2019-06-02 219 浏览
下雨天胃口特別好,咁岩經過尖沙咀,所以便想起韓國街,想起石頭鍋飯,想起泡菜,便入了這間韓國餐廳。我和媽媽一起叫了韓式石頭鍋牛肉飯,小菜也有很多,比較特別是有那個蕃茄汁小香腸比較開胃。那個石頭鍋牛肉飯一上枱的時候,吱吱地作響,但石鍋燒得太熱,只要幾秒下面的飯焦全是黑了,已經吃不到香脆的飯焦,十分失望。另外還要了韓式牛肉炒粉絲,味道不過不失,也不會偏向太甜。現場還有很多外國人光顧如果平日來吃中午的石頭鍋飯只需要5x多元可以一試。但下次應該不會再吃石頭鍋飯,只會吃普通拌飯。

另外還要了韓式牛肉炒粉絲,味道不過不失,也不會偏向太甜。

但下次應該不會再吃石頭鍋飯,只會吃普通拌飯。
啲嘢食不過不失 但服務態度超級差 成兜熱嘅嘢食爭啲車埋我塊面度 上菜完全係pat喺枱面 仲係咁嘴淼淼又啤住我地 冇禮貌到爆 成餐飯都食得有啲燥 以後都唔會再嚟食 完全受氣嘅一餐
2019-04-22 343 浏览
麗梅姐曾經話過雞有雞味,我本身以為是個笑語,但自從在這家店用餐後,原來,雞真的可以無雞味。同女朋友山長水遠黎尖沙咀,諗住去韓國街食韓國野實無死,無睇食評就入左第一間,中晒大伏前菜:泡菜無泡菜味,豆腐無豆味配菜:煎餃內邊唔知包咩野,得陣油味主菜:石頭雞飯無雞味,d飯勁多油,食到底見到成碗油,炸醬面d味仲慘過三蚊包既公仔面,碗湯得陣味精粉味。仲要無端端自動四捨五入左張單,唔比得毫子架咩韓國街失望之選,只此一次

前菜:泡菜無泡菜味,豆腐無豆味
配菜:煎餃內邊唔知包咩野,得陣油味

仲要無端端自動四捨五入左張單,唔比得毫子架咩

韓國街失望之選,只此一次
2019-02-22 428 浏览
放飯經過此店便入去試試,點了一個純豆腐公仔麵。食物送上來時配了各種韓式配菜,有泡菜,蘿蔔,蔥等等,還有3件紫菜包飯,十分抵食!價錢只是$55,店主是韓國人,但是會說英文,態度十分熱情友善,下次還會再來吃的!
純豆腐公仔麵
純豆腐公仔麵
2019-02-05 359 浏览
黎到尖沙咀韓國街,簡左間價錢較相宜的餐廳,這裡主打一set set 的料理,晚餐set 不用100蚊的選擇都多。我叫左拌飯的set dinner,朋友叫左個辣豆腐湯。set內有埋小菜,賣相吸引,但泡菜味道一般般,拌飯正常水準,勝在抵食。
2019-01-06 373 浏览
環境用黃燈,小店有啲逼逼地,中間有張大長枱,好溫馨嘅感覺,完全有家嘅感覺今次泥係食晚餐嘅,有分set或散叫 我呢啲大食怪梗係食set haha 其實最中意韓國啲小菜!Kimbap 可以唔哎 賣相麻麻 食落一樣麻麻炸醬面面有啲太淋 但中意佢個醬唔咸 set有個餃子都過得去辣豆腐海鮮湯天氣凍 成日都想食湯湯水水 呢個岩哂我

Kimbap
可以唔哎 賣相麻麻 食落一樣麻麻

炸醬面
面有啲太淋 但中意佢個醬唔咸 set有個餃子都過得去

辣豆腐海鮮湯
天氣凍 成日都想食湯湯水水 呢個岩哂我
2019-01-04
2018-12-31 257 浏览
服務員態度不好且待慢。舉手扮睇唔到,而且眼啤啤唔知邊忽得罪左佢🙄一開頭問個餐放邊,我話呢邊,偏要我朋友拎開佢個個餐,再放係我朋友個位到🙄食物選擇不多,味道中等,是環境挺溫馨,但人唔溫馨有咩用呢🤷🏻‍♀️如果要我再揀,我會揀第二間又平啲又多選擇啲,態度又好啲咖囉🙂
2018-12-27 168 浏览
><泡菜豬肉湯($62)個煲仲不斷出緊氣泡咁上枱聞落就好香 食落就冇咩特別鍋內嘅泡菜煮到腍哂醃到紅彤彤嘅辣汁亦融入湯底中可想而知味道唔會太突出豬肉得好少 反而有幾多豆腐side dishes 煎蛋卷得一片lol老是出現嘅泡菜 偏酸唔太辣魚糕片 好食 仲有韮菜枱好大張 夠哂空間上菜擺碟><><><><><><><><><><><><><><><><><><家家戶戶 Gagahoho尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
泡菜豬肉湯($62)
個煲仲不斷出緊氣泡咁上枱

家家戶戶 Gagahoho
尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
午餐
2018-12-27 123 浏览
行到韓國街,隨便入左一間。環境都幾温馨,不過坐位未算好舒服,同埋個餐牌濕濕地。朋友叫左辣豬肉飯,醬汁濃郁,少辣,肉切得較碎,適合女士。頭幾啖其實幾好食,但食多左會覺得太咸,如果你中意咸辣野其實呢個幾岩你。我叫左辣豬肉拌飯,醬比較少,反而覺得唔夠味,肉少兼切得大塊。最後撈左朋友啲辣豬肉食另外重叫左份海鮮餅。海鮮得幾粒,真係幾粒。但係個汁甜甜辣辣好好食,反而最值得推薦。成個餐牌既主食有兩個價錢,平啲係得個白飯,貴啲就係set黎。

辣豬肉拌飯
辣豬肉飯
2018-12-26
辣豬肉飯
2018-12-13 157 浏览
食完好耐...依家先得閒寫返🙈不過呢間好值得試下!因為環境好舒服,好有屋企嘅感覺!果日同朋友試完姊妹裙,諗住甘近韓國街,一於做韓國野啦!係行行下,就發現左呢間家家戶戶,比佢嘅外牆同埋食物吸引左!有d似係一間紅磚屋甘,睇到入面嘅家庭式食物,好吸引呀!十級餓嘅我當然想一人一set啦🙈不過朋友仔又好想食食同人蔘雞湯,甘叫少d set 啦!擔心唔夠食嘅我好想叫炒年糕家!點知佢無樣都好大份!好夠食!好滿足呀!❤️🤣我影漏左好多泡菜🙈係好好味家!
食完好耐...依家先得閒寫返🙈
不過呢間好值得試下!因為環境好舒服,好有屋企嘅感覺!
果日同朋友試完姊妹裙,諗住甘近韓國街,一於做韓國野啦!

係行行下,就發現左呢間家家戶戶,比佢嘅外牆同埋食物吸引左!
有d似係一間紅磚屋甘,睇到入面嘅家庭式食物,好吸引呀!

十級餓嘅我當然想一人一set啦🙈
不過朋友仔又好想食食同人蔘雞湯,甘叫少d set 啦!
擔心唔夠食嘅我好想叫炒年糕家!
點知佢無樣都好大份!好夠食!好滿足呀!❤️🤣

我影漏左好多泡菜🙈係好好味家!
呢個係外邊,影唔晒其他🙈外牆都好靚家!
韓式石鍋牛肉飯
韓式醬雞翼
飯卷
人蔘雞湯
韓式石鍋牛肉飯
韓式醬雞翼
2018-07-19 1063 浏览
今晚係尖沙咀,於是就去咗韓國街搵食。因為每間都好多人,所以就行到街尾的家家户户。一入去,裝修好特別,好有家的感覺,所以坐得好舒服,一d都唔逼。我們叫左2個餐,一個壽司卷。韓式牛肉炒粉絲$78套餐套餐會跟4款前菜(味道好普通),一個小湯韓式牛肉炒粉絲的味道不夠濃郁,牛肉份量偏小,所以有點失望雞肉韓式什錦飯$77 套餐好普通的一個什錦飯,雞肉沒什麼味道,有一塊煎蛋,可惜太老,而且沒有韓式辣醬提供人客添加,所以不太好味。如果想食,不推介這個,叫石頭飯會比較好味。最期待就是紫菜卷$43可惜味道亦令人失望,整體感覺太硬,飯好像放了很久,而且4款配菜的味道亦不突出,所以好失望。

我們叫左2個餐,一個壽司卷。

韓式牛肉炒粉絲
韓式牛肉炒粉絲

韓式牛肉炒粉絲$78套餐
套餐會跟4款前菜(味道好普通),一個小湯
韓式牛肉炒粉絲的味道不夠濃郁,牛肉份量偏小,所以有點失望

雞肉韓式什錦飯

雞肉韓式什錦飯$77 套餐

如果想食,不推介這個,叫石頭飯會比較好味。

紫菜卷

最期待就是紫菜卷$43

2018-07-19
  • 韓式牛肉炒粉絲
2018-07-01 516 浏览
今日同朋友去尖沙咀行街,順便去下尖沙咀既韓國街買一些韓國食物,反正去到韓國街就決定晚餐食韓國菜,呢間餐廳環境舒適,唔算太嘈,兩個人叫左一個雜菜炒飯套餐及豆腐海鮮鍋套餐,套餐仲有一些泡菜等小食,食物整體來就就不錯,價錢也合理
2018-06-30
2018-04-20 676 浏览
been served awfullywould never come back againits really inpolite to ask customer go back to the previous table after request swapping was agreed by the other staff
been served awfully
would never come back again
2018-04-15 553 浏览
星期六下午想搵間舒適嘅韓國餐廳食個午飯,入咗韓國街睇下有咩選擇。記得幾年前都嚟過家家戶戶都食晚飯,都幾多人排隊,但今日可能係星期六下午就唔算多人。入到去個格局都幾似去咗民宿咁。有一啲位係對住街嘅窗邊,都幾舒服。啲嘢食唔算好貴,我揀咗雞肉雜錦飯,朋友揀咗海鮮豆腐飯。啲嘢食都大份夠食,價格大約50到70左右,抵食。服務態度方面,真係唔算好殷勤,水同埋杯都係自己攞,又冇乜好有禮貌或者微笑,但個人覺得還好,唔會太rude

2018-04-14
2018-04-08 502 浏览
周六中午趕時間隨意入了就近的韓食店店內多數是年輕或文青類食客午市餐牌有兩個價錢,分別是正價和學生價可能這是多學生客源的原因之一身邊大部分人都點泡菜炒飯和公仔麵但作為食肉獸的我二話不說點了多肉的牛肋骨set上菜時間快鐵板牛肋骨熱騰騰我非常快手影相但因鐵板與肉之間沒有配菜最底的兩塊肉都燙焦了不可食用鐵板上很多油但仍可接受牛肋骨有典型的甜甜韓汁醃過微甜減膩、肉不至juicy但也不乾身韓國小碟的泡菜偏酸個人不太喜歡燉薯仔味道很好而韮菜花則是雞肋另,微妙的是那雙黑色筷子用起來不方便將牛肋骨夾在咀邊時總是冼開肉夾不穩很難扯開真是從未遇過這種情況不收加一
周六中午趕時間隨意入了就近的韓食店
店內多數是年輕或文青類食客
午市餐牌有兩個價錢,分別是正價和學生價
可能這是多學生客源的原因之一

我非常快手影相但因鐵板與肉之間沒有配菜
最底的兩塊肉都燙焦了不可食用
鐵板上很多油但仍可接受
牛肋骨有典型的甜甜韓汁醃過
微甜減膩、肉不至juicy但也不乾身
韓國小碟的泡菜偏酸
個人不太喜歡
燉薯仔味道很好而韮菜花則是雞肋

另,微妙的是那雙黑色筷子用起來不方便
將牛肋骨夾在咀邊時總是冼開
肉夾不穩很難扯開