2022-12-14 824 浏览
一間舖頭既乾淨程度其實反映左老細對舖頭有幾重視係一間串燒舖,但入到去個人唔會油笠笠,啲枱櫈唔會笠痴痴一有人走staff就會係咁省個爐,省到勁乾淨廁所又極乾淨感覺真係好好牛肉粒juicy 燒聖女茄最正冇熟食提供只得串燒自助飲品櫃三款粉可自由加最特別係有燒蒜頭🧄其實上面個架係擺熟左既野食但太想快啲食所以先擺啲生肉係上面熱住先
一間舖頭既乾淨程度其實反映左老細對舖頭有幾重視
係一間串燒舖,但入到去個人唔會油笠笠,啲枱櫈唔會笠痴痴
一有人走staff就會係咁省個爐,省到勁乾淨
廁所又極乾淨感覺真係好好

最特別係有燒蒜頭🧄

其實上面個架係擺熟左既野食
但太想快啲食所以先擺啲生肉係上面熱住先
1K
很少過來牛頭角工作。今天碰巧有機會看看有什麼食。真的很 random 情況下撞到這小店。由於是$238 任飲任食,比較遲收工的我今天剛剛好有胃口! 店內比想像光猛,冷氣非常充足。抽氣很好,沒有油煙。自助式點餐。個人推介雞中翼,台灣腸, portobellos mushroom, 菠蘿。由於是全自動,只要留心觀察食物便可以。調味方面有鹽及辣粉,也有過自家製的調味醬可以掃上去燒,但我只用鹽,已很好。飲品方面有自家製的豆漿,非常有誠意。我卻喝了半打啤酒,真的是飲飽食醉。
由於是$238 任飲任食,比較遲收工的我今天剛剛好有胃口!
店內比想像光猛,冷氣非常充足。
抽氣很好,沒有油煙。
自助式點餐。
由於是全自動,只要留心觀察食物便可以。
飲品方面有自家製的豆漿,
非常有誠意。
我卻喝了半打啤酒,
真的是飲飽食醉。
  • 燒雞中翼
2022-08-31 1092 浏览
全程有個店員男人好似監視住你食剩幾多想落蔬菜串 佢叫你食埋枱頭嗰啲肉類先先會俾你落單 咁我哋嗱嗱聲燒完最後食淨幾串 中間係咁走來同我講唔好浪費食物買單嗰陣時女店員:因為你食淨嘢食所以要記你一次浪費 下一次出單就唔會黎齊食物差啲以為自己讀緊中小學要記缺點
全程有個店員男人好似監視住你食剩幾多
想落蔬菜串 佢叫你食埋枱頭嗰啲肉類先先會俾你落單
差啲以為自己讀緊中小學要記缺點
2022-07-15 1538 浏览
💥如果出街食飯,最好選擇就係食燒肉,呢間燒烤簡直啱晒所有嘅懶人,烤肉黎到已經係一串串,只要你放串燒入個燒爐中間,就會識得自轉,完全唔使自己手動🧂有3種調味粉,分別係辣椒粉、孜然粉同海鹽,仲有燒汁同薄荷汁,自己就覺得個薄荷汁酸酸甜甜配埋啲肉好開胃🥩任食放題黎講牛肉都尚算有肉味唔會乾,豬反而有驚喜,豬頸肉同豬腩肉都好香油花,比較特別嘅係仲有鴨舌,我自己就encore左幾轉,燒豆卜好好味,燒烤過既豆卜好脆,好似炸過一樣,今餐每人$238已經包埋加一,都算幾抵食

2022-07-09 874 浏览
未試過食串燒雖然沒有燒放題咁多野食但豬牛羊都掂係魚旦類比較一般蔬菜都可以地方比較遠但環境體驗好衛生飲品選擇比較少但有自家制豆漿好味服務態度好友善食物材料好好值得推介
未試過食串燒
服務態度好友善
食物材料好好
值得推介

2022-07-09
貪新鮮嚟試呢個自動串燒放題😗店主/員都幾好,見我哋多人就專登幫我哋重新編排座位,安排坐隔離枱,仲會好細心嘅介紹吓啲食物👍🏻-食物種類比起其他燒肉放題唔算多,而且佢全部都一粒粒、一件件,冇薄切,所以好容易覺得啲肉韌😕不過都未到咬唔開嘅~不得不提,個自動機比起人燒好食啲,可能係受熱均勻,啲菇同蔬菜燒得好好食,唔會乾哂🤤-總結,可以嚟嚐鮮/想同朋友傾耐啲計嘅好選擇,比起好多放題環境安靜好多,時間都俾得夠,可以食飽嘅👍🏻👍🏻

2021-12-13 1786 浏览
今晚去咗試呢間串燒烤肉店,店員安排我哋坐係中間位置,鋪面燈光有少許暗,地方唔係好大有啲擠迫,店員好有耐性教我哋點使用爐具,有牛、豬、雞、鴨、羊、魚、丸 和腸等,好多款式,飲品任飲,點餐後上菜速度都算快,我每樣都點左少少來試吓,只要將串燒放在爐上俾佢自己轉動,等到熟咗就可以食得,效果就好似小型燒烤,啲肉質鮮嫩,牛肉好彈牙,鴨舌比較硬,如果燒雞翼就需時耐啲,因為佢係慢慢燒,所以就需要比較有耐性🤣,不過真係好有特色,味道一流🤤🤤價錢又合理😉

2021-12-01 1063 浏览
d肉感覺有少少變味服務態勢亦都唔好,無禮貌個爐仲要燒勁耐都燒唔,等佢燒都等到唔想食,感覺上好像係風乾咁,燒完又d肉又乾又硬,咬到牙骹都軟埋,d肉又韌,以後唔會再食
d肉感覺有少少變味

服務態勢亦都唔好,無禮貌

2021-09-19 2355 浏览
懶人串燒專門店 選好食材直接放爐自轉轉燒 2.5小時BBQ放題不到10分鐘即可食得,仲有30幾款串燒選擇紙仔剔選心儀食物,串燒會被整齊排好在木盤待5-10分鐘,即可燒熟燒烤期間掃上燒汁或調味粉4位或以下可任食2.5小時,5位或以上則可享用3.5小時食物會自行360˚C轉動,完全不用自己動手,一個爐最多放13款可以一次過嘗到多款串燒 有齊牛、豬、羊、鴨、魚、丸和蔬果牛肩胛、西冷、牛肋腩、牛板腱、牛舌5款最回本!美國安格斯牛肩胛肉質具彈性、巴西雞中翼嫩滑,匈牙利鴨舌入味有咬口飲品當然係無限飲!雞中翼外皮燒至金黃,微微焦脆內裡肉質嫩滑好味地址:深水埗東京街50號地舖消費$277
不到10分鐘即可食得,仲有30幾款串燒選擇
紙仔剔選心儀食物,串燒會被整齊排好在木盤
待5-10分鐘,即可燒熟燒烤期間掃上燒汁或調味粉
4位或以下可任食2.5小時,5位或以上則可享用3.5小時
可以一次過嘗到多款串燒 有齊牛、豬、羊、鴨、魚、丸和蔬果
牛肩胛、西冷、牛肋腩、牛板腱、牛舌5款最回本!
飲品當然係無限飲!
雞中翼外皮燒至金黃,微微焦脆內裡肉質嫩滑好味

地址:深水埗東京街50號地舖
消費$277
2021-08-19 1553 浏览
喺社交平台見到同朋友嚟試下,任食串燒款式都算OK多,上菜嘅速度亦都OK,味道來講同普通燒烤差唔多,冇咩特別,但係第一次嚟呢種懶人串燒都幾幾得意☺️仲有埋自拍棍,我哋一行六個人唔使叫店員就可以自己影🤳😌😌

仲有埋自拍棍,我哋一行六個人唔使叫店員就可以自己影🤳😌😌
2021-07-25 2143 浏览
又是觀塘小店的分享。這次是任食串燒,每位$238不用加一。二人兩個半小時,開頭還擔心時間不夠,會不夠飽⋯結果是根本飽到再吃不下⋯(燒好便掛著吃,忘了拍肉照🤣)小店雖然只有一位員工(?老闆)打理,但卻給人親切友善的感覺。好幾次提醒我們:『呢串已經食得架啦!』或者是:『個燒腩仔再燒耐啲先好食架!』忘記了照片中的是哪款肉了⋯哈哈哈⋯但每次店員端上肉串也會說明就是了。印象中羊肉、牛西冷不錯👍🏻肉粒每串份量適中。全部肉類雖然沒有預先調味,但沒有雪味,處理得不錯。唯一有點失望的是牛舌,咬不動😫太大粒了,熟了以後卻太韌⋯如果以片狀串成應該會比較好⋯只要把串燒放上軌道便會不停自轉。熟了便可以吃。還有一個優點就是沒有太大油煙。不會像燒肉般令衣衫充滿油煙味。雞中翼👍🏻大啡菇👍🏻菠蘿👍🏻燒好後很香甜🤤墨汁墨魚丸👍🏻雖然有點醜,但挺好吃😋調味料有店家秘制燒汁,鹽、孜然粉、辣椒粉。花款不多,但卻務實。最簡單的調味,其實已經很足夠。兩個人,吃了40串⋯👍🏻這個小配件很貼心。但是我沒有試用。每枱也有置物架,供客人放置個人物品。這個小配置很貼心👍🏻值得一讚。(但是這張照片⋯為何我會拍成這樣⋯好像把自己的袋丟棄在垃圾桶
又是觀塘小店的分享。
這次是任食串燒,每位$238不用加一。
二人兩個半小時,
開頭還擔心時間不夠,會不夠飽⋯
結果是根本飽到再吃不下⋯
(燒好便掛著吃,忘了拍肉照🤣)

小店雖然只有一位員工(?老闆)打理,
但卻給人親切友善的感覺。
好幾次提醒我們:『呢串已經食得架啦!』
或者是:『個燒腩仔再燒耐啲先好食架!』

忘記了照片中的是哪款肉了⋯哈哈哈⋯
但每次店員端上肉串也會說明就是了。
印象中羊肉、牛西冷不錯👍🏻
肉粒每串份量適中。
全部肉類雖然沒有預先調味,
但沒有雪味,處理得不錯。
唯一有點失望的是牛舌,咬不動😫
太大粒了,熟了以後卻太韌⋯
如果以片狀串成應該會比較好⋯

只要把串燒放上軌道便會不停自轉。
熟了便可以吃。
還有一個優點就是沒有太大油煙。
不會像燒肉般令衣衫充滿油煙味。

雞中翼👍🏻

大啡菇👍🏻

菠蘿👍🏻
燒好後很香甜🤤

墨汁墨魚丸👍🏻
雖然有點醜,但挺好吃😋

調味料有店家秘制燒汁,鹽、孜然粉、辣椒粉。
花款不多,但卻務實。
最簡單的調味,其實已經很足夠。

兩個人,吃了40串⋯👍🏻

這個小配件很貼心。
但是我沒有試用。

每枱也有置物架,供客人放置個人物品。
這個小配置很貼心👍🏻值得一讚。
(但是這張照片⋯為何我會拍成這樣⋯
好像把自己的袋丟棄在垃圾桶😹)

ps:
-沒有被店員要求拍照,用餐感覺良好。
-因為事先爬文,以為沒有餐具所以自備了筷子🤣
但其實無用武之地⋯餐廳提供的小夾已經足夠。
-事先可以在fb預約訂枱,非常方便。

2021-07-22
2021-06-28 1847 浏览
儘管夏日炎炎🌞但我也很愛燒烤,所以一直在網上搜尋有什麼好選擇,忽然發現有一種變種的燒烤放題,就是今天來試的密密燒。餐廳主打自轉串燒放題,每位價錢是$238,已經全包食物和飲品🤑 .餐廳位於順寧道斜路中間,由觀塘站走過去也會出點汗,但為了食我揮灑汗水登門🥵門面算窄,黑底加上白燈招牌,位置不多,大約三十個左右。不鏽鋼桌上有一個長方形格子,就是今天我們的煮食器具 - 自轉燒烤爐。旁邊放有調味料,包括鹽、孜然粉和辣粉,另外可QR code下單點祕製醬和泰式青醬。門口右邊就是自助飲品吧,有豆漿、茶和汽水等🧃 .用手機下單後,位於角落的工作區就會有師傅把材料依單即串,串好後就會放上一架小層架車奉上客人桌上,十分有趣🛷 一開始把串燒放滿每格,但原來完全轉動不了,後來反覆測試後大約每次8️⃣串就剛好也要視乎材料大小,幸好我們是2️⃣人組,每次每人也有4️⃣串下肚,4️⃣人的話就每次2️⃣串,吃得會相當不痛快。 這種自轉燒烤好處是油份都掉進下面油坑👍但壞處是口感很乾身,就算加上醬汁也未能補救太多👎食物質素中規中矩,沒有太大驚喜,貨色都像是普通批發供應。 值得一提的是店員會在進食途中為我們拍照放上自家fb宣傳,婉拒後店員態度

值得一提的是店員會在進食途中為我們拍照放上自家fb宣傳,婉拒後店員態度依然很好。
2021-06-23
2020-12-03 3662 浏览
週末難得家人聚會8個人Book 返呢間 $238 一個人食3.5 個鐘頭串燒 今次唔係第一次黎但次次都 食到好滿足咁走飲品選擇多 又有熱水 啱晒我地D女士養生雖然燒熟啲嘢食 要等但係可以傾吓偈 聽住歌(店主好似係Dear Jane Fans 係Dear Jane playlist)值得推薦:安格斯牛粒、鴨舌店舖雖然好細 但環境都幾chill 最正係唔洗自己燒佢個餐具有趣 餐廳仲提供左3種粉 鹽 椒鹽粉 辣粉比你配番D串燒食用聚會黎講 係一個好地方記得要先book!
週末難得家人聚會8個人
飲品選擇多 又有熱水
啱晒我地D女士養生
雖然燒熟啲嘢食 要等
但係可以傾吓偈 聽住歌

值得推薦:安格斯牛粒、鴨舌

店舖雖然好細
但環境都幾chill
最正係唔洗自己燒
佢個餐具有趣
餐廳仲提供左3種粉 鹽 椒鹽粉 辣粉
比你配番D串燒食用
聚會黎講 係一個好地方
記得要先book!
串燒
串燒
🥢觀塘$238橋埋雙手任食懶人串燒放題🥢見到呢間懶人串燒店的評價好似好壞參半,今日特別想食燒烤,又唔想落手燒,就諗起呢一間,今日膽粗粗同大家試試🥢$238 (4 位以下2.5小時 ,5-6位3.5 小時) 一個爐計🥢以上價錢是一個爐計算,即係一個爐有5-6 個人一齊先有3.5 小時,如果以呢個爐咁嘅大細,最適合兩至三個人一齊食,所以我地兩人只會有2.5 小時,門口都有寫明是每爐計算🥢店員會細心解釋個爐點用,分返生熟夾仔同醬料,其中一樣好令我覺得古怪的介紹係「因為店入面係無叉同筷子的,如果要食串串就要用檯面的熟夾仔夾來食,如果好唔習慣就用牙籤拮」🥢其實不明白無餐具的用意,店員自己都講得出如果客人唔習慣可以用牙籤拮,即係應該有人提出,如果唔想洗筷子,其實一次性筷子成本都好低,起碼方便到唔習慣的客人,個人覺得有點沒有專重客人的意見,提供餐具個人認為係必須(用夾仔食雞翼感覺好怪,用牙簽拮好麻煩,轉來轉去又跌,用手食唔衛生,點解無筷子啊)🥢落單是用手機下單的,食物很快就送到,擺低前都有逐款介紹是咩黎都算細心,今次全部菜單大部分都點一次,食材來講都算多款,但係就無澱粉質類別提
🥢觀塘$238橋埋雙手任食懶人串燒放題

🥢落單是用手機下單的,食物很快就送到,擺低前都有逐款介紹是咩黎都算細心,今次全部菜單大部分都點一次,食材來講都算多款,但係就無澱粉質類別提供,全部肉同菜,所以有點未夠滿足

🥢剛剛開爐至預熱時用了約15-20 分鐘,而之後的溫度算ok ,因為是恆溫的關係,所以呢個爐的溫度燒雞翼,雞軟骨,魚蛋丸腸仔類就非常好味

雞軟骨

🥢相對燒紅肉類溫度不夠,顯然無法燒到香口從而鎖住肉汁,肉類只是烘熟所以面頭熟入面唔熟,想燒熟曬會成件熟曬無肉汁,令肉類味道一般

牛肉粒

🥢非常推介食燒菠蘿,因為超級甜又多汁

🥢多春魚預先去了魚頭好細心,燒完香脆可口,但用夾仔夾出,整條魚會爛晒,魚春分開左一舊舊,如果好似店員咁講用牙籤一篤,條魚就散晒,用夾食根本就夾唔起魚春放入口,冇餐具食真係有啲難度

🥢最後要講下佢嘅醬汁,呢度提供秘製醬,味道有少少似日式麵豉醬味,個人就覺得未必樣樣食材都夾到呢個醬汁,另一提供是孜然粉,辣粉同餐桌鹽,但係無提供豉油去比你燒川式感覺,有點可惜,另外有泰式青醬俾你點
秘製醬

🥢店員仲有個古怪行為是無啦啦會過嚟問,可唔可以俾佢影一張相,我話點解要影相,佢話佢係每一日嘅功課黎,要來擺社交平台, 同之後會印banner 掛門口,我就無影到啦 ,因為真係唔係咁想

🥢整體來講個價錢唔使加一都算抵食嘅,兩個人一爐一定夠時間燒,味道方面豬牛味道就普通d ,都算係足料無漏單,如果想bbq 又懶得燒既可以過來一試

密密燒

地址: 觀塘康寧道79-89號康寧大廈地舖
2020-09-12
雞軟骨
2020-06-18 3389 浏览
第二次依然好好食 環境吾算好大 枱既數目亦吾多 想食記得book位✨食串燒最怕食到成身一陣味 但呢度吾係用明火而且通風好好 吾會有呢個問題 點解話係hands free 因為只需要將串燒放入個爐到會自動旋轉 完全吾洗用手反黎反去 對手可以拖下隔離/對面個個 打鋪機又得😂😂😂食物選擇多 改左用QR code落單又環保啲 肉既份量真係不容忽視 每舊都好厚肉 尤其係啲雞軟骨 出面邊到食到咁多😳飲品既種類就吾多 大部分都係茶類 消濟十分好!睇到呢度係咪好想知價錢🤣 $238+10%食到3個鐘 真係好抵😆