2017-10-01 1015 浏览
呢間車仔麵每次行過都爆滿因為要去燒嘢食,又要路經大元,不過战試下係道pre eat再出買餸裡面設計以bar枱為主坐我隔離附近嘅人都係食生菜魚肉或碗仔翅為主而我就由於太肚餓,就食咗個車仔麵食車仔麵我都比較鐘意食韮菜餃,因為可以試下店舖功架,今次都唔例外叫咗蘿蔔,魚肉,豬皮同韭菜餃魚肉的確係唔錯,唔怪得咁多人食生菜魚肉同魚肉翅蘿蔔就有d太硬,味道尚可豬皮夠入味但太碎太細塊但係水餃的確令人失望竟然用即食水餃,不是自家制本身想比好評,但可惜就敗在此水餃
呢間車仔麵每次行過都爆滿
因為要去燒嘢食,又要路經大元,不過战
試下係道pre eat再出買餸

裡面設計以bar枱為主
坐我隔離附近嘅人都係食生菜魚肉或碗仔翅為主
而我就由於太肚餓,就食咗個車仔麵

叫咗蘿蔔,魚肉,豬皮同韭菜餃
魚肉的確係唔錯,唔怪得咁多人食生菜魚肉同魚肉翅
蘿蔔就有d太硬,味道尚可
豬皮夠入味但太碎太細塊

但係水餃的確令人失望
竟然用即食水餃,不是自家制
本身想比好評,但可惜就敗在此水餃
2014-04-28 1320 浏览
看似很便宜, 但若再加上一杯飲品, 價錢很容易便超過30元。車仔麵木耳、栗米的味道跟份量都不錯, 不過清湯湯底淡如清水, 拉麵還可以。肉燥的調味很不錯!米粉也煮得剛好的。不過這次給的栗米分量相對較少。曾點過兩次紅棗茶, 會點第二次當然是因為第一次喝時覺得不錯, 可惜第二次覺得味道很淡。讚的是內裡都有真的紅棗碎, 否則它就不值$10的售價了。魚蓉燒賣跟7-11一樣貨色。在這裡吃食物就好, 若也點飲品, 整頓餐讓人感覺好貴。

車仔麵
木耳栗米清湯拉麵
栗米肉燥米粉
紅棗茶
魚蓉燒賣
魚蓉燒賣跟7-11一樣貨色。

在這裡吃食物就好, 若也點飲品, 整頓餐讓人感覺好貴。
2012-09-09 747 浏览
是晚回大埔晚飯, 路經這裡, 不如又買點喝的. 這裡有不少食物, 如腸粉, 車仔麵等等, 不過我的目標就是這裡的五花茶.五花茶 $6: 7分, 自家製的, 一支份量不少, 只賣$6, 實在是相當便宜的價位. 既然是少甜的, 飲落口是不太覺得甜味, 但就委實是幾消暑的. 其實大熱天時, 飲一支五花茶, 怎也會是健康的選擇.下次經過, 也可以試試羅漢果茶呢.
下次經過, 也可以試試羅漢果茶呢.
外卖自取