2025-01-15
好開心,專誠來這間好有特式的主題餐廳食飯,因為他非常之有特色,充滿咗PC狗嘅主題餐廳,環境好可愛,而且食物都好有特色,又可以打卡影相,食物亦相當之有水準,真材實料,意想不到的驚喜,而且性價比高,價錢實惠,用料十足,睇得又食得,我好喜歡。我喜歡這個黑醬油拉麵,因為他是黃色粗麵,有口感,而且湯底濃郁,我好喜歡這個湯底嘅味道,而且佢嘅配料都十足豐富,特別係個筍,我覺得這個筍比我平時的爽口鮮甜好味道。朋友叫咗個牛奶拉麵,我試了一口,又白又滑嘅奶油味道,而且這個麵條吸收了他的湯底精華,實在有口感又有充足的牛奶味道,而且實物如圖。黑芝麻蒸包,好大個包,裏面係黑芝麻嘅餡料,就好似食緊黑芝麻糖水一樣,但佢係類似濃濃黑芝麻容的感覺,又少甜,健康有益。特製蝦餃,皮薄餡靚,新鮮蝦肉,爽口彈牙,可愛又足料的蝦餃。甜品 北海道牛奶芭菲,香滑的牛奶味道雪糕,再加上提子啫喱,仲有一些蜜瓜同粉團,食得又睇得,簡直就係大滿足。有心思。特製啫喱青蘋黒梳打,這個有濃濃的青蘋果味道,加上這個啫喱同梳打,實在係最佳嘅組合,而且面頭的綠色是棉花糖,而PC狗亦是棉花糖,這裏棉花糖比較特別,是硬身的,好有口感,味道酸酸甜甜。特製椰果
特製蝦餃,皮薄餡靚,新鮮蝦肉,爽口彈牙,可愛又足料的蝦餃。
特製椰果可爾必思梳打,我比較鍾意呢一杯飲品,我鍾意椰果,有口感,而且配上濃濃的奶油喺上面,實在太好味,太豐富了,而圖案的PC狗是棉花糖,感覺新奇有趣。