#跟住我食唔中伏 富山麵家🍜 x MINNA NO TABO💙期間限定店‼️限定日期: 2024年8月19日至11月19日我同心心一向都係富山拉麵嘅粉絲,已經來過好多次😆今次知道轉咗大口仔,我哋梗係即刻嚟🥰同之前一樣,全間餐廳裡裡外外、餐牌、紙杯、筷子套、牙籤套...全部都佈滿可愛嘅大口仔😆💙除咗佈置,仲有大口仔限定拉麵、飲品同埋小食🥹‼️限定食物&飲品都會加入大口仔魚片、大口仔星星玉子蛋、大口仔糖果餅乾,好味😋打卡又靚🥳特製牛奶拉麵 $98心心每次必食,湯頭好香牛奶味,入口順滑👍日式叉燒、星星玉子、蟹柳、粟米…都係佢嘅最愛!軟殼蟹烏冬沾麵 $118第一次出烏冬!仲配合魚片砌成大口仔個樣😆好得意呀!沾烏冬可選烏冬凍湯或熱北海道花咲蟹濃湯,我哋揀咗蟹濃湯,好香濃,好夾軟殼蟹😍#必飲 大口仔特飲❤️ $38/杯有巨峰 & 蜜桃味,配上梳打,香甜解渴👍上面仲有星星糖忌廉 & 大口仔馬卡龍餅乾,又靚又好飲🥹🩷宇冶抹茶白桃布甸 $48今次仲有限定甜品😍緊係試埋啦!抹茶味布甸好滑口,再配上水果都唔錯🥰除咗打卡同食嘢,仲有超靚嘅限量💥大口仔精品可供購買:包括公仔掛飾、珍藏拉麵碗湯匙套裝、可摺式環保袋‼️‼️‼️
#跟住我食唔中伏

富山麵家🍜 x MINNA NO TABO💙期間限定店
‼️限定日期: 2024年8月19日至11月19日

除咗佈置,仲有大口仔限定拉麵、飲品同埋小食🥹‼️

特製牛奶拉麵 $98
心心每次必食,湯頭好香牛奶味,入口順滑👍
日式叉燒、星星玉子、蟹柳、粟米…都係佢嘅最愛!

軟殼蟹烏冬沾麵 $118
第一次出烏冬!仲配合魚片砌成大口仔個樣😆好得意呀!

#必飲 大口仔特飲❤️ $38/杯
有巨峰 & 蜜桃味,配上梳打,香甜解渴👍
上面仲有星星糖忌廉 & 大口仔馬卡龍餅乾,又靚又好飲🥹🩷

宇冶抹茶白桃布甸 $48

‼️‼️‼️買滿$250仲送大口仔電話座😍

鍾意大口仔嘅朋友,快啲去啦~~~~
⚠️期間限定店冇得預約,只接受walk in

2024-07-29 2152 浏览
話說今日約咗朋友去銅鑼灣食飯,就搵吓附近有啲乜嘢好食嘅拉麵見到富山麵家都有超級多好評就試吓,點知就中咗伏冠軍黑醬油拉麵叫左佢個招牌黑醬油拉麵,味道賣相麵令人失望份量偏少,湯式底醬油的香味,只系有少少咸味,個湯底亦都偏稀麵質唔特別彈牙,索湯能力都唔系好強,質素同大型連鎖店差唔多煎餃子餃子size 比起平時拉麵鋪食到的迷你,個皮好薄煎唔到日式餃子應有的脆邊豬肉餡偏少同淡味,成個感覺就好似系超市買左包日式餃子返屋企自己煎咁
話說今日約咗朋友去銅鑼灣食飯,就搵吓附近有啲乜嘢好食嘅拉麵
見到富山麵家都有超級多好評就試吓,點知就中咗伏
冠軍黑醬油拉麵
叫左佢個招牌黑醬油拉麵,味道賣相麵令人失望
份量偏少,湯式底醬油的香味,只系有少少咸味,個湯底亦都偏稀

麵質唔特別彈牙,索湯能力都唔系好強,質素同大型連鎖店差唔多

煎餃子

2024-06-28 1451 浏览
星期日用openrice搜尋銅鑼灣拉麵店,見到呢個間拉麵店有阿女至愛Kuromi,啲食評同短片都拍得好靚,全家一齊去朝聖,點知去到知道活動已經結束咗,無得點相片見到咁得意嘅公仔食物,得返Kuromi筷子套,雖然有小意外好彩阿女又無吾開心。不過就因為咁發現在呢間好好味嘅拉麵店,啲肉係厚切㗎!❤️ 而且又嫩滑😋 份量同價錢都合理。呢間可以encore 😋😋😋 聽店員講7月係大口仔,大口仔不是我至愛,不過阿女同我都好期待⋯🥰
2024-06-16
  • 激辛味噌拉麵
2024-06-05 1774 浏览
富山麵家這間麵家眾所周知,是最多與卡通形象聯乘推出產品及活動的香港拉麵品牌,一有聯乘活動,自然超多客人排隊光顧,特别是女顧客,原因是除了推出期間限定的拉麵、小食及甜品外,亦會有精美限量的記念物品可以換購及售賣。但作為志在食拉麵的肥佬,自然不會對少女精品有任何興趣。撇開卡通,富山縣是日本一個有特色的地方,拉麵亦有獨特的黑醬油拉麵,而富山麵家亦貼有海報宣傳,日本本家總鋪的黑醬油拉麵在日本東京拉麵秀曾奪得5年的冠軍,分別為2009至2012連續四年,以及2014年,所以他們將這款拉麵改名為「冠軍黑醬油拉麵」。我在平日晚上大約七時到達富山麵家,雖然沒有任何聯乘活動,但由於銅鑼灣是旺區,內裡已有五枱客人在進餐,對於一般的麵家,要到大約七時半才會有客。這裡要先結帳才享用食物及飲品,除了多人選擇黑醬油拉麵之外,牛奶拉麵及蘋果沙律我眼見都較多人選擇。在此我聲明以現金以正價結帳,沒有收受任何店方任何優惠或福利,單據可參考相片。收據可參考照片。我選了黑醬油拉麵及芥末章魚,芥末章魚是我喜歡的開胃小食,我可以一邊看球場一邊吃完一大碗。至於黑醬油拉麵,我比較喜歡他們選用粗的極太麵,叉燒三塊,又大又厚而且入味,不

我選了黑醬油拉麵及芥末章魚,芥末章魚是我喜歡的開胃小食,我可以一邊看球場一邊吃完一大碗。至於黑醬油拉麵,我比較喜歡他們選用粗的極太麵,叉燒三塊,又大又厚而且入味,不過口感就像食牛肉乾,要花費牙力,黑醬油我認為不太獨特,除了湯頭的顏色較深黑外,醬油味道層次感我認為沒有變化,除了有一般醬油味道外,亦因為湯內含有胡椒粒,所以味道我覺得有點像新加坡肉骨茶的味道,入口度及飽肚度都還可以。至於汽水巨峰提子Soda,明顯不是原裝罐裝或瓶裝,斟出來沒滿,有點覺得不值。
冠軍黑醬油拉麵+芥末章魚+巨峰提子Soda

極太麵麵條

芥末章魚
極太麵麵條
  • 熟芥末章魚
知道銅鑼灣有間拉麵店成日會同啲卡通人物聯乘,今次輪到Kuromi😽 成個Kuromi系列有3款拉麵、2款小食同2款特飲,每款都有不同大小嘅可愛Kuromi造型,睇得又食得,Kuromi fans 見到一定好開心😸🍜我揀咗 #特製牛奶拉麵,本身諗住特別啲或者冇咁鹹,但其實都係類似平時食拉麵嘅湯底,係冇牛奶嘅甜味😹 不過隻 #半熟蛋 同舊好似牛腩嘅 #豬軟骨 就好好食🤤,只係份量有啲少🥲 而朋友叫嘅 #特製黑醬油拉麵,配料係一樣,只係湯底唔同,佢話都好食~🍢小食方面,我哋叫咗上面有塊Kuromi曲奇嘅 #明太子章魚燒,加埋啲明太子醬一齊都幾好食😋 不過我將塊曲奇連埋啲木魚一齊食就變咗怪味🤣 (大家千祈唔好學🤭)好可惜,我最期待嘅紫薯味蒸包竟然賣晒….本当に残念ですね🥺🥹😭 唯有影menu當食咗🤦🏻‍♀️

特製牛奶拉麵 & 特製黑醬油拉麵

2024-02-19
特製牛奶拉麵 & 特製黑醬油拉麵
2024-03-15 650 浏览
媽媽細個都好欣賞Sanrio卡通人物, 知道Kuromi黎左香港, 梗係要同Baby Chan一齊去朝聖下😍今次Kuromi黎到銅鑼灣富山麵家, 一去到已經忍唔住… 嘩! 主題拉麵店以紫色做主打, 好夢幻! 特別聯乘嘅主題食物:Kuromi造型紫薯味蒸包Kuromi造型特製黑咖喱撈麵特製黑醬油拉麵特製牛奶拉麵明太子章魚燒特製蝶豆花啫喱梳打特製荔枝啫喱梳打我哋樣樣都想試, 最後叫到成枱Kuromi, 好治癒🫶🏻Baby Chan話拉麵同叉燒好好味, 餃子食完一隻又一隻😋 媽媽就鍾意撈麵同蝶豆花梳打, 個黑咖喱同滿滿嘅紫菜絲味道好夾, 有驚喜!

特別聯乘嘅主題食物:
Kuromi造型紫薯味蒸包
Kuromi造型特製黑咖喱撈麵
特製蝶豆花啫喱梳打
特製荔枝啫喱梳打

我哋樣樣都想試, 最後叫到成枱Kuromi, 好治癒🫶🏻

👉🏻特別推出一系列KUROMI限定拉麵🍜小食、飲品、精品等等😻連紙杯都印有KUROMI樣,超級可愛❣️全部都想帶哂返屋企啊😛🤟🏻🔹 KUROMI特製牛奶拉麵魚蛋片印上KUROMI圖案真係好得意😬濃濃牛奶味湯底口感味道一流🥛五花腩叉燒同豬軟骨都好鬆化腍軟,配以扎實麵條,彈牙有嚼勁,掛湯一流😋🔹 KUROMI黑醬油湯拉麵湯底清澈鮮香唔會死鹹,甘香味濃✨叉燒軟嫩充滿脂香,麵條掛湯力佳,每啖都掛上甘醇湯汁,超滋味😘🔹 KUROMI紫薯蒸包即叫即蒸,熱辣辣上枱,造型可愛,紫薯內餡濃厚香甜夠哂足料🍠🔹KUROMI特製明太子章魚燒外皮燒得金黃香脆,口感軟熟帶點半流心,章魚粒好彈牙,配以特製明太子醬,鹹香惹味🌟🔹 Kuromi 特製荔枝啫喱梳打Kuromi棉花糖配夢幻粉色雲朵,成杯飲品都好PINK,令人少女心爆發💁🏻‍♀️濃甜梳打沁出荔枝香氣,仲有粒粒啫喱,清新解渴💦🔹 Kuromi 特製蝶豆花啫喱梳打Kuromi棉花糖配星空紫色雲朵,賣相相當搶眼,飲落帶微微花香,酸甜滋味,感覺清新輕盈🌸

🔹 KUROMI特製牛奶拉麵
魚蛋片印上KUROMI圖案真係好得意😬
濃濃牛奶味湯底口感味道一流🥛
五花腩叉燒同豬軟骨都好鬆化腍軟,
配以扎實麵條,彈牙有嚼勁,掛湯一流😋

🔹 KUROMI黑醬油湯拉麵
湯底清澈鮮香唔會死鹹,甘香味濃✨
叉燒軟嫩充滿脂香,麵條掛湯力佳,
每啖都掛上甘醇湯汁,超滋味😘

🔹 KUROMI紫薯蒸包
即叫即蒸,熱辣辣上枱,造型可愛,
紫薯內餡濃厚香甜夠哂足料🍠

🔹KUROMI特製明太子章魚燒
外皮燒得金黃香脆,口感軟熟帶點半流心,
章魚粒好彈牙,配以特製明太子醬,鹹香惹味🌟

🔹 Kuromi 特製荔枝啫喱梳打
Kuromi棉花糖配夢幻粉色雲朵,
成杯飲品都好PINK,令人少女心爆發💁🏻‍♀️
濃甜梳打沁出荔枝香氣,仲有粒粒啫喱,清新解渴💦

🔹 Kuromi 特製蝶豆花啫喱梳打
Kuromi棉花糖配星空紫色雲朵,
賣相相當搶眼,飲落帶微微花香,
酸甜滋味,感覺清新輕盈🌸

2024-01-31
妹妹最近愛上KUROMI,見到銅鑼灣「富山麵家」今次以KUROMI做主題…無理由唔帶佢黎!特製黑咖喱撈麵這款拉麵以經典黑色KUROM造型為特色,搭配黑咖喱湯底。配料包括紫菜碎、薯仔、叉燒粒,味道非常特別!黑咖喱湯底濃郁,讓人回味無窮。特製黑醬油拉麵拉麵-KUROM!這款拉麵的造型魚旦非常可愛,以黑醬油為基礎!黑醬油濃郁,給人愉悅的味覺體驗。明太子章魚燒外層酥脆,內裡鬆軟,每一口都令人回味無窮!這款章魚燒在拉麵店中的表現出乎意料地出色。紫薯味蒸包造型超可愛,小朋友最喜歡!紫薯味的蒸包讓人驚艷。特製蝶豆花啫喱梳打和特製荔枝啫喱梳打兩款梳打都解渴,配上冰涼甜甜的啫喱,非常特別!無論是媽媽、少女還是小妹妹,一定都會喜歡這些獨特的飲品。如果你想品嚐這些美味,記得前往富山麵家一探究竟!🍜🌟
特製黑咖喱撈麵
這款拉麵以經典黑色KUROM造型為特色,搭配黑咖喱湯底。
特製黑醬油拉麵拉麵-KUROM!

紫薯味蒸包
造型超可愛,小朋友最喜歡!紫薯味的蒸包讓人驚艷。

特製蝶豆花啫喱梳打和特製荔枝啫喱梳打
兩款梳打都解渴,配上冰涼甜甜的啫喱,非常特別!

無論是媽媽、少女還是小妹妹,一定都會喜歡這些獨特的飲品。

如果你想品嚐這些美味,記得前往富山麵家一探究竟!🍜🌟
2024-03-11 458 浏览
家姐仔身為KUROMIES粉絲,當然即刻嚟潮聖✨ 由店鋪門口到裡面報置、紙杯、筷子套🥢、拉麵碗、碟、枱….. 都係 KUROMI 嘅粉紫色系,少女心大爆發💕就連員工都著埋KUROMI 𝘁𝗲𝗲... 儀式感好重!——.💜 KUROMI牛奶拉麵 $98富山招牌拉麵之一, KUROMI 💜魚片超級可愛,未食都已經覺得開心!以香濃北海道牛乳作湯底,每條拉麵都掛湯汁;沖繩豬軟夠腍滑入味、溏心蛋、粟米、叉燒紫菜等,另可追配料.💜 KUROMI特製黑咖喱撈麵 $118富山麵家首次推出黑咖喱撈麵🤩100%神還原KUROMI 💜造型!! 小朋友一定會尖叫🙀𝗢𝗠𝗚🔥以鮮魚片做KUROMI 💜 嘅臉真係估佢唔到 😍KUROMI 💜個耳仔則用上炸麵包,食落香脆可口; ☠️而骷髏頭用上火腿~~~~非常之有心機,要讚💜 💜 💜 拉麵上灑上海量紫菜,配料更有雞肉粒、溏心蛋、蘿蔔、薯仔、豆角等等類似沾麵食法,黑咖喱湯底濃厚惹味,配上較彈牙撈麵,令到咖喱味好突出,中意咖喱嘅朋友仔必叫~~食真係越食越好味~~.💜 KUROMI 特製明太子章魚燒 $48章魚燒外脆內軟,粒粒都食到有章魚粒,口感彈牙有鮮味,配上明太子醬,簡直
家姐仔身為KUROMIES粉絲,當然即刻嚟潮聖✨

就連員工都著埋KUROMI 𝘁𝗲𝗲... 儀式感好重!
——

KUROMI牛奶拉麵
💜 KUROMI牛奶拉麵 $98
富山招牌拉麵之一, KUROMI 💜
魚片超級可愛,未食都已經覺得開心!
以香濃北海道牛乳作湯底,每條拉麵都掛湯汁;
沖繩豬軟夠腍滑入味、溏心蛋、粟米、叉燒紫菜等,另可追配料
💜 KUROMI特製黑咖喱撈麵 $118
富山麵家首次推出黑咖喱撈麵
🤩100%神還原KUROMI 💜造型!!
小朋友一定會尖叫🙀
KUROMI 特製明太子章魚燒
💜 KUROMI 特製明太子章魚燒 $48
章魚燒外脆內軟,粒粒都食到有章魚粒,口感彈牙有鮮味,配上明太子醬,簡直不能錯過~
KUROMI造型紫薯包
💜 KUROMI造型紫薯包 $ 28
富山麵家首次推出蒸包,紫薯蒸包KUROMI造型,絕對溶化晒一班KUROMIES粉絲,超可愛!! 紫薯餡味道唔會太甜,蒸包好軟熟~
KUROMI 特製蝶豆花提子啫喱梳打 /KUROMI 特製荔枝啫喱梳打
💜 KUROMI 特製蝶豆花提子啫喱梳打 $38
💜 KUROMI 特製荔枝啫喱梳打 $38
兩款梳打上面都會有KUROM棉花糖,唔太甜,好有咬口。
KUROMI特製黑咖喱撈麵

Overall 嚟講人均$18x 價錢中等,但就帶來無限歡樂!拉麵店變到咁𝗞𝗮𝘄𝗮𝗶𝗶,食物質素、服務都okay~ 忍唔住仲買咗套珍藏餐具套裝 💥仲唔快d約埋閨密/男女朋友或屋企嘅寶貝嚟打卡📸

——
2023-11-30
KUROMI牛奶拉麵
KUROMI 特製明太子章魚燒
KUROMI造型紫薯包
2024-03-06 384 浏览
晴晴最近開始迷上KUROMI,特別係薰衣草紫色嘅KUROMI,真係超靚超可愛😍 媽媽知道銅鑼灣富山麵家已經搖身一變成KUROMI主題拉麵店,推出多款KUROMI美食,梗係要帶晴晴去朝聖打卡食好嘢😎 我哋仲好貪心叫咗好多嘢食😆特製黑咖喱撈麵 - 經典黑色KUROMI造型,黑咖喱撈麵加埋紫菜碎、薯仔、叉燒粒,味道好特別。特製牛奶拉麵 - KUROMI造型魚旦非常可愛,牛奶湯頭濃郁,晴晴最鍾意。明太子章魚燒 - 外層酥脆,內裡鬆軟,每一啖都令人回味無窮。冇諗過拉麵店嘅章魚燒竟然咁好味😂紫薯味蒸包 - 造型超可愛,小朋友最鍾意❤️特製蝶豆花啫喱梳打及特製荔枝啫喱梳打 - 兩款梳打超解渴,配上冰涼甜甜的啫喱,非常特別。呢度真係好啱鍾意打卡嘅媽媽帶埋小朋友一齊嚟😊

紫薯味蒸包 - 造型超可愛,小朋友最鍾意❤️

呢度真係好啱鍾意打卡嘅媽媽帶埋小朋友一齊嚟😊
  • 特製牛奶拉麵
2024-02-27 2673 浏览
【富山麵家】坐落銅鑼灣希雲街,人流稀疏;不過,近年越來越多食肆進駐。但附近環境實在麻麻,一直未能進化成為中高檔餐廳集中地。店家不定期與日本卡通人物 cross over 搞宣傳、谷人氣,每次都會大排長龍。今期同 Sanrio 旗下 Kuromi 聯承,未開門已經有20多人排隊等入座。原來麵家來自日本富山縣,但國內只有四至五間分店,反而國外也有五、六間分店,同【一蘭】、【一風堂】等日本大型連鎖拉麵店集團比較,規模細小得多。店家明顯刻意佈置,無論門面、餐牌、室內裝飾、以致餐具,全部都係紫色的 Kuromi ⋯⋯ 如果係「粉絲」,一定瘋狂喜愛!甚至餐枱上面也貼了一張Kuromi枱布!除了基本拉麵款式,為配合宣傳,增加了幾款特色拉麵及飲品,全部加入了同 Kuromi 有關的配菜及裝飾。一如所料,Crossover菜式比正常菜式貴;反正已經來到幫襯,索性盡量叫特色出品。本來想要一碟特製黑咖喱撈麵,竟然昨天沽清後,來不及炮製新一份材料!只好分別點了普通版本的冠軍黑醬油拉麵($88)及特製黑醬油拉麵($98),店員強調兩者有分別,分別在哪裏?原來,一碗是「冠軍黑醬油」,一碗「特制黑醬油」 ⋯⋯ 真的
甚至餐枱上面也貼了一張Kuromi枱布!
本來想要一碟特製黑咖喱撈麵,竟然昨天沽清後,來不及炮製新一份材料!只好分別點了普通版本的冠軍黑醬油拉麵($88)特製黑醬油拉麵($98),店員強調兩者有分別,分別在哪裏?原來,一碗是「冠軍黑醬油」,一碗「特制黑醬油」 ⋯⋯ 真的無言以對!端上枱後,望見兩碗拉麵的分別在於:普通版有兩塊叉燒;Kuromi 特別版就有一塊叉燒、一塊日式腐皮、一小片切割成骷髏頭型的紫薯(Kuromi 的標誌)及一小片印上了Kuromi圖案的日式魚蛋。
冠軍黑醬油拉麵
店家招牌黑醬油湯底實在鹹得徹底,甚至鹹到有點甘澀。除了又鹹又黑之外,其他特點仍然只有鹹味。醬油份量實在太過多、又太鹹,湯底完全品嚐不到任何豚骨肉香或者魚介鮮甜或者油香;即使引以為傲的醬油亦沒有應有的豆香。叉燒肉質勉強算鬆化,但唔夠軟身、偏乾硬、欠肉汁、亦冇甘香油脂 ⋯⋯ 唔好食。粗身麵條又乾又硬,甚至有相當明顯的鹼水味。總之,整碗拉麵沒有任何一方面稱得上好吃。甚至可以用難食去形容。
特製黑醬油拉麵
紫薯味蒸包($28)唯一賣點就是紫色外皮及塑造成Kuromi的外型,其實只不過是一個普通的中式包點配搭有點過甜的紫薯蓉餡料。
紫薯味蒸包
蝶豆花梳打($38)只是一杯偏甜的果汁(蝶豆花)梳打飲品。當然,店家揀選紫色的原材料,以配合Kuromi的紫色形象,又的確有點小心思。
蝶豆花梳打
總結一句:拉麵味道麻麻,可以形容為不好味。唔明白點解咁多人排隊?唯一解釋:為打卡而來!
2023-12-25
2024-02-18 645 浏览
富山麵家期間限定 kurumi主題拉麵小食😆 ,朋友一向喜歡 kurumi ,趁假期我帶埋abe一齊去主題餐廳 😋,平日都相當多人,喺門外排隊等了大概15分鐘入座,因為店內實在太多可愛嘅卡通,除了少女心打卡😊 ,還有一家大細過來親子樂😌 ,店員服務有禮 ,這裏的食物質素也很好 ,我們吃得很開心 😚。 今次我哋叫咗兩款拉麵 ,💗✴️黑蒜醬油拉麵及牛奶拉麵 ,湯底香濃 ,拉麵彈牙, 拉麵有豬軟骨及叉燒 ,做得出色。另外我們點了兩款小食💗✴️蜜糖雞翼及 ✨✴️章魚小丸子 , 雞翼外皮做得非常香脆 ,章魚小丸子賣上非常好, 這個是小朋友最愛嘅食物之一 。 另外飲品點了非常少女心嘅蝶豆花及荔枝 白桃 啫哩,飲品甜度適中 ,還配有啫哩 ,呢一餐吃得很開心呀💜

2024-02-10 384 浏览
趕上了!話說我朋友好鐘意Kuromi,今日終於排到黎銅鑼灣見見佢喇~ 呢間最有名氣嘅餐廳cross over Kuromi~ 整間餐廳滿佈住Kuromi之外,連食物造型都係kuromi來嫁!🥢黑咖喱撈麵淨係睇過造型都滿分。靚到唔捨得食呀🤣 咖喱味香甜濃郁,撈埋用左魚片製作既kuromi帽子和樣子,拉麵夠彈牙,真係睇得有食得!🥢特製牛奶拉麵另外叫咗餐廳嘅王牌拉麵。超濃嘅奶香味配住牛油粟米同豚骨湯,香滑得黎好惹味🥢明太子章魚燒 / 富山雞翼好可惜仲有款最出名嘅Kuromi紫薯蒸包已經賣晒,咁唯有揀明太子章魚燒和富山雞翼。 脆口嘅章魚燒淋上木魚碎同明太子醬,上面仲有Kuromi樣嘅曲奇,真係萌爆❤️ 雞翼就似美極味道~ 都係好惹味🥤特製蝶豆花啫喱梳打 / 特製荔枝啫喱梳打兩杯味道都好相似,係帶點酸甜味嘅碳酸飲品,上面鋪滿住忌廉同一大舊Kuromi棉花糖,香甜棉滑又解膩!

🥢黑咖喱撈麵

🥢特製牛奶拉麵

🥢明太子章魚燒 / 富山雞翼

🥤特製蝶豆花啫喱梳打 / 特製荔枝啫喱梳打
2024-02-05
  • 特製牛奶拉麵
  • 冠軍黑醬油拉麵
2024-02-06 301 浏览
家姐聽同學講🗣️銅鑼灣有一間Kuromi餐廳🤭想我帶佢去🏃🏼‍♀️聽日開始放新年假🙇‍♀️今日放學就同嵐嵐去拍拖👭💜富山麵家 x KUROMI}期間限定店 💜特製黑咖哩撈麵 $118造型滿分將魚片印上Kuromi面部表情,底層拉麵彈牙爽口,撈埋紫菜碎同微辣清甜黑咖喱汁,十分惹味!特製黑醬油拉麵 $98烏卒卒濃湯以醬油為基底,再加入日本叉燒、豬軟骨、蛋等,味道甘醇不死鹹,更具層次感。肉汁滿滿餃子 $42肉汁飽滿,餡料包裹在厚而有彈性的餃子皮中,美味無比。明太子章魚燒 $48灑上木魚碎同明太子醬,中間一塊Kuromi糖霜曲奇,造型加分!特製荔枝啫喱梳打 $38特製蝶豆花啫喱梳打 $38上面Kurosmi造型棉花糖、忌廉同星星脆糖!兩杯都有啫喱做底,口感超正!整間拉麵店變成Kuromi主色調少女粉紫色,包括店舖裡裡外外嘅佈置、牆身、店員制服、菜式,一邊食一邊打卡🤭🤭🤭📍銅鑼灣希雲街地下7號🫰🏻活動時間:即日至 2024年2月29日 @sanrio.hk #rameniroha #富山麵家 #popupstore #Kuromi #SanrioHK #Sanriocharacters

💜富山麵家 x KUROMI}期間限定店 💜

特製黑咖哩撈麵 $118

特製黑醬油拉麵 $98

肉汁滿滿餃子 $42
肉汁飽滿,餡料包裹在厚而有彈性的餃子皮中,美味無比。

明太子章魚燒 $48

特製荔枝啫喱梳打 $38
特製蝶豆花啫喱梳打 $38

📍銅鑼灣希雲街地下7號

🫰🏻活動時間:即日至 2024年2月29日

2024-02-04 506 浏览
朋友熱愛Kuromi 所以就決定約埋一齊去食同打卡餐廳門面真係好靚大大隻kuromi 真係岩曬啲少女打卡 Kuromi 食物唔多,差不多都叫曬來食😂🔆特製黑醬油拉麵黑醬油湯底,有靚靚既kuromi造型魚蛋,再配上一件日式叉燒+一豬軟骨,仲有半隻半熟蛋,魚蛋片好味,拉麵都唔錯!🔆特製黑咖哩撈麵啲個打卡一流,勁可愛,佢耳仔係黑色多司,配咖哩食一流,咖哩有小小辣,其他都不錯! 🔆明太子章魚燒啲個比想像中好味,雖然細細粒,但佢個面漿調得好好味同埋好夾個明太子醬汁,而佢再配多塊kuromi 餅乾,正!🔆紫薯味蒸包又係Kuromi 造型,熱辣辣,紫薯味偏淡唔會太甜。應該好岩啲小朋友! 🔆特製蝶豆花啫喱梳打 / 特製荔枝啫喱梳打2杯特飲造型賣相一流,味道都可以接受,不過啲cream 就甜左小小,但都唔差! 而餐廳所有餐具用品都係以紫色同kuromi 公仔為主題,真係超少女feel 💜💜💜
朋友熱愛Kuromi
所以就決定約埋一齊去食同打卡
餐廳門面真係好靚
大大隻kuromi 真係岩曬啲少女打卡

Kuromi 食物唔多,差不多都叫曬來食😂

🔆特製黑醬油拉麵

🔆特製黑咖哩撈麵