2013-11-07 392 浏览
網上見到有個$1788嘅海鮮餐,都算抵,早三個星期打去訂咗兩圍,仲問埋加$88壽包駛唔駛訂埋,駛唔駛落訂?佢個同事話壽包到時先加都得,唔駛落訂。點知我地去到佢個經理話我地冇訂到餐,冇得即場叫返$1788嗰個餐,叫我地叫其他餐,最平嗰個全包宴都要二千幾!明明係你地做錯,仲賴我地冇訂,一句對唔住都冇就走咗,完全冇跟進,亦都冇人再理過我地!咁嘅態度仲點食得落,一行十八人起身走人!

2013-11-02
2013-08-18 308 浏览
Stella上月又購買午餐團購,每位$48+$8茶費+小費$6=$62。因為購買六位午餐團購,所以不必任選一款,款款都吃匀,美食源源不斷送上,桌面都放得滿滿的,口感很豐富,視覺很滿足,感覺很開心!每道食物質素是可口的,有幾款特別好味和大家分享吓!圖上:鮮茄豬潤湯麵,豬潤是很鮮味!圖左:燒鵝瀨,燒鵝皮脆,鵝肉味濃!圖右:瑤柱蛋白炒飯,粒粒飯香爽口瑤柱絲甚多!圖左:泡椒鳳爪,辣得很入味、夠味道!圖右:蘿蔔千絲酥,外層千絲酥香酥香口惹味!圖下:脆鹵豆腐,熱辣辣的外酥脆皮,內豆腐滑!六份團購七位姊妹分享,原意唔夠飽才再柯打其他點心,但款式和份量都很滿足大家,開開心心地享用了!
因為
購買六位午餐團購,所以不必任選一款,款款都吃匀,
美食源源不斷送上,桌面都放得滿滿的,
口感很豐富,
視覺很滿足,感覺很開心!
每道食物質素是可口的,有幾款特別好味和大家分享吓!
圖上:鮮茄豬潤湯麵,豬潤是很鮮味!
圖左:燒鵝瀨,燒鵝皮脆,鵝肉味濃!
圖右:瑤柱蛋白炒飯,粒粒飯香爽口瑤柱絲甚多!

圖左:泡椒鳳爪,辣得很入味、夠味道!
圖右:蘿蔔千絲酥,外層千絲酥香酥香口惹味!
圖下:脆鹵豆腐,熱辣辣的外酥脆皮,內豆腐滑!

六份團購七位姊妹分享,原意唔夠飽才再柯打其他點心,
但款式和份量都很滿足大家,開開心心地享用了!
2013-08-15
用餐优惠
團購
2012-12-10 187 浏览
味道俾左3分,d野普普通通啦,不過不失,一般酒樓水準,冇咩特別只係某幾項(例如鳳爪)會係太咸環境2分:雖然夠大,,但係太嘈,仲有時會有d迫服務1分:1分係員工態度方面還可以,其他方面就大大鑊等位會好耐,因為樂富ge酒樓唔多,d人自然去哂呢度人手係極度不足!!!舉手要接近成1分鐘先會有人應 (倒楣ge話要再等耐d)等野食又係耐ge...閒閒地都要等15-20分鐘,有d會仲耐d tim最大鑊ge係,,呢間野成日都會漏單架!!!離哂大譜,都唔知搞乜埋單又係極龜速,,,都係應該自己行出去,唔好叫人來衛生: 正常吧,,都算幾整潔抵食:多數下午茶先來食,,叫點心的優惠點心都幾抵食ge,,$12.8樓下都有十幾種唔錯ge野食揀仲有燒味瀨粉,,$10左右炸!!必叫的,好多台ge人都有叫
只係某幾項(例如鳳爪)會係太咸

環境2分:雖然夠大,,但係太嘈,仲有時會有d迫

服務1分
:1分係員工態度方面還可以,其他方面就大大鑊
等位會好耐,因為樂富ge酒樓唔多,d人自然去哂呢度
最大鑊ge係,,呢間野成日都會漏單架!!!
離哂大譜,都唔知搞乜

埋單又係極龜速,,,都係應該自己行出去,唔好叫人來

衛生: 正常吧,,都算幾整潔

抵食:多數下午茶先來食,,叫點心的
仲有燒味瀨粉,,$10左右炸!!必叫的,好多台ge人都有叫
嘩 .......差差差1. 叫 上湯龍蝦 來 芝士龍蝦. 問侍應, 侍應 話: 『呢個係上湯龍蝦』, 離晒大譜! Too bad 我不能吃 芝士!2. 金銀蛋菠菜 賣相讓我吐了, D蛋亂七八糟.3. 栗子雞煲 D栗子直頭唔食得, 硬如石頭.4. 燒鵝 OK. 唯一食得.唔掂, 唔會再去!
嘩 .......差差差

2. 金銀蛋菠菜 賣相讓我吐了, D蛋亂七八糟.

3. 栗子雞煲 D栗子直頭唔食得, 硬如石頭.

4. 燒鵝 OK. 唯一食得.

唔掂, 唔會再去!

上湯龍蝦??????????
金銀蛋菠菜賣相 = 黃金XXXX
栗子雞煲之石頭栗子
OK
2012-11-02
生日
2012-10-25 78 浏览
這裡喊評如潮,知道要來吃飯的時候,也有點擔心.但吃過之後,並非大家所說的差.吃了一個4人套餐,有芝士龍幔麵,沒有什麼期望,誰不知上桌的竟有板有眼,龍蝦不是只有殼的貨色,肉也不少的,肉質結實,芝士汁香濃,配上蛋麵,味道很不錯呢.
2012-09-27
2012-08-04 33 浏览
於3.8.2012下午1:00與幾個朋友飲茶,同事叫一名穿橙色制服短曲髮女侍應(不知是侍應定主任) 開茶,講得好清楚係要香片同普洱,結果只開咗香片同滾水, 於是同事再叫佢, 話佢開漏咗普洱唔該佢開番. 佢立即就語帶不滿話我淨係聽到你話開香片. 我哋都費事同佢坳.:huffy 隔一陣, 點咗三張點心紙, 想搵侍應落單, 四周都冇侍應, 最後先見到嗰位亞姐, 就俾咗佢落單. 又隔一陣, 其中兩張點心紙的食物到齊. 之後差不多1:35, 因為所有食物差不多吃完, 仲有一張點心紙(兩個點心)點的食物完全未到, 於是找侍應CHECK, 點知又係想搵個侍應都冇, 最後又見到嗰位亞姐,佢行埋離, 我就同佢講叫佢幫我哋CHECK吓d 點心未到齊 ,點知說話都未講完佢已經面露不悅走開咗, 又過一陣, 嗰兩個點心仲未來, 再找侍應, 附近又冇侍應,見遠少少有侍應便舉手示意, 點知的侍應好似受過訓練咁, 明明視線望向我哋, 都可以當睇我哋唔到, 之後又見到嗰位亞姐唔知係邊到走出嚟同我哋後面張枱d 客講嘢, 唯有再問佢話有兩個點心仲未來, 佢好悔氣咁問我哋咩嘢點心, 今次真係肯去CHECK, 但番嚟就
隔一陣, 點咗三張點心紙, 想搵侍應落單, 四周都冇侍應, 最後先見到嗰位亞姐, 就俾咗佢落單. 又隔一陣, 其中兩張點心紙的食物到齊. 之後差不多1:35, 因為所有食物差不多吃完, 仲有一張點心紙(兩個點心)點的食物完全未到, 於是找侍應CHECK, 點知又係想搵個侍應都冇, 最後又見到嗰位亞姐,佢行埋離, 我就同佢講叫佢幫我哋CHECK吓d 點心未到齊 ,點知說話都未講完佢已經面露不悅走開咗, 又過一陣, 嗰兩個點心仲未來, 再找侍應, 附近又冇侍應,見遠少少有侍應便舉手示意, 點知的侍應好似受過訓練咁, 明明視線望向我哋, 都可以當睇我哋唔到, 之後又見到嗰位亞姐唔知係邊到走出嚟同我哋後面張枱d 客講嘢, 唯有再問佢話有兩個點心仲未來, 佢好悔氣咁問我哋咩嘢點心, 今次真係肯去CHECK, 但番嚟就好悔氣敢話我哋冇落單, 現在落單要15分鐘才有. 那時已是1:45, 我終於忍無可忍, 同佢講頭先已叫佢CHECK, 佢又唔CHECK, 而家先CHECK又話我哋冇落單, 明明最初d單係俾佢落, 佢竟然發惡話我頭先冇叫過佢CHECK, d 單又唔係佢落, 佢話呢到唔夠人,仲閙我"咩你噤萌塞".
真係離晒大譜,自己做錯事仲閙客人"萌塞". 唔夠人唔係客人的錯,冇理由攞客嚟出氣.
最後我哋谷著度氣埋單, 見到埋單嗰位原來係早更經理, 忍不住向她投訴嗰位亞姐, 她問我哋邊位侍應, 佢望一望嗰位亞姐, 之後就當冇事發生, 連一聲道歉都冇講. 呢d係什麼服務態度?
呢間咩嘢集團酒家,服務態度何等惡劣. 呢間酒家出名侍應少, 服務差, 如果唔係在樂富區酒樓選擇少, 佢的食物款式比較多, 我哋都唔會幫親. 經過今次不快經歷, 我哋一眾朋友都會將嚟間酒樓列入我哋的黑名單.
2012-08-03
2011-06-25 49 浏览
星期六下午茶, 預早半個鐘等位取籌, 開張左咁耐都好旺場其實價錢唔平, 質素亦平平媽媽食過兩次後就話唔會再去, 因佢去飲茶必定會叫既粥只見粥水唔見米, 已經大打折扣 墨魚餅: 裏面墨魚膠淡口, 墨魚味不濃, 不過尚算彈牙 青瓜海蜇: 海蜇夠爽, 青瓜新鮮脆口, 個酸甜汁醬好醒胃 好難食既小籠包, 肉餡鬆散, 皮內還包著沒有什麼味道既黃色湯汁 鳳爪排骨飯: 排骨過於大舊過份肥
星期六下午茶, 預早半個鐘等位取籌, 開張左咁耐都好旺場
其實價錢唔平, 質素亦平平
墨魚餅: 裏面墨魚膠淡口, 墨魚味不濃, 不過尚算彈牙
青瓜海蜇: 海蜇夠爽, 青瓜新鮮脆口, 個酸甜汁醬好醒胃
鳳爪排骨飯: 排骨過於大舊過份肥

2011-06-05 29 浏览
book左位7:30pm,8:50pm先入得,那跟walk in有分別嗎?睇住樓面支客俾12位入,聼到客人說8:30pm 12位(可能是熟人),真係火都黎!order了一席12位用餐,魚、飯都未上就先上果盤,最基本上菜的次序都錯,重話自己是大集團!!
2011-06-04
生日
2011-05-10 29 浏览
我見佢三個劣評, 決定同佢平反下hahahaa~~涼瓜煎麵: 麵底脆卜卜^^"杞子桂花糕:大菜唔夠, 但我阿婆好鐘意食 南瓜煎堆好大個花枝炸雲吞: 香脆不油味道尚可, 賣相不錯比較欣賞既係個裝潢好靚, 白光水晶燈, 桌間距離算闊落, 不算好吵雜其實不失為一個飲茶好地方
我見佢三個劣評, 決定同佢平反下

hahahaa~~
涼瓜煎麵: 麵底脆卜卜^^"
杞子桂花糕:大菜唔夠, 但我阿婆好鐘意食
南瓜煎堆好大個
花枝炸雲吞: 香脆不油

味道尚可, 賣相不錯
比較欣賞既係個裝潢好靚, 白光水晶燈,
桌間距離算闊落, 不算好吵雜

其實不失為一個飲茶好地方
2011-05-08
母亲节
公司預訂了三圍晚宴本來都唔想浪費我保貴的光暗係到寫comments(因個人理由)!但今次唔寫唔得,呢間新開張餐廳實在差到爆!我簡單d去介紹,一圍三千六蚊,真係貴又難食!食物超級唔新蘚, 味味都激咸!!!!!有三樣餸一定要批評1)蒸魚 成條死魚上枱, 魚肉又散 又琳 2)炸子雞超咸 ,成圍枱d人都無食!3)西芹炒吊尤, 未見過實白色的物體,又係勁難食...當然當家同酒樓理論條魚係未星斑,佢話主家席先有靚魚食,其餘兩圍條魚唔同d,口下榮休晚宴喎,噤樣分!!!!個别同事食完仲要肚胢.我當然係其中一個啦!我還胢左兩次!超錯!如果有需要,好多人証! 唔好話我吹水亂up.
公司預訂了三圍晚宴

我簡單d去介紹,一圍三千六蚊,真係貴又難食!

食物超級唔新蘚, 味味都激咸!!!!!

有三樣餸一定要批評

1)蒸魚 成條死魚上枱, 魚肉又散 又琳

2)炸子雞超咸 ,成圍枱d人都無食!
3)西芹炒吊尤, 未見過實白色的物體,又係勁難食...

個别同事食完仲要肚胢.我當然係其中一個啦!我還胢左兩次!

超錯!

如果有需要,好多人証! 唔好話我吹水亂up.
2011-04-16
  • 沒有
2011-04-14 31 浏览
因為唔使等位,所以同阿媽去飲茶,樂富中心重新裝修後,新富臨上場,裝修格局都唔錯時為早上十一點幾,待應送來一叠優惠點心紙,點心$8.8起,又有蒸飯又有粥,抵食同阿媽兩個人點了幾客點心,粥,腸粉老實講,平野未必一定無好野個粥唔錯,腸粉都夠滑之但係,去嘆特價茶真係要識點菜好似我咁就係失敗,點錯左春卷唔知想點,粒燒賣脹到散開,粉粿皮厚到無口感可言,我至愛的蒸飯直頭可以唔食簡單而言,得個平字

同阿媽兩個人點了幾客點心,粥,腸粉
老實講,平野未必一定無好野
個粥唔錯,腸粉都夠滑

之但係,去嘆特價茶真係要識點菜
好似我咁就係失敗,點錯左
簡單而言,得個平字
  • 腸粉
2011-04-06 29 浏览
呢間酒樓都開左成個月, 今晚諗住同Daddy Mammy 同埋老公一齊試下:知客九唔搭八我: 唔該梁小姐四位知客: 卅四位?我: 梁小姐, 四位, 有訂位知客: 貴姓話?我: 姓梁.... 如是者來回幾次之後, 要喝佢先識寫張紙位俾位 坐低之後, 另一個伙記問: 趙小姐呀?(暗叫: 妖!)我: 係梁小姐伙記: 噢! 唔好意思, 梁小姐, 請坐, 3位係咪?(由於媽咪未到, 佢眼見3位就啽3位)我: 係四位(佢寫好張枱卡就走開了)由於張枱擺左兩個半位 (半位=一隻水杯+一對筷子, 未係全套), 好正常就搵個人幫忙加位, 叫左另一位阿姐過黎: 唔該加多兩個位呀, 我地四個人架阿姐: 加位? 好呀, 你地飲咩茶? 幫你開左先啦我: 水仙、滾水(阿姐走去準備加位, 但同時將隻水杯收走 )跟住埋黎加位, 然後問: 你地頭先叫咩茶? 我唔記得左...(暗叫: 咩料呀呢間酒樓)我估D伙記要 '咩quota', 所以佢地個個勁sell 湯同燉翅, 短短落單一分多鐘, 佢問左我地3次?!!最最最激氣, 令我要寫呢篇食評係因為佢個推廣緊o既炒聖子, 我足足等左45分鐘先到, 當然係經過四次追問都無人理

知客九唔搭八
我: 唔該梁小姐四位
知客: 卅四位?
我: 梁小姐, 四位, 有訂位
知客: 貴姓話?
我: 姓梁
.... 如是者來回幾次之後, 要喝佢先識寫張紙位俾位

坐低之後, 另一個伙記問: 趙小姐呀?
(暗叫: 妖!)
我: 係梁小姐
伙記: 噢! 唔好意思, 梁小姐, 請坐, 3位係咪?
(由於媽咪未到, 佢眼見3位就啽3位)
我: 係四位
(佢寫好張枱卡就走開了)

阿姐: 加位? 好呀, 你地飲咩茶? 幫你開左先啦
我: 水仙、滾水
(阿姐走去準備加位, 但同時將隻水杯收走
(暗叫: 咩料呀呢間酒樓)

最最最激氣, 令我要寫呢篇食評係因為佢個推廣緊o既炒聖子
, 我足足等左45分鐘先到, 當然係經過四次追問都無人理你呢個過程啦, 先問過兩個阿姐, 然後問過女部長 (佢扮問完廚房, 走過黎話: 你o個碟三分鐘後到, 同時我地背後一枱都追問佢地o個碟聖子有未)

10分鐘後出左3碟, 但都係附近幾枱, 我地未有, 呢個時候到個男部長話: 你o個碟整緊, 兩分鐘

最後答案係7點47分落單, 8點30分上枱
去飲呀?

咪洗旨意再做我街坊生意!!

2011-04-05
2011-03-08 34 浏览
見樂富開咗間連鎖酒樓,就去幫襯吓早茶,去到9點幾,個WAITER呼呼喝喝,成日問個洗杯用GE大碗要唔要,唔要就收返,逼我哋快啲洗嘢,點咗嘢食先洗都得掛?點完嘢個WAITER已經話10點定唔知幾點早茶時間完,@口@使唔使咁早?兩個人叫咗6個點心︰1. 煎蘿白糕 - 麻麻,成舊粉。個甜醬個面喺一大層油,勁嘔心,我要倒咗佢先食得。2. 薄撐 - 好似熱香餅,又厚又唔好食,仲要冇醬點嚟食。3. 燒賣 - 賣相麻麻,但喺味道喺咁多點心之中最好4. 棉花雞 - 啲魚肚我好懷疑喺豬肚,有陣「蘇」味,雞就幾好食,芋頭都OK。5. 牛肚 - 唔喺好入味6. 叉燒腸 - 一PAT嘢咁,夾都夾唔到。埋單13X,我計極都計唔到點解咁貴,除非佢收我$10幾茶錢一位(要記得呢間喺一間屋村茶樓),咁就有可能。(我哋3個大點+1個中點+2個特價點心,計埋都應該唔使$100)應該唔會再幫襯,難食之餘,啲STAFF由門口個知客到入面啲傳菜WAITER,個個塊面一喺黑過鑊撈,一喺呼呼喝喝,一喺叫極扮見唔到,唔知呢間茶樓點TRAIN人。

2. 薄撐 - 好似熱香餅,又厚又唔好食,仲要冇醬點嚟食。
3. 燒賣 - 賣相麻麻,但喺味道喺咁多點心之中最好
5. 牛肚 - 唔喺好入味
6. 叉燒腸 - 一PAT嘢咁,夾都夾唔到。

2011-03-06
$70 (早餐)
  • 冇。唔好幫襯
2011-03-06 18 浏览
又係一間套餐黨,如果你唔係order指定的套餐,散叫的話,就會叫乜冇乜,例如:叫鮑魚仔、元貝、帶子等...海鮮,全部都話冇,叫餸時間為晚上七時左右,唉,冇都算,最多咪唔食,但係叫再個福建炒飯,見半個鐘都冇嚟,就問吓侍應,佢話幫我追追,追咗半個鐘都咪到,再問吓部長,佢又話幫我追追,卒之十五分鐘後嚟到喇!總共等咗七十五分鐘的福建炒飯,我哋用咗五分鐘處理咗佢。
2011-03-05
团年饭