早前,與朋友在餐廳食完串燒,誰料,二人在旺角多行一會,卻又開始出現飢餓感呢!是行得倦了?還是因我倆太耐沒相見,說話太多呢?本打算在友人家附近的《安安燒》再燒一遍,但踏入晚飯時段,餐廳也滿座了,唯有外賣回家繼續吃。這個份量,相信今次一定足夠吧!惹味蒜蓉生燒茄子原條入盒,因為太大條,所以要對摺才能放進盒內。 茄子搭配上大量的蒜蓉,還有辣粉及孜然粉,相當惹味!絲絲茄子肉,入口軟腍,非常味美。蒜蓉燒扇貝,不用 $50有4隻,相當超值,而且鮮味,加上蒜蓉與扇貝一向是最佳組合,甜美可口,怎能抗拒!?單看外表,色澤鮮艷的灸燒海中蝦真的十分吸引,食落乾身爽口,頭大肉厚,適度調味,香口之餘還保留了蝦的鮮味。    另外數款串燒:燒鹿兒鳥豚肉串、燒孜然羊肉串 、安格斯肉眼牛柳串,都用上孜然粉及黑椒調味,份外惹味,尤其安格斯肉眼牛柳串,肉質軟稔,灸燒後令外層微燶,輕焦感覺更為味美,加上濃濃的肉汁,絕對不可不吃!秘製沙爹醬燒豬頸肉,肥瘦均勻,嫩中帶脆,油脂香氣迷人滋味,配上香濃惹味的沙爹醬,香口惹味!最後,我倆一邊喝啤酒;一邊品嚐燒惹味雞泡魚干,雞泡魚干燒得乾身,味帶鮮甜,又富嚼勁,絕對是佐酒皆品!
這個份量,相信今次一定足夠吧!

2021-06-08 241 浏览
食咗好多野都係每人$178!真係好好好好食,係街尾咁遠都聞到串燒味!每一樣都咁好食!啲撈麵用好香嘅cheese同蒜好香好濃味!啲丸超流心!不過呢兩樣cheese 就真係少少濟啦,雖然都會想再試。蔬菜方面,連啲娃娃菜都唔會烤到乾晒,同埋佢哋自己炮製嘅涼茶都非常清熱,都冇咩食完生青春痘之類嘅問題。另外建議點嘅係茄子,超多蒜,亦都冇燒焦,成條絲咁夾起唔斷係超正。環境係坐得少少迫咁,不過都唔會話坐得唔舒服!
食咗好多野都係每人$178!

環境係坐得少少迫咁,不過都唔會話坐得唔舒服!
  • 惹味蒜蓉生燒茄子
  • 秘製三重芝士撈丁
  • 芝士蒜蓉燒生蠔
呢排興食串燒,可以慢慢坐下飲下酒,有兩間都食過幾次可以推薦下。 是晚太多人,結果買外賣就算,對上一次來應該五年前。而家因為顏色關係,安安燒燒得好出名,經常爆場爆到傻。外賣左幾樣野,點了脆皮燒滑雞片和秘製醬燒雞中翼,個人特別愛雞片,就如其名,滑到不得了。 燒雞翼就辣左少少,但雞皮特別迷人。皇牌燒牛舌真心係皇牌,大大塊又好食,燒到剛剛好。 擺外賣嘅惹味蒜蓉生燒茄子都不失禮,蒜蓉味勁重,茄子都真心幾精彩。 烤雞腎串,點會唔食呢啲重口味野,正呀喂。 叫人想起大陸嘅燒蠔又點可以唔食,金銀蒜蓉燒生蠔四隻相對價錢就有點貴,但的確吃到真功夫。 尾聲的美國牛小排,完美吃到飽飽。 加個燒超甜菠蘿做甜品,我吃過最好的係夜館,呢個有番個度七成水準。 燒得安心又價錢不貴,要一去再去,下次要坐底飲下啤酒送串燒。 安安燒 旺角染布房街6號地舖

烤雞腎串,點會唔食呢啲重口味野,正呀喂。

尾聲的美國牛小排,完美吃到飽飽。

燒得安心又價錢不貴,要一去再去,下次要坐底飲下啤酒送串燒。

安安燒 旺角染布房街6號地舖
2021-05-26
2021-06-02 352 浏览
身為火鍋撚同楚撚記嘅頭號粉絲 又點可以唔試埋集團旗下另一間餐廳 - 安安燒!!! 🔥 呢間舖比較細 同好full book左位都被告知只可以食1小時🥲 為左食 無辦法啦😂As a die-hard fan of Hotpot Land and ChorLand, I’m trying another restaurant under the same group - On On BBQ! This shop is pretty small, meaning you can be very close to the next table. And it’s full all the time, so I was told i only had an hour to eat despite the fact that I made a reservation in advance. Well, I really wanted to give it a shot, so deal 😂海螺: 幾爽口 不過偏鹹Whelk: Bouncy in texture, but a little too

海螺: 幾爽口 不過偏鹹
Whelk: Bouncy in texture, but a little too salty

蒜蓉扇貝: 好香好惹味 不過扇貝偏細粒
Scallops with garlic: Fragrant and delicious, but scallops were quite small

芝士焗生蠔: 真心幾好味 生蠔唔算太腥
Oysters with cheese: Delicious, and oysters didn’t give off that pungent fishy smell

醬燒雞翼: 雞翼幾大隻 不過可以再燒耐d
Wings: Wings were pretty big, but they could’ve been grilled for longer

燒原隻魷魚: 魷魚好爽好新鮮 燒得好香
Squid: Bouncy in texture, fresh, nicely grilled

黑松露墨魚滑: 勁鍾意食呢個 超爽超香 💯
Squid pasta with truffle: My favorite!!!! Super bouncy and very nicely grilled!

蒜蓉牛油蜆: 蜆唔太新鮮 不過味道ok
Clams with butter and garlic: Clams were not fresh, but the whole thing tasted not bad
  • 惹味黑松露墨魚滑
2021-05-24 160 浏览
🦪燒原隻鮑魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉質彈牙 生熟程度適中 唔會太硬 🍆惹味蒜蓉生燒茄子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️茄子好大隻好多肉 超濃蒜香 正呀😍🌶燒蟶子皇 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️又肥美又彈牙 鍾意食海鮮嘅千祈唔好錯過👅🦑沙茶醬燒原隻墨魚仔 ⭐️⭐️⭐️⭐️口感好好 咬落去啲汁咇哂出嚟🤤不過有少少唔入味😌🐚燒超鮮味海螺串 ⭐️⭐️⭐️食落去有啲硬 有少少唔知自己食緊啲乜🥲🍢串燒蜜糖燒賣 ⭐️⭐️⭐️見佢側邊有隻👍🏻應該係推薦款 但有啲普通 我諗平時bbq開嘅人都可以燒得到😂🐓脆皮燒滑雞片 ⭐️⭐️⭐️雞都算滑嘅 面頭果層味道都唔錯 不過咬完層皮之後 入面啲肉就唔夠味😕🍄沙茶醬燒雞脾菇 ⭐️⭐️⭐️⭐️沙茶醬用嚟燒烤真係好正 雞脾菇好滑好爽口 好入味 不過再淋啲會更好🤔🥬燒娃娃菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次嚟都一定會嗌會 勁多孜然粉同辣粉 娃娃菜雖然燒咗 但都keep到好爽脆 咬落去chop chop聲🤓🍝溏心波蛋脆脆煙肉碎三重芝士撈丁 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢個撈丁要趁熱食 好多芝士味 加埋蛋同煙肉碎 口感豐富 一啲都唔覺膩🤪不過真係要趁熱死 攤凍咗會變硬的!
🦪燒原隻鮑魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍄沙茶醬燒雞脾菇 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🥬燒娃娃菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍝溏心波蛋脆脆煙肉碎三重芝士撈丁 ⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-05-23 134 浏览
唔係第一次食,以前都唔係咁難食唔知依家係多客左定咩食材變得好唔新鮮蠔🦪同扇貝嚴重難食,好腥,食得出擺左好耐有d野食拎出來係凍嘅仲要所有嘢食都好咸!又貴又唔好食地方又壁真心唔知點解越做越多人但係越做越難食
唔係第一次食,以前都唔係咁難食
唔知依家係多客左定咩
食材變得好唔新鮮
蠔🦪同扇貝嚴重難食,好腥,食得出擺左好耐
有d野食拎出來係凍嘅
仲要所有嘢食都好咸!
又貴又唔好食
地方又壁
真心唔知點解越做越多人
但係越做越難食
2021-05-23 138 浏览
疫情前其實耐唔耐都會同朋友一齊食安安燒,當中最鍾意就係食物即叫即燒熱辣辣, 食住串燒送酒真係一流,今次就新嘗試叫佢嘅串燒外賣同朋友一齊食.安安燒餐牌選擇其實都好多, 最重要外賣時間非常準確, 真係保持到佢嘅水準,食完其實都會覺得好滿足.燒超甜菠蘿, 燒超美味一口甜薯每次食串燒都少不了食菠蘿, 而且每次都相當甜,省卻食串燒的油膩感, 一口甜薯燒得剛好水準亦不錯, 超美味玉子燒玉子燒充滿蛋香帶丁點甜香,每一口玉子都相當嫩滑, 不錯.皇牌燒牛舌, 烤雞腎串惹味嘅厚切牛舌真係值得推介, 牛味濃郁之餘,咬開中間好軟腍腍, 而雞腎亦相當爽口,送酒一流.金銀蒜蓉燒生蠔 $79.5生蠔鮮甜多汁, 整體都好新鮮,如果鍾意超多蒜蓉嘅朋友亦唔好錯過.惹味蒜蓉生燒茄子 $43原條燒茄子好足料, 表面鋪滿蒜蓉燒出嚟好香口茄子多肉多汁, 真完真係好滿足.美國牛小排 $47呢個真算抵食, 而且外賣亦唔會好乾,最重要呢個價錢嚟講份量都算多.
疫情前其實耐唔耐都會同朋友一齊食安安燒,
當中最鍾意就係食物即叫即燒熱辣辣, 食住串燒送酒真係一流,
今次就新嘗試叫佢嘅串燒外賣同朋友一齊食.

安安燒餐牌選擇其實都好多,
最重要外賣時間非常準確, 真係保持到佢嘅水準,
食完其實都會覺得好滿足.

燒超甜菠蘿, 燒超美味一口甜薯
每次食串燒都少不了食菠蘿, 而且每次都相當甜,
省卻食串燒的油膩感, 一口甜薯燒得剛好水準亦不錯,

超美味玉子燒
玉子燒充滿蛋香帶丁點甜香,
每一口玉子都相當嫩滑, 不錯.

皇牌燒牛舌, 烤雞腎串
惹味嘅厚切牛舌真係值得推介, 牛味濃郁之餘,
咬開中間好軟腍腍, 而雞腎亦相當爽口,送酒一流.

金銀蒜蓉燒生蠔 $79.5
生蠔鮮甜多汁, 整體都好新鮮,
如果鍾意超多蒜蓉嘅朋友亦唔好錯過.

惹味蒜蓉生燒茄子 $43
原條燒茄子好足料, 表面鋪滿蒜蓉燒出嚟好香口
茄子多肉多汁, 真完真係好滿足.

美國牛小排 $47
呢個真算抵食, 而且外賣亦唔會好乾,
最重要呢個價錢嚟講份量都算多.
2021-05-18 154 浏览
餐牌有海鮮、肉類、蔬菜瓜果等等, 仲有必試推介, 串燒選擇好多呢! 雖然今次買咗串燒外賣返屋企食, 但係因為佢個包裝夠保溫, 所以返到去仲食到暖嘅串燒~水菓牛肋骨 - 牛肉味濃, 燒得啱啱好, 仍留有肉汁, 一啲都唔乾身! 🍠燒一口甜薯 - 外皮燒至乾身, 內裡係軟綿嘅甜薯, 好香甜呢! 白汁芝士煙肉碎烤大蘑菇 - 大蘑菇上佈滿邪惡嘅半溶芝士🧀, 加上煙肉碎🥓, 非常juicy! 玉子燒 - 蛋味好香!秘製醬燒雞中翼 - 醃醬好香好入味😋!蒜蓉燒扇貝 - 扇貝上加咗大量蒜蓉、蔥花、辣椒絲, 入口有好香嘅蒜味🧄。燒扇貝大大粒, 咬落新鮮多汁, 肉質爽彈。🦪芝士蒜蓉燒生蠔 - 生蠔肥嫩新鮮,佐以香濃芝士同蒜蓉, 口感濃郁又鮮美。

玉子燒 - 蛋味好香!
秘製醬燒雞中翼 - 醃醬好香好入味😋!

2021-05-18
  • 秘製醬燒雞中翼
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 芝士蒜蓉燒生蠔
  • 燒超美味一口甜薯
2021-04-23 336 浏览
約朋友食想食好耐嘅安安燒,提前bk咗,去到唔洗等就入得,食個半鐘,好彩有bk, 坐一陣出邊已經排緊條大長龍!舖頭真係唔大,但都坐得算舒服,嘢食選擇頗多,串燒種類齊全,肚餓到個人都薄咗兩個size, 連餐牌都想食落肚,個結果就自然係眼闊肚窄😂!牛脷: 稱得上係厚切,口感一流,唔會太淋,調味又正,啖啖肉!豬頸肉: 沙嗲汁好ok,同豬勁肉perfect match, 少少油膩,幾個人share 啱好!雞泡魚: 餸酒必叫,味道正正常常,同日式拉麵店果啲一樣!花枝丸: 又係食串燒必嗌,正正堂常,好味!蟹柳: 純粹貪得意,冇咩特別!金菇: 好大兜,cp value 高,嚟到超熱辣辣,仲見到水滾啲bubble, openrice 幾時有得upload gif, 引下大家!🤣原條燒茄子: 好大條,燒得好透,調味略鹹,但可接受,必試!娃娃菜: 食第一條ok,第二三條好鹹,調味唔均勻,但味道ok!四季豆: 好正,燒到啱好,唔會太淋,爽爽感覺,食到停唔到!燒牛羊豬串: 正正常常,調味好正,燒得都啱好!粟米: 好大條,一定要搵人share! 燒蠔: 普普通通燒菠蘿: 最尾必食,當甜品🤣!總括嚟講,完全冇失望,

雞泡魚: 餸酒必叫,味道正正常常,同日式拉麵店果啲一樣!

花枝丸: 又係食串燒必嗌,正正堂常,好味!

蟹柳: 純粹貪得意,冇咩特別!

原條燒茄子: 好大條,燒得好透,調味略鹹,但可接受,必試!

四季豆: 好正,燒到啱好,唔會太淋,爽爽感覺,食到停唔到!

燒牛羊豬串: 正正常常,調味好正,燒得都啱好!

粟米: 好大條,一定要搵人share!

燒蠔: 普普通通

燒菠蘿: 最尾必食,當甜品🤣!

總括嚟講,完全冇失望,嘢食高汁,服務ok,良心,一定會再encore!!

我哋三個女仔,食晒堆嘢之後係捧住個肚走,切勿眼闊肚窄🤣!

2021-04-05
  • 惹味蒜蓉生燒茄子
  • 燒鹿兒島豚肉串
2021-04-20 256 浏览
旺角染布房街安安燒長期爆滿次次要排隊!今日同老友再去品嚐排咗半個鐘但因為食物質素好所以值得等待🕰今日叫咗佢哋嘅燒芝士餈飯每次去必叫🤤煙煙韌韌💯再加埋芝士其他店舖好小有包你食過返尋味😍另外佢哋嘅金銀蒜蓉燒🦪$79.5有四隻蒜蓉勁多𧐢鮮味一樣唔會令你失望😬蔬菜類我比較欣賞燒茄子大大份夠入味都係值得推介👍🏼至於香辣雞翼、鹿兒島豚肉串、芝士翠玉瓜、四季豆、雞肉軟骨棒、秘製沙嗲醬燒豬頸肉及陳皮魚蛋都有返咁上下水準🙂今次兩個人叫咗十樣嘢飽到上心口🤣再加埋食串燒梗係要啤啤佢🍻埋單都係四百蚊抵到爛🤗
金銀蒜蓉燒𧐢
燒🍆
  • 金銀蒜蓉燒蠔
  • 燒茄子
2021-04-17 195 浏览
個職員態度超差,有次8點幾去排隊,拎咗張飛等,等咗一陣之後行開去廁所,返黎問職員張飛到咗未,佢check都唔check就話冇ga啦,冇檯ga啦,9:15要截單。派咗飛又話冇ga啦,唔使等ga啦,咁我一開始拎咗飛有咩用?唔會再幫襯
2021-04-16
2021-04-16 400 浏览
喺openrice訂咗枱,等咗幾分鐘佢執好枱,我地填完資料就入得去,一坐低已經有店員快快提我地餐牌上有咩今日未有提供,第一次落單到上菜等了約幾分鐘已經上菜,非常快手! 用餐時間1.5小時,因上菜快而變得綽綽有餘!必食推介:秘製三重芝士撈丁 $48每次來都必定會食,十分貼心附上提示要趁熱食! 一定一定要快啲食,以免錯過最好食既時候,凍咗會比較乾,但味道依然惹味,所以真係令人食過返尋味!焦糖脆番茄 $19本身對呢類蔬菜燒烤興趣不太,但呢個番茄完全改變我既諗法,焦糖完美中和番茄的酸味,加上番茄十分清爽,可為串燒肉解解油膩感沙茶醬燒龍脷柳 $40雖然影到佢其貌不揚,但配上沙茶醬非常惹味,香味濃郁!惹味蒜蓉生燒茄子 $43一上菜比舊茄子既厚度嚇親,成塊扒咁大,蒜蓉十分香,配上辣椒吊味一流!皇牌燒牛舌 $37推介菜式之一,沒有失望,牛舌十分厚!正!杞子龍眼菊花蜜 $68一壺3個人分剛好,加上不會加太多甜味,唔想飲酒可以試下其他串燒味道也不錯,係一間充滿港式味道的串燒店
必食推介:
秘製三重芝士撈丁 $48
秘製三重芝士撈丁

焦糖脆番茄 $19
焦糖脆番茄

沙茶醬燒龍脷柳 $40
雖然影到佢其貌不揚,但配上沙茶醬非常惹味,香味濃郁!
沙茶醬燒龍脷柳
惹味蒜蓉生燒茄子 $43
惹味蒜蓉生燒茄子

皇牌燒牛舌 $37
推介菜式之一,沒有失望,牛舌十分厚!正!
皇牌燒牛舌

杞子龍眼菊花蜜 $68
一壺3個人分剛好,加上不會加太多甜味,唔想飲酒可以試下
杞子龍眼菊花蜜

其他串燒味道也不錯,係一間充滿港式味道的串燒店
烤雞腎串、燒雞軟骨串
頂級鹽燒多春魚
燒鹿兒島豚肉串
秘製醬燒雞中翼
2021-04-02 161 浏览
我係呢度食度我呢世人食過最難食嘅芝心丸,我本身幾鍾意食芝心丸,由叫到送上枱我一直都好期待,但當我放入口嘅一刻⋯⋯咀嚼嘅第一啖,我喺度諗係咪我之前食咗其他嘢所以啲味有少少怪怪地,第二啖,我開始諗係咪因為調味料太多所以唔好食,第三啖,我開始懷疑係咪粒芝心丸放太耐變咗質,第四啖,我每一個細胞都抗拒緊嗰一種味道,我飲咗啖菊花蜜打算沖一沖啲味,一瞬間嗰一種難以形容嘅味道充斥係我嘅口腔,我好辛苦咁逼自己吞落去,始終係廚師嘅心血,我唔想吐出嚟,男朋友就係隔離唔想咁樣衰,而且佢以為我會覺得好好味一直用期待嘅目光望住我。我吞咗落去,嗰種味道依然未散去,我好努力忍住想嘔嘅感覺,繼續飲嘢想沖淡啲嗰隻味⋯⋯然後「嘔———」我真係忍唔到,我嘅大腦強烈反對我食啲咁嘅嘢落肚,要我嘔返出嚟,好彩無咩人留意到。可以將一樣用滾水淥都好食嘅嘢煮成咁,個廚師真係一個人才,粒芝士丸可以加入十大酷刑入面,我感覺自己嘅味蕾受到虐待,眼淚都流埋出嚟,我從來都唔知芝士丸可以咁難食,明明唔落咁多調味料加少少蜜糖燒已經可以好好食,但呢度每一樣嘢我都食到好重調味料味,連芝士丸嘅表層都充滿調味粉,希望大家去食嘅時候千祈唔好叫芝士丸,食其他嘢太
可以將一樣用滾水淥都好食嘅嘢煮成咁,個廚師真係一個人才,粒芝士丸可以加入十大酷刑入面,我感覺自己嘅味蕾受到虐待,眼淚都流埋出嚟,我從來都唔知芝士丸可以咁難食,明明唔落咁多調味料加少少蜜糖燒已經可以好好食,但呢度每一樣嘢我都食到好重調味料味,連芝士丸嘅表層都充滿調味粉,希望大家去食嘅時候千祈唔好叫芝士丸,食其他嘢太多數都中規中矩,千祈唔好睇唔開
2021-04-02
  • 燒韮菜
  • 墨魚咀
只要同朋友講起食串燒,大家都一定會諗起食安安燒,一年至少食十幾次都有😋。鋪位偏旺角東位置,每次去到都一定要排隊等位,今次就足足等咗差唔多半粒鐘先有得食,不過每次食完都會覺得好滿足。調味料可以自由任加孜然粉或者辣粉。飲品方面建議配搭甜甜地嘅菠蘿啤🍍,酒精成份超低,好啱女仔飲,當係菠蘿汁汽水咁🤣。🦑 沙茶醬燒原隻墨魚仔 $28.5呢個墨魚仔係第一次食,一份有5隻,可以話粒粒都幾飽滿。味道都幾有海鮮嘅鮮味,反而沙茶醬味比較淡,都係當試吓新嘢。👅評分:6.5/10🍅 焦糖脆脆大番茄 $19
番茄真係每次嘅必點👍🏻!番茄真係大大粒,表面灑滿糖然後燒出焦糖,有陣焦香之外,更加襯托出番茄嘅甜,真係好好食,口感又有少少脆脆地幾特別。👅評分:8.5/10🥚 超美味玉子燒 $26玉子燒都係推介之一,每一塊都好嫩好滑,充滿蛋香同甜味,鍾意玉子燒嘅朋友千其唔好錯過。👅評分:8/10🐷 秘製沙爹醬烤豬頸肉 $29.5豬頸肉可以點黃芥末,但個人覺得唔點都可以,可以食得出個豬頸肉本身嘅炭烤味。同樣地個沙爹醬都唔太突出,豬頸肉份量唔多,CP值唔算好高,個人覺得不太抵食。👅評分:6/10🐓 烤雞腎串 $24.5/2串就

🦑 沙茶醬燒原隻墨魚仔 $28.5

👅評分:8/10

🐷 秘製沙爹醬烤豬頸肉 $29.5
👅評分:6/10

🐓 烤雞腎串 $24.5/2串
就咁睇張相都睇到睇雞腎好多位燒燶咗,食到覺得苦😩,真係唔ok。以往正常水平嘅雞腎串都可以俾到7.5-8分,但今次真係太燶太苦了☹️,唯有當佢哋今次失準。
👅評分:3/10

🍄沙茶醬燒雞髀菇 $16.5
呢個雞髀菇燒得好正,又滑又嫩又彈牙,咬落去會有汁噴出嚟,口感一流。重點係呢個沙茶醬會塗滿係個菇嘅表面,所以燒得好入味,大推!
👅評分:8/10

🐓 燒雞軟骨串 $25.5/2串
正常發揮,爽口又卜卜脆,算中規中矩嘅串燒選擇。

🍆 惹味蒜蓉生燒茄子 $43
呢個原條燒茄子真係好足料,面頭鋪滿咗蒜蓉,超濃蒜香。茄子多肉多汁,個人鍾意再加啲孜然粉食會更香,不過啲蒜蓉食得多會有少少苦。

🥬 燒娃娃菜 $15.5
娃娃菜都係我嘅串燒必點之一,呢到嘅娃娃菜入味得嚟又唔會太乾,不過今次覺得可以燒得再軟身少少。
👅評分:7/10
题外话/补充资料: 💬後記:因為今次得兩個女仔去食,就無叫好多肉,除咗上面嘅菜式之外,安安燒仲有好多值得推介嘅串燒架! 推介之選:脆皮燒滑雞片,秘製醬燒雞中翼,串燒叉燒肋排粒,蒜蓉燒扇貝,秘製麻辣金針菇,串燒蜜糖燒賣,仲有佢哋嘅撈丁都好出名(但係超飽)!
2021-02-20 347 浏览
好鍾意食串燒,加上見到呢間好多人介紹,決定試吓。鋪面唔大,啲枱都擺得比較密,所以坐得唔算話好舒服。食物種類都算多,但係價錢唔算特別經濟,整體而言,各樣食物嘅味道都較一般。燒蒜香茄子比較出色,好多蒜蓉。肉類來講,豬肉同埋羊肉都笑得比較乾身,玉子燒就好似買返嚟嗰啲咁樣,真係唔係太推介。最推介嘅就係佢嘅腐竹雞蛋糖水沙冰,每次去隔離火鍋撚打邊爐,都一定會叫,喺呢間安安燒都有得飲!提提大家,一定要訂位,因為晚市都比較多人。

提提大家,一定要訂位,因為晚市都比較多人。