2025-07-13 77 浏览
happy friday同其中一位女性朋友喺銅鑼灣行街,行到去希雲街,希雲街畀我嘅感覺,都係隱世高手林立既地方,絕對係搵嘢食嘅寶藏,果然今次都冇令我失望,就比我搵到呢間mofusand 既日式拉麵店。一進入店內,鋪天蓋地的mofusand 貓貓插畫,已令我明確知道,這裏絕對是一間高質打卡餐廳,貓控必定要到此一遊。由牆身,枱櫈,碗碟,細微至一個牙籤套,你都會見到mofusand的身影,那份幸福感,狠狠地把你籠罩著。兩杯飲品一上場時,忍唔住嘩一聲,喺幼滑嘅忌廉上面,竟然有一塊mofusand 既棉花糖,又可愛,又好食,草莓椰果梳打,豐富椰果肉,口感豐富,白桃烏龍奶茶,充滿幸福感的甜度!到主角上場,特製黑醬油拉麵,咖哩撈麵配炸雞拼盤,呢個黑醬油拉麵一入口嗰下,成個人醒咗,開頭見到呢間餐廳,以為只係純粹嘅一間主題打卡餐廳,估唔到呢個拉麵咁有質素,佢唔太鹹,有好香嘅胡椒味,湯底亦好重濃香,係同類型既拉麵店之中,絕對已經贏在起跑線。咖哩撈麵鋪滿天婦羅脆脆,口感特別!章魚燒,細碎的木魚絲,可見師父的細心程度,醬汁不比專業的章魚燒店差,值得一讚!甜品,三色芭菲,巴菲果味濃厚,配合合到好處的時令水果,正
咖哩撈麵鋪滿天婦羅脆脆,口感特別!
甜品,三色芭菲,巴菲果味濃厚,配合合到好處的時令水果,正,在穿個巴菲的陣地後,遇上外脆內軟的千層消化餅,在充滿mofusand氛圍下,享受著呢份甜品,實在令我迷失在mofusand和日式拉麵的世界之中。

2025-07-08 128 浏览
今日嚟到希雲街一間以日本人氣貓咪Mofusand為主題的富山麵家,店舖由門口到餐具都充滿貓貓元素,每道食物都搭配可愛的Mofusand貓貓造型,氛圍滿分~ 貓奴一大推薦😄打開餐牌,梗係要食佢哋主題款式嘅菜式啦~1. 特製黑醬油拉麵 醬油湯底濃厚,搭配蛋、炸蝦天婦羅、叉燒同豬軟骨,仲有就係Mofusand貓貓魚片,真係好可愛啊~2. 特製咖喱撈麵 - 日式咖喱甜辣平衡,都係有蛋、炸蝦天婦羅同炸雞,炸雞都做到外脆內軟,而蘿蔔都入味。3. 特製章魚燒 - 外脆內軟,伴隨着啲木魚飄飄下,都唔錯呀~4. 特製三色芭菲 - 抹茶、士多啤梨、楊枝甘露三味雪糕組合,搭配哈密瓜波波,飯後甜品啱晒。我哋仲叫咗兩杯主題飲品 ~白桃烏龍奶茶: 除咗烏龍茶底、白桃果肉個面仲有口口奶油同埋Mofusand貓貓棉花糖,唔好話太甜~士多啤梨椰果梳打:奶油加底層椰果,亦都有唔同圖案嘅Mofusand 貓貓棉花糖。打卡啱晒。順帶一提,因為呢期係Mofusand貓貓主題,所以店家都有出售限定商品,有拉麵碗同湯匙套裝仲有唔同款式嘅環保袋,同埋扣針,貓奴嘅你哋,真係不容錯過😂😂😂

打開餐牌,梗係要食佢哋主題款式嘅菜式啦~

1. 特製黑醬油拉麵

2. 特製咖喱撈麵
- 日式咖喱甜辣平衡,都係有蛋、炸蝦天婦羅同炸雞炸雞都做到外脆內軟,而蘿蔔都入味。

3. 特製章魚燒
- 外脆內軟,伴隨着啲木魚飄飄下,都唔錯呀~

4. 特製三色芭菲

我哋仲叫咗兩杯主題飲品 ~

2025-07-06 119 浏览
社交平台見到有frd po左呢間Mofusand嘅餐廳🐱俾佢燒到黎朝聖原來呢間餐廳每幾個月就會轉一個主題🐾今次係超可愛嘅Mofusand貓貓貓咪限定主題本身6月尾就完,但由於反應熱烈🔥鋪頭延期至7月13日!!fans們快啲衝啊!今次叫曬期間限定嘅嘢食,全部都睇得又食得📸餐廳連裝水嘅紙杯、筷子套都印有Mofusand,真係好有心思🍤咖喱撈麵配炸雞拼盤 $118呢個撈麵還原左炸蝦貓咪,裝飾嘅蘿蔔仲要係心心形狀!真係超可愛,唔捨得破壞佢。撈麵仲配左個炸雞炸蝦拼盤🥛牛奶拉麵 $98牛奶拉麵都有隻貓咪訓係麵上面,食落原來係魚糕黎嘅,拉麵牛奶味濃郁,叉燒都大大塊,仲有個心心玉子🍹特製草莓椰果梳打 $38🍹特製白桃烏龍奶茶 $38另外order左兩杯飲品,賣相都係好靚,貓咪造型嘅棉花糖(波子汽水味)鋪係cream係上面,打卡一流。🍨三色芭菲 $48三色芭菲有三隻唔同味嘅雪糕球,配上新鮮水果,中間仲有個蜂蜜味好重嘅蛋糕仔,完結滿足嘅一餐!

🍤咖喱撈麵配炸雞拼盤 $118

🍨三色芭菲 $48
  • 牛奶拉麵
  • 特製咖喱撈麵
2025-07-06 104 浏览
Location: 7 Hoi Wan Street, Causeway Bay, Hong Kong mofusand x Fushan Noodle House Limited-Time Pop-UpFeaturing the beloved Japanese cat character mofusand, this collaboration showcases shrimp cat 🍤 themed dishes ❤️ 📆 Available From April 12 to June 30 🇯🇵 Tokyo Ramen Show Champion for Five Consecutive Years*👑 The atmosphere and decor are incredibly charming, making it ideal for photos 📸✨. This eatery excels at creating perfect photo opportunities 🤤. A large Mofusand decoration welcomes you a

This eatery excels at creating perfect photo opportunities 🤤. A large Mofusand decoration welcomes you at the entrance, and there are plenty of spots inside for capturing memories! 🌟🥰 Every detail has been thoughtfully crafted 🥳, from the tables and utensils to the chopstick holders, all adorned with adorable shrimp Mofusand designs 😻. It's truly an immersive experience for cat lovers 🥰. Many families and international visitors stop by to enjoy their meals here 😝.

✨ Milk Ramen✨ $98
This milk-flavored Tamago Ramen is a must-try! Remember to savor the tempura shrimp quickly after it arrives 😋. The dish also includes pork soft bone, Japanese BBQ pork, and fresh fish fillets. The soft-boiled egg and seaweed complement it perfectly 🤤. Plus, you won’t have to fret about staining your light clothes—an excellent choice! ✨

Curry Noodles$118
カレー まぜ麵 CURRY RAMEN
The presentation is irresistibly cute 😍, and the mofusand-shaped fish fillets are hard to resist 🥹. Great for photos 😚! The curry has a genuine Japanese flavor 🤤, and those who prefer mild spiciness will find it just right. The dish even features radishes cut into heart shapes 😚, served alongside crispy shrimp karaage 😝.

Takoyaki $38
たこ焼き TAKOYAKI
Even the snacks are perfect for photos 😍. Topped with bonito flakes 🥳, the outside is slightly crispy while the inside remains chewy.

✨ Three-Color Parfait✨ $48 THREE-COLOR PARFAIT
Various ice cream flavors are pleasantly not too sweet 🥳, making it a great match with the pancakes below. A delightful dessert to finish off your meal! 🍦🥰

Beverage Highlights
White Peach Oolong Milk Tea $38
ミルクティー HAKUTO OOLONG MILK TEA
For those who aren’t fans of soda, this is a refreshing and healthy alternative 😋. The oolong tea base is invigorating 🤤.

✨ Strawberry Coconut Soda✨ $38
ストロベリーココナッツソーダ
This drink is vibrant and adorably designed 😍—kids will love it from the very first sip! 🍏🥤

Mofusand Collectible Ramen Bowl and Spoon Set + Eco Bag + Pin❤️
Set discount price: $278 😙.
I got a cute and practical eco-bag as a gift for a friend 🥳.
Adults and kids alike should come and enjoy the delicious food and charming ambiance! All comments are based on my dining experience at the restaurant, reflecting my genuine impressions. This serves as a disclaimer; all remarks are for informational purposes and may not represent every patron's experience. 🥳
庆祝纪念
生日
試食活動
「富山麵家」Mofusand主題延長至7月13日🗓️仲未去嘅朋友仔記得把握最後機會去試📣同埋買Mofusand珍藏拉麵碗及湯匙🥄環保袋👜扣針🧷.特製咖喱撈麵🥘單點$118💰咖喱味道香濃🍛麵條之間混合蘿蔔🥕薯仔🥔秋葵、天婦羅碎、Mofusand造型魚片🐠仲有天婦羅🍤炸雞🍗紫菜、溏心蛋🥚炸雞外脆內嫩,非常多汁🤤.特製牛奶拉麵🍜單點$98💰有天婦羅、叉燒🥩豬軟骨🐖大蔥、粟米🌽紫菜、溏心蛋、Mofusand造型魚片🐟玉子燒🍳湯底呈現出濃郁的奶香與鮮美的高湯完美融合🥛口感滑順😋叉燒肉質鮮嫩🐷豬軟骨則是入口即化👍🏻.特製章魚燒🐙單點$38💰章魚燒表面灑滿木魚絲☺️入口外微脆,內軟綿😆仲食到彈牙章魚😬.三色芭菲🍨單點$48💰有3球雪糕🍓☁️🍵配上士多啤梨、藍莓🫐哈密瓜🍈底下係木糠忌廉餅乾🍪口感層次豐富😗.特製白桃烏龍奶茶🧋單點$38💰.特製士多啤梨椰果梳打🍓單點$38💰.扣針🐈加購價$58💰超級可愛😍
特製白桃烏龍奶茶🧋單點$38💰
  • 特製咖喱撈麵
  • 特製章魚燒
  • 特製三色芭菲
2025-07-05 91 浏览
最近試咗Mofusand限定主題拉麵,限時到7月13號,最鍾意佢無牛肉粒嘅咖喱撈麵,啱晒唔食牛肉嘅朋友。咖喱味香濃,配埋炸雞同天婦羅蝦拼盤,口感豐富,炸物外脆內嫩。飲品方面,草莓椰果梳打同白桃烏龍奶茶都好清新解膩,為整餐加分。店員推薦嘅章魚燒意外地唔會太粉,保持咗彈牙口感。最後嘅三色芭菲甜品完美收官,甜而不膩。整體來講,呢個限定套餐唔單止味道多元,仲有特別嘅主題感,適合想試新口味嘅朋友。記得快啲去試,因為只做到7月13號!
單/收據
單/收據
身為mofusand忠粉既我知道有mofusand主題既餐廳當然唔可以放過啦🤭•位於銅鑼灣既呢間拉麵店今期做緊mofusand主題🐱 門面同店內都充滿炸蝦主題佈置🥰超~萌えฅ^>⩊<^ ฅ•特製牛奶拉麵 $98豬軟骨同日式叉燒,食落幾腍、易咬奶麵有淡淡既奶香味,配料有炸蝦、半隻溏心蛋、整成心形嘅玉子同可愛貓貓樣既魚片🤍•特製咖哩撈麵 $118大大個炸蝦貓造型,超可愛🤭連啲蘿蔔都整成心形,好有心思~配菜有炸蝦、炸雞、半隻溏心蛋,麵條係粗身,撈落咖喱汁度食口感唔錯•特製白桃烏龍奶茶 $38茶底唔算好濃,不過就有淡淡嘅白桃香仲有印左貓貓樣嘅棉花糖喺面,超可愛•特製士多啤梨椰果梳打 $38梳打幾fresh,仲有粒粒椰果增加口感同樣地有印咗貓貓樣嘅棉花糖喺面☺️我自己就鍾意呢杯多啲🩷•特製章魚燒 $38煎得幾香脆,入面嘅八爪魚都唔細粒•特製三色芭菲 $48雪糕有齊抹茶味、芒果味同士多啤梨味,水果配料有藍莓、哈密瓜同士多啤梨,不過個餅底就有少少略嫌雪得太硬🥲•今次Mofusand主題延長左,做到7月13號🙌🏻各位粉絲唔好錯過啦😻
身為mofusand忠粉既我
知道有mofusand主題既餐廳當然唔可以放過啦🤭

位於銅鑼灣既呢間拉麵店今期做緊mofusand主題🐱
門面同店內都充滿炸蝦主題佈置🥰超~萌えฅ^>⩊<^ ฅ

特製牛奶拉麵 $98
豬軟骨同日式叉燒,食落幾腍、易咬
奶麵有淡淡既奶香味,
配料有炸蝦、半隻溏心蛋、整成心形嘅玉子同可愛貓貓樣既魚片🤍

特製咖哩撈麵 $118
大大個炸蝦貓造型,超可愛🤭
連啲蘿蔔都整成心形,好有心思~
配菜有炸蝦、炸雞、半隻溏心蛋,
麵條係粗身,撈落咖喱汁度食口感唔錯

特製白桃烏龍奶茶 $38
茶底唔算好濃,不過就有淡淡嘅白桃香
仲有印左貓貓樣嘅棉花糖喺面,超可愛

特製士多啤梨椰果梳打 $38
梳打幾fresh,仲有粒粒椰果增加口感
同樣地有印咗貓貓樣嘅棉花糖喺面☺️
我自己就鍾意呢杯多啲🩷

特製章魚燒 $38
煎得幾香脆,入面嘅八爪魚都唔細粒

特製三色芭菲 $48
雪糕有齊抹茶味、芒果味同士多啤梨味,
水果配料有藍莓、哈密瓜同士多啤梨,
不過個餅底就有少少略嫌雪得太硬🥲

今次Mofusand主題延長左,做到7月13號🙌🏻
各位粉絲唔好錯過啦😻

2025-07-04 91 浏览
富山麵店週不時都會做主題限定, 今期嘅主題限定係可愛萌貓Mofusand , 朋友超鍾意Mofusand 今日專程帶佢嚟食, 入到店舖 裝修每個角落 都係Mofusand, 就連杯杯碟碟, 筷子牙籤 都係Mofusand 架, 我哋叫咗兩個麵、小食、飲品同甜品, 每樣美食都超可愛見到都開心。特製咖哩撈麵:超大碗, 香濃咖哩醬汁,仲跟一碟炸物有溏心蛋炸蝦及唐揚炸雞, 好多心心型配料,可愛又美味。黑醬油拉麵:黑醬油湯底調味恰到好處, 炸蝦香脆, 配料豐富。章魚小丸子:外皮炸至 金黃脆口, 內裏軟綿綿 仲有啲墨魚粒, 粒粒飽滿, 配上木魚絲及醬汁更惹味。白桃烏龍奶茶:貓貓棉花糖已經好吸精,烏龍茶底清香, 散發啖啖桃香,唔會太甜啱我口味。特製三色芭菲:抹茶、 芒果、士多啤梨雪糕, 加上新鮮水果, 底層仲有特製糕餅, 口感層次豐富, 外型色彩繽紛打卡一流。店裏面仲有幾款Mofusand 精品可以買返屋企, 超滿足呀。
特製咖哩撈麵:
黑醬油拉麵:
黑醬油湯底調味恰到好處, 炸蝦香脆, 配料豐富。
章魚小丸子:
白桃烏龍奶茶:
特製三色芭菲:

上網見到一間Mofusand主題嘅拉麵,咁得意嘅貓貓緊係要去打卡啦!好多打卡餐廳食物都麻麻哋,所以本來對味道冇咩期望,點知呢間好好食!推薦俾拉麵愛好者,更推薦俾Mofusand粉絲! .‼️Mofusand主題暫定完結日期係7月13日‼️ .🌟特製章魚燒 外皮脆卜卜、裏面軟綿綿,章魚粒彈牙鮮味!木魚片飄住鹹香,醬汁濃郁帶甜,每粒飽滿圓潤,蛋香十足。 .🌟特製牛奶拉麵 濃郁奶香湯底綿密滑溜,日式叉燒軟嫩入味,油脂香正!麵條掛湯之後更加Q彈,半熟溫泉蛋仲係拉麵精髓。 .🌟特製咖喱撈麵 濃郁日式咖喱醬香而微辣惹味,撈麵掛汁力強,彈牙有咬口!炸蝦脆口鮮甜,炸雞外脆內嫩,蘸滿咖喱醬更加風味。 .🌟特製三色芭菲 士多啤梨酸甜清新,綠茶甘香濃郁,配蛋糕同生果,口感豐富,賣相精緻,甜度啱啱好。 .🌟特製白桃烏龍奶茶 白桃果香清甜,烏龍茶底醇厚回甘,奶香滑溜唔膩,整體甜度適中,冰涼爽口,夏日解渴! .🌟特製士多啤梨椰果梳打 士多啤梨果香酸甜,氣泡感十足超清爽,椰果Q彈增加口感,甜度啱啱好唔膩喉!
‼️Mofusand主題暫定完結日期係7月13日‼️
特製章魚燒
特製咖喱撈麵
三色芭菲
2025-07-03 26 浏览
富山麵家(香港)地址: 香港銅鑼灣希雲街7號地舖經常會同唔同人氣cartoon cross over 的日本麵店,真係好打卡呀!今次輪到同貓貓合作,大家估到是邊一隻貓貓嗎mofosand門口見到好多貓貓,入到店內都被貓貓包圍,是愛哦!crossover 限定3款主食,試了$118 咖喱撈麵,有炸雞同炸蝦同蛋,個咖喱汁好濃有像吃沾麵感,面炸蝦mofusand 實在可愛到令人融化,麵上那片貓貓樣是食得架!小食有$38章魚燒滿滿柴魚碎好香,中心柔軟$48三色芭菲同特飲,是mango , matcha , strawberry ice cream 加上鮮水果,顏色好靚,插上mofusand 超kawai 試埋杯白桃烏龍奶茶,滿滿的cream ,colourful 七彩星星糖會放上可愛的貓貓圖紙在拉麵上,攪到忍唔住要瘋狂影相,做到7月13日,快d來抓緊貓貓的尾巴仲有限定mofosand 精品買到
富山麵家(香港)

地址: 香港銅鑼灣希雲街7號地舖

門口見到好多貓貓,入到店內都被貓貓包圍,是愛哦!

小食有$38章魚燒滿滿柴魚碎好香,中心柔軟

仲有限定mofosand 精品買到
被受熱捧嘅日本卡通Mofusand🐱🐈係銅鑼灣有期間限定店啊😍Mofusand系列1️⃣主食🍜黑醬油拉麵、牛奶拉麵、咖哩撈麵2️⃣小食🐙章魚燒3️⃣甜品🍧三色芭菲4️⃣飲品🥤士多啤梨椰果梳打、白桃烏龍奶茶除咗期間限定美食外🥰仲可以帶Mofusand精品返屋企🏠精品包括拉麵碗及湯匙、環保袋、精美木扣針Mofusand期間限定店至到6月30日快D share比朋友👫我今次食咗兩款拉麵🍜章魚燒🐙甜品🍮同飲品🥤拉麵好足料、味道ok章魚燒好好食👍🏼外脆內軟😍三色芭菲有3個味道😋一齊share最啱👏🏻士多啤梨椰果梳打🍹有好多椰果👍🏼白桃烏龍奶茶🥤白桃味好出👌🏻開胃
被受熱捧嘅日本卡通Mofusand🐱🐈
3️⃣甜品🍧三色芭菲
4️⃣飲品🥤士多啤梨椰果梳打、白桃烏龍奶茶

除咗期間限定美食外🥰
仲可以帶Mofusand精品返屋企🏠
精品包括拉麵碗及湯匙、環保袋、精美木扣針
Mofusand期間限定店至到6月30日
快D share比朋友👫

我今次食咗
兩款拉麵🍜章魚燒🐙甜品🍮同飲品🥤
拉麵好足料、味道ok

章魚燒好好食👍🏼外脆內軟😍

三色芭菲有3個味道😋一齊share最啱👏🏻

士多啤梨椰果梳打🍹有好多椰果👍🏼
白桃烏龍奶茶🥤白桃味好出👌🏻開胃

2025-06-22
  • 章魚燒
香港竟然有搵到𝕞𝕠𝕗𝕦𝕤𝕒𝕟𝕕主題餐廳😻🍜每次喺銅鑼灣行街經過都俾佢店面嘅裝修吸引到,今次終於有機會去朝聖。😼終於試到今期超治癒,少女心爆燈嘅「富山面家 x 𝕞𝕠𝕗𝕦𝕤𝕒𝕟𝕕」主題拉麵店!🌟記住4月12日至7月13日限定,mofusand粉絲唔去真係唔得!😍超多細節——由店外裝修、打卡位、餐具、拉麵到棉花糖飲品都係Mofusand貓貓圖案,超級cute完全唔想食咗佢哋想攞返屋企收藏🥺🥛🍜特製牛奶拉麵($98)濃厚溫潤豚骨湯底🐷 + 蒜香牛奶湯底🥛配料超豐富,豬軟骨🍖、日式叉燒🥩、mofusand 魚蛋🍥、半熟蛋🥚貓貓魚蛋超級得意,湯底順滑但唔濃到過火👍🏻🍛特製咖哩撈麵($118)香濃日式咖哩🍛,濕潤掛汁,咖喱香濃得嚟唔會膩🥰主角炸蝦貓造型天婦羅🍤勁可愛,個汁係日式甜咖喱,面底拉麵好掛汁炸蝦同炸雞都炸得啱啱好😜炸皮唔會太厚同埋肉汁好足😏🍓士多啤梨椰果梳打($38),🍑白桃烏龍奶茶($38)兩杯嘢飲睇落去都超級Q🤤桃香奶茶奶香味好足,梳打就消暑一流🥹仲有貓貓棉花糖🍬浮上面 IG必打卡!😻🐙特製章魚小丸子($38)外脆內軟,汁香木魚絲爆量,紙兜上面嘅貓貓好得意😝,不過如果係啱啱出爐嗰時食應
香港竟然有搵到𝕞𝕠𝕗𝕦𝕤𝕒𝕟𝕕主題餐廳😻🍜

🥛🍜特製牛奶拉麵($98)
貓貓魚蛋超級得意,湯底順滑但唔濃到過火👍🏻

🍛特製咖哩撈麵($118)
炸蝦同炸雞都炸得啱啱好😜炸皮唔會太厚同埋肉汁好足😏

🍓士多啤梨椰果梳打($38),🍑白桃烏龍奶茶($38)

🐙特製章魚小丸子($38)
外脆內軟,汁香木魚絲爆量,紙兜上面嘅貓貓好得意😝,不過如果係啱啱出爐嗰時食應該會更加好食🥲

🍨特製三色芭菲($48)
抹茶🍵 士多啤梨🍓 焦糖🍯三重味,配底層蛋糕🍰 不過我哋嗰日食底嗰個蛋糕可能雪得太耐有啲硬🥲

佢哋而家仲有賣賣嘅禮品套裝,分別有碗、湯匙、環保袋同埋扣針,聽店員講就嚟賣晒,所以有興趣嘅就要快啲去買啦😼

𝕞𝕠𝕗𝕦𝕤𝕒𝕟𝕕嘅粉絲一定要過嚟試吓😽✨
富山麵家推出的Mofusand期間限定聯乘系列⸝⋆成個餐廳佈滿咗好多唔同造型的Mofusand。食物方面有兩款拉麵、一款撈麵、小食、同埋兩款特製飲品~樣樣都有Mofusand可愛喵喵🐱打卡一流啊!ฅ(´꒳ `ฅ)ꪆ黑醬油拉麵🍜有叉燒、炸蝦、糖心蛋同星星玉子。咖喱撈麵上有天婦羅造型Mofusand,超可愛呢~另外配上唐揚炸雞同炸蝦🍤 仲有好可愛甜美的芭菲🍨同兩杯特製特色飲品🍓🍑仲可以入手期間限定加購精品😼拉麵碗匙套裝、環保袋和精美木製扣針!

\ 𝑴𝒐𝒔𝒖𝒔𝒂𝒏𝒅 拉麵 / 最近行銅鑼灣,發現有間店舖門貼滿Mofusand貓貓🐈原來係一間拉麵店,Mofusand係期間限定,鍾意貓貓的我就入左去食。店內大量Mofusand佈置,枱同牆甚至連筷子套同紙杯都係Mofusand😆😆,好開心 (店員都着住件Mofusand衫)拉麵都係Mofusand碗(唔知係咪Mofusand限定拉麵先係)✿ 黑醬油拉麵,$98拉麵包括Mofusand魚片、糖心蛋、叉燒? (好大嚿肉)、炸蝦,足料👍🏻湯底似甜豉油,不錯,唔會好鹹。✿ 牛奶湯底拉麵,$98同樣配料,牛奶湯底味濃,比較鍾意依款🤭-
\ 𝑴𝒐𝒔𝒖𝒔𝒂𝒏𝒅 拉麵 /

✿ 黑醬油拉麵,$98
湯底似甜豉油,不錯,唔會好鹹。
黑醬油拉麵

✿ 牛奶湯底拉麵,$98
同樣配料,牛奶湯底味濃,比較鍾意依款🤭
牛奶拉麵

黑醬油拉麵
牛奶拉麵
  • 特製牛奶拉麵
2025-06-21 137 浏览
富山麵家今次同 mofusand 聯乘,真係超級可愛,好彩趕得切係土耳其返嚟仲食到😚成間舖裝修得好有心思,唔止食物,連海報、筷子套、牙籤套、飲品杯都係貓貓主題,影相一流📸。🐄 牛奶拉麵⭐️推薦⭐️湯底好香滑,有啲似白湯但冇咁膩,配料豐富,仲有mofusand圖案嘅魚蛋😍🍛 咖喱撈麵 + 炸蝦炸雞⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️份量勁多,炸物超脆口,mofusand炸蝦真係得意到爆!仲有心心形蘿蔔添,打卡又得,食落又好味。其實牛奶拉麵我都想比極度推薦,但係如果隻二選一嘅話呢個咖喱撈麵真係用咩角度影都超級靚🤣🍑 白桃奶茶⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️味道清甜,唔會太膩,上面有粒mofusand造型嘅夾心棉花糖,好打卡又唔會太甜膩。🍓 士多啤梨椰果梳打⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️好fresh好解渴,椰果有咬口,果味濃郁,mofusand棉花糖再加分。🐙 章魚燒⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️外脆內軟,每粒入面都有章魚,唔係得個樣,真材實料。🍨 三色芭菲賣相色彩繽紛,下面仲有士多啤梨同餅乾,層次感十足。🥤 所有小食同飲品都係 $38,呢個價錢真心抵到爛!最後忍唔住仲買咗紀念品,佢哋啲扣針唔係普通平面印刷,而係3D立體木製,質感超正,完全唔係求其整下。非常

🐄 牛奶拉麵
⭐️推薦⭐️

🍛 咖喱撈麵 + 炸蝦炸雞

🍑 白桃奶茶

🍓 士多啤梨椰果梳打

🐙 章魚燒
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️
外脆內軟,每粒入面都有章魚,唔係得個樣,真材實料。

🍨 三色芭菲
賣相色彩繽紛,下面仲有士多啤梨同餅乾,層次感十足。

🥤 所有小食同飲品都係 $38,呢個價錢真心抵到爛!最後忍唔住仲買咗紀念品,佢哋啲扣針唔係普通平面印刷,而係3D立體木製,質感超正,完全唔係求其整下。非常期待佢哋下次換咩主題❤️‍🔥