2025-04-10
今日想食下燒賣腸粉,新搬嚟大埔都唔知邊間好食🙈 我朋友就介紹係大埔大元邨街市入面嘅街坊小店 。去到見到超爆滿,所以我買咗番屋企食 。我叫咗個燒賣腸粉魚蛋餐同碗仔翅 。首先,我想講門口收錢姨姨幾禮貌同幾好人,我唔係成日買呢啲嚟食,所以唔係好識叫咩醬多啲同少啲,我淨係知自己唔要芝麻😆姨姨好有禮貌問我要咩醬,魚蛋要唔要辣,我話要少辣,跟住我心諗:死喇。 。。實俾人串到上天花,魚蛋邊有少辣呢樣野😓點知!姨姨好細心講咗句:咁一半辣一半唔辣啦☺️個心即刻有被暖到🥰🥰諗住叫個細碗仔翅試下,點知姨姨話差5蚊大碗大好多喎,我望一望個碗嘅size,我就叫大碗。其實佢可以唔洗講俾我聽,等舖頭賺多少少🤏所以我話佢好人🥹腸粉真係幾滑,魚蛋彈牙,燒賣好咬口,買番屋企都唔會硬哂。碗仔翅抵食,好大碗,入面好多料,勁多雲耳,煮到入哂味,好食,成碗唔會杰撻撻😋香港人真係要支持下本地小店,保存香港地道食物同文化❣️Joyfoodstop心動值:💓💓💓/5宜昇美食(香港)地址: 香港大埔汀角路10號大元街市地下410號舖電話: +852 36909806
香港人真係要支持下本地小店,保存香港地道食物同文化❣️
Joyfoodstop心動值:💓💓💓/5
宜昇美食(香港)
地址: 香港大埔汀角路10號大元街市地下410號舖
電話: +852 36909806