蛋撻雪糕 $8 眼看着店員在保溫爐裡夾出酥脆的牛油皮🧈 心裡已是十分雀躍!! 然後店員純熟的吱雪糕 🍦 一圈兩圈三圈!!撻皮牛油味重 酥脆 熱騰騰的🔥 很不錯 不過我比較喜歡酥皮蛋撻keke 雪糕就是一貫的雲呢拿口味 軟滑 質地偏厚身 ☺️ 好吃!若要談缺點的話 就是飲食區人山人海 枱面都很髒😂😂 很多上一手遺留下來的產子、食物殘渣等等 只有一位職員會協助清潔 可是他也是忙得不可開交 〰️〰️ 就只能靠食客自行清理〰️〰️ 疫情下 可能這種情況就不太好🥵

蛋撻雪糕 $8

• 蛋撻雪糕
2022-09-08 121 浏览
過左一期無黎IKEA好多人都見到個鯊魚而黎今次就無啦都係見有時間揾下野食咁雪糕蛋撻一拎上手無諗過係暖暖地😯諗住室溫咁都係 冰火既朋友仔🤣又吳好睇少佢上面 雲利拿雪糕(甜甜地)下面個撻 鹹鹹地😯➕上冰火結 : 個人覺得推薦👍🏻👏🏻因為香港既蛋撻➕雪糕好有驚喜😯🎉#雪糕撻#ikea
過左一期無黎IKEA

無諗過係暖暖地😯
諗住室溫咁
都係 冰火既朋友仔🤣
又吳好睇少佢
上面 雲利拿雪糕(甜甜地)
下面個撻 鹹鹹地😯

#雪糕撻
#ikea
  • 雪糕撻
2022-09-06 86 浏览
tried 2 new favour ice cream $8 egg tart ice cream ,cookie tart ,it is socrispy and i likethe texture ,the soft ice cream is taste like egg tart filling as well ,very surprised by the creative $12 yogurt with mangoand caramel sauce,sour pudding cube mixedwith yogurt ice cream yummy , a good summer treat for myself$8 shark bun filled with sweet potato ,cute outlook .i likeilea snack and dessert
tried 2 new favour ice cream

crispy and i like

$12 yogurt with mango

ilea snack and dessert

2022-08-25 150 浏览
識睇一定睇首日放映,唔係馬鞍嚟到,必然睇頭場……唔緊要未來係自己決定……下午場照去。愛錫自己當然食嗰Tea開心吓,唔講唔知今場都80%入座率,好在早少少去買……唔係就要頭噩噩睇100分鐘。宜家係對面,冇理由唔入去行一轉,上次排唔到榴槤雪糕,今次一定要試咗嗰蕃薯蓉鯊鯊包。它的做形十分可愛,作為唔餓的我,輕食一下不錯,內裡的蕃薯蓉又香又清甜,食到香濃蕃薯味,好好味呀…當然瑞典肉肉必食,主要是加越橘果醬,超好味,亦是我所愛,朋友就厲害,tea都一客hotdogs set。真心欣賞,飽飽後,齊齊支持古老闆。

宜家係對面,冇理由唔入去行一轉,上次排唔到榴槤雪糕
,好好味呀…

2022-08-15 159 浏览
IKEA‼️又推出新系列,今次係當做既芒果🤟🏼 款唔同嘅芒果美食,分別有香脆雞棒配芒果沙律醬,朱古力脆皮呂宋芒果新地,呂宋芒果新地筒👍🏻呂宋芒果新地杯配丸子及芒果粒粒💰16一個人,試住一款先🙈 雪糕有濃濃嘅芒果味,又唔會好死甜🤤 呢個真係要稱讚😎 呂宋芒果好甜,一啲都唔酸😊 不過小丸子唔夠彈牙,又少少硬🫣 對於佢哋新出嘅系列,有機會都可以試下🙈但我始終都好懷念佢嘅榴槤系列😋

呂宋芒果新地杯配丸子及芒果粒粒💰16

但我始終都好懷念佢嘅榴槤系列😋
2022-08-01 187 浏览
💁‍♀️22/7/2022(Fri)對於我呢個 黎講~一知道IKEA既榴槤雪糕🍦~又再強勢回歸🔥🔥🔥🔥就緊係唔放過lalala~特濃D24榴槤燕麥奶新地杯 $19追加榴槤肉1份 +$9去到最盡一加加夠3球~超澎湃既榴槤蓉😍😍😍~完全埋沒左個雪糕球😆😆😆~超誇張🤩🤩🤩以咁平既價錢食到香滑濃郁既D24榴槤蓉雪糕~真係物超所值👍👍👍👍
💁‍♀️22/7/2022(Fri)

對於我呢個 黎講~
一知道IKEA既榴槤雪糕🍦~
又再強勢回歸🔥🔥🔥🔥
就緊係唔放過lalala~

特濃D24榴槤燕麥奶新地杯 $19
追加榴槤肉1份 +$9
去到最盡一加加夠3球~

超澎湃既榴槤蓉😍😍😍~
完全埋沒左個雪糕球😆😆😆~
超誇張🤩🤩🤩

以咁平既價錢食到香滑濃郁既D24榴槤蓉雪糕~
真係物超所值👍👍👍👍
2022-07-22
$46 (宵夜)
2022-08-01 178 浏览
之前喺荃灣食過特濃D101柔佛黃金榴槤雪糕,非常正;之後miss jor黑刺😿好彩最近仲有特濃D24榴槤雪糕。相信都係最後一round,都要去試一試!😼我就加左三球榴槤,唔知係咪因為佢雪得太硬,還是佢個榴槤球壓得太實,食落比較硬身,我比較喜歡腍身嘅榴槤🙂對比D101,D24冇咁濃味同埋硬身d。銅鑼灣ikea呢個角落位置打卡幾靚😜問過職員,佢話今次活動就快完,下次就要等出年😂記住早少少去,我哋食完行一陣已通賣曬。食完去左睇Mirror (gag)

銅鑼灣ikea呢個角落位置打卡幾靚😜

食完去左睇Mirror (gag)
2022-07-26
2022-07-29 139 浏览
朋友仔一落到美食區已經話好大浸榴槤味😂原本想食D24榴槤燕麥奶雪糕,滿心歡喜去到竟然賣晒得翻榴槤芝士窩夫🥹身為榴槤控見到有其他榴槤甜品點可以唔食🐽🐷D24榴槤芝士窩夫 $16/2件上個月喺同一間分店食過,但係果次個窩夫只係微暖食落普通小失望😞但係今次拎上手係熱嘅!一咬上面啲芝士拉絲好癲🧀個窩夫仲有少少脆,榴槤味好濃,食完陣榴槤味喺個口到朗下朗下😻正!!環境 🐖🐖🐖 3/5食物質素🐖🐖🐖🐖🐽 4.5/5店員態度🐖🐖🐖 3/5宜家家居美食站 (銅鑼灣)📍銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫

🐷D24榴槤芝士窩夫 $16/2件

環境 🐖🐖🐖 3/5
食物質素🐖🐖🐖🐖🐽 4.5/5
店員態度🐖🐖🐖 3/5

宜家家居美食站 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
2022-07-28 109 浏览
Ikea 出左依個榴連系列嘅雪糕,對於榴連控真係恩物。但因為數量有限,所以次次想去都係賣哂。放工時間5/6點去到銅鑼灣都可能仲有,7點後一直無望。食完真係想再想!
嘩!尚未踏入IKEA, 已經聞到榴槤香味撲鼻而嚟👀 食埋落口仲得了⁉️153今次試咗 [ 特濃D24榴槤燕麥奶新地 ],完全係一試愛上😢 好後悔冇早啲嚟食!😭»»————- ☟☟ ————-««🍦 特濃D24榴槤燕麥奶新地 ($19)雪榚質地幼滑,每啖充滿榴槤香🤤 因為用咗味道較淡嘅燕麥奶,食落唔會搶味,呢個配搭好好👏🏻153唔貪心,只係要咗一球榴槤✨ 榴槤果肉creamy,味道濃郁,一啖接一啖完全停唔到口🙊其實本身對呢杯雪糕冇乜期望,食完好有驚喜❗️$19 買到大大杯雪糕 + 新鮮榴槤肉,食完依然齒頰留香,係非一般嘅滿足❤️‍🔥———»»————- ☟☟ ————-««IKEA Bistro 宜家家居美食站 (銅鑼灣)🍴 餐廳地址:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫🔍 同區搜尋:#153foodie銅鑼灣😋 同類搜尋:#153foodie甜品»»————-—-—-————««#hkfoodie #foodiehk #hkfoodieblogger #hkfoodpics #hkcafe #香港美食 #銅鑼灣美食 #hkdessert #甜品 #榴槤雪糕 #雪糕關注組 #雪糕

»»————- ☟☟ ————-««

🍦 特濃D24榴槤燕麥奶新地 ($19)

———

»»————- ☟☟ ————-««

IKEA Bistro 宜家家居美食站 (銅鑼灣)

🍴 餐廳地址:

#153foodie甜品

»»————-—-—-————««

2022-07-22
外卖自取
$20 (宵夜)
  • 特濃D24榴槤燕麥奶新地
As a big fan of durian, love all durian products, longing this for a while, how coincidence we walked here after our dinner haa, and we’ve had too many fries tonight and having an ice cream is a nice cool down tool yaThere are two durian products, one is ice cream and another is pizza, surely i picked durian ice cream, seriously i didn’t have high expectation as first, but this ice cream cone  having relatively strong durian flavor yaya, but a bit too small sadcute chimpanzeesmenu:Good try my fa
As a big fan of durian

yaya, but a bit too small sad
Durian plant based sundae cone
cute chimpanzees
menu:
Good try my favorite durian in this hot summer time haaa, best fruit haa
$19 (宵夜)
2022-07-22 55 浏览
話說適逢榴槤嘅季節,ikea近排不停地做緊唔同榴槤嘅小食。我男朋友係一個榴槤愛好者,同我講左好多次想去試,雖然我唔抗拒,但係都唔係特別喜愛😆不過作為願望精靈嘅我,都唔會托手踭嘅😏🤯特濃D24榴槤燕麥奶新地講返,佢嘅特濃果然係名不虛傳。銅鑼灣IKEA基本上落緊自動電梯已經聞到嗰陣榴槤味😹 佢仲有幾款俾你地選擇,有得要Extra 2份榴槤肉定3份好似,不過我哋今次為左就翻我呢個初哥,就叫咗個最入門嘅1份😂無可否認真係榴槤當季,雪糕嘅榴槤肉都唔少,味道好濃郁,香甜軟糯,好似奶油一樣。作為平時都唔係好多食榴槤嘅我都尚可接受。雪糕本身燕麥嘅味道唔係特別出,其實都比榴槤嘅味道冚晒🤣 如果鍾意食榴槤肉嘅朋友仔,真係值得去試一下嘅‼️ 其實我個人覺得榴槤窩夫好食過雪糕🧇咁耐以來已經食咗三次,佢嘅芝士配埋榴槤肉我覺得好似出色過雪糕🙊不過呢啲都係純粹個人意見,如果真係好鍾意食榴槤嘅朋友,我覺得都係會鍾意食雪糕多啲,因為佢直接有大大量嘅榴槤肉😆佢係期間限定㗎,想食嘅就快啲去食啦🤪

🤯特濃D24榴槤燕麥奶新地

2022-07-11 133 浏览
之前每次收工先去買已經賣哂,星期日特登去銅鑼灣ikea就係為左個榴連雪糕!!!!果然不負所望,好!好!食!雪糕本身就勁香榴連味,唔加配榴連都已經好濃好香。加配埋兩球榴連蓉不得了,$42蚊扺到爆炸,口腔充滿榴連既香濃味道🤤🤤🤤

🌟IKEA特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地🌟 $29令人驚艷❗喜歡榴槤真的不能錯過喔~😍😍😍沒想到雪糕本來已經帶有濃烈的榴槤味 質地幼滑 👍🏻👍🏻👍🏻(而且帶回甘果香一直在口腔停留)加上一球香甜軟糯的嫩滑榴槤果肉超好吃🤩難怪還沒進Ikea就聞得到濃濃的榴槤味想要多一球可以再加$13😄當天美食站大概有八成人在吃這個大家表情都有點興奮莫名覺得有點好笑 🤣🤣🤣供應期: 29/6 - 12/7
🌟IKEA特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地🌟 $29

令人驚艷❗
喜歡榴槤真的不能錯過喔~😍😍😍
沒想到雪糕本來已經帶有濃烈的榴槤味
質地幼滑 👍🏻👍🏻👍🏻
(而且帶回甘果香一直在口腔停留)
加上一球香甜軟糯的嫩滑榴槤果肉超好吃🤩
難怪還沒進Ikea就聞得到濃濃的榴槤味
想要多一球可以再加$13😄

當天美食站大概有八成人在吃這個
大家表情都有點興奮
莫名覺得有點好笑 🤣🤣🤣

供應期: 29/6 - 12/7

2022-07-09 95 浏览
原本已經係第三彈嘅榴槤雪糕。之前啲兩次都無食到🥲🔸特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶雪糕(💰29)貓山皇榴槤我仲未捨得買黎食,唯有食住雪糕先。每杯雪糕有超級香甜嘅貓山皇榴槤蓉一球😋真係滿足。榴槤味已經蓋過哂燕麥雪糕嘅味啦了。我好節制無加$19多一份榴槤蓉!最後一彈係邊款榴槤雪糕呢,好想再食🤩評分: 8/10😛

原本已經係第三彈嘅榴槤雪糕。之前啲兩次都無食到🥲

🔸特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶雪糕(💰29)

最後一彈係邊款榴槤雪糕呢,好想再食🤩

評分: 8/10😛