2021-12-12 288 浏览
🇭🇰家家戶戶·個日食lunch時間openrice竟然死左機 搞到我地完全唔知食咩好🤣🤣所以我地唯有係google map搵下附近有咩食 最後就決定試下呢間😈😈·牛肉韓式石頭飯$59 l 泡菜豬肉鍋$67佢呢間係有少少似hungry korean個啲韓式快餐既 不過我幾中意佢個石頭飯入面有超多芽菜菠菜 所以撈埋口感好好😌不過佢啲牛肉就碎少少🤣🤣之後佢個泡菜豬肉鍋都好正 超岩凍既時候黎食 因為佢係真係超熱 好暖胃 而且佢既豬肉都好味 不過佢呢度係用硬豆腐既 我自己無咁中意🤭🤣🤣·#rbyeat#rby韓國菜#rby尖沙咀·📍尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
🇭🇰家家戶戶

📍尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
牛肉韓式石頭飯
泡菜豬肉鍋
2021-11-05 366 浏览
好清靜嘅餐廳晚上六點幾唔係好多人得兩三枱客 坐得幾舒服叫左個牛肉石頭鍋飯暖下胃🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️撞啱嗰日牛肉套餐特價每日有唔同優惠套餐👍🏼👍🏼生意難做啊一個疫情條街好冷清好多吉舖 😢😢聽家姐講以前都好多人排隊幫襯希望小店捱到落去啦餐牌 飯食為主 味道都唔錯熱辣辣又有飯焦😋蔬菜 配菜都好足料 全部撈囇飯入面食唔係好辣 啱我😂海帶湯無飲過皆因見到有層油係上面🤭食完即刻有💩💩去醃漬蔬菜 功勞好大😂😂😂😂😂😂
好清靜嘅餐廳

食完即刻有💩💩去

醃漬蔬菜 功勞好大
😂😂😂😂😂😂
2021-09-07 562 浏览
1.一入去服務員叫我地量度體溫同掃安心出行態度已經勁差!!! 2.跟住想落order, 好似命令式咁叫我哋寫紙仔!! 3.我哋張枱唔夠餐具想問佢攞,佢哋好似唔想做咁.4.我同朋友叫咗豆腐海鮮湯飯同埋豆腐豬肉湯飯, 啲飯都未掂到啲湯都已經煮到爛晒!勁難食。啲湯啲味都勁差,湯料又少5.由入到去坐低到俾錢走~店員全程都冇笑容,全程西面,一句多謝都冇!永久black list !!! 野又難食!!貼錢買難受!!情願食Hungry Korean都好過食呢間!

2021-09-07
2021-09-05 388 浏览
週末想喺尖沙嘴食個飯都唔容易 度度都係人!今次就行咗入韓國街覓食~🍴紫菜飯卷 HKD48•雖然個賣相同平時食嘅紫菜飯卷冇咩分別 但食落口啲飯好爛 餡料就正正常常 主要係冇韓式飯卷嘅麻油味 好似食緊壽司卷咁🍴年糕餃子湯 HKD77(set)•湯底有紫菜同蛋 但食落覺得幾重味精最好嘅係年糕唔會太淋 餃子就一口大小 不過份量就偏少🍴牛肉湯 HKD95(set)•友人嘅選擇 眼見份量都唔少 有牛肉 雜菌 年糕等等 湯底就應該唔係牛肉湯啦💬Set配嘅小菜有泡菜 韮菜 花生 唔知點解全部野都奇奇怪怪咁 可能因為成間鋪都係菲律賓(?)人主理嘅關係🤔💬韓國街咁多選擇 呢間絕對係可一不可再 🚩家家戶戶 尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖

🍴紫菜飯卷 HKD48
•雖然個賣相同平時食嘅紫菜飯卷冇咩分別

🍴年糕餃子湯 HKD77(set)
•湯底有紫菜同蛋 但食落覺得幾重味精
最好嘅係年糕唔會太淋 餃子就一口大小 不過份量就偏少

🍴牛肉湯 HKD95(set)

💬韓國街咁多選擇 呢間絕對係可一不可再

🚩家家戶戶
尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
2021-07-21 498 浏览
尖沙咀多韓國餐廳就係人都知啦🇰🇷今次去左呢間好有住家感覺既韓式小店🥰 但位置都算隱蔽🥲價錢親民 就算係晚餐大部份都係100蚊內 最平40幾蚊就食到!!🤩 唔同菜式跟餐配菜都唔同 幾有心思! - 泡菜炒飯 (單點$68 跟餐$78) 炒飯內既泡菜唔會太辣 啱啱好 配埋煎蛋同紫菜 都幾好食 隻蛋仲要係脆邊蛋🤩 不過成個飯未算炒得好勻😟唔係粒粒都有泡菜汁 配菜中既泡菜就麻麻地喇 太酸🤭 - 海鮮炸醬撈麵 (單點$76 跟餐$83) 有好多炸醬 食曬成碗麵都仲剩翻好多醬😳 麵質同平時既有啲唔同 比較淋身少少 不過食落又唔錯喎!! 😗 海鮮就略嫌少左啲喇 只有幾粒魷魚粒同蠔仔😂 整體上都叫不過不失啦~

2021-06-21 645 浏览
唔好以為喺尖沙咀韓國街嘅餐廳就一定係正宗嘅韓國餐🤨 今次同朋友去咗呢間超級伏嘅餐廳,完全唔知自己食咗啲咩🤢 賣相影出嚟都呃得吓人嘅,但係食落去🤢 前菜講起,Kimchi 唔係醃製,食得出係就咁撈咗啲韓式辣醬落啲菜度,咬入去係冇味的。左下角嘅炸醬麵,味道一般,唔係好知食緊啲咩。呢碟炒年糕真係極品,令我對年糕有新體會🤡 一咬落去係粉,一咬就斷,一啲都唔chewy ,自己喺屋企煮都好味過佢🤮水辣麵。煮得hea 都算,味道都係非常一般,同碟年糕係一樣味的🙃呢碟韓式炒粉絲係最正常嘅一碟🥲 最後一定要講佢地嘅 人。蔘。湯因為嗰突然晚落大雨,我同朋友都全身濕晒,諗住飲碗熱湯暧吓身,點知好似飲緊熱水咁,係冇味,一啲人蔘味都冇,隻雞,鞋到一個地步,食到懷疑人生🙃 迷失到連相都唔記得影 LOL最慘係佢地嘅食物定價都唔平,大家如果想對韓國菜有一番新體會,挑戰吓自己對劣食嘅接受程度,就考慮呢間啦,不過我地一定唔會再食🤮

左下角嘅炸醬麵,味道一般,唔係好知食緊啲咩。

呢碟韓式炒粉絲係最正常嘅一碟🥲

最後一定要講佢地嘅 人。蔘。湯

2021-06-11
2021-06-05 539 浏览
韓國街有很多不同韓式餐廳,有炸雞、燒烤、傳統韓式食品、韓食等手,真的花多眼亂。最後選了這間“家家戶戶”, 因為望上去價錢比較大眾化,食物種類比較多樣化。 雖然只得2人,都點了三樣餸,炸醬麵、韓式雞肉石頭鍋飯、海鮮煎餅,其中炸醬麵和韓式雞肉石頭鍋飯可以是單點或者配套餐。 首先炸醬麵先到,賣相一流,套餐配菜有紫菜湯、黃蘿蔔和泡菜,調味亦不錯,可惜豬肉太少,面不夠彈牙,紫菜湯太鹹;韓式雞肉石頭飯配料夠,味道ok,至於海鮮煎餅,有很濃的魷魚味,但可以再煎脆啲。

,但可以再煎脆啲。

2021-06-04
2021-05-05 426 浏览
We came here for lunch. Since lots of Korean Restaurant was closed in so-called Korean Street in Tsim Sha Tsui....People gathered in this reasonable price Korean Restaurant for lunch. L17 純豆腐海鮮湯 $62L17 Spicy Soft Tofu & Seafood Soup $62The outlook was quite nice with 4 small plates, they were Sausages, Kimchi, Tofu and ScallionThe soup was a little bit spicy and lots of tofu inside the soupL23 韓式牛肉炒粉絲 $62L23 Bulgogi Japchae $62Since my colleague could not eat Beef, so we have changed it to Chick

L17 純豆腐海鮮湯 $62

L23 韓式牛肉炒粉絲 $62
L23 Bulgogi Japchae $62

Since my colleague could not eat Beef, so we have changed it to Chicken. The staff said ok!
4 small plates with 1 clear Seaweed soup.
Stir-Fried noodles tasted quite good!
2021-04-03 608 浏览
我地3個人行過見呢間野幾多人就排隊等位,點之食完第二日3個人都肚痾....本身上菜果陣見到侍應插左隻手指入去啲炸醬度,果時都覺得伏伏地但諗住已經坐底左,然後撥走果個範圍就算...點知第二日朝早肚痛到醒左係咁痾,仲要係成台都出事!永久blacklist!本身食果陣都唔覺得特別好食,食完會病嘅餐廳大家自己諗應唔應該幫襯!琴晚仲要係full house,好想知同場其他食客係咪都一樣食物中毒! 相信呢間野都唔係第一次
永久blacklist!

相信呢間野都唔係第一次
2021-04-02
韓國街係小編嘅中學回憶🏫💗平時食lunch會去嘅地方🥰成條街都係食韓國菜同賣韓國嘢🇰🇷依間餐廳每個餐都會跟4個小食同1碗湯㗎😋上菜速度都好快👏🏽👏🏽-🐮韓式牛肉石鍋飯($68)小編真係好鐘意食石頭鍋飯❤️❤️韓式辣醬伴埋入面啲配菜牛肉同飯真係好好味😋好夾🤩佢個石鍋飯份量啱啱好👍🏼🤓夠哂一個人食飽😚😚🥬泡菜豬肉鍋($62)依個料理少失望😥豬肉少到不得了🥺得果幾塊🥺🥺個泡菜湯仲要偏酸😣唔太推薦🙊🙊🧀芝士炒年糕($50)年糕正常發揮🙈都幾煙韌😎不過芝士原來就係就咁放一片芝士係上面如果係拉斯芝士會更加好🥳🥳同埋野菜份量好似仲多過年糕咁🤭似野菜係主角多啲😂😂對於鍾意🥰食辣野嘅人會希望年糕可以辣啲😚😚
韓國街係小編嘅中學回憶🏫💗
平時食lunch會去嘅地方🥰
成條街都係食韓國菜同賣韓國嘢🇰🇷
依間餐廳每個餐都會跟4個小食同1碗湯㗎😋
上菜速度都好快👏🏽👏🏽
🐮韓式牛肉石鍋飯($68)
小編真係好鐘意食石頭鍋飯❤️❤️
韓式辣醬伴埋入面啲配菜牛肉同飯真係好好味😋好夾🤩
佢個石鍋飯份量啱啱好👍🏼🤓
夠哂一個人食飽😚😚

🥬泡菜豬肉鍋($62)
依個料理少失望😥
豬肉少到不得了🥺得果幾塊🥺🥺
個泡菜湯仲要偏酸😣
唔太推薦🙊🙊

🧀芝士炒年糕($50)
年糕正常發揮🙈都幾煙韌😎
會希望年糕可以辣啲😚😚
2021-02-17
午餐
2021-02-12 446 浏览
𝙂𝙖𝙜𝙖𝙝𝙤𝙝𝙤, 𝙏𝙨𝙞𝙢 𝙎𝙝𝙖 𝙏𝙨𝙪𝙞🥘係#尖沙咀 最多既都莫過於韓國 嘢。有日諗唔到食咩好就決定喺呢條街揀咗間#韓國 嘢食。食物方面唔算十分有驚喜,以呢個價錢黎講就不過不失。我哋揀咗窗邊位望住街坐,咁啱嗰日天氣幾好,有陽光射過嚟坐得都幾舒服。餐廳入面咁啱無乜人,唔使驚傾偈傾得來或者坐得耐出面有人等位會阻住人哋,OVERALL都食得幾開心幾舒服。.#Bulgogi #bibimbap 🥘 $68Kimchi and #pork stew🐖 $62.📍 Shop 1, G/F, Everglory Centre, 1B Kimberly Street, #TsimShaTsui #HappiMuffinKowloon🌟Rating: 7/10💰Price: $70-100 pp
𝙂𝙖𝙜𝙖𝙝𝙤𝙝𝙤, 𝙏𝙨𝙞𝙢 𝙎𝙝𝙖 𝙏𝙨𝙪𝙞🥘
#Bulgogi #bibimbap 🥘 $68
Kimchi and #pork stew🐖 $62
🌟Rating: 7/10
💰Price: $70-100 pp
2021-01-20 362 浏览
原本想食嘅幾間都排晒人龍,去左韓國街一睇都係人龍就是但排一間。依間係街尾最後無咩人排就等一下喇!入到去發現好似唔係韓國人開,啲店員都係尼泊爾定唔知菲律賓姐姐。落單都係自己寫紙仔。一個set咁上,但都算正宗,不個湯就咸到腎虧⋯食唔到原先想食嘅都係求求其其食一餐就算!
原本想食嘅幾間都排晒人龍,
去左韓國街一睇都係人龍就是但排一間。
依間係街尾最後無咩人排就等一下喇!
落單都係自己寫紙仔。
一個set咁上,但都算正宗,不個湯就咸到腎虧⋯
食唔到原先想食嘅都係求求其其食一餐就算!
2020-12-15 489 浏览
今日同女友見凍凍地諗住食個韓國石頭飯做lunch..呢間餐廳雖然係韓國餐廳但係100%菲律賓人做店員.. 正唔正宗真係食過先知..我同女友分別叫左豬肉飯同牛肉飯....問題來了..我個豬肉飯點餐後兩分鍾極速到. 非常肚餓既我緊係即刻食而我女友個牛肉飯一直等到30mins 都未到..終於過左佢既底線同店員示意牛肉飯未到..店員態度極度惡劣表示我地近last call時間落單 ..按邏輯就知唔合邏輯.最後無奈地等多10mins個飯終於到...傻的嗎....比錯左豬肉飯,,,如果錯..態度好.is ok ...BUT~~~~~到講返食物質素...配菜之中泡菜係絕對FAILED..而個飯完全太多水..太淋...完全  FAILED..
今日同女友見凍凍地諗住食個韓國石頭飯做lunch..

我同女友分別叫左豬肉飯同牛肉飯....

到講返食物質素...配菜之中泡菜係絕對FAILED..

而個飯完全太多水..太淋...完全  FAILED..
牛肉飯
题外话/补充资料: 總之呢間野.....no next time ~~~bye
2020-12-15
2020-12-12 331 浏览
尖沙咀韓國街的韓式餐館相當多,而且大部分也是正宗韓國人主理,所以味道特別正宗,朋友極力推介這間長龍店,平靚正喎!我們點了炒牛肉飯餐,餸菜很快便送到,這道鐵板牛肉份量非常大,熱辣辣咋咋聲的鑊氣十足,牛肉沾滿醬汁甜甜的很入味,海帶湯清清的可下火。純豆腐海鮮湯不太辣,湯內有蜆、蟹柳、魚糕及章魚仔等海鮮,主菜豆腐滑嫩嫩的吃不完,就連伴餐的小食味道也相當不錯,自家製泡菜爽甜小辣,魚糕不油膩且彈牙美味,是正宗的韓菜味道,抵食!
2020-12-08
  • 純豆腐海鮮湯
2020-09-24 452 浏览
黎到韓國街食野 唔想成日淨係食燒肉炸雞想食番啲韓國簡單啲既小菜見到呢間價錢幾相宜就入左黎喇✨海鮮炸醬麵 $65麵質都幾軟 唔係走彈牙既路線醬汁夠既 足夠令成個麵都撈勻既不過味道偏淡 同唔多覺有海鮮✨豆腐海鮮鍋 $62豆腐好滑 湯底都好甜入面有細細粒既海鮮粒 海鮮份量唔多 但唔會煮到好韌湯入面仲有隻蛋 係鐵鍋入面放耐左都變全熟嚕兩份都各自配左啲韓式前菜泡菜味道都係走偏酸既路線 但我本人比較鍾意甜甜地既泡菜其他前菜都係正正常常 冇咩特別整體黎講 食韓國野呢間算係幾抵食因為韓國菜一般都係價錢偏貴呢間雖然味道稱唔上十分之好味但想食下韓國菜 又想平平地 都係唔錯既選擇
黎到韓國街食野 唔想成日淨係食燒肉炸雞
想食番啲韓國簡單啲既小菜