2018-04-19
宜家家俬熱狗餐又抵又好食就係人都知,成日幫襯既我今次係第一次食佢間cafe。以前中學係銅鑼灣,所以成日經過宜家家俬都會幫襯佢既熱狗餐。$10一杯汽水+熱狗真係好抵,而且又好食。但可惜銅鑼灣無宜家家俬cafe,所以一直都未有機會試佢cafe d食物。今日因爲要去九龍灣溜冰,所以就有機會黎試喇!見到個menu有芝士焗龍蝦配扁意粉,都仲要只係$59,覺得真係好抵, 所以就毫不猶疑就叫左。黎到見到隻龍蝦其實都唔細,雖然個殼其實都佔左一半,但我覺得都對得住呢個價錢。個芝士都唔會期望係好重芝士味,係正正常常d普通餐廳既味道。蘋果批真心不得了,好足料咬落好多蘋果,而且係清清地甜甜地既蘋果味。重點係個蘋果批只係$14,性價比超高。總括而言,其實以呢個價錢黎講,真係幾抵。食物質素又唔差,雖然係自助形式,無咩服務可言,但都係因爲咁,價錢先可以做到咁相宜。最後,都係要再提下個蘋果批真係好正!
芝士焗龍蝦配扁意粉