要試🥰
充滿泰國夜市回憶嘅一餐🇹🇭
下次一定要來欣賞埋Live Music表演🎶
@minibangkok
泰式鮮蝦炒金邊粉
泰式炸蝦餅(S)
串燒拼盤C
極上安格斯牛柳粒串(4粒)
燒帶子(3粒)
鮮海蝦球串(4粒)
椰皇沙冰
2023-04-09 66 浏览
就嚟泰國過年但係重未有時間去旅游 就相約同樣喜歡泰國嘅朋友一齊食泰菜dinner 慶祝吓於港島區銅鑼灣嘅小曼谷泰國菜館地點 就方便我們。Qr code 落單快捷方便,如果菜式有辣嘅都選擇小辣既 我哋二人簡單一些 叫咗三款泰式柚子沙律每逢食泰菜都會點呢款沙律柚子甜甜酸酸好開胃重有香脆嘅花生粒粒黃咖喱牛腩人氣菜式果然好掂黃咖喱香而不辣牛腩亦好入味唔韌炸蝦餅(小)巳經係細size都份量十足炸得香脆 蝦肉也彈牙點啲甜酸汁,十分滋味餐廳設+1服務收費 晚上八點重有live band駐唱火車站嘅佈置令大家諗返起曼谷嘅火車夜市😃有限時90分鐘都好 方便我下一站去食甜品@minibangkok#小曼谷泰國美食站#泰國美食#泰國菜#小曼谷#柚子沙律#咖喱#hkfoodlover#四月泰國新年#潑水節#hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie#foodsnap#hkfoodpic #hkfoodblog
就嚟泰國過年但係重未有時間去旅游 就相約同樣喜歡泰國嘅朋友
一齊食泰菜dinner 慶祝吓
於港島區銅鑼灣嘅小曼谷泰國菜館地點 就方便我們。
Qr code 落單快捷方便,如果菜式有辣嘅
都選擇小辣既

牛腩亦好入味唔韌

炸蝦餅(小)
巳經係細size都份量十足
炸得香脆 蝦肉也彈牙
點啲甜酸汁,十分滋味
餐廳設+1服務收費

@minibangkok
#小曼谷泰國美食站#泰國美食#泰國菜#小曼谷
#柚子沙律#咖喱#hkfoodlover#四月泰國新年
#hkfoodblog

收工最鍾意去銅鑼灣食飯,今次就揀咗呢間小曼谷泰國美食站去食泰國嘢,同場有d驚喜,佢安排歌手喺度彈結他唱live🎸🎸坐低之後店員會比熱水我哋,亦都俾個QR code我哋去掃code落單!今次我哋就揀咗啲串燒啦,泰式馬拉盞炒通菜同埋一個泰式鮮蝦炒金邊粉!串燒方面就揀咗雞腎,牛肉同埋豬肉,餐廳會配搭佢哋嘅沙嗲醬,都推薦大家叫佢哋嘅串燒,因為真係好惹味,口感一流!泰式鮮蝦炒金邊粉,賣相非常之靚,裡邊有彈牙嘅蝦,有蔥亦都有蛋,配搭左花生碎同埋青檸汁,撈埋一齊食非常之好味😋馬拉盞炒通菜充滿着鹹香同埋少少辣味,一啖接一啖🤤🤤食唔停口,夠晒鑊氣!

串燒方面就揀咗雞腎,牛肉同埋豬肉,餐廳會配搭佢哋嘅沙嗲醬,
都推薦大家叫佢哋嘅串燒,因為真係好惹味,口感一流!

泰式鮮蝦炒金邊粉,賣相非常之靚,裡邊有彈牙嘅蝦,
泰式鮮蝦炒金邊粉

馬拉盞炒通菜充滿着鹹香同埋少少辣味,
泰式馬拉盞炒通菜
一啖接一啖🤤🤤食唔停口,夠晒鑊氣!
2023-04-06
泰式馬拉盞炒通菜
  • 馬拉盞炒通菜
  • 串燒
2023-04-09 55 浏览
呢間九龍城泰國菜既老字號,近年越開越多分店,今日就同friend試吓佢哋嘅銅鑼灣分店~ 一入門口就已經俾佢勁大個火車頭吸引住🚂入去坐住等朋友嚟嘅時候發現佢哋仲有歌手駐唱嘅live performance 🎤🎶成個氣氛都好chill,好適合Friday night~佢哋整體食物質素都好唔錯(我哋四個女仔唔經唔覺都叫咗好多嘢食🤣🤣🤣)值得一讚嘅係,佢哋喺上菜之前已經好細心咁幫我哋分好晒啲食物,方便我哋自己拎🥰👍🏻1. 泰式拼盤(蝦餅/魚餅/春卷/雞棗)(S)(各2件)$1982. 串燒拼盤B (雞全翼/ 地道燒臘腸/ 豬/ 雞/ 牛/ 雞腎)$136炸物拼盤入面炸蝦餅同魚餅最印象深刻,其他正常發揮。串燒拼盤入邊個雞腎燒得最好,咬落口好多汁又夠味,雞肉燒得比較乾,燒臘腸味道好特別😗(但第一嚿通常會比較燶)。👩🏻‍💻6.5/103. 泰式芝士烤薄餅(2塊)$58呢個一定要叫,冇諗過可以咁好食!!!薄餅最外層既皮係酥皮湯嗰層酥皮!好鬆脆,配埋芝士喺上面,真係好好食🥹🥹🥹🥹🥹話說Food Sec係有試過撈埋咖喱一齊食嘅,第一口食落口覺得好驚艷,但係之後就會覺得有啲膩🤣🤣所以可能都係就咁食好啲😅😅👩

👩🏻‍💻6.5/10

3. 泰式芝士烤薄餅(2塊)$58

👩🏻‍💻8/10

4. 鐵板豬頸肉者通菜(馬拉盞)$128

呢度菜竟然爆冷成為Food Sec當晚嘅Number One🥇🤣 個通菜超級有鑊氣,食落好香好香,但係因為揀咗少油少鹽所以又冇好多油喺底嘅感覺。單點通菜係108 ,加多$20就有豬頸肉,所以師奶既我地果斷地揀咗豬頸肉配通菜🤡

👩🏻‍💻8.5/10

5. 泰皇咖哩炒紐西蘭青口 $188

呢個個size 好誇張😂😂成個面盆咁大,一上菜搞到要清晒其他碟讓位俾佢🤣🤣個咖喱完全唔辣嘅,青口都正正常常,呢道菜就冇乜特別~

👩🏻‍💻6/10

6. 小曼谷炒飯(蟹柳,扎肉,豬頸肉,蝦,
蛋包飯)$138

全晚呢個炒飯係最低分😕😕個炒飯無論係上面嘅蛋定下面嘅飯都好淡味,大蝦都明顯冇醃過(好似係好多泰國餐廳都有嘅問題😅😅成日食啲炒飯嘅大廈都覺得好彈牙但係完全冇味),其他配料都好細粒。所以炒飯就唔係好推介呢一款🥲🥲

👩🏻‍💻4/10

呢間環境氣氛係好唔錯嘅,好適合成班人嚟食飯,但可能真係太多Booking啦,入座之後90分鐘佢真係開始過嚟催你走同埋收晒你啲嘢😅😅座位同座位之間距離都係比較窄嘅,所以如果你哋想搵個地方傾耐啲計嘅,呢間餐廳就可能唔太適合🙊🙊

但性價比算好唔錯,我哋叫到成枱嘢食,每人都係大概200開頭,食物質素普遍又唔錯,份量又多,所以Food Sec自己都會再翻桌!😚😚

性價比:👩🏻‍💻8/10
環境:6.5/10
介紹返💁🏻‍♀️。。🇹🇭 泰菜 在銅鑼灣 🇹🇭。小曼谷泰國美食站 Mini Bangkok Thai Food Station 。Tower 535地庫B02舖。泰式鹹魚炒椰菜苗Thai Fried Thai Baby Cabbage with Salted Fish。HKD108 + 10%黃咖喱生腩Yellow Curry with Beef Brisket。HKD118 + 10% 泰式原味烤酥餅Thai Pancake。HKD52 + 10% @ 2 pcs椰汁雞湯Spicy Chicken Soup with Coconut Milk。HKD138 + 10% 🤫 本來今日又係諗住偷懶嘅🤪不過啱啱同W豬落銅鑼灣食咗餐泰菜..都幾好味所以即刻出返篇美食日記先..想介紹嘅係位於銅鑼灣總統戲院對面嗰棟Building地牢嘅小曼谷~🤫 小曼谷泰國美食站裝修幾過癮..用咗幾大地方嚟放一個一比一嘅火車頭喺門口..然後中間用Deco將成間鋪頭間開兩邊..所以地方好見駛座位亦都有好多🤫 我哋呢餐唔係叫咗好多嘢食..先講吓呢度推介嘅黃咖喱牛腩..唔好睇佢煲仔細細其實都幾多餸㗎..牛腩都有成七八件
介紹返💁🏻‍♀️

Thai Pancake
。HKD52 + 10% @ 2 pcs

椰汁雞湯
。HKD138 + 10%

🤫 我哋呢餐唔係叫咗好多嘢食..先講吓呢度推介嘅黃咖喱牛腩..唔好睇佢煲仔細細其實都幾多餸㗎..牛腩都有成七八件..每件都幾大嚿..咖喱味都好入味..而且肉質鬆軟..配搭嘅蔬菜有紅椒青椒洋蔥薯仔..都幾均衡飲食㗎
🤫 咁食得咖喱點少得用嚟點咖喱汁嘅薄餅呢..雖然份量真係唔算太多..但係勝在酥脆好味..仲要算係比較乾身唔會油冧冧咁..我同W豬都好鍾意食
🤫 至於椰汁雞湯Portion都好大..一份夠四個人飲有餘..味道正宗..有冬陰功嘅嗰種香味同酸味但係就唔會話好辣好辣..呢個湯就最啱我呢啲鍾意冬陰功嘅酸辣味但係又唔可以食得太辣嘅人㗎啦..而且雞件都有好多..仲好有雞味好滑溜添..我次次嚟都有叫佢㗎
🤫 最後為咗成餐飯健康啲梗係要叫返個菜啦..食泰國嘢我就最鍾意食椰菜苗㗎喇..可惜呢度嘅椰菜苗好似大個咗啲🤪不過好在菜葉菜梗都尚算柔嫩..另外佢哋用嘅泰國鹹魚都幾好味..亦都能夠將鹹魚嘅鹹香散發落去椰菜苗上邊
🤫 整體嘢食同埋環境都介紹咗..有一樣嘢值得一讚嘅就係..呢度每一樣餸菜都係新鮮滾熱辣上枱..完全做到色香味俱全..你知啦如果啲嘢食放到室溫咁樣先上枱..幾好味都會扣分啦~另外原來佢哋呢度仲有Live Music㗎喎..好可惜我哋走之前嗰個歌手都仲未準備好..咁我哋今次就冇緣睇佢表演啦
🤫 預告一下..我哋兩個為食仔又點可能食咁少嘢呢..聽日將會介紹泰國餐之後嘅甜品~敬請期待🙆🏻‍♀️
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。
2023-04-04
2023-04-02 70 浏览
今天我去了小曼谷泰國美食站,品嚐了他們的酸辣鳳爪、木瓜沙律、泰式龍眼冰、泰式豬頸肉炒飯、和泰式冰咖啡。整體而言,我對這家店的食物和服務都非常滿意。首先是酸辣鳳爪,這道菜品是我最愛的泰國小吃之一。這家店的鳳爪煮得剛好,肉質鮮嫩,配上酸辣的調味料,真是一絕。接下來是木瓜沙律,這道菜品的口感非常清爽,配料新鮮,讓人感覺非常健康。泰式龍眼冰也是一道非常特別的甜點,龍眼果肉鮮甜多汁,加上泰式椰漿和冰塊,真是一道消暑必嚐的美味。泰式豬頸肉炒飯是我今天的主菜,這道菜品的豬肉炒得非常嫩,米飯口感也很好,配上泰式香料和蔬菜,味道非常豐富。最後是泰式冰咖啡,咖啡口感香濃。總體而言,我對小曼谷泰國美食站的食物和服務都非常滿意。如果您想品嚐地道的泰國美食,這家店絕對值得一試。

2023-04-02 76 浏览
再訪銅鑼灣的小曼谷,因為朋友吃得不多,所以我們沒有叫性價比高午餐set,反而單點午餐套餐以銅鑼灣來說,是十分坻食每位客人也奉送冬蔭功湯❤️而且亦是真材實料,另泰式花膠翅,亦輕食而又有冬蔭功湯就唯有下次再點✨️泰式海鮮炒飯炒飯粒粒分明,而且炒飯不太油膩,海鮮配料十分多,而且海鮮種類也多:有帶子,蝦,魷魚也是十分鮮甜,配草厘茄和青瓜十分爽甜❤️🥩燒安格斯西冷牛扒七成熟的西冷扒,不鞋又燒得十分淋,而且香烤的車厘茄和青瓜仍能保留鮮味🍸芒果沙冰

午餐套餐以銅鑼灣來說,是十分坻食

✨️泰式海鮮炒飯

🥩燒安格斯西冷牛扒

🍸芒果沙冰

• 泰式海鮮炒飯
  • 燒安格斯西冷扒
  • 芒果沙冰
下雨天☔️,氣溫驟降,與同事係銅鑼灣,佢話想食咖喱暖吓身,她這想起了這間由她中學已經開始幫襯嘅老品牌泰國菜餐廳。用QR code落單,都幾方便:🥘青咖喱豬頸肉$118青咖喱唔係好辣,好Creamy又好香咖喱味;豬頸肉切成長幼條,肉質爽滑,吸收咗青咖喱汁,好滋味。🧀泰式芝士烤酥餅(2塊)$52邊皮位置脆脆哋,中間位置軟熟煙靭,好香芝士味;就咁食好味, 沾青咖喱汁就味道更有層次。🥬炒雜菜$98有椰菜、西蘭花、紅蘿蔔 等,全部都新鮮,炒得爽脆,簡單好食。🐓燒雞軟骨(2串)$46、🍄燒雞脾菇(2串)$46雞軟骨脆脆哋又有啲咬頭,燒得香口。雞脾菇口感煙靭,燒過之後部份水份蒸發咗,令到味道更加集中。

用QR code落單,都幾方便:

🥘青咖喱豬頸肉$118

🧀泰式芝士烤酥餅(2塊)$52

🥬炒雜菜$98

🐓燒雞軟骨(2串)$46、🍄燒雞脾菇(2串)$46
雞軟骨脆脆哋又有啲咬頭,燒得香口。

雞脾菇口感煙靭,燒過之後部份水份蒸發咗,令到味道更加集中。
2023-03-28
2023-03-25 85 浏览
自從一月去完泰國旅行一直對泰國美食念念不忘😋決定係香港尋找泰國的味道▫️香葉辣椒豬肉碎燴飯 (配荷包蛋)係泰國夜市食完真係回味無窮 一直想食返依個味道發現餐廳有即刻點 同泰國食嘅味道係一模一樣😍香葉辣椒豬肉碎辣辣哋好惹味▫️泰式馬拉盞炒通菜我最鍾意嘅炒菜一定係馬拉盞炒通菜泰式更加惹味香口😋 辣辣地好正佢嘅份量仲好多好足料▫️泰式鮮蝦炒金邊粉食泰國菜必點嘅金邊粉 表層有蛋包住切開有啖啖蛋香 仲有幾隻好大嘅蝦 🦐食得超級滿足呀❤️▫️青咖哩豬頸肉咖哩唔會好辣 相反係好香 好奶滑嘅咖哩味豬頸肉好大嚿 啖啖肉 配上香濃青咖哩汁實在太正😋▫️泰式冰奶茶係泰國飲到上癮嘅泰式冰奶茶又係食泰國必須點嘅飲品 佢哋嘅奶茶唔會太甜好適合平時飲少甜嘅我🥰
自從一月去完泰國旅行
一直對泰國美食念念不忘😋
決定係香港尋找泰國的味道

▫️香葉辣椒豬肉碎燴飯 (配荷包蛋)
係泰國夜市食完真係回味無窮 一直想食返依個味道

係泰國飲到上癮嘅泰式冰奶茶
又係食泰國必須點嘅飲品 佢哋嘅奶茶唔會太甜
好適合平時飲少甜嘅我🥰
2023-03-20 97 浏览
今晚路過銅鑼灣,記得這裏有間小曼谷,便來這裏吃過晚餐。泰式咸肉炒芥蘭$108,鑊氣十足,芥蘭香脆可口,泰式鹹肉有點像廣東的燒肉,不過外皮更加堅硬,始終蔬菜配肉類最適合不過的泰式鮮蝦炒金邊粉$138,外面鋪了一層用蛋漿造成的薄膜,切開之後,便可以看到海鮮和金邊粉,醬汁味道帶點酸甜,整個金邊粉的味道很惹味。泰式生蝦刺身$148,生蝦爽口彈牙,保持溫度準確,沒有過冰的口感,點些泰式酸辣汁,加上指天椒和蒜頭的味道,與置身於泰國之中。小曼谷原隻芒果糯米飯$108,戀戀的糯米飯,加上椰漿和鮮甜的芒果,簡直是泰式美食的代表作。
今晚路過銅鑼灣,記得這裏有間小曼谷,便來這裏吃過晚餐。

2023-03-16 62 浏览
餐廳喺銅鑼灣一棟好新嘅商業大廈,餐廳同埋商場嘅裝修都好靚。餐廳仲好有特色咁擺咗一㗎火車喺度,啲燈飾同小擺設都係用火車來做主題。另外每晚仲有live band show,好有氣氛。好似真係去咗一晚曼谷咁。冬蔭公湯(選用原隻虎蝦)份量十足,一煲可以分到6-8碗湯。揀咗少辣,湯嘅香芧味好出,食到輕微嘅辣度,好開胃。另名,原隻虎蝦超足料,有成隻碗咁大,肉質都夠晒彈牙。鮮蝦泰國金柚沙律金柚本身又甜又多汁好解渴,沙律上面灑滿咗炸過嘅花生、同埋炸過嘅洋蔥絲,口感好有層次。而且鮮蝦彈牙鮮嫩,夠晒新鮮。黃咖喱豬頸肉黃咖喱好香濃,味道偏甜,入面有薯仔、洋蔥同埋青椒。豬頸肉嘅份量都非常多,豬頸肉放入黃咖喱之前有煎香過,食落變得唔會油膩,而家外脆內軟。泰式原味烤薄餅薄餅啱啱炸好上台,又脆又熱,浸左黃咖喱一齊食,將薄餅本身嘅牛油香味帶番出黎。

冬蔭公湯(選用原隻虎蝦)

鮮蝦泰國金柚沙律

黃咖喱豬頸肉

泰式原味烤薄餅
2023-03-15 79 浏览
朋友約食飯,由佢話事去咗銅鑼灣食泰國菜。原來Tower 535底庫有餐廳,仲好多人食呢間。職員都好繁忙,而且環境嘈吵,手機落單正好方便大家。明爐蒸烏頭 $258製作需時,等咗大約25分鐘。幾大條,湯料舖滿條魚,有豬肉碎、菇、香茶等等。魚肉好滑,一直滾熱都無變鞋。油飯/白飯 $25價錢有點小貴,兩碗已經$50加一,所以如果叫炒飯/麵更化算。泰式千層糕 $59好軟稔Q彈,入口有椰香,微甜不膩,下次要試埋椰汁西米糕先。
朋友約食飯,由佢話事去咗銅鑼灣食泰國菜。
原來Tower 535底庫有餐廳,仲好多人食呢間。

職員都好繁忙,而且環境嘈吵,手機落單正好方便大家。

明爐蒸烏頭 $258

油飯/白飯 $25

泰式千層糕 $59
好軟稔Q彈,入口有椰香,微甜不膩,下次要試埋椰汁西米糕先。
2023-03-15
2023-03-15 79 浏览
好耐冇食泰國嘢,唔想過海去九龍城,於是近近哋就去咗銅鑼灣Tower 525底庫間「 小曼谷泰國美食 」食晚飯。晚飯時間要等位,十分旺場,而且有駐場歌手不停獻唱廣東歌,可惜音響差、音準差,只能說餐廳嘈吵熱鬧。講返嘢食,餐廳用電子下單,方便。《 風味燒豬勁頸肉 $138 》大塊而且每塊切得薄身有焦香,肉幾嫩,醬汁微辣惹味。《 黃咖喱雜菜 $118 》咖喱濃稠度剛好,略帶少少辣,蔬菜算多吸汁好味,唔想食淨啲咖喱,嗌薄餅或者飯就啱晒!《 泰式原味烤酥餅(2塊) $52 》有4塊,酥脆香口,幾有牛油味。《 泰式青檸梳打 $45 》大杯,入口有薑味幾特別,加埋檸檬味清新解辣。

講返嘢食,餐廳用電子下單,方便。

《 風味燒豬勁頸肉 $138 》
大塊而且每塊切得薄身有焦香,肉幾嫩,醬汁微辣惹味。

《 黃咖喱雜菜 $118 》

《 泰式原味烤酥餅(2塊) $52 》
有4塊,酥脆香口,幾有牛油味。

《 泰式青檸梳打 $45 》
大杯,入口有薑味幾特別,加埋檸檬味清新解辣。

2023-03-14
2023-03-11 89 浏览
今日去左我認為全香港最好食嘅泰國餐廳食lunch,佢個lunch 超抵,六十幾蚊有好多選擇,船麵炒河肉碎飯都有,仲要本身已經包左冬陰功湯同埋龍眼冰或者龍眼茶。 先講個冬陰功湯,湯底酸中帶辣,喺食飯之前飲勁開胃,有同事怕辣我仲飲埋佢嗰碗,超好味。今日叫左泰式燒牛柳船粉($68),首先牛柳嘅份量真係好多,數過有成10舊咁好,仲要個牛柳係燒得勁香,啖啖咬落去都勁香牛肉味,加埋船麵嘅濃湯一齊食超正,個金邊粉都吸晒啲湯汁同埋牛柳嘅味道,仲有通菜,有肉有菜有麵營養豐富。

2023-03-10
2023-03-10 85 浏览
茶餘飯後、返工放工、無論任何時間都離不開我們身邊的就是⋯⋯食😇所以我每天都會將食的記錄下來,留下開心時刻的生活記錄…….. 食食食😂😂今日嘅午餐來到這裏,原來而家多咗咁多款咁精緻嘅午餐👍😋——————————星級午餐:泰式燒羊架(黑椒汁)配白飯:羊架燒得香噴噴,而且火喉燒得恰當嫩滑,辣辣的黑椒汁更是令人吃得惹味😋—————————-極上燒安格斯牛小排(黑椒計)配白飯:肉質軟熟的滑溜,上乘的材料,吃得津津有味,加入黑椒汁的白飯更令人吃得特別開胃😋星級的午餐👍—————————-額外優惠:泰式酸辣鳳爪:食泰菜有豈能小得泰式鳳爪,用手機落單,辣度可跟自己的喜好選擇😉—————————-豬➕雞各1串:串燒沙爹,惹味的調製,串燒燒得恰當又好吃😋—————————-蒜香炸雞翼2 隻:炸得甘香又鬆脆,咬落脆卜卜熱辣辣,肉質又夠嫩滑,香脆好味😋——————————-凍咖啡. 熱咖啡☕️:同樣濃郁清香😋————————午餐有湯送.. 又有飲品配套餐😋😉其實開心🥳簡…單就在你身邊..·食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶———————
今日嘅午餐來到這裏,原來而家多咗咁多款咁精緻嘅午餐👍😋

——————————
星級午餐:
泰式燒羊架(黑椒汁)配白飯:

極上燒安格斯牛小排(黑椒計)配白飯:

額外優惠:
泰式酸辣鳳爪:

豬➕雞各1串:
串燒沙爹,惹味的調製,串燒燒得恰當又好吃😋

蒜香炸雞翼2 隻:
炸得甘香又鬆脆,咬落脆卜卜熱辣辣,肉質又夠嫩滑,香脆好味😋

——————————-
凍咖啡. 熱咖啡☕️: